Inspirasjon

LONDON • PARIS • NEW YORK • BARCELONA • BERLIN

Shopping i verdensklasse

Spennende shoppingtips

Bare tanken på en storbyreise får det kanskje til å kile i magen og brenne i lommeboka hvis du elsker shopping. På denne siden finner du tips om alt fra store varemagasin til små second hand-butikker i noen verdens beste shoppingbyer.

LONDON

Vakkert varemagasin

Regent Street, W1B 5AH (kart)

Liberty’s er Londons vakreste varemagasin. Utvendig møtes du av en grandios fasade i Tudor-stil, og på innsiden er elegant stikkordet. Et lite paradis for alle som liker eksklusiv mote og luksuriøst interiør.

Kult interiør

131 Shoreditch High Street, E1 6JE (kart)

Den fargesprakende interiørbutikken House of Hackney har stilige, matchende tekstiler, klær, tapeter og småinteriør, for å nevne noe. De fører mange originale mønstre, i tillegg til design av en britisk designduo.

PARIS

Hummer og kanari

5 Rue Trousseau 75011 (kart)

På Les Fleurs finner du smykker og annet tilbehør, men det er hovedsakelig interiør det går i. Dette er en perfekt butikk for å finne gaver i alle prisklasser og for ulike smaker. Hva med et smykke til mamma eller en søt notatbok til en venninne?

Kreative saker

39 Rue Sainte-Croix de la Bretonnerie, 75004 (kart)

Hos Fleux finner du dekorative og lekne designsaker, alt fra dinosaurhoder til å henge på veggen til bordlamper i apeform. Litt av hvert, med andre ord.

Second hand

75004 Paris (kart)

Den beste second hand-shoppingen gjør du i området Le Marais. De små bruktbutikkene er fulle av klesplagg og folk som jakter ivrig på de gode kjøpene. Grav litt i kleshaugene, så kanskje det blir du som gjør et kupp!

NEW YORK

Shoppingmekkaet

225 Liberty St, NY (kart)

På nedre Manhattan finner du mange av de store, kjente klesmerkene, og nå også Saks Fifth Avenue. De har en fantastisk skoavdeling – en av de aller beste. Magasinet er fullt av dyre, fine og eksklusive dame- og herreklær, ispedd rimeligere merker.

Vintage + veldedighet

74 Guernsey St Brooklyn, NY (kart)

Beacons Closet drives av en gruppe dyktige kvinner som gir deler av inntektene til veldedighet. Liker du vintage og second hand-shopping er denne store butikken i Brooklyn et must på shoppinglisten.

Amerikanske klassikere

395 Van Brunt St, Brooklyn, NY (kart)

Dette er en gullgruve for deg som er interessert i klassisk amerikansk vintage for menn. Eieren av Wooden Sleepers, Brian, selger nøye utvalgte college-, militær- og fritidsklær fra midten av 1900-tallet.

BARCELONA

Stilige souvenirer

Carrer de Bonavista, 7 (kart)

Butikken Bonavista har små, morsomme reisesaker, interessante bøker, merkeklær du aldri har hørt om – you name it. Dette er den perfekte suvenirbutikken for deg som vil komme hjem med noe annet enn en fotballtrøye og en kjøleskapsmagnet.

Finn noe gjenglemt!

Estación de Francia, Av. del Marquès de l'Argentera (kart)

Enkelte helger dukker det opp et vintage- og second hand-marked nede ved stranden. Hold utkikk etter Lost & Found, for der kan du finne alt fra kule favorittjeans til japanske kimonoer.

Vakkert – og smart

Carrer d'Astúries, 38 (kart)

Olokuti – en perfekt butikk for en spesiell presang eller et uvanlig minne. Vakre smykker, fine notatbøker, smarte vesker og kule klær er blant tingene du finner her. Alt er økologisk og fair trade.

BERLIN

Den ultimate shoppingaten

Mulackstraße (kart)

Gaten Mulackstrasse ligger midt i Mittes shoppinghjerte, like ved Weinmeisterstrasse. Hold hardt på lommeboka, for her finnes det mye å bruke pengene på. Rundt Weinmeisterstrasse ligger kjente butikker som som Adidas, Paul Smith, Urban Outfitters og flere.

De mest trendy merkene

Oranienstr. 24 (kart)

Midt i alternative Kreuzberg finner du shoppingperlen Voo med merker som Henrik Vibskov, Uniforms for the dedicated, Surface to Air, Silent by Damir Doma, Soulland, Stine Goya, Wood Wood, Rxmance. Hipt så det holder!