Naturretreat på Mallorca

Finn roen i øyeblikket
og i naturen

Naturretreat på Mallorca

Når: 17.–24. september 2022
Hvor: Eden Nord, Puerto de Soller, Mallorca
Pris: fra 12 545,–
Avreise fra: Oslo, Bergen og Kristiansand

Velkommen til en reise der du kan få ro til å kjenne på tilstedeværelse i kroppen din, i naturen og i øyeblikket. En uke helt uten krav til prestasjoner, der du kan legge fra deg stress og bare være.

Therese og Bente inviterer deg til en ukes retreat med morgenmeditasjoner, skogsbad og lekende sanseøvelser i naturen. Dette er aktiviteter som passer for alle, uavhengig av fysisk form. Du vil få både alenetid i naturen og fellesskap i gruppen. Vi bor i idylliske Puerto de Soller, hvor vi har fantastisk utgangspunkt med nærhet til strand, skogene og fjellene rundt

 • Opplev og lær om Shinrin Yoku
 • 5 dagers program
 • Sansevandring og meditasjon
Tesirkel
Ta på stein
Damer i skogen

PROGRAM

Vi starter hver morgen med en meditasjon på stranden, noen ganger stillesittende og andre ganger i rolig bevegelse. Senere på dagen samles vi til sansevandringer eller skogsbad. Disse varer i omtrent tre timer og foregår i rolig tempo over korte distanser.

Det vil også være rikelig med egentid for undring, refleksjon og ettertanke. Vi vil oppfordre deg til å tegne og skrive om dine inntrykk underveis. Kanskje kommer du hjem med noen gode verktøy for å gjenfinne mer ro og tilstedeværelse i ditt eget dagligliv?

Gjennom disse dagene vil du få god hjelp til å senke tempoet, legge fra deg hverdagens stress og bare være til stede.

Vi bombarderes av inntrykk i hverdagen og er hele tiden, noe som fører til at stressresponsen aktiveres og ikke greier å slå seg av. Det å bare være, uten å gjøre, kan virke som en umulig oppgave. Vi bombarderes av inntrykk i hverdagen og er på hele tiden, noe som fører til at stressresponsen aktiveres og ikke greier å slå seg av. Mennesket har i historisk perspektiv aldri oppholdt seg så lite i naturen som nå. Men kroppene våre har ikke glemt hvor vi kommer fra. Oppmerksomt nærvær i naturen restituerer oss og har positiv innvirkning både på psykisk og fysisk helse. Dette er dokumentert blant annet på områder som stressnivå, stemningsleie, blodtrykk og immunforsvar, kreativitet, og kognitive funksjoner som evne til problemløsning.

I tillegg kan skogsbad også gi en opplevelse av sammenheng, undring og tilhørighet. Naturen er et fantastisk rom der vi alle kan få påfyll og inspirasjon. Vi gleder oss til å legge til rette for at du kan finne det du trenger!

Hva er skogsbad?
Skogsbad – Shinrin Yoku på japansk, der tradisjonen kommer fra - er utviklet nettopp for å hjelpe på dette. Det er som en styrketrening for sansene! Ved hjelp av guiding og øvelser får du hjelp til å stanse helt opp, merke deg selv og hvor du er. Du vil også oppleve naturen rundt deg på en helt ny måte.

Programmet for reisen er åpent for endringer, etter hvilke behov gruppen har. Therese og Bente reiser ned 1 uke før gruppen ankommer, for å se på alle muligheter som finnes i området og på den måten legge opp uken på best mulig måte. Det er mulig vi tar noen lengre turer som krever transport, og utgifter til dette kan tilkomme.

INSTRUKTØRENE

Instryktør Therese Krzywinski

Therese Krzywinski

Therese Krzywinski er eks-akademikeren som ble skogsbadguide. Hun er også tidligere kroppsterapeut og har mange års erfaring med meditasjon og naturforbindelse. I tillegg til å lede skogsbad i hjembyen Bergen, holder hun helgekurs i naturnærvær i Norge og Danmark. Therese er særlig opptatt av kroppens intelligens og embodiment; sansene som inngangsport til naturen, følelsene og våre ulike relasjoner, både med oss selv og andre.

Instagram: @skogsbadbergen

Therese Krzywinski er eks-akademikeren som ble skogsbadguide. Hun er også tidligere kroppsterapeut og har mange års erfaring med meditasjon og naturforbindelse. I tillegg til å lede skogsbad i hjembyen Bergen, holder hun helgekurs i naturnærvær i Norge og Danmark. Therese er særlig opptatt av kroppens intelligens og _embodiment_; sansene som inngangsport til naturen, følelsene og våre ulike relasjoner, både med oss selv og andre. **Instagram:** [@skogsbadbergen](https://www.instagram.com/skogsbadbergen/)+
Instruktør Bente Øien Hauge

Bente Øien Hauge

Bente Øien Hauge har erfaring som lærer, grafisk formgiver og småbruker. Hun begynte å gå sakte i naturen i 2018 og ble sertifisert som guide fra Association of Nature and Forest Therapy i 2019. Nå leder hun skogsbad i flere bygder rundt Sognefjorden og på Vestlandet ellers. Bente er spesielt opptatt av at sansende tilstedeværelse i naturen skal være tilgjengelig og til nytelse for alle, uavhengig av den enkeltes erfaring og fysiske forutsetninger.

Instagram: @shinrinyokulaerdal

Bente Øien Hauge har erfaring som lærer, grafisk formgiver og småbruker. Hun begynte å gå sakte i naturen i 2018 og ble sertifisert som guide fra Association of Nature and Forest Therapy i 2019. Nå leder hun skogsbad i flere bygder rundt Sognefjorden og på Vestlandet ellers. Bente er spesielt opptatt av at sansende tilstedeværelse i naturen skal være tilgjengelig og til nytelse for alle, uavhengig av den enkeltes erfaring og fysiske forutsetninger. **Instagram:** [@shinrinyokulaerdal](https://www.instagram.com/shinrinyokulaerdal/)+

HVA ER INKLUDERT?

 • Flyreise t/r inkl. mat på flyet
 • Innsjekket bagasje
 • Transport mellom flyplass og hotell t/r
 • Overnatting 7 netter i delt rom
 • Frokost
 • Klimakompensasjon
 • 5 dager med sansevandring og meditasjon
 • Lær om Shinrin Yoku og skogsbad

Valgfrie tillegg:

 • Tillegg for å bo alene (fra 2 000,–) NB! Begrenset antall
 • Reiseforsikring (464,–)
 • Endrings-og avbestillingsforsikring (329,-)
 • Halvpensjon (240,–)

MER INFORMASJON

Hvem passer denne turen for?

Dette er aktiviteter som passer for alle, uavhengig av fysisk form. Du vil få både alenetid i naturen og fellesskap i gruppen.

Romfordeling:

For at reisen skal være både rimelig og sosial plasserer vi deltakere på rom sammen to og to om man ønsker dette. Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet. Ønsker du å bo alene er det selvsagt også fullt mulig.

Flytider:

Oslo lufthavn Gardermoen/Sunclass Airlines
Avreise Oslo Lufthavn lørdag 17.september kl. 07:00 ankomst Palma kl. 10.30
Ankomst Oslo Lufthavn lørdag 24.september kl. 15.25, avreise Palma kl. 11.55

Bergen Lufthavn Flesland/ SAS
Avreise Bergen Flesland lørdag 17.september kl. 09.05 ankomst Palma kl. 12.40
Ankomst Bergen Flesland lørdag 24.september kl. 17.10, avreise Palma kl. 13.40

Kristiansand Lufthavn Kjevik/ Sunclass Airlines
Avreise Kristiansand Lufthavn Kjevik lørdag 17.september kl. 15.30 ankomst Palma kl. 18.35
Ankomst Kristiansand Lufthavn Kjevik lørdag 24.september kl. 14.00, avreise Palma kl. 10.45
På grunn av sen ankomst, vil deltagere fra Kristiansand møte gruppen dagen etter ankomst.

Flytidene kan bli endret. Forhold deg til tidene som står på billetten din.

Om hotellet

Eden Nord hotell og bassengområde

Eden Nord

Eden Nord ligger på en liten høyde med vakker utsikt mot de nærliggende Traumuntanafjellene og du har nærhet til både strandpromenaden og byens sentrum. I Eden Nords bufférestaurant kan du nyte både lokale og internasjonale retter.

Eden Nord ligger på en liten høyde med vakker utsikt mot de nærliggende Traumuntanafjellene og du har nærhet til både strandpromenaden og byens sentrum. I Eden Nords bufférestaurant kan du nyte både lokale og internasjonale retter.

Spørsmål og ytterligere informasjon

For spørsmål om turens innhold kontakt Therese eller Bente på e-post.

For spørsmål om reise og fly ta kontakt med oss: trening@ving.no

Bærekraftig valg

Klimakompenserte reiser

Vi klimakompenserer alle flyreiser uansett flyselskap. I tillegg klimakompenserer vi hotelloppholdet ditt dersom du bor på Sunwing Family Resorts, Ocean Beach Club eller Sunprime Hotels. Det samme gjør vi med busstransporten på reisemålet. Bra, ikke sant?

Vi klimakompenserer alle **flyreiser** uansett flyselskap. I tillegg klimakompenserer vi hotelloppholdet ditt dersom du bor på **Sunwing Family Resorts**, **Ocean Beach Club** eller **Sunprime Hotels**. Det samme gjør vi med **busstransporten** på reisemålet. Bra, ikke sant?
Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.