Hungary Grand Prix

Hungary Grand Prix, Ungarn

Ungarn var vertskap for sitt første Grand Prix allerede på 30-tallet, men etter 2. verdenskrig og Jernteppet drøyde det helt til 60-tallet før motorsporten fant tilbake til landet.

I begynnelsen av 80-tallet var det et ønske om et Grand Prix på andre siden av Jernteppet, og man forhandlet med Sovjetunionen for å kjøre et løp i Moskva. Men i løpet av sommeren 1983 vendte sportens beslutningstakere seg bort fra Moskva, for i stedet å bli oppmerksomme på Budapest i Ungarn hvor de nasjonale myndighetene gjerne ville se landet på kartet til den globale motorsporten.

Til å begynne med foreslo man et løp på en bybane i Budapest, men det hele førte til at man besluttet å bygge en helt ny bane i en dal 19 km utenfor Budapest.
Dalsidene var naturlige utsiktspunkter for tilskuerene og i 1985 ble arbeidet med Hungaroring påbegynt. Banen åpnet i 1986 og var vertskap for sitt første Formel 1-arrangement i august samme år. Det ble en stor suksess, med nærmere 200.000 fans.

Selv om det er en trang og svingete bane, har den skapt noen spennende løp, ett av de mest minneverdige var Thierry Boutsens seier i 1990, da han slog Ayrton Senna med 0,3 sekunder. Like spektakulært var løpet i 1997 hvor Damon Hill i Arrows oppsiktsvekkende passerte Michael Schumachers Ferrari, bare for å miste seieren på grunn av mekanisk feil i aller siste runde.

Les mer om reisemålet Hungary Grand Prix Skjul tekst

Billettkategorier
I grunnprisen er såkalte "General Admission"-billetter inkludert. Det er ståplasser i et område rundt større deler av banen. Da det er veldig kupert ser man veldig godt på enkelte deler av området. Som regel ser man allikevel en kortere del av banen enn man gjør fra tribunen.

Mot tillegg kan du bestille billetter på Red Bull-tribunen eller Gold 3:
Red Bull-tribunen ligger mellom Silver 3- og Silver 1-tribunen, rett etter siste svingen. I likhet med alle tribunene har også denne en egen videovegg.

Gold 3 ligger mellom de populære tribunene Super Gold och Gold 4. Herfra ser du utfarten fra depotene og inn i den første svingen, som er en av forbikjøringsstrekningene på Hungaroring. Det finnes også en enorm tv-skjerm midt imot tribunen.

Alle gjester får hver sin velkomstpakke med billettlomme, øreplugger, regnponcho, solkrem og penn i en praktisk pose.

Våre gjesters vurdering av Hungary Grand Prix

Har du vært her? Sett din karakter på strender, shopping, natteliv og hotell!

Ingen hotellvurdering

Det finnes ingen hotellvurderinger på dette reisemålet

Reisetips

Vær den første til å skrive et reisetips

Et utvalg hotell - Hungary Grand Prix


Chat med oss

Man-tor: 08.30-21.00
Fre: 08.30-18.00
Lør: 10.00-15.00
Søn: 12.00-16.00

Start chat

Les mer om MyHoliday Card