YOGHURTFLATBRØD MED FIKEN OG RUCCOLA

YOGHURTFLATBRØD MED FIKEN OG RUCCOLA

OPPSKRIFT: YOGHURTFLATBRØD MED FIKEN OG RUCCOLA

4 porsjoner

Ingredienser:

Flatbrød

5 dl hvetemel
1 ts salt
3 ts bakepulver
½ ts natron
4 dl gresk yoghurt, 10%
1 del kremost-blanding, se nedenfor
3-4 fiken, delte
100 g ruccola
1 dl nøtter, ristet og hakket
1-2 dl honning

Kremost-blanding

300 g kremost
½ dl fløte
2 ss olivolje
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 sitron, revet skall
salt
sort pepper

Sånn gjør du:

Flatbrød

Varm opp ovnen til 250°C og sett inn et stekebrett. Bland sammen mel, salt, bakepulver og bikarbonat natron. Bland deretter inn yoghurt slik at det blir til en deig. Rull deigen til en pølse og del i 6-8 biter, avhengig av hvor store brød du ønsker. Kjevle ut hver bit med litt mel til de er lange og flate, ca. 3-4 mm. Legg brødene direkte på det varme stekebrettet, bruk en stor stekespade eller lignende. Stek i 1-3 minutter, snu brødet og stek i ytterligere 2-3 minutter.

Ta ut brødene, smør på kremost-blandingen, topp med resterende ingredienser og serveres umiddelbart på skjærebrett med kniv.

Kremost-blanding

Bland kremost sammen med fløte, olje og smak til med hvitløk, sitronskall, salt og pepper.

Streetfood-oppskrifter hos Ving

Flere oppskrifter

Her finner du flere spennende oppskrifter fra vår nye streetfood-meny.

Her finner du flere spennende oppskrifter fra vår nye streetfood-meny.
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.