Om cruise

Reisevilkår
Utover Vings reisevilkår for cruise gjelder også rederienes egne vilkår. For mer informasjon les avsnittet Viktig å vite og Reisevilkår samt på det aktuelle rederiets hjemmeside.

Costa Cruises – Viktig å vite
Celebrity Cruises – Viktig å vite
Royal Caribbean International – Viktig å vite
Norwegian Cruise Line – Viktig å vite

Transport
I forbindelse med cruise tilbyr ikke Ving transport med buss slik som ved charterferier. Forhåndsbestilt transport kan tilbys på utvalgte reisemål. Hvis du bestiller transport gjennom Ving foregår transporten til og fra hotellet/cruiseskipet/flyplassen med bil. Kostnaden for transport vil derfor variere mye avhengig av avstanden mellom stedene.

Betaling om bord
Om bord skjer all betaling med et såkalt Sea Pass som kobles til et godkjent kreditt- eller betalingskort som sikkerhet. Vær oppmerksom på at det i noen tilfeller kan gjøres reservasjoner på det betalingskortet som du har knyttet opp til din konto om bord på skipet. Disse reservasjonene gjøres for å kontrollere at kortet er gyldig. Når sluttregningen for dine innkjøp om bord er betalt, kommer rederiet til å oppheve reservasjonene. I tillegg må også kortutstederen oppheve reservasjonene i sitt system. Dette kan ta fra 7–14 arbeidsdager, og hverken Ving eller rederiet kan påvirke behandlingstiden. Når kortutsteder har opphevet det reserverte beløpet har du umiddelbart tilgang til pengene igjen.

Tips
For Royal Caribbean Cruise Line: På alle skip gis det tips til restaurant- og lugarpersonalet for god service. Bestiller du et cruise gjennom Ving er tips inkludert i prisen (à ca. 12 USD pr. dag). Et servicetillegg på 18 % kommer i tillegg på alle drikke- og velværeregninger og belastes automatisk din Sea Pass-konto ved kjøp om bord.

For Celebrity Cruises: På alle skip gis det tips til restaurant- og lugarpersonalet for god service. Bestiller du et cruise gjennom Ving er tips inkludert i prisen (à ca. 12 USD pr. dag). Et servicetillegg på 15 % kommer i tillegg på alle drikke- og velværeregninger og belastes automatisk din Sea Pass-konto ved kjøp om bord.

For Costa Cruises: På alle skip gis det tips til restaurant- og lugarpersonalet for god service. På cruise som bestilles fra og med 18. desember 2019 tilkommer tipsen til servicepersonalet, ca. 10 euro pr. person pr. dag for gjester over 14 år, ca. 5 euro pr. person pr. dag for barn fra 4-14 år. Ingen kostnad for barn under 4 år. Kostnaden legges automatisk på ditt Costa Card (lugarkonto) som trekkes fra ditt betalingskort når du avslutter cruiset. Et servicetillegg på 15 % kommer i tillegg på alle drikke- og velværeregninger og belastes ditt Costa Card ved kjøp om bord (uansett alder). Det kommer ikke servicetillegg på drikken som er inkludert i drikkepakkene.

For Norwegian Cruise Line: På alle skip gis det tips til restaurant- og lugarpersonalet for god service. Beløpet varierer mellom 15,50 og 18,50 USD pr. person/dag, avhengig av lugarkategori. Et servicetillegg på ca. 20 % kommer i tillegg på alle drikke- og velværeregninger og belastes automatisk din Sea Pass-konto ved kjøp om bord.

Utflukter
Disse kan som regel forhåndsbestilles online på rederienes nettsider, senest 4-10 arbeidsdager før avreise. Du kan også bestille utflukter om bord, så lenge det er ledige plasser. Tidspunktene for utfluktene kan endres og utflukter kan også bli innstilt hvis det er for få deltagere. Vær oppmerksom på at du må ha legeerklæring for å få tilbakebetalt beløpet ved avbestilling av en utflukt du allerede har reservert.

Endring av ruter
Hverken vi eller rederiene kan garantere at alle fartøy alltid ankommer samtlige annonserte havner eller følger den annonserte reiseruten til punkt og prikke.
Rederiet og fartøyets kaptein har rett til å utelate havner, legge til ved andre havner og avvike fra den annonserte reiseruten. Endringer i reiseruten gjøres som regel av hensyn til gjestenes sikkerhet, og det er ingen kompensasjon for dette.

Mat og drikke
Middagen serveres i to bordsetninger, tidlig og sen. Ønsket middagstid angis ved bestilling av reisen. Ønskemål som har med bordsetning og plassering kan ikke garanteres, men rederiene gjør sitt beste for å imøtekomme ønsker. Norwegian Cruise Line har konseptet Free at Sea, som innebærer at du selv bestemmer når og hvor man vil spise og verken har faste klokkeslett for måltider eller blir tildelt et bestemt bord i restauranten.

Hos noen rederier og i noen lugartyper er drikkepakke inkludert i cruiset. Hvis drikkepakke ikke er inkludert, kan man selv bestille dette på forhånd eller om bord. Bestiller du drikkepakke som en del av Free at Sea på Norwegian Cruise Line må dette betales minst 4 uker før avreise.

Drikkepakke kan forhåndsbestilles eller kjøpes om bord.

Dette er inkludert:
Costa Cruises – Vann, kaffe og te i buffeene.
Royal Caribbean International – Enkel drikke til maten, juice, kaffe og te.
Celebrity Cruises – Enkel drikke til maten, juice, kaffe og te.*
Norwegian Cruise Line – Enkel drikke til maten, juice, kaffe og te.

I enkelte restauranter må man betale en kuvertavgift. Tydelig informasjon om hvilke restauranter du kan spise i uten ekstra kostnad finner du om bord.

*Celebrity Cruises drikkepakke:
Cruise bestilt fra 9. desember 2020 – inntil videre:
For cruise med avreise 9. desember 2020 og inntil videre, er Classic drikkepakke inkludert samt rederiets WiFi-pakke Surf for samtlige personer i lugaren, i samtlige lugarkategorier. For gjester som bestiller Iconic Suite, Edge Villa, Penthouse Suite, Reflection Suite, Royal Suite, Signature Suite, Sunset Suite, Celebrity Suite eller Sky Suite er Premium drikkepakke samt lommepenger om bord (summen varierer avhengig av cruisets lengde) inkludert. For person 1–2 i suiten inngår også WiFi-pakken Stream og for person 3–4 WiFi-pakken Surf.

Classic drikkepakke inkluderer vann, brus og juice samt kaffe og te. I tillegg er øl, vin og noen typer sprit inkludert opp til 9 USD/glass. Du får også opp til 15 % rabatt når du kjøper en hel flaske vin eller champagne.

Premium drikkepakke inkluderer vann, brus og juice samt kaffe og te. I tillegg er øl, vin og noen typer sprit inkludert opp til 15 USD/glass. Du får også opp til 20 % rabatt når du kjøper en hel flaske vin eller champagne.

WiFi-pakken Surf gir deg tilgang til internett og tillater enklere funksjoner som å surfe på internett, sende e-post eller tekstmeldinger via webbaserte applikasjoner.

WiFi-pakken Stream gir deg tilgang til å surfe på internett, sende e-post, bilder og tekstmeldinger via webbaserte applikasjoner samt oppdatere sosiale medier, streame filmer, musikk og benytte for eksempel Skype eller FaceTime.

Vennligst observer at drikkepakker ikke får deles mellom personer og inkluderer ikke drikkevarer i gavebutikker, minibar eller romservice. Aldersgrense for alkohol om bord er 18 eller 21 år, avhengig av hvor du er på cruise. Innholdet i drikkepakken kan bli endret. Lommepenger til bruk om bord kan ikke benyttes i kasinoet og forfaller kl. 22.00 siste kvelden, hvis ikke hele summen er brukt.

Ekstrasenger
Ekstraseng betyr sovesofa, sovestol, køyeseng eller sammenleggbar seng av enklere standard. Noen ganger sitter ekstrasengen fast i veggen. Komforten er mindre bra enn i ordinærseng, og ekstrasengen er ofte kortere og smalere enn ordinærseng. En ekstraseng reduserer også plassen i lugaren.

Overnatting før eller etter cruiset
Frokost er kun inkludert på hotellet hvis det står i hotellteksten, på ditt reisedokument og på hotellvoucheren. Hvis du ønsker frokost og det ikke er inkludert kan du som regel betale direkte til hotellet.

Ombordstigning
Tidspunkt for ombordstigning på det aktuelle cruiset vil stå skrevet på din billett. Hvis du ikke er om bord på skipet senest 90 minutter før planlagt avgangstid går vi ut fra at du ikke skal være med på cruiset. Cruiset kommer da å ansees som avbestilt og du vil ikke ha rett til noen tilbakebetaling av kjøpesummen ut over tilbakebetaling av skatter.

Gjester med spesielle behov
Rederiene har noen skip med lugarer som er tilpasset bevegelseshemmede gjester. For å bestille kan du kontakte oss på 915 088 88. Rullestolbrukere må ta med seg sin egen rullestol. I enkelte anløpshavner legger ikke skipet til kai. Transport til land skjer med mindre tenderbåter. Ombordstigning og avstigning fra disse båtene er ikke tilpasset personer med nedsatt funksjonsevne. Gjester med nedsatt funksjonsevne eller medisinske plager må kunne klare seg selv eller reise sammen med noen som kan bistå med all nødvendig hjelp. Alle rederier forbeholder seg retten til å nekte en person å reise om personens fysiske eller psykiske tilstand ikke tillater det, eller om han eller hun kan komme til å trenge mer pleie enn det reisefølget eller personalet om bord kan tilby.

Cruise og graviditet
Som gravid kan du reise på cruise til og med uke 23 av svangerskapet. Det er viktig at du selv undersøker rederiets regler før du bestiller cruiset. Les mer på rederienes hjemmesider.
Royal Caribbean International
Celebrity Cruises
Norwegian Cruise Line
Costa Cruises

Språket om bord
Det offisielle språket om bord er engelsk. Noen av de ansatte snakker også andre språk, som fransk, tysk, italiensk og spansk. Utflukter foregår på engelsk om ikke noe annet er oppgitt. All kommunikasjon, som informasjonsmeldinger og nyhetsbrev er også på engelsk. Skandinavisktalende besetning og guider forekommer ikke.

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.