Norwegian Cruise Line cruiseskip ved Dubrovnik
Inspiration

Budsjettvennlig cruise

Billig cruise

Drømmer du om å dra på cruise, men er bekymret for prisen? Det trenger du ikke å være. Mange som reiser på budsjett avskriver et cruise fra begynnelsen fordi de er redde for at det er for dyrt. Men med våre tips kan du finne rimelige cruise til noen av verdens vakreste steder.

Hva er inkludert i et billig cruise?

Selv om du velger et prisvennlig cruise vil opplevelsen om bord fortsatt være utenom det vanlige. Du vil ofte ha tilgang til de samme aktivitetene og mulighetene om bord som de som har kjøpt en dyrere pakke. Bestiller du et billig cruise gjennom Ving, vil det hos noen rederier og lugarer være helpensjon med drikkevarer inkludert i reisen, slik at det meste av mat og drikke er betalt på forhånd. Når du bestiller et billig cruise er det imidlertid viktig at du leser vilkårene nøye slik at du vet hva som er inkludert, og når du eventuelt må ta opp lommeboken.
Hvis du har god oversikt over hva som er inkludert i prisen vil det også hjelpe deg med å holde utgiftene nede når du er på reisen.

Cruise med Ving

Du kan føle deg helt trygg når du bestiller et cruise med oss. Pakkereiseloven gjelder, og vi sørger for at du ankommer i god tid til cruiset ditt, noe som av og til inkluderer en overnatting på hotell kvelden før.

 • Flyreise er alltid inkludert
 • På flere cruise er det også inkludert hotell
 • Helpensjon er inkludert (bestill drikkepakke for å få et cruise med All Inclusive)

Slik finner du de billigste cruisene

Mennesker nyter dekket utendørs på et cruiseskip

1. Velg riktig rederi

Før du begynner å lete etter billige cruise er det viktig å forstå hvordan markedet fungerer. Cruisemarkedet er preget av mange forskjellige rederier, skip og destinasjoner – noe som betyr at det er et overflod av muligheter å velge mellom. Noen cruise er mer eksklusive og dyre enn andre, men generelt er det alltid mulighet for å finne gode tilbud hvis du vet hvor og hvordan du skal lete.

Rhapsody of the Seas midt i havet

2. Årstid og sesong

Prisen på cruise kan variere mye avhengig av sesongen. Prisene er ofte lavere utenfor høysesongen, når etterspørselen er lavere. Hvis du for eksempel drømmer om et cruise i Middelhavet bør du se etter avganger om høsten og vinteren når prisene er lavest.

Havnen i Marseille

3. Siste sjanse!

Mange rederier tilbyr "siste sjanse-tilbud" på usolgte lugarer kort tid før avreise. Disse tilbudene kan være en fantastisk måte å spare penger på, men de krever også at du er fleksibel med hensyn til avreisetidspunkt og reisemål. På den annen side kan det også være penger å spare hvis du bestiller i god tid.

Riomaggiore i Italia

4. Er flyreise og hotellovernatting inkludert?

Når du drar på cruise seiler du ofte ut fra en havn langt borte fra hjemmet ditt. Det kan bli en kostbar utgift hvis du må legge til flyreise og hotellpriser i cruisets pris. Når du reiser på cruise med Ving er flyreise og en hotellovernatting alltid inkludert i prisen.

Cruiseskip i havet

5. Lugaren

Lugaren utgjør ofte en av de største kostnadene på et cruise, men du kan spare penger ved å velge riktig. Innvendige lugarer uten vinduer er ofte billigere enn utvendige lugarer med vinduer eller balkong.

De beste tilbudene på cruise akkurat nå

Marseille, Barcelona, Sardinia & Napoli
 • Familievennlig
Marseille, Barcelona, Sardinia & Napoli
Cruise i Middelhavet
Costa Smeralda
 • Cruisepakke 9 dager inkl. fly
 • 1 hotellnatt i Roma
 • 7 cruisenetter i Innvendig lugar, uten drikkepakke inkl. helpensjon
 • Avreise 6 nov 2024 fra Oslo, Gardermoen
Helpensjon
Helpensjon
9 dager
6 nov 2024 Oslo, Gardermoen
Ibiza, Palermo, Savona & Marseille
 • Familievennlig
Ibiza, Palermo, Savona & Marseille
Cruise i Middelhavet
Costa Toscana
 • Cruisepakke 9 dager inkl. fly
 • 1 hotellnatt i Barcelona
 • 7 cruisenetter i Innvendig lugar, uten drikkepakke inkl. helpensjon
 • Avreise 6 okt 2024 fra Oslo, Gardermoen
Helpensjon
Helpensjon
9 dager
6 okt 2024 Oslo, Gardermoen

Mer inspirasjon om cruise