Klassisk grottetur – med besøk i Porto Cristo

Bli med på en heldagsutflukt med underjordisk mystikk og et besøk i den sjarmerende landsbyen Porto Cristo der vi får tid til å spise lunsj, bade eller bare slappe av og kjenne feriefølelsen. Vi får også anledning til å prøvesmake noen av øyas klassiske likører på en keramikk- og likørfabrikk.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Mandag
 • Varighet:
  Heldagsutflukt ca. kl. 08.00–16.30
 • Pris:
  50 EUR pr. voksen, 25 EUR pr. barn.

  Lunsj er ikke inkludert. Det er muligheter for å kjøpe lunsj på egen hånd under vårt stopp i Porto Cristo. Inngang til Hamsgrottene er inkludert.
 • Språk:
  Skandinavisktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  Gode sko, vannflaske og en varm genser/jakke.
 • Mer:
  Mange trapper og nivåforskjeller i grottene. Det kan være glatt på grunn av vann som drypper fra taket.

  Bevegelseshemmede bør kontakte Vingverten for rådføring før bestilling. Rekkefølgen på stoppene kan variere fra gang til gang.
 • Slik bestiller du:
  Utflukter under høysesong kan bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din eller ved å logge inn på ”Min side”. Ved begynnelsen og slutten av sesongen, og avhengig av om det er flere ledige plasser, kan man også bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en av våre Vingverter.
Det finnes et tusentalls grotter på Mallorca – de første ble oppdaget på 1800- og 1900-tallet, til tross for at de har eksistert i over 10 millioner år. Vi tar turen til Hamsgrottene som ble oppdaget i 1905 av stedets grunneier. Grottene eies fortsatt av den samme familien og drives i dag av sønnene. Vi tar oss nedover til jordens indre og dets spektakulære stalagmitter og stalaktitter som har vokst frem gjennom århundreder og i dag er vakkert opplyst inne i grotten.

Lengst ned i grottene ligger 'Mar de Venezia', en underjordisk innsjø. Her stopper vi opp og får høre vakker og stemningsfull musikk som inntar en helt ny dimensjon inne i det underjordiske grottelandskapet som du neppe har sett maken til.

Vi forlater den kjølige grotten og drar videre mot østkysten, til den sjarmerende havnebyen Porto Cristo. Her kan man enten ta en lunsj på egen hånd, gå ned til stranden og bade eller kanskje bestille en kald øl og bare nyte ferietilværelsen.

Vi avslutter dagen med et besøk på en keramikk- og likørfabrikk der vi får prøvesmake mange forskjellige likører. Benytt sjansen til å smake på øyas egen likør, palo, og øygruppens spesielle urtelikør, hierbas som øyboerne selv omtaler som ren medisin.
Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.