Vulkanøya Nissyros

Bli med på en heldagsutflukt til en av de vakreste øyene i Egeerhavet, Nissyros. På denne genuine vulkanøya, som fortsatt har lite turisme og utvikling, får du oppleve frodig og fascinerende natur.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Lørdag
 • Varighet:
  Heldagsutflukt ca. kl. 08.00–17.30.
 • Pris:
  50 EUR pr. voksen, 25 EUR pr. barn.

  Prisen inkluderer transport til og fra havnen i Kardamena, båtreisen samt bussturen på Nissyros. Inngangsbillett til vulkanen kommer i tillegg, ca. 3 euro pr. person. Ingen måltider er inkludert, mat kan kjøpes på Nissyros.
 • Språk:
  Engelsktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  Vannflaske og gode tursko (ikke bruk sandaler på grunn av varmen fra vulkanen).
 • Slik bestiller du:
  Utflukter under høysesong kan bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din eller ved å logge inn på ”Min side”. Ved begynnelsen og slutten av sesongen, og avhengig av om det er flere ledige plasser, kan man også bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en av våre Vingverter.
I følge myten ble øya skapt i et slag mellom guder og kjemper. Poseidon jaget kjempen Polyvotis ned til Kos, skar en del av øya av og kastet den til fienden som sank til bunnen av havet. Den legendariske klippen er det moderne Nissyros og det sies at vulkanens utbrudd er sinte åndedrett fra den beseirede kjempen. Disse eksplosjonene formet øya, som anses å være den yngste vulkanen i sentrale Hellas, og den er fortsatt aktiv.

Nissyros byr på fascinerende natur. Med båt tar vi oss over til øya og hovedbyen Mandraki. Her får vi en kort, guidet tur gjennom de smale gatene og vi får høre mer om hvordan man lever på Nissyros og øyene rundt. Den som vil kan gå alle de 120 trappetrinnene opp til nonneklosteret Panagias Spilianis. Utsikten herfra er henrivende, og kanskje møter du en av de mange svartkledde nonnene utenfor klosteret.

Tiden på egen hånd kan også benyttes til å kikke nærmere på den idylliske landsbyen som ikke har mange turister. Du rekker også en kopp kaffe eller spise en god lunsj på en av tavernaene før vi kjører med bussen opp til toppen av øya. Veien går gjennom vakker, frodig natur hvor det blant annet vokser mandeltrær.

Fra toppen har vi god utsikt nedover dalen hvor vulkanen ligger. Rundt vulkanen har svovelsyren satt sitt preg på naturen rundt og tatt knekken på alt det grønne. Vi tar en nærmere titt på denne vulkanen som er opphav til mange spennende historier og myter. Svovelkildene bobler i denne levende, men dypt sovende vulkanen.

Etter vandringen i krateret kjører bussen oss tilbake til Mandrakihavnen og vi tar båten tilbake til Kos.
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.