Den franske riviera
Inspirasjon

24 timer i Nice

Opplevelser, hotelltips, restauranter – slik får du mest mulig ut av et døgn i den franske feriebyen Nice.

– Nice er min desiderte favoritt blant de franske byene. Det er den perfekte byen for en helgetur, og selv på kort tid er det mulig å se og oppleve mye der, sier Ingrid Osa, som jobber i Ving. Her deler hun sine beste reisetips fra byen.

Tekst & foto: Ingrid Osa
Publisert: 6.3.2023

Langs Promenade des Anglais ligger det strender, hotell og spisesteder.

Det franske kjøkkenet byr på mange godbiter, som østers.

Ikke glem å spare plass til dessert!

06:00: Bonjour!

Når du lander i Nice kan du glede deg over kort reisevei fra flyplassen og inn til sentrum. Det tar bare omtrent 15 minutter med taxi, buss eller bane. Mange av de mest populære hotellene ligger langs den langstrakte promenaden Promenade des Anglais, og du kan velge blant hotell i de aller fleste prisklasser.

08:00: Se på livet i havnen

I byens lille havn ligger alt fra enorme yachter til små fiskebåter, og på brygga står lokale fiskere og selger sprellfersk fisk rett fra båtene sine. Ta en svipptur innom og la deg fascinere av den lokale atmosfæren.

I Nices sjarmerende havn er den lokale atmosfæren til å ta og føle på.

09:30: Strandsafari langs Promenade des Anglais

I vestenden av havnen starter Promenade des Anglais, og langs denne ligger strendene på rekke og rad. Noen av dem tilhører beachklubber og hotell, og på disse må du betale for solsenger og servering. De aller fleste velger imidlertid den fine offentlige rullesteinstranden.

Stikk innom et bakeri eller et utsalg og ta med deg litt mat, for eksempel en fersk bagett, eller kanskje litt god ost og skinke, og ta det med deg ned på stranden. Kald drikke får du i en av de mange bodene langs promenaden.

På Promenade des Anglais er det alltid livlig og hyggelig stemning.

12:00: Gå deg bort i gamlebyen

I østenden av Promenade des Anglais ligger det mange mener er det hyggeliste området i Nice – gamlebyen, Vieux Nice. Utforsk de trange gatene og alle de små, lokale butikkene og bakeriene.

13:30: Ta en pause på et av de franske torgene

På de åpne plassene i gamlebyen finner du ofte markeder med boder bugnende av frukt, grønnsaker, blomster eller antikviteter. I løpet av ettermiddagen ryddes bodene bort, og det settes isteden ut stoler og bord utenfor de mange restaurantene. Her er det alltid yrende liv og koselig atmosfære, med andre ord.

14:00: Sen lunsj på Le Café de Turin

Denne kafeen på Place Garibaldi er perfekt for en sen lunsj. Hva med østers og champagne, eller kanskje moules frites, blåskjell med pommes frites? Det er «must» i Frankrike!

Vieux Nice er byens gamleby og verdt et besøk.

Gå deg vill i smågatene og utforsk noen av torgmarkedene.

Blåskjell og pommes frites er en fransk klassiker.

15:00: Besøk La Colline du Chateau

Fra gamlebyen er det kort vei til den historiske parken La Colline du Chateau. Parken er navngitt etter slottet som en gang lå her, som det nå kun er ruiner igjen av. I parken ligger det en kafé, lekeplass og en høyde. Mange trappetrinn må forseres for å nå toppen – men det er det verdt. Underveis passerer du både et kunstig anlagt fossefall og flere fine utkikkspunkter, og belønningen er fantastisk utsikt over hele Nice.

18:00: Ettermiddagsshopping

Om ikke beina er for trøtte, finnes det gode shoppingmuligheter i den nyere delen av Nice. Avenue Jean Medecin er byens hovedgate, med mange fine og eksklusive butikker. Galeries Lafayette, et kjøpesenter med flust av butikker, ligger her. Her finner du alle de kjente merkevarene.

Nice er Ingrid Osas favorittby i Frankrike.

Den nyere delen av Nice byr på gode shoppingmuligheter.

20:30: Middag på L’Escalinada

Fra Galeries Lafayette er det omtrent ti minutters gange til denne hyggelige restauranten. Tenk småbord med rødrutede duker i et trangt smug. Stedet er en opplevelse i seg selv. Her renses dagsfersk fisk ved bordet av hyggelige servitører, og smaksopplevelsen er det ingenting å utsette på. Husk å bestille bord!

22:00: Gjør plass i dessertmagen

For dessert kan du gå for en crepe på koselige La Vielle Crepe. Eller hva med deilig italiensk gelato på en av de mange isbarene? Og ja, de har åpent til langt på kveld.

L’Escalinada er en opplevelse i seg selv.

Hva med en kveldscrepe på La Vielle Crepe?

...eller kanskje en deilig gelato?

23:00: Stup i seng på det perfekte hotellet

Hotelltips i Nice:

For den ultimate hotellopplevelsen bør du gå for Negresco, et klassisk luksushotell med perfekt beliggenhet.

Mercure Nice Centre Notre Dame er et populært hotell på avenyen Notre Dame i hjertet av Nice.

Vil du heller bo ved gamlebyen? La Perouse er et sjarmerende hotell i klassisk middelhavsstil – med nydelig utsikt!

Tips! Nice er på sitt beste i april, mai og september. Da er temperaturen behagelig, og det er heller ikke like mange turister som det pleier å være der midt på sommeren.

Mange mener gamlebyen er det hyggeligste området i Nice.

Kanskje du kan gjøre et antikvitetskupp på et av byens markeder?

Strendene ligger som perler på en snor langs Promenade des Anglais.