Leiebil med Avis på Kypros

Her har vi samlet viktig å vite og tilvalg for leiebil med Avis på Kypros.

Viktig å vite

Verdt å vite

Avbestilling
Kostnadsfri avbestilling før avreise. Avbestilling etter utreise følger de vanlige reisevilkårene. Ingen reduksjon i pris dersom du leverer før angitt tid.

Bestilling
Det er enklest og som oftest billigst å bestille bilen samtidig som du bestiller reisen. Du kan bestille frem til 4–5 dager før avreise. Observer at samtlige biler kan være utleid i enkelte perioder. Det er en god idé å bestille så tidlig som mulig før utreise.

Biltype
Reservasjon av et bestemt bilmerke kan ikke garanteres, kun bil i ønsket kategori. Modellen på bildet er et eksempel.

Bøter
Eventuell trafikk- eller parkeringsbot betales enklest på stedet.

Drivstoff
Som regel er det billigst å forlate bilen med like mye drivstoff som var på tanken ved henting.

Depositum
Et depositum sperres på kreditt- eller betalingskort ditt i leieperioden og oppheves automatisk når bilen leveres. Beløpet blir synlig på din konto igjen etter 2–4 hverdager, avhengig av bankens behandlingstid. Depositum er 300 EUR for gruppene A, C, H og F, 500 EUR for gruppe D og 1000 EUR for gruppe E og J.

Egenandel
Ved bilskade er du ansvarlig for en egenandel, et maksbeløp som varierer avhengig av bilkategori (A–C og H 900 EUR, D–E 1000 EUR, F 1500 EUR og J 2000 EUR).

Enveisavgift
Bestiller du henting et sted og levering et annet er det ingen ekstra avgift.

Førerkort
For å leie bil må du ha fylt 23 år og ha hatt et gyldig førerkort i minst 3 år.

Kreditt- eller betalingskort
Bilutleieren aksepterer Visa, MasterCard, Diner's og American Express. Du kan ikke bruke Electron eller Maestro. Ved leie av biltype H, I og L kreves informasjon fra to kort, der begge må være i førerens navn.

Kundeservice
For hjelp med leiebil på reisemålet kontakter du Ving på reisemålet. Etter hjemkomst kan du vende deg til Vings kundeservice.

Leiekontrakt
Når du henter leiebilen bør du lese gjennom leiekontrakten for å sjekke at den stemmer med avtalen. Spør utleieren dersom det er noe du lurer på eller som ikke stemmer.

Levering senere enn avtalt tid
Avtales med bilutleieren. Ekstra kostnad kommer i tillegg og lokale priser gjelder. Disse er i de fleste tilfeller høyere enn hvis du bestiller hjemmefra.

Levering før avtalt tid
Avtales med bilutleieren. Ingen reduksjon i pris.

Oppgradering
Er du på reisemålet og ønsker å oppgradere til en større og dyrere bilkategori, betales ekstrabeløpet direkte til bilutleieren. I disse tilfellene gjelder de lokale prisene.

Sjåføren
Personen som bestiller leiebilen i sitt navn angis som leietaker på kontrakten. Denne personen må fremvise gyldig førerkort og kredittkort. Endring av leietakerens navn kan kun skje kostnadsfritt gjennom Ving før avreise.

Skatt/moms
I alle priser er skatt/moms inkludert.

Ulykke
Kontakt bilutleieren i forbindelse med en eventuell ulykke.

Utleieperiode
Regnes i hele døgn. Husk å angi dato og tidspunkt for når du ønsker å hente leiebilen når du bestiller.

Vings reiseforsikring
Dekker egenandel for leiebil med inntil 10 000,-. Ved en eventuell skade betaler du egenandelen til leiebilfirmaet, og får refundert denne fra Gouda etterpå.

Tilvalg

Bilbarnestol
Bestilles sammen med bilen, prisen vises i bestillingen men betales direkte til utleieren på reisemålet. Barnesetene er godkjent i henhold til landets lover. Du kan se eksempler på bilbarneseter her.

Ekstra sjåfør
Ekstra sjåfører må oppføres på leiekontrakten for at forsikringer skal gjelde. Kostnad på 5 EUR pr. dag kommer i tillegg og betales på plass.

Fuel Up Front
Du betaler for en full tank på forskudd. Det mest økonomiske er å levere tilbake bilen med så tom tank som mulig. Ingen tilbakebetaling av overflødig drivstoff.

GPS
Bestilles sammen med bilen, kostnad vises i bestillingen men betales på reisemålet direkte til Avis.

Ulykkesforsikring
Inngår ofte i hjemforsikringen. Forkortes PAI. Dekker sjåføren(e) på leiebilkontrakten samt passasjerer hvis en ulykke skulle forekomme.

Egenandelseliminering
Eliminerer egenandelen helt ved skade på bilen, samt ved tyveri eller innbruddsforsøk. Priseksempel kategori A–D, F og H 25 EUR pr. dag og kategori E og J 60 EUR pr. dag. Administrasjonsavgift kan komme i tillegg.

Frontrute- och bunnpanneskadeforsikring
Eliminerer egenandelen ved skader på frontrute, sidespeil og bunnpanne, kostnad 5 EUR pr. dag.

Veiassistanseforsikring – "Roadside Safety Net"
Utvidet veiassistanseforsikring. Gjelder om du har fylt på feil drivstoff, gått tom for bensin, eller har mistet nøklene. Du får da assistanse, men betaler selv rengjøring, nytt drivstoff eller nye nøkler. Pris 5 EUR pr. dag.

WiFi
Bestilles sammen med leiebilen, kostnaden vises i bestillingen men betales direkte til utleieren på reisemålet. Kan kobles til fem enheter.

Eksempel på bilbarneseter

Bildene er eksempler, og faktiske setemodeller på stedet kan variere i utseende og modell.

Barnesete Avis

Fra fødsel til ca. 9–12 måneder

Barnesete Avis

Fra ca. 9 måneder – 4 år

Barnesete Avis

Fra ca. 4–11 år

Barnesete Avis

Fra ca. 4–11 år

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.