Samariaravinen
Samariaravinen
Ta på deg et par gode tursko og bli med på til Samariakløften på Kreta. En spennende fottur i vakre omgivelser, storslagen natur og en aktiv ferieopplevelse.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Tirsdag
 • Varighet:
  Heldagsutflukt , ca. kl. 06.00–20.00
 • Pris:
  47 EUR pr. voksen, 22 (6-11 år) EUR pr. barn.

  Enkel frokost er inkludert. Øvrige måltider og drikke kan kjøpes før og etter fotturen i ravinen. I Agia Roumeli er det flere kretiske restauranter. Inngangsbillett til Samariaravinen (5 euro pr. person) og billett til båten fra Agia Roumeli (ca. 11 euro pr. person) er ikke inkludert i prisen.
 • Språk:
  Skandinavisktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  Lette, komfortable klær og gode sko samt badetøy. Vannflaske som kan fylles på under hele turen og snacks/matpakke.
 • Mer:
  Utflukten passer ikke for bevegelseshemmede. Rådfør deg med Vingvertene. Fra enkelte reisemål tilbys utflukten kun i høysesong.
 • Slik bestiller du:
  Utflukten kan bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din eller ved å logge inn på ”Min side”. Om det er flere ledige plasser kan man også bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en av våre Vingverter.

Dette kan du forvente deg

Skandinavisktalende guide

Frokost inkludert

Naturopplevelser

Vandring

Utflukten tilbys fra

Chaniakysten, Agia Marina

Chaniakysten, Agia Marina

Les mer

Tidlig om morgenen drar vi vestover opp til fjellkjeden Lefka Ori, De hvite fjellene, til høyplatået Omalos hvor fotturen begynner. Samariaravinen har spilt en viktig rolle opp gjennom historien, og spesielt under øyas frihetskamp. Den er også opphavet til mange legender, og før i tiden trodde man at den var hjemsøkt av onde ånder.

De opptil 600 m høye klippeveggene stuper loddrett ned til bunnen av kløften, som på det smaleste bare er tre meter bred. Denne kløften savner sidestykke i Europa. Turens første fire kilometer går i nedoverbakke, før vi når bunnen av kløften. På veien ned passerer vi den lille kirken Agios Nikolaos, og noen kilometer inn i selve ravinen ser vi ruinene av landsbyen Samaria. Her hviler vi en stund i skyggen av trærne ved den bysantinske kirken.

Hvis vi er heldige kan vi få et glimt av den sky fjellgeita Kri-Kri, som fremdeles lever vilt her. De som er interessert i planter får en flott naturopplevelse mellom de høye og bratte fjellveggene. Når vi har passert den tredje og smaleste passasjen, Sideroportes (Jernporten), skimter vi havet. I landsbyen Agia Roumeli kan vi ta oss et bad og få noe å spise før båten går til Sougia. Der venter bussen for hjemtransport.

Utflukten tilbys fra

Chaniakysten, Agia Marina

Chaniakysten, Agia Marina

Les mer
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.