Unike Lesvos
Unike Lesvos
Bli med på en utflukt hvor vi opplever det greske hverdagslivet, tradisjoner og kultur. Vi kjører gjennom det frodige landskapet og de vakre landsbyene på Lesvos.

  Hurtigfakta

 • Ukedag:
  Tirsdag
 • Varighet:
  Heldagsutflukt ca. kl. 08.30–17.00
 • Pris:
  39 EUR pr. voksen, 0 EUR pr. barn.

  Gresk kaffe og lunsj er inkludert. Drikke kan kjøpes. Barn opp til 6 år er gratis (de er ikke garantert eget sete).
 • Språk:
  Skandinavisktalende guide.
 • Lurt å ha med:
  Badetøy, håndkle og badesko. Under klosterbesøket må skuldre og knær være tildekket. Ta med langermet genser/skjorte og langbukser/lang kjole.
 • Mer:
  Inngangsbillett til klostermuseet (2 euro pr. person) og til olivenmuseet (3 euro pr. person) er ikke inkludert. Kvinner har ikke adgang til hovedkirken ved Limonos-klosteret.
 • Slik bestiller du:
  Utflukten kan bestilles på forhånd, enten i forbindelse med at du bestiller reisen din eller ved å logge inn på ”Min side”. Om det er flere ledige plasser kan man også bestille utflukten på reisemålet ved å kontakte en av våre Vingverter.

Dette kan du forvente deg

Skandinavisktalende guide

Mat inkludert

Utflukten tilbys fra

Vi starter utflukten med å kjøre mot fjellandsbyen Skalochori. På veien får vi oppleve den varierende naturen og den fantastiske utsikten mot nabolandet Tyrkia. Vel fremme går vi en tur i den historiske fjellandsbyen som frem til den store emigreringen av tyrkere var en delt by mellom tyrkere og grekere. Etterpå tar vi en pause på en lokal kafé hvor vi får en kopp kaffe.

Etter kaffepausen er det tid for å teste smaksløkene på honningfabrikken Melostagma. Honningen produseres lokalt og utover smaksprøver får vi også et innblikk i produksjonen av den smakfulle honningen.

Deretter begir vi oss ned fra fjellene, mot vestre Lesvos hjerte: Kallonibukten. På veien din stopper vi ved øyas mest berømte kloster, Limonos, grunnlagt i 1526. I klosteret, som er øyas største, ser vi blant annet en ikonsamling som spenner over flere århundrer. Etter rundturen i klosteret samles vi og lærer mer om enda en av Lesvos stoltheter, Ouzoen, samtidig som vi smaker på noen lokale favorittoster.

Et stykke unna klosteret stopper vi og spiser lunsj og her får du muligheten til å bade i landsbyen Skala Kallonis, som ligger vakkert til ved Kalloni-bukten. Restauranten serverer et herlig måltid med meze, som gir et godt innblikk i den lokale kjøkkenkunsten. Etter lunsjen blir det enda en mulighet til å ta en dukkert i den store bukten som ofte har høyere temperatur i vannet enn langs havet.

Utflukten tilbys fra

Praktisk informasjon
Praktisk informasjon om utflukter

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.

Hvor blir jeg hentet når jeg skal være med på en utflukt? Hvordan fungerer det med bestilling og betaling? Her finner du alt du trenger å vite om våre utflukter.
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.