YOGHURTFLATBRØD MED FIKEN OG RUCCOLA

YOGHURTFLATBRØD MED FIKEN OG RUCCOLA

OPPSKRIFT: YOGHURTFLATBRØD MED FIKEN OG RUCCOLA

4 porsjoner

Ingredienser:

Flatbrød

5 dl hvetemel
1 ts salt
3 ts bakepulver
½ ts natron
4 dl gresk yoghurt, 10%
1 del kremost-blanding, se nedenfor
3-4 fiken, delte
100 g ruccola
1 dl nøtter, ristet og hakket
1-2 dl honning

Kremost-blanding

300 g kremost
½ dl fløte
2 ss olivolje
1 fedd hvitløk, finhakket
1/2 sitron, revet skall
salt
sort pepper

Sånn gjør du:

Flatbrød

Varm opp ovnen til 250°C og sett inn et stekebrett. Bland sammen mel, salt, bakepulver og bikarbonat natron. Bland deretter inn yoghurt slik at det blir til en deig. Rull deigen til en pølse og del i 6-8 biter, avhengig av hvor store brød du ønsker. Kjevle ut hver bit med litt mel til de er lange og flate, ca. 3-4 mm. Legg brødene direkte på det varme stekebrettet, bruk en stor stekespade eller lignende. Stek i 1-3 minutter, snu brødet og stek i ytterligere 2-3 minutter.

Ta ut brødene, smør på kremost-blandingen, topp med resterende ingredienser og serveres umiddelbart på skjærebrett med kniv.

Kremost-blanding

Bland kremost sammen med fløte, olje og smak til med hvitløk, sitronskall, salt og pepper.

Streetfood-oppskrifter hos Ving

Flere oppskrifter

Her finner du flere spennende oppskrifter fra vår nye streetfood-meny.