Fottur og tapas

Bli med på en lett og avslappet fottur i det vakre, vulkanske landskapet i Chinyero naturreservat. Guiden Stefano deler sin kunnskap og tar oss gjennom områder med kanarisk furuskog, kaktus og mandel- og fikentrær, med Teide i bakgrunnen. Utflukten avsluttes med en god tapaslunsj.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Fredag Utflukten arrangeres kun i vintersesongen, fra 3. oktober 2024.
 • Varighet:
  Heldagsutflukt , ca. kl. 08.30–15.00
 • Pris:
  79 EUR pr. voksen, 49 EUR pr. barn.

  Kanarisk tapaslunsj og ett glass vin, vann og snacks er inkludert. Barnepris gjelder t.o.m. 13 år. Anbefalt minstealder for denne utflukten er 10 år.
 • Språk:
  Engelsktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  Solbriller, solkrem og tursko. Temperaturene varierer og det kan bli kaldere når vi kommer opp i fjellområdet. Det anbefales derfor å ta med varmt turtøy/genser/jakke.
 • Mer:
  Enkel og avslappende vandring, ca. 5 km og ca. 2,5 time.
 • Slik bestiller du:
  Utflukten kan i høysesongen vanligvis bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din, eller ved å logge inn på "Min side". Hvis det er ledig plass, og i begynnelsen og slutten av sesongen, kan du som regel bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en Vingvert.
Vi starter dagen med et besøk på El Tanques økomuseum, der vi får et innblikk i hvordan man jobbet med og behandlet kornet før i tiden. Ved hjelp av informative plansjer, audiovisuelle hjelpemidler og VR får vi vite hvordan dagliglivet fungerte.

Deretters starter vi på fotturen i et avslappet tempo som gir oss mulighet til å ta inn de dramatiske variasjonene i klima, vegetasjon, farger og landskap som finnes på Tenerife. Vi gjør et lite stopp før lunsj ved El Calvario de los Baldios, et hellig sted hvor lavaen fra vulkanutbruddet i 1909 endret kurs og samlet seg.

Du får lære litt om områdets natur, historie og geologi av vår entusiastiske guide Stefano som har stor interesse for og vet mye om jordas naturkrefter.

Belønningen etter vandringen får vi på en unik restaurant med landlig atmosfære og med steinmurer fra 1600-tallet. Her blir det servert en deilig kanarisk tapaslunsj og et glass vin. Det er kanskje ikke den vanlige tapasfatet du har smakt tidligere; her blir det nemlig servert kanariske spesialiteter som de er veldig stolte av å servere.
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.