Natur og kultur

Fottur på Kreta

Fottur på Kreta

Legg turisttråkket bak deg og bli med til det urørte Kreta, der turstiene snor seg oppover De hvite fjellene, gjennom frodige daler og langs dype raviner. I løpet av turen får du se nærmere på Kretas dyre- og planteliv og du lærer mer om øyas lokalbefolkning og den greske kulturen. En fottur på Kreta er balsam for sjelen og en naturopplevelse utenom det vanlige.

Når: 4. - 11. september 2021
Pris: fra 11 775,- pr. person
Avreiseflyplass: Bergen og Stavanger

Les mer og meld deg på

Bli med på fottur på Kreta

Hotel Bella Vista har vakker beliggenhet i rolige omgivelser

Se nærmere på Kretas dyre- og planteliv

Dagsprogram

Dag 1: Ankomst til Kreta
Innsjekking på hotellet Bella Vista Village i Agia Marina og avslapning ved bassenget står på programmet.

Dag 2: Fottur på Akrotiri – fra Stavros til Gouvernetou/Agia Triada
Etter et velkomst og informasjonsmøte i hotellrestauranten reiser vi fra hotellet med buss (kl. 09:00), og setter kurs mot landsbyen Stavros på Akrotiri-halvøya nordøst for Chania.

Fra Stavros går vi østover. Underveis passerer vi både høydedrag og daler, og vi kommer også til å se St. Johannes-grotten. Deretter setter vi kurs mot havet og kommer etter hvert frem til klostret Katholiko, som har vært forlatt siden det ble angrepet av sjørøvere en gang på 1500-tallet. Så går vi videre langs den steinlagte stien opp til Gouvernetou-klosteret, der vi tar en liten pustepause og beundrer den flotte kirken i venetiansk stil viet til Jomfru Maria. Derfra går vi langs veien til bussen som venter på oss et par kilometer unna. Så venter en velfortjent lunsj på en lokal taverna med kretiske spesialiteter.

Fotturen er ca. 10-12 km. Den første delen til Gouvernetou-klosteret er asfaltert vei, deretter steinbelagt sti ned til Katholiko-klosteret. Vi går samme vei tilbake. Du bør ha et par robuste treningssko på turen.

Start: Agia Triada-klosteret, 80 m.o.h
Stopp: Gouvernetou, 260 m.o.h
Midtpunkt: Katouliko-klosteret 65 m.o.h
Slutt: Agia Triada, 80 m.o.h

Dag 3: Agia Irini-ravinen
Vi begir oss opp mot den majestetiske fjellkjeden Lefka Ori, også kjent som De hvite fjell. På veien til turens startpunkt passerer vi et utkikkspunkt der man kan se både den nordlige og sørlige delen av Kreta. Agia Irina-ravinen, dagens startsted, er minst like vakker som den berømte Samaria-ravinen. Turen gjennom ravinen er ca. 8 km lang, og landskapet og naturen er fantastisk. Etter turen kjører vi til kystbyen Sougia og spiser lunsj der. Det blir også tid til et besøk på stranden før vi kjører tilbake til Chania om ettermiddagen. (Lunsj er inkludert).

Fotturen er ca. 9 km lang og går på markerte stier av grus og stein. Terrenget i ravinen er kupert og tidvis vanskelig, og krever robuste sko.

Start: Ved inngangen til Agia Irini, 560 m.o.h.
Slutt: Oasis Taverna, 110 m.o.h.

Dag 4: Sirikari – Polirinia
Deliana-ravinen utgår pga. usikkert terreng*
Denne dagen går turen til en noe ukjent, men like fullt flott ravine mellom Sirikari og Polirinia. Den holder seg grønn og frodig utover høsten, og det gror mye Jerusalem-salvie her. Veien går mellom klipper og vekster, og vi er hele tiden omgitt av vakker natur. Midt på dagen venter frukt og forfriskninger. I løpet av andre halvdel av turen blir omgivelsene mer åpne, og vi når etter hvert frem til en gammel venetiansk steinbro. Vi kommer ut i Polirina, der det siste stykket av turen går på asfalt. I Zounaki serveres det så en enkel meze-lunsj, og siden Xarma-bryggeriet er vår lunsjvert får vi også prøvesmake forskjellige typer øl. (Lunsj og prøvesmaking er inkludert.)

Fotturen er ca. 8-10 km, og går langs grusveier og stier. Første og siste del vil er på asfaltvei i landsbyene. I ravinen kan det være løse steiner, men underlaget er stabilt. Du trenger et par robuste treningssko til turen.

Start: Sirikari, 525 m.o.h
Slutt: Polirinia, 275 m.o.h

*Deliana-ravinen er delvis ødelagt etter kraftige regnskurer, og er derfor ikke en del av denne fotturen.

Dag 5: Imbros-ravinen
Den litt mindre kjente Imbros-ravinen er dagens mål. Vi kjører opp til Askifou-platået og starter dagens vandring i landsbyen Imbros. Herfra går vi drøyt 8 km gjennom den vakre ravinen, som er fylt med skyggefulle trær. Flere steder er det mindre enn to meter mellom klippeveggene, og de tårner 300 meter i været. Mot enden av ravinen rager en imponerende klippebue, før landskapet åpner seg og blir bredere igjen. Når vi har passert gjennom ravinen venter lunsj i landsbyen Komitades. På veien tilbake blir det muligheter for å ta bilder fra utsiktspunkter i området.

Vandreruten er 9 km lang i moderat, tidvis vanskelig, terreng. Mye av turen er i nedoverbakke, på steinstier i varierende størrelse. Turen krever robuste sko.

Start: Landsbyen Imbros, 750 m.o.h
Slutt: Komitades, Imbros Gorge Taverna, 250 m.o.h

Dag 6: Fottur i Kallergi-fjellene
Etter frokost reiser vi til utkikkspunktet Xyloskalo. Her kan du ta mange fine feriebilder av Samaria-ravinen. Det er også her vi begynner fotturen opp til Kallergi Shelter, 1 600 m.o.h. Langs veien ligger steiner som har falt fra Lefka Ori, de hvite fjellene. Vel fremme venter lokale godsaker som brød, ost og vin. Vi tar en pause før vi begynner nedstigningen mot kysten. Senere, når vi kjører tilbake, stopper vi innom Manousakis Winery, en liten vingård ved veien. Der serveres en lett lunsj, og vi får smake på deres fem beste viner. (Lunsj og vinsmaking er inkludert.)

Turen er 8-10 km i kupert fjellterreng og går på grusveier med varierende steinstørrelse. Underlaget er stort sett stabilt. Vi går ca. 5 km opp til Kallergi og tilbake. Turen krever robuste sko og en jakke eller genser (ettersom luften er kjøligere i høyden).

Start: Xyloskalo, Omalos 1050 m.o.h
Midtpunkt: Kallergi Shelter, 1600 m.o.h
Slutt: Xyloskalo, Omalos 1050 m.o.h

Dag 7: Smaken av Kreta
Kreta kalles «Olivenøya», og med god grunn. Denne siste dagen farter vi rundt i Chania-området, beundrer landskapet og prøvesmaker kretiske spesialiteter. Første stopp er Astrikas Estate, som fremstiller den populære Biolea-olivenolien, som også kalles "det grønne gull". I løpet av dagen besøker vi Agios Stefanos-kirken og får se Hellas' eldste oliventre i landsbyen Vouves, og vi besøker vingården Karavitakis, som bl.a. produserer en meget spesiell dessertvin. Etter å ha blitt bedre kjent med Karavitakis' vin drar vi inn til havnen i Chania by og den eldste restauranten der – Zepos. Her får vi prøvd oss på gresk kokkekunst før utflukten avsluttes med en smakfull meze-meny. I løpet av dagen vil det bli serverte frukt og småsnacks så vi holder oss mette og fornøyde. (Frukt, snacks, vinprøving og sen lunsj (ca. kl. 16.30) er inkludert).

Det arrangeres ingen fottur denne dagen.

Dag 8: Hjemreise
Transport fra hotellet til flyplassen.

Vær oppmerksom på at endringer i programmet kan forekomme.

Hotellet du skal bo på:

Bella Vista Village

Bella Vista er et fint hotell som har vakker beliggenhet i rolige omgivelser på en høyde blant olivenlundene i Agia Marina. Sommeren 2017 bygger hotellet nye 1-romsleiligheter, hvorav noen har privat basseng for ekstra luksusfølelse.

Aktivitetene på denne turen starter fra veien nedenfor Bella Vista, ettersom bussen er for stor til å kunne kjøre helt inntil til hotellinngangen. Reiselederen vil opplyse nærmere om dette ved ankomst.

Mer informasjon om turen:

Inkludert i prisen:

  • Flyreise med Sunclass t/r
  • Mat om bord
  • Buss t/r flyplassen til hotellet
  • Delt 1-romsleilighet
  • Lunsj på alle utflukter
  • 1 overnatting på lokalt fjellhotell inkl. frokost og middag
  • Avslutningsmiddag
  • Klimakompensasjon
  • Avbestillings- og endringsbeskyttelse

Valgfrie tillegg:
Frokost 520,-
Tillegg for å bo alene: 2 145,-
Reiseforsikring 495,-

Flytider:

Flytider fra Bergen:

Avreise fra Bergen kl. 18.40, ankomst Kreta kl. 00.00
Hjemreise fra Kreta kl. 13.35, ankomst Bergen kl. 16.50
Flytidene kan bli endret. Forhold deg til tidene som står på billetten din.

Flytider fra Stavanger:

Avreise fra Stavanger kl. 07.15, ankomst Kreta kl. 12.15
Hjemreise fra Kreta kl. 01.10, ankomst Bergen kl. 04.15

Flytidene kan bli endret. Forhold deg til tidene som står på billetten din.

Trygghet på reisen

Vi ønsker å gi deg de beste ukene i året når du reiser med oss. Derfor sørger vi for din trygghet i ferien når du bestiller en pakkereise gjennom oss.

Mer bærekraftig

Reis mer bærekraftig med en klimakompensert ferie! Vi klimakompenserer alle flyreiser uansett flyselskap, busstransport og flere hotell. Bra, ikke sant?

Lurer du på noe?

Har du spørsmål om fly og hotell, kontakt oss på gjerne.

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.