Grillet satay med peanøttsaus og sylteagurk | Ving

Grillet satay med peanøttsaus og sylteagurk

OPPSKRIFT: GRILLET SATAY MED PEANØTTSAUS OG SYLTEAGURK

4 porsjoner

Ingredienser:

Satay

500 g svinefilet eller kyllingfilet, alternativt fast tofu, skivet
1 ½ dl kokosmelk
2 ss karripulver
1 ts salt
1 ts sukker

Peanøttsaus

2 dl kokosmelk
1 ss rød karripasta
2 ss fiskesaus
2-3 ss peanøttsmør
3 ss råsukker
1 ss eplecidereddik

Sylteagurk

1 agurk, skivet
1 grønn mild chili, skivet
2 sjalottløk, skivet
4 ss sukker
¾ dl hvitvinseddik
¾ dl vann

Sånn gjør du:

Satay

Bland kokosmelk sammen med karri, sukker og salt. La svinekjøttet/kyllingen/tofu marinere i 20 minutter.

Tre skivene på spyd. Grilles/stekes og serveres med peanøttsaus og sylteagurk.

Peanøttsaus

Varm opp kokosmelk, rør inn karripasta så den løses opp. La det småkoke til oljen skiller seg ut. Tilsett peanøttsmør og resten av ingrediensene, smak til.

Sylteagurk

Bland sammen alle ingredienser. Serveres ved siden av satay og peanøttsausen.

Streetfood-oppskrifter fra Ving

Flere oppskrifter

Her finner du flere spennende oppskrifter fra vår nye streetfood-meny.

Her finner du flere spennende oppskrifter fra vår nye streetfood-meny.
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.