Oppskrift på dumplings & vårruller i salatblad med dipp og sylteagurk | Ving

Dumplings & vårruller i salatblad med dipp og sylteagurk

OPPSKRIFT: DUMPLINGS & VÅRRULLER I SALATBLAD MED DIPP OG SYLTEAGURK

4 porsjoner

Ingredienser:

Dumplings & vårruller

1 pk ferdige dumplings/vårruller
1 pk crispisalat
1 potte friske urter, f.eks. koriander, mynte, gressløk, thaibasilikum, dill

Nouc Mam gung

1 dl råsukker
5 cm ingefær, skrelt og delt i skiver
2 fedd hvitløk, presset
2 stk bird’s eye chili, delt i skiver
1 dl fisksaus
2 ss limesaft, friskpresset
1 neve koriander, finhakket

Soya-/eddikdipp

2 ss sukker
2 ss varmt vann
4 ss soya
2 ts riseddik
2 ts chiliolje
2 ts hvitløk, finhakket
2 ts sesamfrø, ristede
1 ts sesamolje

Do Chuan - syltet reddik og gulrot

1 stor gulrot, i tynne skiver
½ kg reddik, finstrimlet
1 ts salt
1 ½ dl sukker
3 ½ dl riseddik
2 dl lunkent vann

Syltet Hanoi style chili

3 stk. Bird’s Eye chili, i tynne skiver
6 fedd hvitløk, i tynne skiver
1 ½ dl eddik
1 dl sukker
1 ts salt

Sånn gjør du:

Dumplings & vårruller

Forbered dumplings og vårruller som beskrevet på pakken. Ved frityrsteking, sørg for at oljen er varm nok ved å dyppe et treredskap i oljen. Når det begynner å boble er den klar (ca. 180°C).

Skal du dampe dumplings, bruk en dampenhet som du legger bakepapir på (det gjør det enklere å fjerne dumplingsene når de er klare). Hakk friske urter og bruk som topping.

Nouc Mam gung

Ha sukker, ingefær, hvitløk og chili i en blender og kjør sammen. Ha i fiskesaus og limesaft, bland sammen. Tilsett koriander og ha i en skål.

Soya-/ eddikdipp

Bland sammen alle ingredienser og smak til med eddik og sesamolje.

Do Chuan

Mos sammen gulrot, reddik og salt i en bolle og la det stå i 5 minutter.
Sil og skyll i kaldt vann.
Legg innholdet tilbake i bollen og tilsett sukker, eddik og vann. Bland sammen og la det stå i en time før det tas i bruk.

Syltet Hanoi style chili

Bland sammen alle ingredienser i en bolle og la det stå i minst 20 minutter.

Streetfood-oppskrifter hos Ving

Flere oppskrifter

Her finner du flere spennende oppskrifter fra vår nye streetfood-meny.