Jeepsafari – hemmeligheten bak Kretas vin og oliven

Bli med på en jeepsafari hvor du i løpet av en hel dag får lære mer om oliven, vin og øyas eget kjøkken. Vi kjører i jeeper gjennom vakre landskap og oppdager noen av Kretas mange skatter. Vi passerer flere sjarmerende små landsbyer i løpet av dagen og får oppleve den berømte kretiske gjestfriheten, og får innblikk i det daglige livet på øya.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Tirsdag og lørdag. Første planlagte dato for utflukten er den 1. mai, men endringer kan forekomme avhengig av vær og antall bestillinger.
 • Varighet:
  Heldagsutflukt ca. kl. 08.00/09.00–17.00.
 • Pris:
  95 EUR pr. voksen, 75 EUR pr. barn.

  Barneprisen gjelder fra 8–12 år. Lunsj med vann samt inngang til olivenpresse og vinfabrikk med vinsmaking er inkludert.
 • Språk:
  Engelsktalende guide.
 • Aldersgrense:
  For å delta på denne utflukten må du være 8 år eller eldre.
 • Lurt å ha med:
  Vannflaske og komfortable klær som tåler litt – det kan bli støvete.
 • Mer:
  Engelsktalende guider og sjåfører (du kjører ikke jeepen selv).

  Utflukten anbefales ikke for deg som lett blir bilsyk eller svimmel, eller har problemer med svingete og humpete veier. NB! Gravide og personer med ryggproblemer bør ikke delta på denne utflukten, da den kan være fysisk krevende.
 • Slik bestiller du:
  Utflukten bestiller du enkelt på reisemålet ved å kontakte en av våre Vingverter.
Kreta er kjent for sine oliventrær og oliven av beste kvalitet, så vi innleder safarituren med et besøk til en olivenpresse og får vite mer om hvordan oljen fremstilles og behandles. Opplevelsen krydres med litt prøvesmaking

Deretter kjører vi videre til Karavitakis vinfabrikk, hvor man fremstiller noen av Kretas absolutt beste viner. Her får vi en guidet tur og får ta del i den kretiske hemmeligheten bak et langt liv.

Vårt tredje stopp blir ved et 3500 år gammelt oliventre i Ano Vouves. Her får vi mulighet til å gå på oppdagelsesferd i den pittoreske landsbyen og dens hager, før vi kjører videre gjennom fjellene mot neste landsby, Sebrona, som byr på fantastisk panoramautsikt over ravinene. Inntrykkene og fotomulighetene langs veien er mange.

Turen går så til en liten landsbytaverna i Nea Roumata, hvor du blir kjent med øyas eget kjøkken, med masse mat og ekte, kretisk gjestfrihet.

Etter et godt måltid starter vi på tilbaketuren til våre hotell, på asfalterte veier kantet av både appelsin- og sitrontrær, som blir våre siste herlige inntrykk før vi avslutter dagen.
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.