Om flyreisen

Bagasjeregler, barn på reisen, flyklasser, innsjekking og spesielle behov. Her finner du nyttig info om flyreisen.

Alt du lurer på om flyreisen.

Forsinkelser

Dessverre opplever alle flyselskap forsinkelser innimellom. I disse tilfellene gjør vi og flyselskapet alt vi kan for å dempe effektene. Du kan imidlertid ikke forvente å få kompensasjon for tapt forbindelse, drosjereiser på vei hjem eller for overnatting på hotell, og heller ikke for telefonkostnader. For å unngå ekstrakostnader dersom flytidene endres eller dersom det oppstår forsinkelser, anbefaler vi at du bestiller en tilslutningsbillett som kan ombookes eller tegner Goudas forsikring som i noen tilfeller gir kompensasjon. Ettersom det kan oppstå forsinkelser, oppfordrer vi deg til å ha god margin dersom du har bestilte forbindelser.

Du kan laste ned et forsinkelsessertifikat fra Sunclass Airlines her.

Hvis du planlegger å fortsette reisen med et tilslutningsfly, tog eller lignende som du bestiller selv, bør du ha en tidsmargin på minst 4 timer ved avreise og etter hjemreise.

Innsjekking

Innsjekking på flyplassen

Innsjekking på flyplassen begynner 2 timer før flyavgang. Det er viktig å være ute i god tid, men innsjekking stenger generelt 1 – 1,5 time før flyavgang, se informasjon om dette i reisedokumentene dine. Ombordstigning begynner vanligvis 45-60 minutter før flyet tar av. Reisedokumentene må fremvises ved innsjekking. For Vings rutefly til USA anbefales det at du er på flyplassen minst 3 timer før avgang på grunn av sikkerhetskontroller og passasjerinformasjonen som flyselskapene oppdaterer amerikanske myndigheter med.

Innsjekking på automater

Hvis du skal fly med Sunclass Airlines, Tuifly Nordic eller Novair kan du sjekke inn på innsjekkingsautomater i avgangshallen. Alle reisende må selv være til stede for å sjekke inn sin bagasje. Hvis du reiser fra Oslo og bruker flytoget til Gardermoen, kan du sjekke inn på toget ved hjelp av automatene om bord.

Innsjekkingsautomatene åpner som følger:

Avreise samme dag (ettermiddag og kveldsflygninger): Fra kl. 11.00
Avreise neste dag (morgenflygninger): Fra kl. 18.00 dagen før.

Vær oppmerksom på at du ikke får levert inn bagasje før 2 timer før avgang selv om du sjekker inn dagen før. Alle som sender bagasje må vise pass. Alle reisende må da selv være til stede for å sjekke inn sin bagasje.

Bagasjeregler

Bagasjeregler

Reglene for bagasje avhenger av hvilket flyselskap du skal fly med.

Les om bagasjeregler.

Skadet eller mistet bagasje

Skulle noe av den innsjekkede bagasjen være skadet eller bli borte, må du melde fra umiddelbart etter landing. Merk at en spesiell melding, P.I.R. (Property Irregularity Report) må skrives allerede på flyplassen for at flyselskapet skal behandle eventuelle erstatningskrav. Hvis skaden ikke oppdages på flyplassen, godtar noen flyselskaper rapporten innen 7 dager etter at skaden oppsto.

Les mer om forsinket, skadet eller bortkommet bagasje her.

Velg plass ombord

Setefordeling

Ved tildeling av seter prøver flyselskapene å holde grupper som reiser på samme bestilling sammen. Vi anbefaler at du forhåndsbestiller seter om bord. Vi kan ikke garantere at alle reisende på samme billett får sitte sammen, men dere får sitte i nærheten av hverandre. Barn under 12 år blir alltid plassert sammen med en voksen i reisefølget hos Sunclass Airlines .

Noen flyselskaper tilbyr kjøp av et spesialsete, og med et slikt kjøp er det kjøpte setet garantert.

Les mer om setereservasjon.

Barn og kjæledyr på reisen

Barn

Reiser du med barn? Vi har lang erfaring med å skreddersy ferier som passer like godt for barn som voksne. Uansett om du planlegger er langferie eller helgetur med barna, så er trikset for å få en vellykket tur å planlegge godt.

Les våre tips for deg som reiser med barn.

Dyr ombord på flyet

Dersom flyselskapet aksepterer kjæledyr om bord skjer transporten vanligvis i flyets lasterom. Flyselskapets godkjennelse av slik transport må søkes ved bestilling av reisen. Kontakt oss for nærmere informasjon. Kjæledyr tillates ikke på våre hotell eller på transferbussene.

Helse

Flysyke

Sunclass Airlines har alltid med et medikament (Marziné) mot flysyke på sine flyreiser.

Flyskrekk

Hvis du lider av flyskrekk, er du velkommen til å kontakte Sunclass Airlines Safety-avdeling før avreisen På telefon +45 32 47 76 16 mandag–fredag mellom kl. 8–16.

Sunclass Airlines anbefaler at du informerer vårt kabinpersonale når du går ombord. Alle våre besetningsmedlemmer er opplært til å hjelpe passasjerer som har flyskrekk. Det er også en god idé å ta med spennende spill, bøker eller noe annet som kan avlede oppmerksomheten.

Jetlag

Jetlag kan forekomme etter flyreiser hvor man krysser flere tidssoner. Det finnes ingen egentlige eller entydige behandlingsmuligheter for jetlag. For å forebygge jetlag kan du begynne å omstille døgnrytmen din til den lokale tiden på destinasjonsstedet allerede før du reiser. Gå 1½ time tidligere i seng noen netter før en flyreise østover, og tilsvarende senere før en flyreise vestover. Ved ganske korte opphold kan det anbefales å følge din normale døgnrytme på destinasjonsstedet.

Alkoholmisbruk

Ifølge internasjonale luftfartsbestemmelser skal flyets kaptein avvise berusede passasjerer som kan være en fare for sikkerheten om bord. Passasjerer som er avvist på dette grunnlag vil ikke ha krav på refusjon av ubenyttede deler av reisen eller dekning av utgifter til hjemreise etc.

Røyking

Alle Sunclass Airlines-fly er røykfrie.

Graviditet

Gravide må fra uke 28 kunne fremvise legeerklæring om flytillatelse på engelsk ved innsjekking på utreisen og hjemreisen. Fra 4 uker før forventet nedkomst, tillates ikke flyvning. Manglende flytillatelse kan medføre at man avvises på flyvningen. For gravide som skal reise på cruise, er grensen 23 uker.

Spesielle behov

Reisende med spesielle behov

Reisende med spesielle behov, og som trenger assistanse på flyplassen, kan bestille dette gjennom oss. Den reisende må likevel være i stand til å ta vare på seg selv og sin bagasje, eller reise sammen med noen som kan yte nødvendig assistanse under reisen og i en eventuell nødsituasjon. Visse typer smittsomme sykdommer som f.eks vannkopper, kan medføre flyforbud.

Reisende med spesielle behov må opplyse om dette ved bestilling. Ved bestilling senere enn 40 dager før avreise må Ving ha beskjed umiddelbart og ikke senere enn 10 dager før avreise. Flytransport av rullestol må av plasshensyn avtales spesielt.

Les mer om spesielle behov.

chatbtn
Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.