Myter og elven Acheron

Reis tilbake i tid til mytenes Hellas. En heldagsutflukt med vakker natur, spennende historie og besøk ved både Nekromantions ruiner samt ved elven Acheron, også kjent som Styx. Her er det herlige grøntområder og mulighet for avkjølende dukkerter.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Fredag
 • Varighet:
  Heldagsutflukt ca. kl. 09.00–15.30
 • Pris:
  30 EUR pr. voksen, 15 EUR pr. barn.

  Ingen måltider er inkludert, men du kan kjøpe mat og snacks underveis. Det er mulig å kjøpe lunsj på tavernaen ved elvebredden.
 • Språk:
  Skandinavisktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  Foruten passende sko er det best å ha på seg shorts for å slippe å bli våt på klærne. Ta også med deg badetøy og håndkle hvis du ønsker å bade. Vil du gå i elven bør du ha med badesko, disse kan kjøpes i Parga eller ved elven.
 • Mer:
  Inngang til Nekromantion er ikke inkludert, og koster 6 euro for voksne og 3 euro for barn.
 • Slik bestiller du:
  Utflukter under høysesong kan bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din eller ved å logge inn på ”Min side”. Ved begynnelsen og slutten av sesongen, og avhengig av om det er flere ledige plasser, kan man også bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en av våre Vingverter.

Dette kan du forvente deg

Skandinavisktalende guide

Familievennlig

Historie & kultur

Naturopplevelser

Utflukten tilbys fra

Utflukten starter med et besøk til ruinene ved Nekromanteion, stedet man reiste for nesten 3000 år siden for å komme i kontakt med avdøde slektninger og venner ved hjelp av dødsorakelet. Fra Nekromanteion fortsetter vi mot landsbyen Gliki, der Hellas mest kjente elv Acheron, også kjent som Styx, er som vakrest. Elven er avkjølende, og vannet er alltid krystallklart så fremt det ikke regner. Ifølge den greske mytologien var det over Acheron at fergemannen Karon fraktet de dødes sjeler over til dødsriket Hades. De gamle grekerne var derfor nøye med å plassere en mynt under de avdødes tunge for å betale Karon. Ellers kunne sjelen vandre mellom liv og død i all evighet.

Ved Acheron er det mulig å vasse i elven. Det sies at det var her gudinnen Thetis døpte sin nyfødte sønn Akilles for å gjøre ham usårbar. I følge gresk mytologi ble ikke hælen som hun holdt ham i dekket av vann, og da han som voksen ble truffet av en pil i hælen under krigen mot Troja, døde han som følge av dette. Ettersom vi kommer til å vasse i vannet, bør du ta med deg sko som tåler vann og som sitter ordentlig fast på føttene. Har du ingen passende sko, kan du kjøpe et par i Parga eller ved elven. Vannet i elven kan være ganske kaldt enkelte steder, men etter at vi har gått et stykke kommer vi til varmere vann hvor den som vil kan ta en svømmetur.

Utflukten tilbys fra

Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.