Korean fried chicken - oppskrift fra Ving

Korean fried chicken

Kyllingmarinade

1 kg kyllingfilet, kuttet i 3 cm biter
1 ts salt
1 klype sort pepper
1 ss ingefær, revet
2 ss mirin risvin

Frityrblanding

1 dl vann
½ + 2 dl potetmel
4 dl tempuramiks
1 ts salt
Olje å fritere i

Sånn gjør du:

Fried chicken

Bland sammen alle ingrediensene til kyllingmarinaden i en bolle og la det marinere i 30 minutter.

I mellomtiden kan du begynne på frityrblandingen.

Bland vann og ½ dl potetmel i bollen og la det stå i 10 minutter.

Tilsett resten av potetmelet med tempuramiks og salt. Legg halvparten av melet i en pose og fyll på med 1/3 av kyllingbitene. Rist ordentlig så kyllingen tildekkes. Ta ut og legg i dørslag, rist av overflødig mel.

Streetfood-oppskrifter hos Ving

Her finner du flere spennende oppskrifter fra vår nye streetfood-meny.