Samariaravinen

Ta på deg et par gode tursko og bli med på en utfordrende tur til Samariaravinen på Kreta. En spennende, 18 km lang fottur i vakre omgivelser og storslagen natur. En aktiv ferieopplevelse der du får testet formen din i til tider vanskelig terreng.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Tirsdag
 • Varighet:
  Heldagsutflukt , ca. kl. 06.00–20.00
 • Pris:
  47 EUR pr. voksen, 23 EUR pr. barn.

  Barneprisen er fra 6–11 år. Inngangsbillett til Samariaravinen, 5 euro pr. person, og billett til båten fra Agia Roumeli, ca. 13 euro pr. person (6,5 euro for barn fra 5–11 år) er ikke inkludert i prisen. Enkel frokost er inkludert. Øvrige måltider og drikke kan kjøpes før og etter fotturen i ravinen. I Agia Roumeli er det flere kretiske restauranter.
 • Språk:
  Skandinavisktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  Lette, komfortable klær og gode sko samt badetøy. Vannflaske som kan fylles på under hele turen og snacks/matpakke.
 • Mer:
  Fotturen er fysisk krevende og går gjennom utfordrende og kupert terreng. Bratte stigninger forekommer. Ving anbefaler ikke personer med bevegelsesvansker å gå i Samariaravinen. Rådfør deg med Vingvertene. Fra enkelte reisemål tilbys utflukten kun i høysesong.
 • Slik bestiller du:
  Utflukter under høysesong kan bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din eller ved å logge inn på ”Min side”. Ved begynnelsen og slutten av sesongen, og avhengig av om det er flere ledige plasser, kan man også bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en av våre Vingverter.
Tidlig om morgenen drar vi vestover opp til fjellkjeden Lefka Ori, De hvite fjellene, til høyplatået Omalos hvor fotturen begynner. Samariaravinen har spilt en viktig rolle opp gjennom historien, og spesielt under øyas frihetskamp. Den er også opphavet til mange legender, og før i tiden trodde man at den var hjemsøkt av onde ånder.

De opptil 600 m høye klippeveggene stuper loddrett ned til bunnen av kløften, som på det smaleste bare er tre meter bred. Denne kløften savner sidestykke i Europa. Turens første fire kilometer går i nedoverbakke, før vi når bunnen av kløften. På veien ned passerer vi den lille kirken Agios Nikolaos, og noen kilometer inn i selve ravinen ser vi ruinene av landsbyen Samaria. Her hviler vi en stund i skyggen av trærne ved den bysantinske kirken.

Hvis vi er heldige kan vi få et glimt av den sky fjellgeita Kri-Kri, som fremdeles lever vilt her. De som er interessert i planter får en flott naturopplevelse mellom de høye og bratte fjellveggene. Når vi har passert den tredje og smaleste passasjen, Sideroportes (Jernporten), skimter vi havet. I landsbyen Agia Roumeli kan vi ta oss et bad og få noe å spise før båten går til Sougia. Der venter bussen for hjemtransport.
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.