Belgian Grand Prix

Belgian Grand Prix, Belgia

Belgias Spa-Francorchamps-bane er en av de mest historiske i Formel 1-kalenderen, og har vært vertskap for forskjellige Grand Prix (utenfor verdensmesterskapene) siden 1924, og som fortsatt er en av de mest populære blant både førere og fans.

Den opprinnelige banen gikk på smale, offentlige veier og var utrolige 14,9 kilometer lang med beryktede, farlige partier. Strekningen ble redusert i løpet av årene, da man rettet ut noen svinger, men når man kjørte den "gamle" banens siste Grand Prix 1970, målte den fortsatt drøyt 14 kilometer. Den var forbløffende rask – Chris Amon stod for det årets raskeste runde med en gjennomsnittshastighet på nesten 245 km i timen.

Spa-Francorchamps har en blanding av lange rette strekninger og utfordrende, raske svinger og den flotte beliggenheten gjør at mange førere regner dette som sin favorittbane.

Utfordringene på Spa-Francorchamps er slik at kun de virkelig gode førerne kan sies å ha mestret banen. Faktum er at bare syv førere har vunnet mer enn to ganger – Juan Manuel Fangio, Damon Hill og Lewis Hamilton (tre ganger), Kimi Räikkonen (fire ganger), Jim Clark (fire ganger), Ayrton Senna (fem ganger) og Michael Schumacher (seks ganger).

Les mer om reisemålet Belgian Grand Prix Skjul tekst

Billettkategorier
Grunnprisen inkluderer såkalte "General Admission"-billetter:
Disse billettene, i "Bronsekategorien", gir deg muligheten til å velge din favorittplass på de tre ståplassområdene. Disse områdene inkluderer den rette strekningen etter Eau-Rouge og Raidillon, på innsiden av banen mellom svingene 9 og 14.

Mot tillegg kan du bestille følgende billettkategorier:
Gold 3
Med beliggenhet etter den femte svingen har "Gold 3-tribunen" utsikt over de mest kjente svingene; Eau-Rouge og Raidillon.

Gold 6
Fra Gold 6 ser du ut over sjikanen og ned mot venstresvingen ved Blanchimont. Her ser du også rett ned mot innkjørselen til depoene, hvilket gjør dette til en god plassering hvis du vil følge de forskjellige stallenes strategier.

Alle gjester får en velkomstpakke med billettlomme, øreplugger, regnponcho, solkrem og penn i en praktisk pose.

Våre gjesters vurdering av Belgian Grand Prix

Har du vært her? Sett din karakter på strender, shopping, natteliv og hotell!

Ingen hotellvurdering

Det finnes ingen hotellvurderinger på dette reisemålet

Reisetips

Vær den første til å skrive et reisetips

Praktisk info for din reise

Reiseguider

Et utvalg hotell - Belgian Grand Prix


Chat med oss

Man-tor: 08.30-21.00
Fre: 08.30-18.00
Lør: 10.00-15.00
Søn: 12.00-16.00

Start chat

Les mer om MyHoliday Card