Utflukter, Antalya

Velkommen! Hvorfor ikke krydre ferien din med en utflukt eller to?
Vi har satt sammen et nøye utvalgt og utprøvd utfluktsprogram i samarbeid med våre partnere. Vi følger opp og fornyer dette ved hjelp av blant annet kundeundersøkelser der du og andre gjester får gi oss deres synspunkter. På den måten kan vi alltid tilby aktuelle og interessante opplevelser.

Det er flere fordeler med å bestille utflukten hos Ving: Alle nødvendige forsikringer er på plass og sikkerhetskrav er oppfylt. Det er tydelige regler for om- og avbestilling og for hva som er inkludert i prisen. Dessuten – hvis du skulle få problemer eller være misfornøyd med utflukten vet du alltid hvor du skal henvende deg. Alt dette får du på kjøpet når du bestiller utflukten med Ving.

Praktisk informasjon om våre utflukter

På bøljan blå fra Antalya

På bøljan blå fra Antalya

Den tyrkiske rivieraen er både fortryllende og innbydende med det glitrende blå havet i slående kontrast til de hvite kalkstensklippene. Hvis du vil oppleve det beste området har å by på i kombinasjon med sol og bad er det ingen tvil om at en båttur er det beste alternativet.

Les mer Skjul

Vi kaster loss i Antalya og seiler langs kysten i behagelig tempo. Båten er en stor og fin treskute der du kan sitte både i sol og skygge, og det blir flere badestopp underveis.

Mellom badestoppene krydrer vi utflukten med spennende historiske innslag. Vi seiler blant annet forbi de gamle grottene i kalksteinveggene, der pirater angivelig gjemte kidnappede kvinner i gamle dager.

En båttur fra Antalya er noe alle burde gjøre i løpet av ferien. Sol, bad og hyggelig atmosfære er sjeldent feil!

Mat og drikke:
Lunsj serveres på båten. Drikke er ikke inkludert.

Tid:
Heldagsutflukt fra ca. kl. 08.30 til 18.00.

Guide:
Engelsktalende guide.

Kjekt å ha med:
Kamera, badetøy, håndkle, penger, vann og solkrem.

Olympos og Ulupinar

Olympos og Ulupinar

Visste du at Olympos også finnes i Tyrkia? De fleste tenker umiddelbart på Olympos-fjellet i Hellas, høyden som er kjent både fra mytologien og for å være landets høyeste topp. I likhet med sin greske navnebror er Olympos i Tyrkia det høyeste fjellet ved den tyrkiske rivieraen.

Les mer Skjul

I antikken var det utallige bosettinger og folkevandringer i store deler av det østlige middelhavsområdet. Religionen, tradisjonene og livsstilen var den samme, og derfor ble flere av de høye fjelltoppene regnet som Olympos-fjell: en høyde for gudene. Olympos i Tyrkia kalles gjerne for ”Mount Tahtali”. Tahtali betyr trone, og henviser til en fjelltopp som var bebodd av gudene selv.

I dag er det vesentlig enklere å ta seg opp til toppen av Olympos enn det var i antikken – taubanen frakter deg nemlig opp de 4,5 kilometerne til toppen 2300 moh. Taubanen er en av verdens lengste og byr på spektakulær utsikt over Taurusfjellene og den tyrkiske rivieraen.

Etter fjelltoppbesøket går vi ned til fots og setter kurs mot elven Ulpinar. Elven er omgitt av frodig skog og er et perfekt sted for avkobling og litt deilig mat. En dag full av inntrykk fordøyes best med en riktig god lunsj.

Mat og drikke:
Lunsj serveres ved Ulupinar. Drikke er ikke inkludert.
Tid:
Heldagsutflukt fra ca. 08.30 fra 18.00.

Guide:
Engelsktalende guide.

Kjekt å ha med:
Kamera, penger, vannflaske og en genser da det kan være kjølig i fjellet.

Praktfulle Pamukkale – kan bestilles hjemmefra

Praktfulle Pamukkale – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en utflukt til praktfulle Pamukkale og opplev områdets spennende historie! Lokal frokost er inkludert (drikke kommer i tillegg).

Les mer Skjul

Ifølge legenden var det helten Telefos som grunnla byen Pergamon. Denne byen var en av Lilleasias store knutepunkter. Det fantes egentlig ingen andre steder som overgikk Pergamon når det kom til størrelse, skjønnhet og kultur. Telefos og hans kone Hiera ble tilbedt av byens innbyggere. Hennes kult vokste seg større og slo etter hvert rot i regionen Frygia, som ligger sentralt i dagens Tyrkia. Denne regionen ble med tiden hjemstedet til kong Midas, som visstnok gjorde alt han tok i til gull.

Troen på Hiera besto i mange år og byen Hierapolis ble etter hvert grunnlagt ved de kalkholdige kildene som i dag kalles Pamukkale. Hierapolis ble snart et sentrum for legekunsten, og de spesielle kildene spilte en sentral rolle for å bekjempe sykdom. Folk kom fra nær og fjern for å besøke byen og bassengene som med tiden ble bygget på fjellet.

Den dag i dag kan man besøke begge to. Hierapolis er nå en arkeologisk utgravning som vitner om en svunnen tid og dens storhet. Her kan man oppleve datidens varmtvannsbad, majestetiske bygninger og det imponerende teateret. De varme kildene eksisterer fortsatt og er en opplevelse utenom det vanlige. Det kalkrike vannet har med tiden skapt avleiringer på siden av fjellet, og nå er hele området dekket av hvite kalkformasjoner og ser nærmest ut som bomull med turkisfarget vann. "Pamukkale" betyr faktisk "bomullsslottet". Området er på mange måter en merkelig, men interessant kombinasjon av historie og avkobling. Stedet er i dag et av Tyrkias mest kjente og en opplevelse du ikke bør gå glipp av i ferien.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du allerede har bestilt.

Mat og drikke: Lokal frokostallerken er inkludert (drikke kommer i tillegg). Det er mulig å kjøpe lunsj langs veien.

Tid: Lang heldagsutflukt.
Avreise fra Alanya ca. 03.30-04.00. Fra Side ca. 04,30-05.00. Fra Belek ca. 05.00 og ca. 06.00 fra Antalya. (I Pamukkale og Hierapolis ca. 12.30–15-30).

Guide: Engelsktalende guide.

Kjekt å ha med: Kamera, vannflaske, penger, badetøy og håndkle.

Øvrig: Pamukkale er ikke å anbefale for rullestolbrukere eller personer med redusert mobilitet. Vil du bade i Kleopatras basseng ved Hierapolis koster det 35 lira pr. person. Vi anbefaler gode sko og behagelige klær på utflukten.