Restauranter på Gran Canaria
Inspirasjon

7 unike matopplevelser

7 spisesteder som gir mersmak på Gran Canaria

Uansett om du foretrekker enkle strandbarer, klassiske kanariske spisesteder eller kreative fusion-restauranter, finner du noe som passer for deg på Gran Canaria. Dette er våre favoritter.

SPISESTEDER PÅ SØRKYSTEN

Playa bar El Boya

Genuint kanariskt på Playa bar El Boya

POPULÆR STRANDBAR I ARGUINEGUIN

Playa bar El Boya
C/. Santa Agueda 32, El Pajar, Arguineguin | barplaya.com

Ikke la deg skremme av plastinnredningen og det høye lydnivået. Den ferske fisken og tapasrettene på menyen er verdt det og vel så det. Perfekt calamares, friterte sardiner og saftig paella diskes opp på sesongens ferske råvarer. Servicen er kjapp og fri for dilldall, prisene er lave, og stedet har med tiden blitt usannsynlig populært. Et kølappsystem holder styr på bordplasseringene. Lapp får du i baren, bare fortell hvor mange dere er til bords. Bestill noe å drikke mens du venter. Den som venter på noe godt …

Grill El Asador

Glad i perfekt grillet kjøtt? Da er Grill El Asador stedet for deg.

ARGENTINSK FAVORITT I PLAYA DEL INGLÉS

Grill Asador Esteban & Carmelo
Avenida Tirajana 24, Playa del Inglés

Du har helt sikkert hørt at argentinsk biff er noe for seg selv. Argentinerne er slektninger av spanjolene, og sistnevnte vet også en ting eller to om deilige biffer. Så når du finner en argentinsk restaurant i hovedgaten i Playa del Ingles, da er saken biff. Kjøttet er utmerket, det stekes akkurat slik du vil ha det, og serveres med deilig tilbehør og smakfulle sauser. Maten skårer høyt, og prisene ligger midt på treet. En perfekt stekt oksefilet med valgfritt tilbehør koster deg rett i underkant av 200 kroner. Ikke så verst, det?

Samsara

På asiatiske Samsara spiser du i spektakulære omgivelser.

EN ASIATISK DRØM I MASPALOMAS

Samsara
C.C. La Charca, Calle Oceanía, Maspalomas. | samsara-gc.com

Samsara er den hinduistiske betegnelsen på reinkarnasjon, og på den asiatiske restauranten Samsara i Maspalomas får både sanser og smaksløker en åndelig opplevelse. Eierne, det kanariske paret Juan og Juan, har virkeliggjort drømmen om en asiatisk restaurant med et kreativt kjøkken og kunstnerisk utførte fusion-retter i spektakulære omgivelser. Her spiser du omgitt av hundrevis av buddhastatuer og andre innslag fra den østlige delen av verden. Paret har sin egen kjøkkenhage med grønnsaker og frukt, til og med asiatisk jackfrukt, som stortrives i det kanariske klimaet. Porsjonene er rikelige og kan deles.

222 SW bar & grill

Högst upp i hotell Radisson ligger utmärkta 222 SW bar & grill

MICHELIN-ANBEFALING I TOPPETASJEN I ARGUINEGUIN

222ºSW Bar & Grill
Radisson Blue, Barranco de la Verga, Arguineguin | restaurante222sw.com

Stilfullt, elegant og sofistikert – og med en fersk Michelin-anbefaling i hatten. 222ºSW i toppetasjen på Radisson Blu kunne like gjerne ligget i en heftig storby, hadde det ikke vært for den flotte havutsikten. Servicen er selvfølgelig upåklagelig, og maten er like deilig å se på som den er å spise. Prøv for eksempel den himmelske sashimien eller andeterrin med hjemmelaget aprikosmarmelade og brioche. Kokken Marcelo Silva Rodriguez er langt fra noen nybegynner på kjøkkenet, han har nemlig hatt en finger med i spillet på den danske Michelin-restauranten Noma, og han har tidligere også jobbet på velrenommerte Aquarella på Gran Canaria. Et besøk på 222ºSW koster, ja visst – men ikke mer enn det smaker.

3 SPISESTEDER SOM ER VERDT TUREN

Restaurante Irejul

Restaurante Irejul ligger utenfor landsbyen Firgas.

KANARISKE SPESIALITETER VED FIRGAS

Restaurante Irejul
Hotel Melva suit, Villa de Firgas, La Caldera | facebook.com/hotelmelvasuite

Har du leiebil er det lett å ta seg rundt på Gran Canaria. Den postkortvakre landsbyen Firgas ligger nord på øya, og like i nærheten ligger den hjemmekoselige hotellrestauranten Irejul. Den er populær blant lokalbefolkningen, og på menyen finner du alt fra kanariske spesialiteter som potaje de berros (grønnsakssuppe) til langtidsstekte kjøttstykker og fersk fisk. Råvarene er sesongbaserte, økologiske og usedvanlig kortreiste – de kommer nemlig fra restaurantens egen kjøkkenhage. Du kan også velge blant en rekke nymotens tapasretter. Perfekte småretter til deling!

Martell

Casa Martell i Santa Brigida er perfekt for en spesiell anledning.

INTIMT OG KORTREIST I SANTA BRIGIDA

Casa Martell
Ctra del Centro Madroñal 55, Santa Brigida | Tel: +34 928 64 12 83

Veien gjennom Tafira og Santa Brigida, rett sørvest for Las Palmas, er kantet med vakre villaer og idylliske omgivelser. Der ligger også Casa Martell, et spisested og en vinbodega i en gammel handelsbod. Restauranten har blitt drevet av Martell-familien i over hundre år, og dagens eier – Antonio Martell – har ingenting til overs for faste menyer. På Casa Martell avhenger tilbudet av sesongbaserte og nøye utvalgte råvarer som handles inn fra dag til dag. Maten er rustikk, ektefølt og smakfull. Restauranten er populær året rundt, så du bør bestille bord på forhånd.

El Embarcadero

El Embarcadero er en klassiker i Las Palmas.

EN FAVORITT I MARINAEN I LAS PALMAS

Restaurante El Embarcadero
Muelle Deportivo, Las Palmas | restauranteembarcadero.com

I marinaen i Las Palmas er det langt fra manko på nye barer og spisesteder som har åpnet de siste årene. El Embarcadero er imidlertid en klassiker med stamgjester i alle former og fasonger. Det kreative kjøkkenet disker opp moderne middelhavsretter, ofte med fisk og skalldyr, men du får også deilige kjøttretter. De marine omgivelsene med svaiende seilmaster og duppende småbåter sørger for en hyggelig, sommerlig atmosfære, og baren tiltrekker seg ofte forbipasserende på utkikk etter en forfriskning og en liten matbit. Eierne Rafael Bueno og John Vriethof, som begge har gått på den prestisjefylte kokkeskolen Hofman i Barcelona, driver også restauranten Pantalan i samme område.

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.