Leiebil med Avis på Madeira

Her har vi samlet viktig å vite og tilvalg for leiebil med Avis på Madeira.

Viktig å vite

Avbestilling
Det er kostnadsfri avbestilling før utreise. Avbestilling etter utreise følger de vanlige reisevilkårene. Det er ingen kostnadsreduksjon om du leverer bilen tilbake før avtalt tid.

Avis Preferred
Kan ikke kombineres med bestilling av leiebil hos Ving.

Bensin
Som regel er det billigst å levere tilbake bilen med like mye bensin som den hadde ved henting. Utleieren kan tilby forskjellige typer valgfrie tilvalgsprodukter.

Bestilling
Det er enklest og som regel billigst å bestille bilen samtidig som du bestiller reisen din. Du kan bestille til og med 4–5 dager før avreise. Merk at i enkelte perioder kan samtlige biler være leid ut, så det er derfor en god idé å bestille så tidlig som mulig før avreise.

Biltype
Å kunne reservere et bestemt bilmerke kan ikke garanteres, kun en bil i ønsket gruppe/kategori. Den modellen som vises er et eksempel.

Bøter – parkeringsbot
Eventuell parkeringsbot betales enklest på stedet. Boten kan reduseres om du betaler innen et visst antall timer.

Bøter – øvrige
Trafikkbot kan bli sendt til hjemmeadressen din flere måneder etter at hendelsen inntraff. Trafikkmyndighetene kontakter Avis for adresse- og føreropplysninger. For dette tilkommer en administrasjonskostnad på 32,50 EUR + skatt.

Depositum
Et deposium sperres på kredittkortet ditt i leieperioden, og heves automatisk når bilen leveres tilbake. Beløpet blir synlig på din konto igjen etter ca. 2–4 hverdager, avhengig av bankens behandlingstid. Depositumet er som regel på ca. 150 EUR.

Egenandel
Ved bilskader må du betale en egenandel, et maksbeløp som varierer avhengig av bilkategori, for eksempel kategori A, B, C og O 1300 EUR + skatt.

Enveisavgift
Bestiller du henting av bil på et sted og levering på et annet sted, kan en enveisavgift komme i tillegg. Beløpet vises i forbindelse med bestillingen, men betales på plass.

EZ Fuel
Om du kjører maks 120 km, fyller Avis opp tanken til en pris av 14 EUR + skatt. Om du fyller tanken må du vise kvittering for å unngå belastning av "EZ Fuel".

Faktura
De tilvalgsprodukter og tilvalgsforsikringer du skriver under på ved henting av leiebilen debiteres ditt kort etter avsluttet leie. Kontakt oss for kopi av fakturaen din.

Førerkort
Sjåføren må ha hatt et gyldig førerkort i minst ett år.

Golf
For deg som skal spille golf anbefaler vi å bestille bil med henting senest dagen før første starttid.

Kredittkort
Bilutleieren aksepterer Visa, MasterCard, Diner's og American Express. Du kan ikke bruke Electron eller Maestro.

Kundeservice
For å få hjelp på reisemålet kontakter du Ving på stedet. Etter hjemkomst kan du henvende deg til enten Vings aller Avis' kundeservice.

Leiekontrakt
Når du henter bilen din må du lese gjennom og sjekke om leiekontrakten er i henhold til avtale. Si fra til utleieren med en gang om det er noe du lurer på eller som ikke stemmer. Leiekontrakten er på engelsk.

Levering etter avtalt tid
Avtales direkte med bilutleier. Ekstrakostnad må påregnes og lokale priser gjelder. Disse er som regel høyere enn når du bestiller hjemmefra.

Levering før avtalt tid
Avtales direkte med bilutleier. Ingen prisredusjon.

Oppgradering
Når du har ankommet reisemålet og ønsker å oppgradere til en større og dyrere bilkategori, betales ekstrabeløpet direkte til bilutleier. Ved slike tilfeller gjelder lokale priser.

Sen ankomst
Når flyet lander til ordinær tid utenom utleiers åpningstider, kommer det en avgift for sen ankomst i tillegg på 27 EUR + skatt. Denne betales direkte på plass.

Sjåføren
Det navnet som bilen er bestilt i er den personen som oppgis som leietaker på kontrakten, og som må vise gyldig førerkort, samt kredittkort. Endring av leietakerens navn kan kun skje kostnadsfritt gjennom Ving.

Ulykke
Kontakt bilutleier ved eventuell ulykke.

Ung sjåfør
sjåfører som er yngre enn 25 år betaler et tillegg på 8,10 EUR + skatt per dag på plass.

Utleieperiode
Regnes i hele døgn. Husk å oppgi dato og tidspunkt ved bestilling om når du ønsker å hente leiebilen din.

Vings reiseforsikring
Dekker eventuell egenandel på leiebil med opptil 10.000 kroner. Ved eventuell skade betaler du egenandelen til bilutleieren, og avstemmer siden med Gouda.

Tilvalg

Bildene er eksempler, og faktiske stolmodeller kan variere i utseende og modell på stedet.

Bilbarnestol
Bestilles samtidig som bilen, prisen vises i forbindelse med bestilling, men betales på plass til utleier. Bilbarnstolene er godkjente i henhold til landets lovverk.
Du kan se eksempler på bilbarnstoler her

Egenandelseliminering
Eliminerer egenandelen helt ved skade på bilen, også ved tyveri eller innbruddsforsøk. Priseksempel kategori A, B, C og O 15,10 EUR + skatt per dag. Dekker normalt ikke skade på frontrute, sidespeil, dekk eller understell. Administrasjonsgebyr kan komme i tillegg.

Ekstra sjåfør
Ekstra sjåfør må stå oppført i leiekontrakten for at forsikringer skal gjelde. En utgift på 7,90 EUR + skatt per dag kommer i tillegg, og betales på plass.

Frontruteforsikring
Eliminerer egenandelen ved skader på frontrute eller sidespeil, pris 1,50 EUR + skatt per dag.

Fuel Up Front
Du betaler en tank på forskudd. Det mest økonomiske er å levere tilbake bilen med så tom tank som mulig. Det er ingen tilbakebetaling av bensin som er til overs.

GPS
Bestilles samtidig som bilen, prisen vises i forbindelse med bestilling, men betales på plass til Avis.

Personlig skadeforsikring
Inngår ofte i hjemforsikringen. Forkortes PAI eller Super PAI. Dekker førere som er oppført i leiekontrakten, samt passasjerer i tilfelle ulykke.

Rednings- og assistanseforsikring – "Roadside Assistance Plus"
Utvidet assistanseforsikring. Gjelder om du har fylt med feil bensintype, gått tom for bensin, eller har mistet nøklene. Du får da assistanse, men bekoster selv rengjøring, ny bensin eller nye nøkler. Pris 3,60 EUR + skatt per dag.

WiFi
Bestilles samtidig som leiebilen, prisen vises i når du bestiller, men betales på plass. Det er mulig å koble opptil fem enheter.

Eksempler på bilbarnestoler

Bildene er eksempler, og faktiske stolmodeller på plass kan variere i utseende og modell.

Bilbarnestol Avis

Fra fødsel til ca. 9–12 måneder

Bilbarnestol Avis

Fra ca. 9 måneder – 4 år

Bilbarnestol Avis

Fra ca. 4–11 år

Bilbarnestol Avis

Fra ca. 4–11 år