Monaco Grand Prix

Monaco Grand Prix, Den franske riviera

Monaco Grand Prix er det løpet som alle førere drømmer om å vinne. Akkurat som Indy 500 eller Le Mans er det i en klasse for seg, nesten fristilt fra den opprinnelige sporten.

For å vinne i Monte Carlo kreves det en kombinasjon av presis kjøring, teknisk perfeksjon og mot, akkurat de egenskapene som skiller de gode fra de enestående i Formel 1.
Banen, som har autovern, gir ingen rom for feil og krever høyere konsentrasjon enn noen annen Formel 1-bane. Bilene kjøres med maksimal downforce for å få best mulig grep, og bremsene må jobbe hardt. Forbikjøring er nærmest umulig, så kvalifiseringsløpet er viktigere her enn i noe annet Grand Prix.

Portier Corner er nøkkelen til en god runde i Monaco. Før denne passeres Loews hairpin, den svingen med lavest hastighet i Formel 1. Deretter venter tunnelen, en av de få hastighetsstrekningene på banen. Flere store navn har avsluttet sine løp i autovernet her, som for eksempel Ayrton Senna og Michael Schumacher.

En seier i Monaco setter førerens navn på en liste med flere av sportens største. Både Graham Hill, med kallenavnet "Mr Monaco", og Schumacher har vunnet fem ganger, Alain Prost tok fire seire mens Stirling Moss og Jackie Stewart vant tre ganger hver. Men flest seire har Ayrton Senna som har vunnet seks ganger i Monte Carlo.

Les mer om reisemålet Monaco Grand Prix Skjul tekst

Billettkategorier
I grunnprisen er såkalte "General Admission"- eller "Secteur Rocheur"-billetter inkludert.
Secteur Rocheur (Hovedinngang): Ligger på en høyde, i litt avstand fra banen. Det er et stort område med bratte skråninger og gangveier og kan derfor ikke anbefales for bevegelseshemmede. De beste plassene blir tatt først, så det er lurt å komme tidlig hvis du vil ha best mulig plass.

Mot tillegg kan du bestille billetter til: "X1/X2", "Grandstand N,O,P", "Grandstand T" eller til "Thomas Cook Sport Terrace".
X er den eneste tribunen langs depotstrekningen med fin utsikt over bilene når de kommer ut av den siste svingen mot start/mål.

Grandstand N,O,P: Disse tribunene ligger på kaia midt i Monacos havn med utsikt mot det berømte svømmebassenget. P og N er populære og blir raskt utsolgt.

Grandstand T (nedre og øvre): Stor tribune rett overfor depotstrekningen. Herfra ser man når bilene kjører ut fra bassengområdet, mot Racassesvingen. Fra de øvre radene ser man dessuten ned på depotstrekningen.

Thomas Cook Sport Terrace fyller hele den øverste etasjen av den berømte restauranten Stars ' n ' Bars i Monaco. Herfra har du fantastisk utsikt over havnen og paddocken. Her er det også skjermer som viser øvrige deler av banen. Bar under åpen himmel, buffé og bakgrunnsmusikk gjør Thomas Cook Sport Terrace til et avslappende sted å oppleve spenningen på banen. Hvis du velger vår pakke med Thomas Cook Sport Terrace har du en plass både lørdag og søndag.

Alle gjester får hver sin velkomstpakke med billettlomme, øreplugger, regnponcho, solkrem og penn i en praktisk pose.

Våre gjesters vurdering av Monaco Grand Prix

Har du vært her? Sett din karakter på strender, shopping, natteliv og hotell!

Ingen hotellvurdering

Det finnes ingen hotellvurderinger på dette reisemålet

Reisetips

Vær den første til å skrive et reisetips

Et utvalg hotell - Monaco Grand Prix


Chat med oss

Man-tor: 08.30-21.00
Fre: 08.30-18.00
Lør: 10.00-15.00
Søn: 12.00-16.00

Start chat

Les mer om MyHoliday Card