Gran Canaria

Opplev blomstringstiden på

Gran Canaria

Vandreturer i fjellene på Gran Canaria

Når: 26. april–03. mai 2023
Hvor: Sunprime Atlantic View, Gran Canaria
Pris: Fra 12 180,– pr. person
Avreiseflyplass: Oslo
Påmeldingsfrist: 26. februar 2023. Reisen krever et minimum antall deltagere for å kunne gjennomføres.

Gran Canaria – et kontinent i miniatyr for aktive turgåere!

Den beste tiden å vandre i de spektakulære fjellene på Gran Canaria, er i månedsskifte april/mai. Da blomstrer over 1000 forskjellige arter over hele øyen, med over 500 stedegne arter. I tillegg til å lære om floraen og dyrelivet på øyen, får man muligheten til å oppleve fantastisk utsikt og mektige fjell. Klimaet på Gran Canaria regnes for å være et av verdens beste, noe som gjør at vi kan arrangere fotturer i enestående vakker natur hele året.

Vår samarbeidspartner Rocky Adventures og vår svenske guide Björn,har mer enn 20 års erfaring med å arrangere vandreturer på de over 1000 år gamle turstiene rundt omkring på øya. Gran Canaria har et nettverk av stier på til sammen 1200 kilometer, og guidene til Rocky Adventures kjenner dem som sin egen bukselomme. For å få best mulig utbytte, bør man ha normal kondisjon til å holde et normalt tempo, både i bratte motbakker og nedoverbakker.

Les gjerne gjennom programmet og se filmen litt lenger ned, både til inspirasjon men også for at man skal sette seg inn i hvordan dagsturene kan se ut.

Inkludert i prisen

 • Flyreise t/r inkl. mat på flyet
 • Innsjekket bagasje (maks 30 kg)
 • Transport mellom flyplass og hotell t/r
 • Overnatting 7 netter i delt rom
 • Frokost hver dag
 • Andre måltider som beskrevet i program
 • 4 vandringsdager som beskrevet i program

Valgfrie tillegg:

 • Tillegg for å bo alene (fra 900,–) Begrenset antall!
 • Endrings-og avbestillingsbeskyttelse (449,–)
 • Gouda Reiseforsikring (464,–)
 • All Inclusive (2 440,–)
 • Halvpensjon (1 140,–)

Fotturene på denne turen

Det er ikke bare spesiell vegetasjon og fantastisk utsikt man får oppleve på fotturer på Gran Canaria, øya er også kjent for sitt rike fugleliv. Gran Canarias planteliv blir ofte sammenlignet med Galapagos, med over 500 stedegne arter. På denne turen har vi valgt ut de beste stiene tilpasset årstiden.

Under ser du programmet for fotturene du får oppleve i løpet av uken. Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i programmet.

SANTA LUCIA – GUAYADEQUE

Vi starter dagens etappe i den lille fjellandsbyen Santa Lucia ca. 700 moh. Her oppe ligger den største og eldste varme kilden på vulkanøya Gran Canaria. På vei opp...

...den massive fjellsiden skimter vi spor av de gamle steinhellene som en gang prydet denne stien. Etter en velfortjent lunsj på ca. 1400 moh. med enestående utsikt over østsiden av øya, starter vi på nedstigningen.

Gjennom den vakre og frodige Guayadequedalen renner det klart og friskt vann hele året. Guayadeque betyr da også ”stedet der det renner vann”. Det fuktige klimaet bidrar til at hele dalen er grønn og frodig, og her vokser mange av øyas stedegne planter. Flere steder på Gran Canaria bor befolkningen fremdeles i grotter, og det mest kjente stedet er i Guayadequedalen. Vi avslutter dagen med noe kaldt å drikke i grottebaren i landsbyen.

Turinfo
• Lengde: ca. 7–11 km
• Gåtid: 4–5 timer
• Stigning i høydemeter: 650–1400–900 moh.

CAMINO DE LA PLATA

”Sølvstien” er en del av Caminos Reales (Kongeveien), et nettverk av stier som dekker store deler av Gran Canaria. Fra gammelt av var det en nedtråkket sti, men deler av den ble...

...steinlagt på 1700-tallet. Kostnaden ble betalt av den spanske kongen for å gjøre det enklere å frakte varer over øya. Veien er kaldmurt, som betyr at det ble ikke benyttet sement, men steinene ble stablet lag på lag. Denne vakre veien har klart seg gjennom vær og vind i over 300 år, noe som forteller mye om datidens ingeniørkunnskaper.

I løpet av dagen krysser vi det massive fjellpartiet Pozo de las Nieves (Snøbrønnen) og går gjennom den vakre pinjeskogen, for til slutt å ende opp nesten på toppen av Gran Canaria, på Pico de las Nieves (Snøtoppen), 1920 moh. Her oppe over skyene er det fantastisk utsikt over Gran Canaria og naboøyene.

Turinfo
• Lengde: 10 eller 12 km
• Gåtid: 4–5 timer
• Stigning i høydemeter: 1300–1920 –1600 moh.

NATURRESERVATET PAJONALES

En vandring i den sjeldne blåfinkens område
En fottur i området til den sjeldne blåfinken. Dette er en vakker tur i vill og spennende natur opp gjennom Gran Canarias pinjeskoger. Turen tar oss opp til...

...et spektakulært fjellplatå som følger den sørvestre delen av Caldera de Tejeda. Underveis har vi flott utsikt i alle himmelretninger: i sør ser vi Arguineguindalen, i nord ser vi grottebyene Juncal og Carrizal. Om vi har flaks, kan vi få øye på den veldig sjeldne blåfinken som kun lever her på Gran Canaria og Tenerife, og som hekker i dette området.

Turinfo
• Lengde: 10 eller 12 km
• Gåtid: 5–6 timer
• Stigning i høydemeter: 1300 – 1500 –1100 moh.

VULKANVANDRING OG VINPRODUKSJON

Gran Canaria var fra 1500-tallet frem til starten av 1800-tallet en stor vinprodusent. Kulturen lever fremdeles på de gamle vingårdene. I dag er det ca. 50 vingårder som produserer vin...

...på Gran Canaria. Vindruer som Listan Negra, Listan Blanca og Tintilla er noen av druene som dyrkes og som er spesielle for Gran Canaria. De aller fleste vingårdene ligger i området Monte Lentiscal, et veldig frodig område ved Santa Brigida. Dagens etappe går gjennom det spektakulære Bandamakrateret, som kollapset for ca. 2000 år siden. Storslått natur og utsikt kjennetegner også denne etappen. I bunnen av krateret ligger det en liten gård som driver med jordbruk etter gamle metoder.

Etter turen besøker vi to utvalgte vingårder hvor vi prøvesmaker vin og spesialiteter fra Gran Canaria. Denne dagen får vi høre mye om naturen, historien og selvsagt vinproduksjonen på Gran Canaria før og nå.

Turinfo
• Lengde: 3–7 km
• Gåtid: 3–4 timer
• Stigning i høydemeter: 400 – 150 – 400 moh.

Vær oppmerksom på at programmet og turene kan endres, bl.a. i henhold til vær og gruppesammensetning.

Turguide:

Björn Westin

Björn kom til Gran Canaria som 16-åring for å drive med vindsurfing og har bodd fast på Gran Canaria siden 1991. Sammen med noen venner startet Björn en dykkerskole i 1995, og i 1998 startet de Rocky Adventure som er vandringsselskapet som Björn eier og driver idag. I starten drev de med mountainbiking, klatring og vandring, men de siste 15 årene har de fokusert kun på vandringsturer. Björn elsker naturen og blir aldri mett av å vandre i fjellene på Gran Canaria. Han mener det ikke finnes noen bedre form for fysisk aktivitet, samtidig som man kan nyte den varierende naturen og roen. Björn har lisens som vandringsguide (TDMM Técnico Deportivo de Medio Montaña) og kommer til å fortsette med dette til bena ikke orker mer!

Om hotellet

Sunprime hotels

Sunprime Atlantic View

Sunprime Atlantic har perfekt beliggenhet i populære Playa del Inglés, med kort avstand til restauranter, butikker og flere av øyas golfbaner. Fine bassengområder med oppvarmede utendørsbasseng, gode treningsfasiliteter og smakfull mat og drikke på hotellet. Her skal vi kose oss!

Mer informasjon

Hvem passer turen for?

For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje.
Turen passer for alle med normal kondisjon, men egner seg ikke for personer som har vondt for å gå. På utfluktene er det mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Underlaget kan være ujevnt, og på enkelte partier kan det være bratt og høyt. Været kan skifte raskt, så du bør ha med deg både regntøy og badetøy, samt behagelige og stødige joggesko (som er "gått inn") med god demping, gjerne med ankelstøtte.

Reise alene?

Du kan velge å bo alene mot et tillegg i prisen, eller du kan du velge å dele rom med en annen deltaker av samme kjønn. Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Flytider

Oslo Lufthavn/Sunclass Airlines
Avreise Oslo Lufthavn onsdag 26. april kl. 09.00, ankomst Gran Canaria kl. 13.40
Ankomst Oslo Lufthavn onsdag 03. mai kl. 21.25, avreise Gran Canaria 13.00

Flytidene kan bli endret. Forhold deg til tidene som står på billetten din.

Fantastiske turmuligheter og spektakulær natur

Bli med Rocky Adventure på fottur på Gran Canaria.

Nødvendige informasjonskapsler hjelper til med å gjøre nettsiden brukbar, gjennom å aktivere grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Nettsiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan nettsiden ser ut eller oppfører seg, som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Dette er nødvendig for at nettsiden skal fungere optimalt.
Statiske informasjonskapsler hjelper oss med å forstå hvordan den besøkende interagerer med nettsiden. Det skjer ved innsamling av data. Vi samler inn informasjon om hvordan du interagerer med nettsiden, hvor ofte du besøker den og hvilke sider du får opp. Dette gjør vi for å optimere design og brukervennlighet, samt styrke effektiviteten til nettsiden. Vi bruker også informasjonen til å gi deg personlig innhold og forberede markedsundersøkelser.
Markedsførings-informasjonskapsler brukes til å spore brukernes aktivitet på nettsiden. Det er for at vi og samarbeidspartnere skal ha mulighet til å vise innhold som er relevant for den besøkende. Vi samler informasjon om dine interesser, hvilke sider og annonser du klikker på og hvilke produkter eller tjenester du viser interesse for, eller kjøper (såkalt “profilering”). For å kunne vise målrettede annonser og annen målrettet markedsføring, deler vi informasjonen med virksomheter vi samarbeider med.