Ving Plus til Kreta

VING PLUS

En smak av Kreta

Reis med Ving Plus til Kreta

Når: 21. mai – 28. mai 2020
Hvor: Avra Imperial Hotel, Kreta
Pris:
Fra 11.995,- fra Oslo
Fra 12 495,- fra Trondheim
Avreise fra: Oslo og Trondheim

Bli med på en sosial og opplevelsesrik fellesreise.

Ving Plus gjør det enkelt å oppleve det beste et reisemål har å by på. Vi arrangerer blant annet en fellesreise til flotte Kreta, der du får oppleve de genuine sidene av øya sammen med andre – og du står fritt til å utforske omgivelsene på egen hånd hvis du vil.

Ving Plus passer perfekt for deg som vil utforske et reisemål i rolig tempo, nyte god mat og ha det hyggelig sammen med nye bekjentskaper.

Flyreisen, hotellovernatting, fire utflukter og måltider er inkludert i prisen, og det er en reiseleder fra Ving med på hele reisen.

Hva er Ving Plus?

Ving Plus er fellesreiser med reiseleder i regi av Ving. Reisene passer perfekt for deg som har lyst til å dra på en spennende tur der både opplevelser og felles måltider er inkludert i prisen.

Hvem passer denne reisen for?

For alle som kunne tenke seg å dra på en opplevelsesreise sammen med andre. Det er lagt opp til felles måltider og fellesaktiviteter, men du velger selv hva du vil være med på.


Påmelding

Minimum antall deltagere for at turen skal bli gjennomført er 15 stykker. Du vil bli informert i god tid hvis reisen mot formodning blir kansellert. Hvis du har spørsmål om turen kan du sende en e-post til gruppe@ving.no eller ringe oss på 23 15 58 80.

Inkludert i prisen:

 • Flyreise t/r
 • Inkludert 20 kilo bagasje
 • Transport til og fra hotellet
 • Hotellovernatting i delt dobbeltrom 7 netter
 • Frokost og middag hver dag, inkludert to glass måltidsdrikke
 • 4 utflukter med skandinavisktalende guide (se under)
 • Måltider som beskrevet i program
 • Klimakompensasjon
 • Norsktalende reiseleder (på hele turen)

Valgfrie tillegg:

 • Tillegg for å bo alene (fra 3.500,-)
 • Avbestillingsforsikring (245,-)
 • Reiseforsikring (384,-)

Begrenset antall enkeltrom.

Foreløpig program

I tillegg til utfluktene vil du få flere hele «fridager» og ettermiddagstimer uten fellesopplegg. Disse kan for eksempel tilbringes ved bassenget eller i hotellets spa. Det er også enkelt å ta bussen inn til Chania hvis du vil utforske Kreta på egen hånd.

Fullstendig program sendes ut to uker før avreise.

 • Torsdag
  Ankomst på Kreta
  Vi møter deg på flyplassen og reiser i samlet tropp til hotellet (med buss). Alle deltakerne møtes til en felles velkomstmiddag på hotellet.
   

 • Fredag
  En smak av Kreta – oliven og vin
  Etter frokost har vi et introduksjonsmøte om programmet og aktivitetene som venter. Deretter drar vi på utflukt for å utforske Kretas olivenolje- og vinproduksjon. Ettermiddagen disponerer du som du vil, før vi møtes til felles middag på hotellet.
  Mer informasjon Med sine 34 millioner oliventrær er det ikke så rart at Kreta er kjent som ”oliventreets øy”. Faktisk er olivenolje og turisme øyas største inntektskilde. For å bli kjent med Kreta besøker vi en av de mer kjente produsentene på øyas vestside. Vi får noen smaksprøver i idylliske omgivelser ved Agios Stefanos-kapellet, før vi besøker Kretas eldste oliventre i byen Voues. Vi avslutter med lunsj og vinsmaking hos Karavitakis, som fremstiller noen av Kretas beste vinertil.Mindre informasjon
   

 • Lørdag
  Markedsdag og matlagingskurs
  Hver helg blomstrer energien på lørdagsmarkedet i sentrum av Chania. Det skal vi selvfølgelig få med oss!
  Mer informasjon På markedet kan du prøvesmake kortreiste oliven, ost, frukt og grønnsaker. Så blir vi med på et enkelt matlagingskurs og ser hvordan lokale retter lages. Deretter er det duket for en sen lunsj, før vi reiser tilbake til hotellet. Ettermiddagen disponerer du som du vil, før vi møtes til felles middag på hotellet.Mindre informasjon
   

 • Søndag
  Dagen disponeres som du vil
  Vi møtes som vanlig til felles middag, der dagens opplevelser kan deles i godt selskap. Før middag holder lokalguiden vår Morten (som har tilbrakt mange år i Hellas) et lite foredrag om sine erfaringer og opplevelser.
   

 • Mandag
  I Zorbas fotspor
  Filmen Zorba the Greek fra 1964 er og forblir en klassiker. Historien utspiller seg på Kreta, og vi gjør som Zorba og tar turen til Agia Triada-klosteret og Stavros-stranden på halvøya Akrotiri. Mer informasjon Vi besøker også et av Kretas flotteste utsiktspunkter, ved Venizolou Graves. Underveis bys det både på kaffe og forskjellige prøvesmakinger. Vi er tilbake på hotellet rundt lunsjtider, og ettermiddagen disponerer du som du selv vil. Vi møtes til felles middag på hotellet.Mindre informasjon
   

 • Tirsdag
  Botanisk hage og vinsmaking
  Vet du hvorfor kreterne lever så lenge? Det får vi svaret på i dag. Først besøker vi Kretas flotte botaniske hage og lærer mer om både lokale og eksotiske planter og vekster.
  Mer informasjon Deretter spiser vi lunsj, der både kretisk børek, gresk salat og frisk tzatziki står på menyen. Det er her hemmeligheten ligger. De velsmakende kretiske råvarene skal nemlig kunne øke livslengden betraktelig. Så er det igjen på tide å «kvalitetssjekke» noen av Kretas beste viner. Denne gangen går turen til Manousakis vingård like i nærheten. Vi er tilbake på hotellet litt utpå ettermiddagen, og det er tid til noen timers avslapning før fellesmiddagen.Mindre informasjon
   

 • Onsdag
  Dagen disponeres som du vil
  Vi møtes til felles avskjedsmiddag på hotellet.
   

 • Torsdag
  Hjemreise
   

Ving tar forbehold om at mindre endringer i utfluktsprogram og aktiviteter kan forekomme helt frem til avreisedagen. Større endringer i programmet forekommer sjeldent og vil normalt meddeles i god tid før avreise. Vær oppmerksom på at endringer likevel kan forekomme tett opp til avreise pga. lokale forhold som gjør det nødvendig.

Om flyreisen

Fly fra Oslo lufthavn/Sunclass Airlines
Avreise: Oslo lufthavn torsdag 21. mai kl. 07.10, ankomst Kreta kl. 12.00.
Ankomst: Oslo lufthavn torsdag 28. mai kl. 16.40, avreise fra Kreta kl. 13.40.

Det er også mulig å reise fra Trondheim. I så fall treffer du resten av gruppen dagen etter ankomst (fredag).

Fly fra Trondheim, Værnes/Sunclass Airlines
Avreise: Værnes torsdag 21. mai kl. 17.30, ankomst Kreta kl. 22.55
Ankomst: Værnes torsdag 28. mai kl. 17.05 avreise fra Kreta kl.13.35

Flytidene kan bli endret. Forhold deg til tidene som står på billetten din.

Lurer du på noe?

Hvis du har spørsmål om turen kan du sende en e-post til gruppe@ving.no eller ringe oss på 23 15 58 80.