Viktig å vite om cruise

Reisevilkår

Utover Vings reisevilkår for cruise gjelder også rederienes egne vilkår. For mer informasjon les Reiseinformasjon og Reisevilkår, samt på det aktuelle rederiets hjemmeside.

Nyttig informasjon om de forskjellige cruiserederiene:

Costa Cruises - viktig informasjon
Celebrity Cruises - viktig informasjon
Royal Caribbean Cruise Line - viktig informasjon
Norwegian Cruise Line - viktig informasjon

Transport

I forbindelse med cruise tilbyr ikke Ving transport med buss slik som ved charterferier. Forhåndsbestilt transport kan tilbys på utvalgte reisemål. Hvis du bestiller transport gjennom Ving foregår transporten til og fra hotellet/cruiseskipet/flyplassen med bil. Kostnaden for transport vil derfor variere mye avhengig av avstanden mellom stedene.

Betaling om bord

Om bord skjer all betaling med et såkalt Sea Pass som kobles til et godkjent kreditt- eller betalingskort som sikkerhet. Vær oppmerksom på at det i noen tilfeller kan gjøres reservasjoner på det betalingskortet som du har knyttet opp til din konto om bord på skipet. Disse reservasjonene gjøres for å kontrollere at kortet er gyldig. Når sluttregningen for dine innkjøp om bord er betalt, kommer rederiet til å oppheve reservasjonene. I tillegg må også kortutstederen oppheve reservasjonene i sitt system. Når det er gjort har du umiddelbart tilgang til pengene igjen. Dette kan ta mellom 7-14 arbeidsdager, og hverken Ving eller rederiet kan påvirke behandlingstiden.

Tips

Royal Caribbean Cruise Line

På alle skip gis det tips til restaurant- og lugarpersonalet. Bestiller du et cruise gjennom Ving er tips inkludert i prisen (à ca. 12 USD pr. dag). En serviceavgift på 18 prosent kommer i tillegg på alle drikke- og velværeregninger og belastes automatisk din Sea Pass-konto.

Celebrity Cruises

På alle skip gis det tips til restaurant- og lugarpersonalet. Bestiller du et cruise gjennom Ving er tips inkludert i prisen (à ca. 12 USD pr. dag). En serviceavgift på 18 prosent kommer i tillegg på alle drikke- og velværeregninger og belastes automatisk din Sea Pass-konto.

Costa Cruises

På alle skip gis det tips til restaurant- og lugarpersonalet. Bestiller du et cruise gjennom Ving er tips inkludert i prisen, ca. 10 euro pr. voksen og ca. 5 euro pr. barn og pr. dag. En serviceavgift på 15 prosent kommer i tillegg på alle drikke- og velværeregninger og belastes ditt Costa Card ved kjøp om bord. Beløpet for barn er omtrent halvparten av det voksne betaler. Barn under 4 år betaler ikke tips.

Norwegian Cruise Line

På alle skip gis det tips til restaurant- og lugarpersonalet. Et servicetillegg på 20 prosent kommer i tillegg på alle drikke- og velværeregninger og belastes automatisk din Sea Pass-konto.
Fra og med 2. april 2019 kommer tips i tillegg. Det er en kostnad på ca. 15 USD pr. person pr. dag. Bor du i Concierge, Suite eller The Haven, kommer det et tillegg på ca. 18 USD pr. person pr. dag. Tips betales av samtlige gjester over 3 år.

Vær oppmerksom på at ingen serviceavgift tilkommer på drikke når man har drikkepakke. Gjelder alle rederier.
Noen rederi og noen lugartyper har drikkepakke inkludert i cruisets pris. Er drikkepakke ikke inkludert i cruisets pris kan man selv kjøpe drikkepakke i forkant av cruiset eller ombord på skipet. Ved kjøp av drikkepakke ligger serviceavgift inkludert i drikkepakkens totalpris.

Utflukter

Disse kan som regel forhåndsbestilles online på rederienes nettsider, senest 4-10 arbeidsdager før avreise. Du kan også bestille utflukter om bord, så lenge det er ledige plasser. Tidspunktene for utfluktene kan endres og utflukter kan også bli innstilt hvis det er for få deltagere. Vær oppmerksom på at du må ha legeerklæring for å få tilbakebetalt summen ved avbestilling av en utflukt du allerede har reservert.

Endring av ruter

Hverken Ving eller rederiene kan garantere at alle fartøy alltid ankommer samtlige annonserte havner, følger den annonserte reiseruten eller ankommer til annonserte tidspunkt.

Rederiene og fartøyenes kaptein har rett til å utelate havner, legge til ved andre havner og avvike fra den annonserte reiseruten. Endringer i reiseruten gjøres som regel av hensyn til gjestenes sikkerhet, og det er ingen kompensasjon for dette.

Mat og drikke

På noen skip serveres middag i to bordsettinger, tidlig og sen. Ønsket middagstid angis ved bestilling av reisen. Norwegian Cruise Line har kun konseptet Free at Sea (tidligere Feel Free), som innebærer at du verken har faste klokkeslett for måltider eller blir tildelt et bestemt bord i restauranten.

Drikkepakke kan forhåndsbestilles eller kjøpes om bord.

Dette er inkludert:
Costa Cruises – Vann, kaffe og te i buffeene.
Royal Caribbean – Enkel drikke til maten, juice (ikke ferskpresset), kaffe og te.
Celebrity Cruises – Enkel drikke til maten, juice (ikke ferskpresset), kaffe og te.
Norwegian Cruise Line – Enkel drikke til maten, juice (ikke ferskpresset), kaffe og te.

I enkelte restauranter må man betale en kuvertavgift. Tydelig informasjon om hvilke restauranter du kan spise i uten ekstra kostnad finner du om bord.

Ekstrasenger

Ekstraseng betyr sovesofa, sovestol, køyeseng eller sammenleggbar seng av enklere standard. Noen ganger er ekstrasengen veggfast. Komforten er mindre bra enn i ordinærseng, og ekstrasengen er ofte kortere og smalere enn ordinærseng. En ekstraseng reduserer også plassen i lugaren.

Overnatting før eller etter cruiset

Frokost er kun inkludert på hotellet hvis det står i hotellteksten, på ditt reisedokument og på hotellvoucheren. Hvis du ønsker frokost og det ikke er inkludert kan du som regel betale direkte til hotellet.

Ombordstigning

Tidspunkt for ombordstigning på det aktuelle cruiset vil stå skrevet på din billett. Hvis du ikke er om bord på skipet senest 90 minutter før planlagt avgangstid går vi ut fra at du ikke skal være med på cruiset. Bestillingen kommer da å ansees som avbestilt og du vil ikke ha rett til noen tilbakebetaling av kjøpesummen ut over tilbakebetaling av skatter.

Gjester med spesielle behov

Alle skip har et begrenset antall lugarer som er spesielt tilpasset bevegelseshemmede gjester. For å bestille kan du kontakte oss på 915 088 88. Rullestolbrukere må ta med seg sin egen rullestol. Enkelte forhold (for eksempel bruk av tenderbåter for å komme fra skipet til land) kan hindre rullestolbrukere fra å gå i land i enkelte anløpshavner. Gjester med nedsatt funksjonsevne eller medisinske plager må kunne klare seg selv eller reise sammen med noen som kan bistå med all nødvendig hjelp. Alle rederier forbeholder seg retten til å nekte en person å reise om personens fysiske eller psykiske tilstand ikke tillater det, eller om han eller hun kan komme til å trenge mer pleie enn det reisefølget eller personalet om bord kan tilby.

Cruise og graviditet

Som gravid kan du reise på cruise til og med uke 23 av svangerskapet. Det er viktig at du selv undersøker rederiets regler før du bestiller cruiset. Les mer på rederienes hjemmesider.

> Royal Caribbean Cruise Lines
> Celebrity Cruises
> Norwegian Cruise Lines
> Costa Cruises

Språket om bord

Det offisielle språket om bord er engelsk. Noen av de ansatte snakker også andre språk, som fransk, tysk, italiensk og spansk. Utflukter foregår på engelsk om ikke noe annet er oppgitt. All kommunikasjon, som informasjonsmeldinger og nyhetsbrev er også på engelsk. Skandinavisktalende besetning og guider forekommer ikke.