Ving Plus til Portugal

VING PLUS

til Portugal

Reis med Ving Plus til Portugal

Når: 10. – 17. juni 2020
Hvor: Hotel Estoril Eden, Cascai/Estoril
Pris: fra 13.995,-
Avreise fra: Oslo

Bli med på en sosial og opplevelsesrik fellesreise.

Ving Plus gjør det enkelt å oppleve det beste et reisemål har å by på. Vi arrangerer nå en fellesreise til historiske og flotte Portugal, der du får oppleve den vakre kysten rundt Lisboa og hvor vi bor i Estoril/Cascais som er pittoresk liten by hvor man har livnært seg på fiske gjennom alle tider. Når du reiser til Portugal, får du muligheten til å oppleve både storby og vakre kystbyer. Her er høye fjell, dype daler og blomstrende natur. Dette er dessuten en fulltreffer for deg som ønsker en hyggelige matopplevelser. Hovedstaden Lisboa, hviler på syv høyder – som Roma – og er en historisk havneby med trikker, koselige smug, spennende historie og mye kultur. Vi besøker en vingård og ta bilder ved Cabo da Roca, Europas vestligste punkt.

Du står også fritt til å utforske omgivelsene på egen hånd hvis du vil. Ving Plus passer perfekt for deg som vil utforske et reisemål i rolig tempo, nyte god mat og ha det hyggelig sammen med nye bekjentskaper.

Flyreisen, hotellovernatting, fire utflukter og måltider som beskrevet i programmet er inkludert i prisen, og det er en reiseleder fra Ving med på hele reisen.

Hva er Ving Plus?

Ving Plus er fellesreiser med reiseleder i regi av Ving. Reisene passer perfekt for deg som har lyst til å dra på en spennende tur der både opplevelser og felles måltider er inkludert i prisen. Ta med deg ektefellen, en venn, en god nabo eller reis alene. Dette er turer for alle.

Hvem passer denne reisen for?

For alle som kunne tenke seg å dra på en opplevelsesreise sammen med andre. Det er lagt opp til felles måltider og fellesaktiviteter, men du velger selv hva du vil være med på.

Verdt å vite

For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje. Det kan ikke forventes at våre reiseledere skal bistå med dette. Generelt egner ikke våre reiser seg for den som har vondt for å gå. På utfluktene er det ofte mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Spesielle behov på flyreisen og underveis på turen må opplyses om ved påmelding.


Påmelding

Avvikende betalingsregler:
Denne turen har et depositum på 4.500,- pr person som skal betales 1 uke etter mottatt bekreftelse. Sluttbeløpet forfaller 12. mars.

Frist for påmelding: 1. februar 2020
Det må være minimum 20 påmeldte for at reisen skal gjennomføres. Maks antall er 25 påmeldte. Du vil bli informert i god tid hvis reisen skulle bli kansellert.

Hvis du har spørsmål om turen kan du sende en e-post til gruppe@ving.no eller ringe oss på 23 15 58 80.

Inkludert i prisen:

 • Ving reiseleder med på hele turen
 • Direkte flyreise t/r
 • Bagasje
 • Transport til og fra hotellet
 • Overnatting i delt rom med balkong og havutsikt
 • Frokost og middag på hotellet inkludert drikke
 • 1 middag på restaurant Gordinni Estoril inkl drikke
 • 2 lunsjer ifølge program
 • 4 utvalgte utflukter med skandinavisktalende guide
 • Klimakompensasjon
 • Alle skatter og avgifter inkludert

Valgfrie tillegg:

 • Tillegg for å bo alene (fra 3.175,-)
 • Avbestillingsforsikring mot legeerklæring, sum er 420,- for delt dobbeltrom pr. person
 • Avbestillingsforsikring mot legeerklæring, sum er 520,- for enkeltrom

Begrenset antall enkeltrom.

Foreløpig program

I tillegg til utfluktene vil du få en «fridag» og ettermiddagstimer uten fellesopplegg. Disse kan for eksempel tilbringes ved bassenget eller rusle rundt i Cascai/Estoril på egenhånd. Kanskje man vil ta toget inn til Lisboa igjen?

10. juni – onsdag (Portugals nasjonaldag)
Ankomst Lisboa flyplass.

Mer informasjon Vi blir møtt av vår skandinavisktalende lokalguide og kjører i vår egen luftkondisjonerte buss til hotellet.
Innsjekking på hotellet.
Mindre informasjon

11. juni – torsdag
Frokost på hotellet.

Kl. 10.00 – 13.00 Byvandring i Cascais med vår skandinavisktalende guide.

Cascais er en vakker by hvor lokalbefolkningen i eldre tider livnærte seg av fiske. På slutten av 1900-tallet kom Portugals kongefamilie hit for å bade, en skikk som var blitt vanlig rundt i Europa. Mer informasjon Den portugisiske overklassen fulgte etter og bygde sommerresidensene sine her, og brakte velstand og moderne tider til stedet. Det varme klimaet, strendene og de vakre omgivelsene gjorde Cascais til et populært badeferiested, og på 1930-tallet var Cascais og nabobyen Estoril blitt berømte badebyer som tiltrakk seg kongelige og rike jetsettere fra hele Europa. Kyststrekningen kalles for Portugals svar på Den franske riviera, og turistene kommer hit året rundt for å nyte god mat og drikke og besøke interessante severdigheter. Cascais og nabobyen Estoril har sakte, men sikkert smeltet sammen, og en innbydende strandpromenade med uteserveringer forbinder de to stedene.
 
Byvandringen leder oss til Camões-plassen i sentrum av byen med sine elegante barer. Vi ser festningen la Citadelle de Cascais med luksushotellet Pousada, området Marina med sine trange smug og små, renoverte hus hvor fiskerne holdt til. En annen attraksjon er kunstmuseet Casa das Histórias de Paula Rego, en arkitektonisk sensasjon. Vi stopper for en kopp kaffe på en lokal kafé underveis. Vi går tilbake til hotellet.
 
Lunsj og resten av ettermiddagen på egenhånd.
Middag på hotellet. Husets vin, vann og kaffe inkludert.
Mindre informasjon

12. juni – fredag
Frokost på hotellet.
Kl. 09.00 – 17.00: Dag i Lisboa
Vi spaserer sammen med guiden fra hotellet til jernbanestasjonen for å ta toget inn til Lisboa. Toget følger for det meste den vakre kystlinjen østover. Mer informasjon Turen inn til Lisboa sentrum tar ca. 40 minutter. Vår byvandring starter ved jernbanestasjonen og går gjennom sentrum av byen til de gamle bydelene. Vi utforsker områdene Baixa og Chiado, som er Lisboas største shoppingområde og byens kulturelle sentrum hvor forfattere, kunstnere og intellektuelle holdt til, og teatre og kinoer ligger side om side med små kafeer, kunstgallerier og bokhandlere.
 
Bairro Alto, den øvre bydelen, er gammel og malerisk, og er med sine Fado-klubber, utallige restauranter og små barer Lisboas sentrum for uteliv.
Vi fortsetter opp til Lisboas katedral fra 1100-tallet, og spaserer derfra ned gjennom Alfama, den eldste delen av Lisboa. Alfama er en labyrint hvor den opprinnelige arkitekturen med brosteinsgater og kronglete smug med trapper og overbygg er godt bevart.
 
I hjertet av «downtown» ligger den travle Rossio-plassen hvor turister og lokalinnbyggere møtes.
Underveis stopper vi for å smake på en lokal delikatesse. Byvandringen ender med lunsj på en lokal restaurant.
Etter lunsj er det tid på egen hånd for å handle og å gå tilbake til jernbanestasjonen. Vi tar toget tilbake til Cascais.
 
Middag på hotellet. Husets vin, vann og kaffe inkludert.
Mindre informasjon

13. juni – lørdag
Frokost på hotellet.
Kl. 09.00 – 13.00 Sintra og Cabo da Roca
Vi kjører buss fra hotellet med vår skandinavisktalende guide til romantiske Sintra, som ligger oppe i de grønne åsene nord for Cascais. Sintra og området rundt er et veldig populært utfluktsmål; og var et av de første stedene som ble oppført på UNESCOs verdensarvliste. Mer informasjon Her bygde den portugisiske kongefamilien og de adelige sine eventyrlige sommerslott, omgitt av eksotiske hager og frodige parker. Vi får en kort, guidet tur i sentrum av Sintra, før du får tid på egen hånd til å handle lokalt kunsthåndverk og se deg rundt.
 
Etter besøket i Sintra kjører vi langs svingete veier ut til kysten og Cabo da Roca, det vestligste punktet på det europeiske fastlandet. Her beundrer vi den vakre utsikten «hvor landet slutter og havet begynner». Vi følger kysten videre sørover, og har panoramautsikt over den kjente Guincho-stranden med sine utmerkede surfeforhold. Retur til hotellet.
 
Lunsj og ettermiddag på egen hånd.
Middag på hotellet. Husets vin, vann og kaffe inkludert.
Mindre informasjon

14. juni – søndag
Frokost på hotellet.

Fridag og lunsj på egen hånd.

15. juni – mandag
Frokost på hotellet.
Kl. 09.00 – 17.00 Vinhuset J.M.da Fonseca og Sesimbra/Costa Azul
Vi kjører buss fra hotellet med vår skandinavisktalende guide. Vi krysser en av broene over Tejo-elven og setter kursen sørover mot Costa Azul – den blå kysten. Mer informasjon Vi kjører langs de grønne åsene i Arrábida nasjonalpark til vi ankommer den vakre lille byen Azeitão. Her besøker vi vinhuset J.M. da Fonseca, som produserer de berømte Periquita-vinene. Selskapet ble grunnlagt for mer enn 200 år siden, og vinkjellerne deres er som et vinmuseum. Vi får høre om firmaets historie og prøvesmaker tre viner (to bordviner og en muscatelvin).
 
Fra Azeitão kjører vi videre til Sesimbra, en gammel fiskelandsby som har utviklet seg til å bli et populært feriested, mye takket være den vakre beliggenheten og de flotte strendene.
 
Vi spiser lunsj på en lokal fiskerestaurant.
Etter lunsj er det tid til å se seg rundt i byen på egen hånd og spasere langs strendene.
 
Retur til hotellet.
 
Middag på hotellet. Husets vin, vann og kaffe inkludert.
Mindre informasjon

16. juni – tirsdag
Frokost på hotellet.
Fridag og lunsj på egen hånd.
Mer informasjon Felles middag på restaurant Gordinni EstorilMindre informasjon

17. juni - onsdag
Frokost på hotellet
Mer informasjon Hjemreise
Vi sjekker ut og blir hentet av vår egen luftkondisjonerte buss som kjører oss til flyplassen.
Mindre informasjon

Fullstendig program sendes ut to uker før avreise.

Om flyreisen

Oslo lufthavn Gardermoen/TAP Airlines
Avreise: onsdag 10.juni kl. 19.15, ankomst Lisboa kl. 22.20
Hjemreise: onsdag 17.juni kl. 13.30 fra Lisboa, ankomst Gardermoen kl. 18.30

Flytidene kan bli endret. Forhold deg til tidene som står på billetten din.

Oversiktskart på Ving Plus til Portugal

Lurer du på noe?

Hvis du har spørsmål om turen kan du sende en e-post til gruppe@ving.no eller ringe oss på 23 15 58 80.