Reiser til Monaco Grand Prix

Monaco Grand Prix er det løpet som alle førere drømmer om å vinne. Akkurat som Indy 500 eller Le Mans er det i en klasse for seg, nesten fristilt fra den opprinnelige sporten.

For å vinne i Monte Carlo kreves det en kombinasjon av presis kjøring, teknisk perfeksjon og mot, akkurat de egenskapene som skiller de gode fra de enestående i Formel 1.
Banen, som har autovern, gir ingen rom for feil, og krever høyere konsentrasjon enn noen annen Formel 1-bane.
 
Mer informasjon Bilene kjøres med maksimal downforce for å få best mulig grep, og bremsene må jobbe hardt. Forbikjøring er nærmest umulig, så kvalifiseringsløpet er viktigere her enn i noe annet Grand Prix.
 
Portier Corner er nøkkelen til en god runde i Monaco. Før denne passeres Loews hairpin, den svingen med lavest hastighet i Formel 1. Deretter venter tunnelen, en av de få hastighetsstrekningene på banen. Flere store navn har avsluttet sine løp i autovernet her, som for eksempel Ayrton Senna og Michael Schumacher.
 
En seier i Monaco setter førerens navn på en liste med flere av sportens største. Både Graham Hill, med kallenavnet "Mr Monaco", og Schumacher har vunnet fem ganger, Alain Prost tok fire seire mens Stirling Moss og Jackie Stewart vant tre ganger hver. Men flest seire har Ayrton Senna som har vunnet seks ganger i Monte Carlo.
Mindre informasjon

Billettkategorier

I grunnprisen er såkalte "General Admission"- eller "Secteur Rocheur"-billetter inkludert.
Secteur Rocheur (Hovedinngang): Ligger på en høyde, i litt avstand fra banen. Det er et stort område med bratte skråninger og gangveier og kan derfor ikke anbefales for bevegelseshemmede. De beste plassene blir tatt først, så det er lurt å komme tidlig hvis du vil ha best mulig plass.
 
Mer informasjon Mot tillegg kan du bestille billetter til: "X1/X2", "Grandstand N,O,P", "Grandstand T" eller til "Thomas Cook Sport Terrace".
X er den eneste tribunen langs depotstrekningen med fin utsikt over bilene når de kommer ut av den siste svingen mot start/mål.
 
Grandstand N,O,P: Disse tribunene ligger på kaia midt i Monacos havn med utsikt mot det berømte svømmebassenget. P og N er populære og blir raskt utsolgt.
 
Grandstand T (nedre og øvre): Stor tribune rett overfor depotstrekningen. Herfra ser man når bilene kjører ut fra bassengområdet, mot Racassesvingen. Fra de øvre radene ser man dessuten ned på depotstrekningen.
 
Thomas Cook Sport Terrace fyller hele den øverste etasjen av den berømte restauranten Stars ' n ' Bars i Monaco. Herfra har du fantastisk utsikt over havnen og paddocken. Her er det også skjermer som viser øvrige deler av banen. Bar under åpen himmel, buffé og bakgrunnsmusikk gjør Thomas Cook Sport Terrace til et avslappende sted å oppleve spenningen på banen. Hvis du velger vår pakke med Thomas Cook Sport Terrace har du en plass både lørdag og søndag.
Mindre informasjon
 
Alle gjester får hver sin velkomstpakke med billettlomme, øreplugger, regnponcho, solkrem og penn i en praktisk pose.

Større kart

Reis på formel 1 i Spania med Ving

Mer informasjon om reisen

Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert.

Transport til Formel 1-banen
Din Formel 1-pakke inkluderer billett til lørdagens kvalifisering og til hovedløpet på søndag. Transport med buss mellom hotellet og Formel 1-banen er også inkludert i tillegg til reiselederservice (engelsktalende). Reisetiden mellom hotellet i Nice og Monaco er ca. 1 time.

Vår service

Du reiser på egen hånd. Det finnes representanter for Thomas Cook Sport på reisemålet som du kan kontakte hvis det er nødvendig. Telefonnummeret finner du i dine reisedokumenter.

Valuta og betaling

Euro (EUR). Veksle til euro i kontanter før avreise. Kort aksepteres i stor utstrekning. Hvis du leier bil garanteres depositum med kort. Mange hotell krever et depositum på kortet som garanti for ekstra utgifter, åpne telefon etc.

Turistskatt i Nice

De franske myndighetene har innført en turistskatt på overnattinger i Nice. På samtlige hotell og leilighetshotell tas det ut en ekstra skatt. Barn og ungdom under 18 år er fritatt for turistskatt. Skatten betales direkte til hotellet, senest ved avreise.

Pris pr. person og natt april-september:
2-stjerners hotell/leilighetshotell: 0,90 euro
3-stjerners hotell/leilighetshotell: 1,50 euro
4- stjerners hotell/leilighetshotell: 2,25 euro
5-stjerners hotell/leilighetshotell: 3 euro

Pris pr. person og natt oktober-mars:
2-stjerners hotell/leilighetshotell: 0,80 euro
3-stjerners hotell/leilighetshotell: 1,40 euro
4-stjerners hotell/leilighetshotell: 2 euro
5-stjerners hotell/leilighetshotell: 2,60 euro

Vær oppmerksom på at Vings klassifisering av hotell kan avvike fra den offisielle klassifiseringen av hotellet. Den offisielle klassifiseringen utgjør grunnlaget for skattens størrelse.

Flere Formel 1-reiser

Formel 1 i Belgia
Formel 1 i Belgia
Belgian Grand Prix, Belgia
 • 4 dager
 • Fly + hotell
 • Inkl. Frokost
 • Avreise 30 aug 2019 fra Oslo, Gardermoen
Frokost
Oslo, Gardermoen, 30 aug 2019, 4 dager
Formel 1 i Italia
Formel 1 i Italia
Italian Grand Prix, Italia
 • 4 dager
 • Fly + hotell
 • Inkl. Frokost
 • Avreise 6 sep 2019 fra Oslo, Gardermoen
Frokost
Oslo, Gardermoen, 6 sep 2019, 4 dager
Formel 1 i Abu Dhabi
Formel 1 i Abu Dhabi
Abu Dhabi Grand Prix, De forente arabiske emirater
 • 5 dager
 • Fly + hotell
 • Inkl. Frokost
 • Avreise 28 nov 2019 fra Oslo, Gardermoen
Frokost
Oslo, Gardermoen, 28 nov 2019, 5 dager
Formel 1 i Monaco
Formel 1 i Monaco
Monaco Grand Prix, Den franske riviera, Frankrike
 • 4 dager
 • Fly + hotell
 • Inkl. Frokost
 • Avreise 22 mai 2020 fra Oslo, Gardermoen
Frokost
Oslo, Gardermoen, 22 mai 2020, 4 dager