Reiser til Hungarian Grand Prix

Ungarn var vertskap for sitt første Grand Prix allerede på 30-tallet, men etter 2. verdenskrig og Jernteppet drøyde det helt til 60-tallet før motorsporten fant tilbake til landet.

I begynnelsen av 80-tallet var det et ønske om et Grand Prix på andre siden av Jernteppet, og man forhandlet med Sovjetunionen for å kjøre et løp i Moskva. Men i løpet av sommeren 1983 vendte sportens beslutningstakere seg bort fra Moskva, for i stedet å bli oppmerksomme på Budapest i Ungarn hvor de nasjonale myndighetene gjerne ville se landet på kartet til den globale motorsporten.
 
Mer informasjon Til å begynne med foreslo man et løp på en bybane i Budapest, men det hele førte til at man besluttet å bygge en helt ny bane i en dal 19 km utenfor Budapest.
Dalsidene var naturlige utsiktspunkter for tilskuerene og i 1985 ble arbeidet med Hungaroring påbegynt. Banen åpnet i 1986 og var vertskap for sitt første Formel 1-arrangement i august samme år. Det ble en stor suksess, med nærmere 200.000 fans.
 
Selv om det er en trang og svingete bane, har den skapt noen spennende løp, ett av de mest minneverdige var Thierry Boutsens seier i 1990, da han slog Ayrton Senna med 0,3 sekunder. Like spektakulært var løpet i 1997 hvor Damon Hill i Arrows oppsiktsvekkende passerte Michael Schumachers Ferrari, bare for å miste seieren på grunn av mekanisk feil i aller siste runde.
Mindre informasjon

Billettkategorier

I grunnprisen er såkalte "General Admission"-billetter inkludert. Det er ståplasser i et område rundt større deler av banen. Da det er veldig kupert ser man veldig godt på enkelte deler av området. Som regel ser man allikevel en kortere del av banen enn man gjør fra tribunen.
 
Mer informasjon Mot tillegg kan du bestille billetter på Red Bull-tribunen eller Gold 3:
Red Bull-tribunen ligger mellom Silver 3- og Silver 1-tribunen, rett etter siste svingen. I likhet med alle tribunene har også denne en egen videovegg.
 
Gold 3 ligger mellom de populære tribunene Super Gold och Gold 4. Herfra ser du utfarten fra depotene og inn i den første svingen, som er en av forbikjøringsstrekningene på Hungaroring. Det finnes også en enorm tv-skjerm midt imot tribunen.
Mindre informasjon
 
Alle gjester får hver sin velkomstpakke med billettlomme, øreplugger, regnponcho, solkrem og penn i en praktisk pose.

Større kart

Mer informasjon om reisen

Transport mellom flyplassen og hotellet er ikke inkludert. Det går både busser og tog til sentrum.

Transport til Formel 1-banen
Din Formel 1-pakke inkluderer billett til lørdagens kvalifisering og til hovedløpet på søndag. Transport med buss mellom hotellet og Formel 1-banen er også inkludert i tillegg til reiselederservice (engelsktalende). Reisetiden mellom hotellet i Budapest og Hungaroring er ca. 40 minutter.
 

Vår service

Du reiser på egen hånd. Det finnes representanter for Thomas Cook Sport på reisemålet som du kan kontakte hvis det er nødvendig. Telefonnummeret finner du i dine reisedokumenter.

Skatter og avgifter på hotellet

Ungarske myndigheter har innført en turistskatt på overnattinger i Budapest. Skatten gjelder samtlige hotell og leilighetshotell og betales der. Skatten kan variere avhengig av hotellet, men utgjør ca. 4 % av bokostnadene pr. natt. Skatten betales direkte til hotellet, og senest ved avreise.

Valuta og betaling

Forint (Ft/HUF). Beste kursen får du i bankene, hvis du veksler i Ungarn.

Flere Formel 1-resor

Formel 1 i Belgia
Formel 1 i Belgia
Belgian Grand Prix, Belgia
 • 4 dager
 • Fly + hotell
 • Inkl. Frokost
 • Avreise 30 aug 2019 fra Oslo, Gardermoen
Frokost
Oslo, Gardermoen, 30 aug 2019, 4 dager
Formel 1 i Italia
Formel 1 i Italia
Italian Grand Prix, Italia
 • 4 dager
 • Fly + hotell
 • Inkl. Frokost
 • Avreise 6 sep 2019 fra Oslo, Gardermoen
Frokost
Oslo, Gardermoen, 6 sep 2019, 4 dager
Formel 1 i Abu Dhabi
Formel 1 i Abu Dhabi
Abu Dhabi Grand Prix, De forente arabiske emirater
 • 5 dager
 • Fly + hotell
 • Inkl. Frokost
 • Avreise 28 nov 2019 fra Oslo, Gardermoen
Frokost
Oslo, Gardermoen, 28 nov 2019, 5 dager
Formel 1 i Monaco
Formel 1 i Monaco
Monaco Grand Prix, Den franske riviera, Frankrike
 • 4 dager
 • Fly + hotell
 • Inkl. Frokost
 • Avreise 22 mai 2020 fra Oslo, Gardermoen
Frokost
Oslo, Gardermoen, 22 mai 2020, 4 dager