Oppskrift på tandoorilaks i pita med Som Tam-salat | Ving

Tandorilaks i pita med Som Tam-salat

Tandoorilaks

1 kg laksefilet uten skinn, delt i biter, 4x4 cm
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ½ ts ingefær, finhakket
1 ss koriander, malt
1 ts spiskummen, malt
1 ts paprikapulver
1 ts fenugreek (bukkehornkløver), malt
½ ts gurkemeie
¼ ts cayennepepper
1 klype nellik, malt
1 ts salt
½ ts sort pepper
3 ½ dl yoghurt
¾ dl olje

Sånn gjør du:

Tandoorilaks

Bland først sammen ingrediensene til en marinade. Legg deretter i laksebitene og la det marinere i kjøleskapet i 2-4 timer.

Sett ovnen på 200°C med grillfunksjon. Legg laksebitene på rist dekket med folie/bakepapir. Pensle litt olje på hver laksebit. Sett inn i ovnen og grill i 6-8 minutter.

Ta ut, server i pitabrød med Som Tam-salat og raita.

Streetfood-oppskrifter fra Ving

Her finner du flere spennende oppskrifter fra vår nye streetfood-meny.