10 tips til familieferie i Tyrkia
Inspirasjon

Ta med familien til

Herlige Tyrkia

10 tips til familieferien i Tyrkia

Tyrkia er et gjestfritt land hvor du alltid blir møtt med et smil. I tillegg har landet både deilig badevann og barnevennlige hotell med høy standard – til rimelige priser. Tyrkia er med andre ord perfekt for en familieferie!

1. Barnevennlige og prisgunstige hotell

Hotellet er viktig når du reiser med barn. Velger du et barnevennlig hotell ligger det meste til rette for en deilig ferie for store og små. Har hotellet lekeplass? Barnebasseng? Barneklubb? Er stranden barnevennlig? Uansett om du du og familien har planer om å tilbringe mye eller lite tid på hotellet er det lite som slår å kunne trekke seg tilbake på et hotell som har alt. Og sammenligner du prisene med andre ferieland vil du raskt oppdage at du får mye mer for pengene i Tyrkia.

Børnevenlighed til gode priser
Hotell med solseil over babybassenget

2. Garantert badeglede for de aller minste

Når minstemann får frie plaske og leke i babybassenget flyr tiden. Husk å smøre den sarte huden med nok solkrem, og velg gjerne et hotell hvor babybassenget er dekket av et solseil. Det er det alltid på Sunwing Side Beach. De to babybassengene er 30 centimeter dype og oppvarmet til 25 grader på våren og høsten.

Shopping i Tyrkia

3. Shop i vei

Tyrkias lave priser gjør shopping ekstra gøy. På mandags-markedet i Manavgat, litt utenfor Side, kan du gjøre et kupp på barneklær. Et godt tips er å vente med å handle til du har sett deg godt omkring. Mange boder selger nemlig det samme. Alanya er stedet for deg som vil kjøpe klær, sko og vesker.

All Inclusive i Tyrkiet

4. Gå for en Inclusive-pakke

Hvis du vil ha en så avslappende ferie som mulig bør du velge en Inclusive-pakke. Enten All Inclusive, hvor all mat og drikke er betalt på forhånd, eller en enklere variant, som Sunwing Inclusive. Da er frokost hver dag inkludert, og lunsj og middag er inkludert fem av ukens dager. De to øvrige dagene kan du utforske de gode tyrkiske restaurantene i nærområdet.

Sunwing Side Beach byr på et enormt utvalg i bufferestauranten, og hver morgen skjærer personalet opp fersk frukt til gjestene. Til middag har restauranten et nytt tema hver dag, men de serverer alltid et deilig utvalg av både tyrkiske og internasjonale retter også.

Med en Inclusive-pakke får du mer frihet i ferien. Ingen panikk fordi du har glemt å fylle på med vann eller snacks til barna, og ingen ekstrautgifter til mat, is og drikke. En Inclusive-pakke betyr ikke at du må være på hotellet hele tiden, det gir deg også anledning til å være spontan. Dra på utflukt, spis ute, gjør det du vil – og vit at du alltids kan dra tilbake til hotellet og nyte en smoothie ved bassenget når du vil.

Frisk frugt i Tyrkiet

5. Fersk frukt – hele tiden
Tyrkia har frukt i verdensklasse. Ferskenene, appelsinene og vannmelonene er kanskje de aller beste som finnes. Ha frukt tilgjengelig ved bassenget, på stranden og på utfluktene, så får både store og små en ekstra fin ferieopplevelse. Nam!

Happy Baby lejlighed i Tyrkiet

6. Happy Baby

Reiser du med små barn? I så fall kan det lønne seg å velge et hotell som er tilpasset nettopp det. Vings egne Sunwing Family Resorts har spesielle Happy Baby-leiligheter for deg som reiser med barn under to år.

Leilighetene er utstyrt med det meste du har behov for: barnestol, barneseng, paraplytrille, badekar, vippestol, barnebestikk og -tallerkener – for å nevne noe. På Sunwing-hotellet i Side ligger Happy Baby-leilighetene på bakkeplan med inngjerdet terrasse med parasoll.

Lokal mat i Tyrkia

7. Spis lokalt og lekkert

Det tyrkiske kjøkkenet er i verdensklasse. Maten er preget av middelhavstradisjonene, men Tyrkia skiller seg ut ved sin forkjærlighet for kjøtt. Landet er kjent for kebab, og meze – en slags tyrkisk form for tapas. De gode smårettene faller som regel i smak hos både barn og voksne, og det gjør også de grillede maiskolbene, den saftige vannmelonen og yoghurtisen. Stort sett alle restaurantene i turistområdene er vant til unge middagsgjester og har både barnestoler og barnevennlige retter på menyen. Her kan du se frem til deilig, velsmakende tyrkisk mat til en rimelig penge.

8. Søtsakenes land

Tyrkia er verdensberømt for søtsakene sine, og det sies til og med at wienerbrød stammer fra den tyrkiske baklavaen fra den gangen det tyrkiske riket strakte seg nesten helt til Wiens grenser. Derfra kom wienerbrødet (i noe justert utgave) og kaffen til Europa. Baklava er for øvrig et must å smake på, og det søte bakverket faller i smak blant de fleste barn. Prøv også den minst like søte lokum, også kjent som Turkish delight. Tyrkisk is, dondurma, er også en sikker hit. Isselgerne er ofte kledd i tradisjonelt antrekk og skøyer ofte med deg når de serverer isen i vaffelkjeks via en slags stang. Med denne dreier de isen rundt og rundt, og lar deg gjerne knote litt før du «får lov» til å ta isen din.

Tyrkiet - de søde sagers land
Hotell med badeland

9. Hotell med badeland

Drømmer familiens yngste om å boltre seg i vannet i hele ferien? I Tyrkia kan du besøke flere heftige badeland, men enda bedre er det å bo på et hotell med eget badeland.

Barnevennlige Green Garden Resort & Spa i Alanya har for eksempel fire vannsklier, og Cornelia Diamond Golf Resort & Spa i Belek har flere barnebasseng og badeland.

Der er også bleier i Tyrkia

10. Ja, de har bleier i Tyrkia

I Tyrkia kan det virke som den gjengse oppfatningen er at så lenge noe dufter godt, så er det også av topp kvalitet – og det gjelder også baby- og barneprodukter. Det kan med andre ord være vanskelig å finne bleier og våtservietter uten parfyme, men på supermarkedkjeden Migros har de det meste – også uten parfymetilsetning. Du finner butikker både i Side, Alanya og Antalya. Og hvis du bor på Sunwing trenger du ikke å gå lengre enn til Mini Market, hvor de har produkter som tilsvarer skandinavisk standard.

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.