CHURROS MED 2 DIPPSAUSER, BACON- OG KARAMELLPOPCORN

OPPSKRIFT: CHURROS MED 2 DIPPSAUSER + BACON- OG KARAMELLPOPCORN

4 porsjoner

Ingredienser:

Churros

2 ½ dl melk
120 g smør
1 ts salt
1 ss strøsukker
2 ½ dl hvetemel
5 egg
olje å fritere i
sukker
kanel

Sjokoladedipp

200 g mørk sjokolade, i biter
2 dl fløte
100 g smør
1 dl sukker
1 ts kanel, malt

Salt karamelldipp

200 g strøsukker
90 g smør, i terninger
120 ml fløte
1-2 ts havsalt

Sånn gjør du:

Churros

Kok opp melk, smør, salt og sukker. Bland inn melet og rør rundt i ca. 3 minutter til massen slipper kantene. Hell over i en kald bolle og bland inn egg, ett av gangen.

Ha deigen over i en sprøytepose og varm opp frityroljen til 180°C.

Klipp et hull i sprøyteposen på ca. 0,5 cm og sprøyt ca. 50-80 g (ett trykk med hånden) ned i oljen og friter til den blir gyllen og fin i fargen. Snu etter to minutter.

Legg de ferdige churrosene på tørkepapir og la de renne av. Vend i kanel og sukker.

Sjokoladedipp

Ha alle ingredienser i en kjele og varm opp sakte under omrøring. Skal IKKE koke.
Smak til med kanel og sukker, severes varm eller lunken til churros (eller lignende).

Salt karamelldipp

Ha sukker i en kjele og varm på middels varme, UTEN å røre i sukkeret.

Smelt sukkeret til det er gyllenbrunt, rist usmeltet sukker så det smelter inn i karamellen. Tilsett smør og rør om med tresleiv til alt smør er blandet inn med sukkeret.

Ta kjelen av platen og visp inn fløte. Sett kjelen tilbake på den varme platen og la det småkoke under omrøring i 1-2 minutter (alternativt til ønsket konsistens).

Ta kjelen av platen og rør inn salt. La det avkjøles litt og server til churros.

Sånn gjør du:

Bacon- og karamellpopcorn

Smelt smør i en kjele til det begynner å “sprette”. Ha i sukker, maissirup og salt. Rør om og la det småkoke til karamellen når ca. 125°C. Ta kjelen av platen og rør inn bikarbonat (natron) og når karamellen “løfter” seg, rør inn bacon.

Fordel popcorn på 1-2 smurte stekebrett og hell karamell over. Rør litt rundt så du får karamell over det hele.

Sett stekebrettet i ovnen på 125°C og la det stå i ca. 45 minutter. Rør litt rundt hvert kvarter, så karamellen smelter og fordeler seg jevnt over popcornet.

Ta ut og avkjøl. Oppbevares i lufttett emballasje.

Ingredienser

2 ½ l Popcorn, poppet
125 g bacon, sprøstekt og smuldret
125 g smør
2 ½ dl råsukker
¾ dl maissirup
1 ts havsalt
½ ts natron

Streetfood-oppskrifter hos Ving

Flere oppskrifter

Her finner du flere spennende oppskrifter fra vår nye streetfood-meny.