Leiebil med Avis i Tyrkia

Informasjon som er viktig å vite og tilvalg for leiebil med Avis i Tyrkia.

Viktig å vite

Avbestilling
Kostnadsfri avbestilling før avreise. Avbestilling etter utreise følger de vanlige reisevilkårene. Ingen reduksjon i pris dersom du leverer før angitt tid.

Avis Preferred
Kan ikke kombineres med leiebilbestilling hos Ving.

Bestilling
Det er enklest og som oftest billigst å bestille bilen samtidig som du bestiller reisen. Du kan bestille frem til 4–5 dager før avreise. Observer at samtlige biler kan være utleid i enkelte perioder. Det er en god idé å bestille så tidlig som mulig før utreise.

Biltype
Reservasjon av et bestemt bilmerke kan ikke garanteres, kun bil i ønsket kategori. Modellen på bildet er et eksempel.

Bøter – parkeringsbot
Eventuell parkeringsbot betales enklest på reisemålet. Boten kan av og til være redusert dersom du betaler umiddelbart.

Bøter – øvrige
Trafikkbot kan bli sendt til hjemmeadressen din flere måneder etter at hendelsen inntraff. Trafikkmyndighetene kontakter Avis for adresse- og sjåføropplysninger. For dette kommer en administrasjonsavgift.

Depositum
Et depositum sperres på kredittkortet ditt i leieperioden og oppheves automatisk når bilen leveres. Beløpet blir synlig på din konto igjen etter 2–4 hverdager, avhengig av bankens behandlingstid. Depositum er som oftest på 150 EUR.

Drivstoff
Som regel er det billigst å forlate bilen med like mye drivstoff som var på tanken ved henting. Utleieren kan tilby forskjellige typer tilvalg.

Enveisavgift
Bestiller du henting et sted og levering et annet er det ingen ekstra avgift.

Faktura
Tilvalgene du skriver under på ved henting av leiebilen debiteres kortet sitt etter avsluttet leieperiode. Kontakt oss for kopi av faktura.

Førerkort
Sjåføren må ha førerkort som har vært gyldig i minst 1 år for å kjøre bilkategori A,B,F,N, 2 år for kategori D,G,H,M,O,L og 3 år for bilkategori E,I,J,K,P. Ha med fysisk førerkort – digitalt førerkort aksepteres ikke.

Golf
Skal du spille golf anbefaler vi deg å bestille leiebil med henting senest dagen før første spilletid.

Kredittkort
Bilutleieren aksepterer Visa, MasterCard, Diner's og American Express. Du kan ikke bruke Electron eller Maestro. Ved leie av biltype H, I og L kreves informasjon fra to kort, der begge må være i førerens navn.

Kundeservice
For hjelp med leiebil på reisemålet kontakter du Ving på reisemålet. Etter hjemkomst kan du vende deg til enten Vings eller Avis' kundeservice.

Leiekontrakter
Når du henter leiebilen bør du lese gjennom leiekontrakten for å sjekke at den stemmer med avtalen. Spør utleieren dersom det er noe du lurer på eller som ikke stemmer. Leiekontrakten er på det lokale språket, men samtlige Avis-kontor kan gi deg en kopi på norsk.

Levering før avtalt tid
Avtales med bilutleieren. Ingen reduksjon i pris.

Levering senere enn avtalt tid
Avtales med bilutleieren. Ekstra kostnad kommer i tillegg og lokale priser gjelder. Disse er i de fleste tilfeller høyere enn hvis du bestiller hjemmefra.

Oppgradering
Er du på reisemålet og ønsker å oppgradere til en større og dyrere bilkategori, betales ekstrabeløpet direkte til bilutleieren. Ved disse tilfellene gjelder de lokale prisene.

Selvrisiko
I Tyrkia inngår selvrisikoeliminering i Vings priser. Husk på at offisiell skaderapport er et krav om bilen skades for at selvrisikoeliminering skal gjelde.

Sjåføren
Personen som bestiller leiebilen i sitt navn angis som leietaker på kontrakten. Denne personen må fremvise gyldig førerkort og kredittkort. Endring av leietakerens navn kan kun skje kostnadsfritt gjennom Ving før avreise.

Ulykke
Kontakt bilutleieren i forbindelse med en eventuell ulykke.

Ung sjåfør
Sjåfører som er yngre enn 25 år og som har bestilt bilkategori D,G,H,L,M eller O, betaler et tillegg på 16 TUL + skatt pr. dag. Sjåfører som er yngre enn 27 år og som har bestilt kategori E,I,J,K eller P, betaler et tilegg på 16 TUL + skatt pr. dag.

Utleieperiode
Regnes i hele døgn. Husk å angi dato og tidspunkt for når du ønsker å hente leiebilen når du bestiller.

Vings reiseforsikring
Dekker egenandel for leiebil med inntil 10 000,-. Ved en eventuell skade betaler du egenandelen til leiebilfirmaet, og får refundert denne fra Gouda etterpå.

Tilvalg

Barnesete
Bestilles sammen med bilen, kostnaden vises i bestillingen men betales direkte til utleieren på reisemålet. Barnesetene er godkjent i henhold til landets lover.

Ekstra sjåfør
Ekstra sjåfører må oppføres på leiekontrakten for at forsikringer skal gjelde. Kostnad på 6 TUL + skatt pr. dag kommer i tillegg og betales på plass.

GPS
Bestilles sammen med bilen, kostnad vises i bestillingen men betales på reisemålet direkte til utleieren.

Ulykkesforsikring
Forkortes PAI eller Super PAI. Dekker sjåføren(e) på leiebilkontrakten samt passasjerer hvis en ulykke skulle forekomme.

WiFi
Bestilles sammen med leiebilen, kostnaden vises i bestillingen men betales direkte til utleieren på reisemålet. Kan kobles til fem enheter.