Grillet satay med peanøttsaus og sylteagurk | Ving

Grillet satay med peanøttsaus og sylteagurk

OPPSKRIFT: GRILLET SATAY MED PEANØTTSAUS OG SYLTEAGURK

4 porsjoner

Ingredienser:

Satay

500 g svinefilet eller kyllingfilet, alternativt fast tofu, skivet
1 ½ dl kokosmelk
2 ss karripulver
1 ts salt
1 ts sukker

Peanøttsaus

2 dl kokosmelk
1 ss rød karripasta
2 ss fiskesaus
2-3 ss peanøttsmør
3 ss råsukker
1 ss eplecidereddik

Sylteagurk

1 agurk, skivet
1 grønn mild chili, skivet
2 sjalottløk, skivet
4 ss sukker
¾ dl hvitvinseddik
¾ dl vann

Sånn gjør du:

Satay

Bland kokosmelk sammen med karri, sukker og salt. La svinekjøttet/kyllingen/tofu marinere i 20 minutter.

Tre skivene på spyd. Grilles/stekes og serveres med peanøttsaus og sylteagurk.

Peanøttsaus

Varm opp kokosmelk, rør inn karripasta så den løses opp. La det småkoke til oljen skiller seg ut. Tilsett peanøttsmør og resten av ingrediensene, smak til.

Sylteagurk

Bland sammen alle ingredienser. Serveres ved siden av satay og peanøttsausen.

Streetfood-oppskrifter fra Ving

Flere oppskrifter

Her finner du flere spennende oppskrifter fra vår nye streetfood-meny.

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.