Gran Canaria

Gå mot nye opplevelser på

Gran Canaria

Fottur på Gran Canaria

Når: 27. april–4. mai 2022
Hvor: Sunprime Atlantic View, Gran Canaria
Pris: Fra 11 995,– pr. person
Avreiseflyplass: Oslo
Påmeldingsfrist: 14.februar 2022. Turen krever et minimum antall deltagere for å kunne la seg gjennomføres.

Gran Canaria – et kontinent i miniatyr for aktive turgåere!

Mens resten av Europa ligger regntung og kald, begynner våren på Gran Canaria allerede i januar. Klimaet på Gran Canaria regnes for å være et av verdens beste, noe som gjør at vi kan arrangere fotturer i enestående vakker natur hele året.

Vår samarbeidspartner Rocky Adventures har mer enn 20 års erfaring med å arrangere fotturer på de over 1000 år gamle turstiene rundt omkring på øya. Gran Canaria har et nettverk av stier på til sammen 1200 kilometer, og guidene til Rocky Adventures kjenner dem som sin egen bukselomme. For å få best mulig utbytte, bør man ha normal kondisjon til å holde et normalt tempo, både i bratte motbakker og nedoverbakker. Les gjerne gjennom programmet og filmen litt lenger ned, både til inspirasjon men også for at man skal sette seg inn i hvordan dagsturene kan se ut.

Frist for påmelding er 1.mars. Hvis det er mindre enn 15 deltagere påmeldt til denne dato, vil ikke turen bli gjennomført.

Inkludert i prisen

 • Flyreise t/r inkl. mat på flyet
 • Innsjekket bagasje (maks 30 kg)
 • Transport mellom flyplass og hotell t/r
 • Overnatting 7 netter i delt rom
 • Klimakompensasjon
 • Frokost hver dag
 • Andre måltider som beskrevet i program
 • 4 vandringsdager som beskrevet i program

Valgfrie tillegg:

 • Tillegg for å bo alene (fra 1 000,–) Begrenset antall!
 • Endrings-og avbestillingsbeskyttelse (429 ,–)
 • Gouda Reiseforsikring (464,–)
 • All Inclusive (2 440,–)
 • Halvpensjon (1140,–)

Fotturene på denne turen

Det er ikke bare spesiell vegetasjon og fantastisk utsikt man får oppleve på fotturer på Gran Canaria, øya er også kjent for sitt rike fugleliv. Gran Canarias planteliv blir ofte sammenlignet med Galapagos, med over 500 stedegne arter. På denne turen har vi valgt ut de beste stiene tilpasset årstiden.

Under ser du programmet for fotturene du får oppleve i løpet av uken. Vi forbeholder oss retten til å gjøre endringer i programmet.

SANTA LUCIA – GUAYADEQUE

Vi starter dagens etappe i den lille fjellandsbyen Santa Lucia ca. 700 moh. Her oppe ligger den største og eldste varme kilden på vulkanøya Gran Canaria. På vei opp...

...den massive fjellsiden skimter vi spor av de gamle steinhellene som en gang prydet denne stien. Etter en velfortjent lunsj på ca. 1400 moh. med enestående utsikt over østsiden av øya, starter vi på nedstigningen.

Gjennom den vakre og frodige Guayadequedalen renner det klart og friskt vann hele året. Guayadeque betyr da også ”stedet der det renner vann”. Det fuktige klimaet bidrar til at hele dalen er grønn og frodig, og her vokser mange av øyas stedegne planter. Flere steder på Gran Canaria bor befolkningen fremdeles i grotter, og det mest kjente stedet er i Guayadequedalen. Vi avslutter dagen med noe kaldt å drikke i grottebaren i landsbyen.

Turinfo
• Lengde: ca. 7–11 km
• Gåtid: 4–5 timer
• Stigning i høydemeter: 650–1400–900 moh.

CAMINO DE LA PLATA

”Sølvstien” er en del av Caminos Reales (Kongeveien), et nettverk av stier som dekker store deler av Gran Canaria. Fra gammelt av var det en nedtråkket sti, men deler av den ble...

...steinlagt på 1700-tallet. Kostnaden ble betalt av den spanske kongen for å gjøre det enklere å frakte varer over øya. Veien er kaldmurt, som betyr at det ble ikke benyttet sement, men steinene ble stablet lag på lag. Denne vakre veien har klart seg gjennom vær og vind i over 300 år, noe som forteller mye om datidens ingeniørkunnskaper.

I løpet av dagen krysser vi det massive fjellpartiet Pozo de las Nieves (Snøbrønnen) og går gjennom den vakre pinjeskogen, for til slutt å ende opp nesten på toppen av Gran Canaria, på Pico de las Nieves (Snøtoppen), 1920 moh. Her oppe over skyene er det fantastisk utsikt over Gran Canaria og naboøyene.

Turinfo
• Lengde: 10 eller 12 km
• Gåtid: 4–5 timer
• Stigning i høydemeter: 1300–1920 –1600 moh.

NATURRESERVATET PAJONALES

En vandring i den sjeldne blåfinkens område
En fottur i området til den sjeldne blåfinken. Dette er en vakker tur i vill og spennende natur opp gjennom Gran Canarias pinjeskoger. Turen tar oss opp til...

...et spektakulært fjellplatå som følger den sørvestre delen av Caldera de Tejeda. Underveis har vi flott utsikt i alle himmelretninger: i sør ser vi Arguineguindalen, i nord ser vi grottebyene Juncal og Carrizal. Om vi har flaks, kan vi få øye på den veldig sjeldne blåfinken som kun lever her på Gran Canaria og Tenerife, og som hekker i dette området.

Turinfo
• Lengde: 10 eller 12 km
• Gåtid: 5–6 timer
• Stigning i høydemeter: 1300 – 1500 –1100 moh.

VULKANVANDRING OG VINPRODUKSJON

Gran Canaria var fra 1500-tallet frem til starten av 1800-tallet en stor vinprodusent. Kulturen lever fremdeles på de gamle vingårdene. I dag er det ca. 50 vingårder som produserer vin...

...på Gran Canaria. Vindruer som Listan Negra, Listan Blanca og Tintilla er noen av druene som dyrkes og som er spesielle for Gran Canaria. De aller fleste vingårdene ligger i området Monte Lentiscal, et veldig frodig område ved Santa Brigida. Dagens etappe går gjennom det spektakulære Bandamakrateret, som kollapset for ca. 2000 år siden. Storslått natur og utsikt kjennetegner også denne etappen. I bunnen av krateret ligger det en liten gård som driver med jordbruk etter gamle metoder.

Etter turen besøker vi to utvalgte vingårder hvor vi prøvesmaker vin og spesialiteter fra Gran Canaria. Denne dagen får vi høre mye om naturen, historien og selvsagt vinproduksjonen på Gran Canaria før og nå.

Turinfo
• Lengde: 3–7 km
• Gåtid: 3–4 timer
• Stigning i høydemeter: 400 – 150 – 400 moh.

Vær oppmerksom på at programmet og turene kan endres, bl.a. i henhold til vær og gruppesammensetning.

Om hotellet

Sunprime hotels

Sunprime Atlantic View

Sunprime Atlantic har perfekt beliggenhet i populære Playa del Inglés, med kort avstand til restauranter, butikker og flere av øyas golfbaner. Fine bassengområder med oppvarmede utendørsbasseng, gode treningsfasiliteter og smakfull mat og drikke på hotellet. Her skal vi kose oss!

Sunprime Atlantic har perfekt beliggenhet i populære Playa del Inglés, med kort avstand til restauranter, butikker og flere av øyas golfbaner. Fine bassengområder med oppvarmede utendørsbasseng, gode treningsfasiliteter og smakfull mat og drikke på hotellet. Her skal vi kose oss!

Mer informasjon

Hvem passer turen for?

For å delta på turen må du være selvhjulpen og kunne håndtere din egen bagasje.
Turen passer for alle med normal kondisjon, men egner seg ikke for personer som har vondt for å gå. På utfluktene er det mye gåing og det forventes at man skal kunne gå i et jevnt tempo og holde følge med gruppen. Underlaget kan være ujevnt, og på enkelte partier kan det være bratt og høyt. Været kan skifte raskt, så du bør ha med deg både regntøy og badetøy, samt behagelige og stødige joggesko (som er "gått inn") med god demping, gjerne med ankelstøtte.

Reise alene?

Du kan velge å bo alene mot et tillegg i prisen, eller du kan du velge å dele rom med en annen deltaker av samme kjønn. Det hender imidlertid at antallet deltakere ikke går opp, og i slike tilfeller må du betale et tillegg for eget rom. Det samme gjelder også hvis den du reiser sammen med avbestiller oppholdet.

Flytider

Oslo Lufthavn/Sunclass Airlines
Avreise Oslo Lufthavn onsdag 27.april kl. 09.00, ankomst Gran Canaria kl. 13.45
Ankomst Oslo Lufthavn onsdag 4.mai kl. 21.30, avreise Gran Canaria 15.00

Flytidene kan bli endret. Forhold deg til tidene som står på billetten din.

Fantastiske turmuligheter og spektakulær natur

Bli med Rocky Adventure på fottur på Gran Canaria.

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.