Ving Plus til Azorene

VING PLUS

Fottur til
vakre og unike Azorene

Ving Plus - Fottur til vakre og unike Azorene!

Når: 10. – 18. september 2020
Hvor: Hotel Vila Nova 3*, Ponta Delgada
Pris: fra 14.985,-
Avreise fra: Oslo

Bli med på en sosial og opplevelsesrik fellesreise.

Ving Plus gjør det enkelt å oppleve det beste et reisemål har å by på. På denne reisen bor vi på den største av de i alt 9 øyene som utgjør Azorene – São Miguel. Det er lagt opp til en rekke fine fotturer i det unike landskapet på denne tropiske og vakre øya. Underveis lar vi oss fascinere av kontrasten mellom de vulkanske og samtidig frodige omgivelsene. På fotturene tar vi gjerne en pause i hyggelige småbyer for å spise lunsj – og noen steder varmes maten faktisk opp ved hjelp av de varme kildene! Denne turen byr på ferieminner du sent vil glemme.

Ving Plus passer perfekt for deg som vil utforske et reisemål i rolig tempo, nyte god mat og ha det hyggelig sammen med nye bekjentskaper. Flyreisen, hotellovernatting, fire utflukter og måltider som beskrevet i programmet er inkludert i prisen, og det er en reiseleder fra Ving med på hele reisen.

Hva er Ving Plus?

Ving Plus er fellesreiser med reiseleder i regi av Ving. Reisene passer perfekt for deg som har lyst til å dra på en spennende tur der både opplevelser og felles måltider er inkludert i prisen.

Hvem passer denne reisen for?

For alle som kunne tenke seg å dra på en opplevelsesreise sammen med andre. Det er lagt opp til felles måltider og fellesaktiviteter, men du velger selv hva du vil være med på. Denne turen passer for alle med normal kondisjon. Underlaget kan være ujevnt, og på enkelte partier kan det være bratt og høyt. Dagsetappene kan strekke seg over 4 timer. Azorene ligger i Golfstrømmen med et subtropisk klima, så været kan skifte raskt mellom sol og regn. Både regntøy og badetøy, samt behagelige og stødige joggesko med god demping, gjerne med ankelstøtte bør være med. Hvis du planlegger å kjøpe nye sko til turen, er et godt råd å «gå inn» skoene før turen, for å unngå gnagsår.

Verdt å vite

For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.


Påmelding

Avvikende betalingsregler:
Depositumet er på 4 900,- pr person og må betales 1 uke etter mottatt bekreftelsen. Sluttbeløpet forfaller 30.juni 2020.

Frist for påmelding: 20. mai 2020
Det må være minimum 15 påmeldte for at reisen skal gjennomføres. Maks antall er 25 påmeldte. Du vil bli informert i god tid hvis reisen skulle bli kansellert.

Hvis du har spørsmål om turen kan du sende en e-post til gruppe@ving.no eller ringe oss på 23 15 58 80.

Inkludert i prisen:

 • Ving reiseleder med på hele turen
 • Fly via Lisboa til San Miguel/Ponta Delgada
 • Bagasje
 • Transport til og fra hotellet
 • Overnatting 8 netter i delt rom
 • Frokost og middag hver dag inkludert drikke
 • 2 lunsjer inkludert drikke på lokale restauranter
 • 3 piknik lunsj bokser på vandreturene
 • 4 utvalgte vandreturer med engelsktalende guide
 • Klimakompensasjon
 • Alle skatter og avgifter inkludert

Valgfrie tillegg:

 • Tillegg for å bo alene (fra 2.900,-)
 • Hvalsafari (780,-)
 • Avbestillingsforsikring mot legeerklæring, sum er 450,- for delt dobbeltrom pr. person
 • Avbestillingsforsikring mot legeerklæring, sum er 550,- for enkeltrom

Begrenset antall enkeltrom.

Foreløpig program

I tillegg til utfluktene vil du få en «fridag» og ettermiddagstimer uten fellesopplegg. Disse kan for eksempel tilbringes ved bassenget eller rusle rundt i Ponta Delgada på egenhånd.

Dag 1
10. september (torsdag)
Vi ankommer Azorenes hovedstad Ponta Delgada og blir møtt av vår lokalguide som tar oss med til hotellet. Felles middag på kvelden.

Dag 2
11. september (fredag)
Heldagsutflukt med byvandring i Ponta Delgada

Kl. 09.00: Vi forlater hotellet for å spasere gjennom Ponta Delgada og se de største severdighetene. Mer informasjon Byvandringen tar oss til byens største kirke, shoppingområdet, Senhor Santo Cristo-kirken, São José-kirken, Gonçalo Velho-plassen og museet for religiøs kunst.
Vi spiser lunsj på en lokal restaurant. Etter lunsj besøker vi det lokale markedet og byparken António Borges. Vi går tilbake til hotellet.
Mindre informasjon

Dag 3
12. september (lørdag)
På egen hånd – valgfri utflukt, denne kan legges til ved påmelding av reisen.

Valgfri hval- og delfinsafari
Transport til havnen hvor vi går om bord i fartøyet vårt. Mer informasjon Båttypen avhenger av antall passasjerer. Turen er ikke kun for Vings gjester, så andre turister kan delta. Utflukten tar ca. 3 timer. Værforbehold.
 
Lunsj og ettermiddagen på egen hånd.
Mindre informasjon

Dag 4
13. september (søndag)
09.00 – 17.00 Avreise fra hotellet med buss.
Nivå: Lett / Lengde 9,3 km / Tid ca. 3 timer

Fottur rundt Furnas-sjøen, vi spiser «Cozido das Caldeiras» og besøker Terra Nostra-parken.

Stien begynner og slutter i den lille byen Furnas. Mer informasjon Når vi kommer til det geotermiske området Caldeiras da Lagoa kan vi med litt flaks få se lokale innbyggere som tilbereder tradisjonelle matretter ved hjelp av den høye temperaturen i bakken. Stien følger bredden rundt innsjøen, og er lett å gå. Etter ca. 3 kilometer kommer vi til kapellet viet Nossa Senhora das Vitórias, bygget i gotisk stil på 1800-tallet. Vi fortsetter langs riksveien ca. 1,5 kilometer før vi kommer tilbake til Furnas.
 
Til lunsj spiser vi en lokal spesialitet, «Cozido das Caldeiras», en stuing med forskjellige typer kjøtt og grønnsaker som har godgjort seg ca. 7 timer i vulkansk varme.
 
Etter lunsj besøker vi Terra Nostra-parken som rommer trær og planter fra hele verden og et naturlig oppvarmet basseng med jernholdig vann. På hjemturen til Ponta Delgada stopper vi for å besøke en teplantasje. Vi returnerer til hotellet.
Mindre informasjon

Dag 5
14. september (mandag)
09.00-17.00. Avreise fra hotellet med buss.
Fottur Mata do Canário og Sete Cidades
Nivå: Lett / Lengde 11,8 km / Tid ca. 3 timer

Turen begynner i områdene rundt Canário-skogen. I nærheten ligger Muro das Nove Janelas («muren med ni vinduer»), Mer informasjon en steinakvadukt som en gang sørget for transport av vann til Ponta Delgada. Fra stien er det panoramautsikt over nord- og sørkysten av São Miguel, og i bakgrunnen ser vi nasjonalparken Serra de Água de Pau. Vi følger stien langs åsryggen over Lagoa Azul, og kommer etter hvert til innsjøene Lagoa das Sete Cidades og Lagoa de Santiago. Underveis kan vi studere stedsegne planter som kristtorn, trelyng, kvann, azorisk johannesurt m.m. Stiene begynner og slutter i sentrum av Sete Cidades.
Vi spiser medbrakt pikniklunsj.
På hjemturen besøker vi en ananasplantasje før vi returnerer til hotellet.
Mindre informasjon

Dag 6
15. september (tirsdag)
09.00-17.00 Avreise fra hotellet med buss.
Fottur Sanguinho
Nivå: Medium / Lengde 4,5 km / Tid ca. 2 timer

Denne fotturen starter på øyas sørøstside, i Faial da Terra. Stien følger elven Ribeira do Faial da Terra, Mer informasjon og vi går gjennom små frukthager langs elvebredden. Vi kommer til fossen Salto do Prego med sitt klare og friske vann. Underveis blir vegetasjonen tettere, med australsk svartved som en av de dominerende tresortene. Vi kommer etter noen kilometer frem til den lille landsbyen Sanguinho. Stedet ble fraflyttet i 60- og 70-årene, da innbyggerne enten emigrerte til Amerika, eller skoleveien ble for lang og farlig for landsbybarna. I dag er landsbyens tradisjonelle gårdsbygninger delvis restaurert.
 
Vi spiser medbrakt pikniklunsj før vi kjører tilbake til hotellet.
Mindre informasjon

Dag 7
16. september (onsdag)
09.00-17.00 Avreise fra hotellet med buss.
Fottur Lagoa do Fogo og Caldeira Velha
Nivå: Medium / Lengde 11 km / Tid ca. 4 timer

Dagens etappe tar oss til bredden av Lagoa do Fogo. Turen går gjennom jordbruksland, beitemarker og skogsområder. Mer informasjon Underveis passerer vi en levada – en vanningskanal – og kan studere flere stedsegne planter som azorisk blåbær, azorisk lyng og laurbærkrossved. På returen har vi fantastisk utsikt over øyas sørkyst og den lille øya Vila Franca.
Vi spiser medbrakt pikniklunsj.
Vi kjører opp fjellveien Barrasa og stopper ved et utsiktspunkt på kraterkanten for å beundre den vakre Fogo-sjøen. På veien ned til nordkysten stopper vi ved Caldeira Velha, en liten park med interessante blomstertyper og varme kilder.
 
Vi kjører tilbake til hotellet.
Mindre informasjon

Dag 8
17. september (torsdag)
Dagen er på egen hånd.

Dag 9
18. september (fredag)
Kl. 05.00: Transport til flyplassen. Avreise kl. 07.00.

Fullstendig program sendes ut to uker før avreise.

Om flyreisen

Oslo lufthavn Gardermoen/TAP Airlines
Oslo – Lisboa Torsdag 10. september kl. 12.45, ankomst kl. 15.50
Lisboa – Ponta Delgada 10. september kl. 17.05, ankomst 18.25

Ponta Delgada – Lisboa 18. september kl. 07.00 – ankomst kl. 10.10
Lisboa - Oslo 18. september kl. 13.30, ankomst Oslo kl. 18.30

Flytidene kan bli endret. Forhold deg til tidene som står på billetten din.

Oversiktskart på Ving Plus til Azorene

Ving Plus til Azorene

Lurer du på noe?

Hvis du har spørsmål om turen, er du hjertelig velkommen til å kontakt oss på e-post gruppe@ving.no eller ringe oss på 23 15 58 80.