Churros med 2 dippsauser, bacon- og karamellpopcorn

Churros

2 ½ dl melk
120 g smør
1 ts salt
1 ss strøsukker
2 ½ dl hvetemel
5 egg
olje å fritere i
sukker
kanel

Sånn gjør du:

Churros

Kok opp melk, smør, salt og sukker. Bland inn melet og rør rundt i ca. 3 minutter til massen slipper kantene. Hell over i en kald bolle og bland inn egg, ett av gangen.

Ha deigen over i en sprøytepose og varm opp frityroljen til 180°C.

Klipp et hull i sprøyteposen på ca. 0,5 cm og sprøyt ca. 50-80 g (ett trykk med hånden) ned i oljen og friter til den blir gyllen og fin i fargen. Snu etter to minutter.

Legg de ferdige churrosene på tørkepapir og la de renne av. Vend i kanel og sukker.

Sånn gjør du:

Bacon- og karamellpopcorn

Smelt smør i en kjele til det begynner å “sprette”. Ha i sukker, maissirup og salt. Rør om og la det småkoke til karamellen når ca. 125°C. Ta kjelen av platen og rør inn bikarbonat (natron) og når karamellen “løfter” seg, rør inn bacon.

Fordel popcorn på 1-2 smurte stekebrett og hell karamell over. Rør litt rundt så du får karamell over det hele.

Sett stekebrettet i ovnen på 125°C og la det stå i ca. 45 minutter. Rør litt rundt hvert kvarter, så karamellen smelter og fordeler seg jevnt over popcornet.

Ta ut og avkjøl. Oppbevares i lufttett emballasje.

Streetfood-oppskrifter hos Ving

Her finner du flere spennende oppskrifter fra vår nye streetfood-meny.