Restauranter på Gran Canaria
Inspirasjon

7 unike matopplevelser

7 spisesteder som gir mersmak på Gran Canaria

§ Uansett om du foretrekker enkle strandbarer, klassiske kanariske spisesteder eller kreative fusion-restauranter, finner du noe som passer for deg på Gran Canaria. Dette er våre favoritter.

SPISESTEDER PÅ SØRKYSTEN

Playa bar El Boya

Genuint kanariskt på Playa bar El Boya

POPULÆR STRANDBAR I ARGUINEGUIN

Playa bar El Boya
C/. Santa Agueda 32, El Pajar, Arguineguin | barplaya.com

Ikke la deg skremme av plastinnredningen og det høye lydnivået. Den ferske fisken og tapasrettene på menyen er verdt det og vel så det. Perfekt calamares, friterte sardiner og saftig paella diskes opp på sesongens ferske råvarer. Servicen er kjapp og fri for dilldall, prisene er lave, og stedet har med tiden blitt usannsynlig populært. Et kølappsystem holder styr på bordplasseringene. Lapp får du i baren, bare fortell hvor mange dere er til bords. Bestill noe å drikke mens du venter. Den som venter på noe godt …

Grill El Asador

Glad i perfekt grillet kjøtt? Da er Grill El Asador stedet for deg.

ARGENTINSK FAVORITT I PLAYA DEL INGLÉS

Grill Asador Esteban & Carmelo
Avenida Tirajana 24, Playa del Inglés

Du har helt sikkert hørt at argentinsk biff er noe for seg selv. Argentinerne er slektninger av spanjolene, og sistnevnte vet også en ting eller to om deilige biffer. Så når du finner en argentinsk restaurant i hovedgaten i Playa del Ingles, da er saken biff. Kjøttet er utmerket, det stekes akkurat slik du vil ha det, og serveres med deilig tilbehør og smakfulle sauser. Maten skårer høyt, og prisene ligger midt på treet. En perfekt stekt oksefilet med valgfritt tilbehør koster deg rett i underkant av 200 kroner. Ikke så verst, det?

Samsara

På asiatiske Samsara spiser du i spektakulære omgivelser.

EN ASIATISK DRØM I MASPALOMAS

Samsara
C.C. La Charca, Calle Oceanía, Maspalomas. | samsara-gc.com

Samsara er den hinduistiske betegnelsen på reinkarnasjon, og på den asiatiske restauranten Samsara i Maspalomas får både sanser og smaksløker en åndelig opplevelse. Eierne, det kanariske paret Juan og Juan, har virkeliggjort drømmen om en asiatisk restaurant med et kreativt kjøkken og kunstnerisk utførte fusion-retter i spektakulære omgivelser. Her spiser du omgitt av hundrevis av buddhastatuer og andre innslag fra den østlige delen av verden. Paret har sin egen kjøkkenhage med grønnsaker og frukt, til og med asiatisk jackfrukt, som stortrives i det kanariske klimaet. Porsjonene er rikelige og kan deles.

222 SW bar & grill

Högst upp i hotell Radisson ligger utmärkta 222 SW bar & grill

MICHELIN-ANBEFALING I TOPPETASJEN I ARGUINEGUIN

222ºSW Bar & Grill
Radisson Blue, Barranco de la Verga, Arguineguin | restaurante222sw.com

Stilfullt, elegant og sofistikert – og med en fersk Michelin-anbefaling i hatten. 222ºSW i toppetasjen på Radisson Blu kunne like gjerne ligget i en heftig storby, hadde det ikke vært for den flotte havutsikten. Servicen er selvfølgelig upåklagelig, og maten er like deilig å se på som den er å spise. Prøv for eksempel den himmelske sashimien eller andeterrin med hjemmelaget aprikosmarmelade og brioche. Kokken Marcelo Silva Rodriguez er langt fra noen nybegynner på kjøkkenet, han har nemlig hatt en finger med i spillet på den danske Michelin-restauranten Noma, og han har tidligere også jobbet på velrenommerte Aquarella på Gran Canaria. Et besøk på 222ºSW koster, ja visst – men ikke mer enn det smaker.

3 SPISESTEDER SOM ER VERDT TUREN

Fargerike miniburgere

Ibericos J. Cruz serverer mat i alle regnbuens farger

KANARISKE SPESIALITETER I MASPALOMAS

Ibericos J. Cruz
Calle Partera Leonorita local 22, Bellavista, Maspalomas | facebook.com/ibericosj.cruz

Den lille, familiedrevne gourmet-restauranten Ibéricos J. Cruz serverer delikatesser fra det spanske kjøkkenet. Restauranten drives av ekteparet Claudia og José, som byr på fantastisk service og smakfulle retter. På menyen finner du blant annet fargerike miniburgere og deilig tapas med Ibéricoskinke, klassiske oster og papas arrugadas (spanske småpoteter). Restauranten ligger bare noen minutter til fots utenfor turistområdet i Maspalomas, og er vel verdt et besøk eller ti. Paret har også en restaurant i sjarmerende Puerto de Mogan og i livlige Arguineguin.

Martell

Casa Martell i Santa Brigida er perfekt for en spesiell anledning.

INTIMT OG KORTREIST I SANTA BRIGIDA

Casa Martell
Ctra del Centro Madroñal 55, Santa Brigida | Tel: +34 928 64 12 83

Veien gjennom Tafira og Santa Brigida, rett sørvest for Las Palmas, er kantet med vakre villaer og idylliske omgivelser. Der ligger også Casa Martell, et spisested og en vinbodega i en gammel handelsbod. Restauranten har blitt drevet av Martell-familien i over hundre år, og dagens eier – Antonio Martell – har ingenting til overs for faste menyer. På Casa Martell avhenger tilbudet av sesongbaserte og nøye utvalgte råvarer som handles inn fra dag til dag. Maten er rustikk, ektefølt og smakfull. Restauranten er populær året rundt, så du bør bestille bord på forhånd.

El Embarcadero

El Embarcadero er en klassiker i Las Palmas.

EN FAVORITT I MARINAEN I LAS PALMAS

Restaurante El Embarcadero
Muelle Deportivo, Las Palmas | restauranteembarcadero.com

I marinaen i Las Palmas er det langt fra manko på nye barer og spisesteder som har åpnet de siste årene. El Embarcadero er imidlertid en klassiker med stamgjester i alle former og fasonger. Det kreative kjøkkenet disker opp moderne middelhavsretter, ofte med fisk og skalldyr, men du får også deilige kjøttretter. De marine omgivelsene med svaiende seilmaster og duppende småbåter sørger for en hyggelig, sommerlig atmosfære, og baren tiltrekker seg ofte forbipasserende på utkikk etter en forfriskning og en liten matbit. Eierne Rafael Bueno og John Vriethof, som begge har gått på den prestisjefylte kokkeskolen Hofman i Barcelona, driver også restauranten Pantalan i samme område.