Par på restaurant
Inspirasjon

LONDON • PARIS • NEW YORK • BARCELONA • BERLIN

Matopplevelser utenom det vanlige

Hotte restauranttips

For mange er matopplevelsene noe av det viktigste og mest spennende når man reiser på storbytur. Og byer som London, Paris og New York har flust av fantastiske restauranter, men hvordan vet du hvilke du skal velge? Under får du våre beste restauranttips!

LONDON

En smak av Sri Lanka

49 Frith Street, W1D 4SG (kart)

Hoppers er et herlig lite krypinn som tar deg med til Sri Lanka i noen timer. Prøv egg hoppers – rispannekaker (eller risnudler) med kokosmelk som passer perfekt når som helst på dagen. Smakene er mange, intense og helt fantastiske.

Burger & Lobster

Flere restauranter i London (kart)

Minikedjan Burger & Lobster har en minimal meny, men maten er i særklasse. Prøv hummeren, for eksempel lobster i brioche, eller en grillet (eller kokt) variant. Eller hva med et lite fyrverkeri av en hamburger?

Vegetarisk brasseri

21-22 Warwick Street, W1B 5NE (kart)

Nopi er et stilig brasseri med hvite fliser, marmorgulv og messingdetaljer. Her er det velkrydrede orientalske og asiatiske retter med en moderne vri som står på menyen, og mange er vegetarvennlige.

PARIS

Varmt og hjemmekoselig

37 Rue du Couëdic (Place M. Audiard), 75014 (kart)

Langt fra turistattraksjonene finner du Le Sourires de Dante med aldeles fantastisk mat. Restauranten har kanskje et enkelt ytre, for det er nemlig kvaliteten på maten som er viktigst her. Alt serveres imidlertid med en elegant touch. Start med klassiske snegler i hvitløkssmør, og fortsett med hjemmelaget pasta med lubne reker i en kremet, deilig saus.

Vietnamesisk perle

46 Rue daguerre, 75014 (kart)

Den lille vietnamesiske restauranten Un jour à Hà Nôi er vel verdt et besøk. Kvaliteten er det viktigste, og det brukes kun ferske råvarer. Prøv Bo Bun, en skål fylt med nudler, grønnsaker, små vårruller, nøtter, kjøtt eller reker og en varm, syrlig buljong.

Topp kvalitet

5 Rue Charles-Francois Dupuis (kart)

Bare et steinkast fra Place de la Republique finner du restauranten Laller-Retour som byr på kjøtt av høy kvalitet, og en vinliste som er mer enn bra nok. Råvarene er avgjørende, og de bearbeides så lite som mulig for å sørge for autentisk smak.

NEW YORK

Amerikansk barbeque

Red Hook, 454 Van Brunt St, NY (kart)

I den supertrivelige atmosfæren på Hometown Bar-B-Que er det bare å stille seg i kø for klassisk amerikansk BBQ. Etter den digge middagen bør du rusle litt rundt i området for å få med deg denne nye hippe delen av Brooklyn.

Storslagen utsikt!

233 West St, NY (kart)

Ta en spasertur langs Hudson River Park når du er på vei til City Vineyard. Det er en trivelig restaurant i et vakkert lokale. De har to uteserveringer, og den ene er på taket og har fantastisk utsikt over Hudson River, Jersey Citys skyline og Freedom Tower.

Lite, men ekstraordinært

529 Broome Street, NY (kart)

På Black Tap får du store, herlige amerikanske burgere. I tillegg har de en egen meny med vilt populære Crazy Shakes, og tro oss – det er snakk om ville milkshakes. I tillegg får du digg fries som du kan dyppe i trøffelaioli. Kom sulten!

BARCELONA

Ekte meksikansk

Calle Tordea, 52 (kart)

Å gå inn i den meksikanske restauranten Sabes una Cosa i Gracía er nesten som å komme hjem til en meksikansk mamma. Glem alt om tex-mex og ferdigblandede krydderposer og gled deg heller over skikkelig meksikansk husmannskost. Kjempegodt!

Street Food

Ciutadella (kart)

Fenomenet food trucks har for lengst nådd trendy Barcelona. De fleste bilene finner du ved stranden La Barceloneta, og ved parken Ciutadella under arrangementer. De serverer som regel skikkelig og vellaget hurtigmat som skikkelige pølser og tacos med smakfulle sauser.

BERLIN

Økologisk konsept

Bergstrasse 22, Mitte (kart)

Restauranten Katz Orange byr på god, økologisk mat i vakre omgivelser satt i stand av kunstneren Yoon Lee. Maten og atmosfæren gjør et besøk her til en selvfølgelighet.

Hipp tyrker

Hasenheide 58 (kart)

Fes BBQ er en ny tyrkisk restaurant som drives av et par unge, tysktyrkiske hipstere. Det smarte konseptet går ut på å servere en moderne variant av tyrkisk grillmat og meze i trendy omgivelser. Hvert bord har en innbygd grill, og mezeutvalget er fantastisk.