Oppskrift på dampet bao-bolle fylt med svinekjøtt

Dampet baobolle fylt med svinekjøtt

OPPSKRIFT: DAMPET BAOBOLLE FYLT MED SVINEKJØTT

4 porsjoner

Ingredienser:

Dampet baobolle

1 ts tørrgjær
2 dl varmt vann
5 dl hvetemel
2½ dl maizena
5 ss sukker
1 ts salt
¾ dl maisolje
2½ ts bakepulver
Olje til å pensle med

Fylling per Baobolle

1 bit crispisalat
1 klype syltet rødløk
2 skiver Xa Xiu svinekjøtt, se oppskrift under, alt. bruk tofu som vegetar
2-3 skiver agurk
½-1 ss hoisinsaus

Xa Xiu svinekjøtt

500 g svinekjøtt eller svinekam, skåret i 5 cm tykke ”strimler”
2 ss ketchup
1 fedd hvitløk, finhakket
1 ss rød matfarge
2 ss soyasaus
2 ss kinesisk risvin eller tørr sherry
2 ss østerssaus
2 ss hoisinsaus
½ ss sesamolje
3 ss honning
1 ss råsukker
1 ts salt
1 ts 5-krydder, kinesisk krydderblanding
Sort pepper

Sånn gjør du:

Dampet baobolle

Ha gjær og vann i en miksmaster/kjøkkenmaskin med eltekrok, bland sammen og la stå i 5 minutter. Bland inn mel, maizena, sukker, salt og olje. La miksmasteren/kjøkkenmaskinen gå på lav hastighet til du har en fast deigkule. Dekk til med plast og la den heve i 2 timer. Ta av plasten og tilsett bakepulver. Du trenger muligens 1-2 ts med vann for at bakepulveret skal blandes ordentlig inn. La hvile i ytterligere 15 minutter. I mellomtiden skjærer du 10x10 cm bakepapir til senere.

Rull ut deigen til en lang pølse og del den i 10-12 biter. Kjevle bitene til de blir avlange og ovale i formen, og pensle toppen med olje. Brett deigplatene sammen og legg hver “lomme” på bakepapir.
Plasser “deiglommene” i en dampkurv (eller annen form for dampenhet), sett på lokk og plasser den over en kjele med kokende vann. Hvis du har dampovn, sett på 100% damp og 100°C. Damp bollene i ca. 8 minutter og løft deretter av.

Fyll dem med godbiter (se nedenfor) mens de er lunkne og server umiddelbart.

Xa Xiu svinekjøtt

Bland alle ingrediensene i en bolle og tilsett skivene med svinekjøtt. La det marinere 2-3 timer i kjøleskapet. Sett ovnen på 200°C med grillfunksjon.

Ta kjøttet ut av marinaden, legg dem i en form og pensle med litt marinade. Sett formen i ovnen på en rist, dekk med folie og grill i 15-25 minutter. Snu kjøttet, pensle igjen og grill ytterligere 10-20 minutter. Ta ut formen, sjekk om kjøttet er klart, pensle igjen og la hvile i 5-10 minutter.
Skjær opp kjøttet og server i baobolle sammen med de andre ingrediensene. ingredienser.

Streetfood-oppskrifter hos Ving

Flere oppskrifter

Her finner du flere spennende oppskrifter fra vår nye streetfood-meny.