Vestlige Lesvos
Vestlige Lesvos
Bli med på en heldagsutflukt på den vestlige delen av Lesvos og opplev øyas vakre landskap!

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Søndag
 • Varighet:
  Heldagsutflukt ca. kl. 08.30–18.00
 • Pris:
  42 EUR pr. voksen, 23 EUR pr. barn.

  Ingen måltider er inkludert. Lunsj kan kjøpes i Sigri.
 • Språk:
  Engelsktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  Gode sko, vannflaske, håndkle, badetøy og badesko. Husk at det kan bli varmt i den forstenede skogen på sommertid.
 • Mer:
  3 euro pr. person for museet om den forstenede skogen. Kvinner får ikke komme inn i hovedkirken.
 • Slik bestiller du:
  Utflukten kan bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din eller ved å logge inn på ”Min side”. Om det er flere ledige plasser kan man også bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en av våre Vingverter.

Utflukten tilbys fra

Lesvos er en imponerende øy med mange spennende opplevelser. Naturen forandrer seg i løpet av turen over denne frodige øya. Oliventrærne i hagene står i skarp kontrast til de karrige områdene i vest, med den forsteinede skogen. Landsbyer vi passerer underveis ser ut som de klamrer seg fast oppover de bratte åsene hvor geitene går og beiter.

Vårt første stopp er utenfor fjellandsbyen Skalaochori hvor vi får stifte bekjentskap med skilpaddene som bor i områdets sjø. Deretter går turen videre langs øyas vestre enklave. På veien ned mot den forsteinede skogen stopper vi i den pittoreske fjellandsbyen Vatoussa. Her blir det tid og mulighet til å unne seg en gresk matpause. Vi fortsetter gjennom fjellandskapet mot den 20 millioner år gamle forsteinede skogen. Før vi begir oss ned mot kysten stopper vi på det 634 meter høye fjellet Ordymnos, hvor ett av øyas aktive klostre ligger. Ved St. John Theologos får vi muligheten til å bli kjent med det religiøse livet på øya. Etter klosteret begynner vi å nærme oss den forsteinede skogen. Her er det nærmere 200 utgravde trestammer som er mellom en halv og seks meter høye! Den forsteinede skogen er unik i sitt slag i hele Europa.

Vi reiser videre til den lille fiskerlandsbyen Sigri på vestsiden av øya. Her tar vi en lengre pause for å spise lunsj og gå en tur i landsbyen som er kjent for sine hvitkalkede hus. Den som vil kan besøke det naturhistoriske museet i Sigri. Her får du et innblikk i øyas naturhistorie, med fokus på den forstenede skogen. Hvis du heller foretrekker å ta en dukkert, ligger det en badevennlig sandstrand her.

Utflukten tilbys fra

Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.