1. Alle reisemål
  2. Rundreise Vietnam med Bangkok
Vis bilderRundreise Vietnam med BangkokVings rundreiser

Rundreise Vietnam med Bangkok

Bangkok, Saigon, broen over Kwai, Golden Buddha, Grand Palace, Mekong-elven, Ben Than-markedet og tunnelene.

Asias storbyer setter i gang alle sanser med en makeløs rikdom av både historie og tradisjoner. Nå får du muligheten til å oppleve Bangkok og Ho Chi Minh City, tidligere kjent som Saigon, og severdigheter i området, på denne rundreisen. Selv om det kun er Kambodsja og Laos som skiller Thailand fra Vietnam, er landene ulike og det er store forskjeller i hverdagsliv, historie, matlaging og mye annet. Gå ikke glipp av muligheten til å oppleve begge storbyene på en og samme reise.
Mer

Mer om hotellet

Aldersgrensen på rundreisen er 12 år.

Inkludert i prisen:

Fly tur/retur Oslo til Phuket med Thomas Cook Airlines samt flyreiser og busser i rundreiseprogrammet. Innkvartering i dobbeltrom, tillegg for eget rom. I dobbeltrommene er det enten to enkeltsenger, én eller to queen size senger eller én king size-seng. Eventuell ekstraseng er sammenleggbar eller vanlig seng. Vings skandinaviske reiseleder i samarbeid med engelsktalende lokalguider. Måltider og entréavgifter i programmet er inkludert. Transport til hotellet etter rundreisen er inkludert. Transport fra hotellet til flyplassen etter den andre uken er ikke inkludert, men kan forhåndsbestilles.

Foreløpig er ingen avreisedatoer bestemt for vinteren 2018/2019.

Rundreisen til Vietnam kan kombineres med reisemålene Bangtao Beach, Kamala Beach, Karon Beach, Kata Beach, Khao Lak eller Patong Beach. Rundreisen er den første av to uker, og kan kun bestilles som en to ukers ferie. Transport til flyplassen etter andre uke er ikke inkludert i prisen, men legges til ved bestilling av reise.

Ukesprogram

Dag 1

Ankomst til Phuket flyplass i Thailand. Deretter flyr vi rett til Bangkok der rundreisen starter. Reisens første dag blir brukt til å akklimatisere seg i denne intense storbyen og bli kjent med litt av det Thailand har å by på. Vi bor på hotell Narai, som ligger i et område med gode muligheter til både shopping og spising.

Dag 2

Vi begir oss til en av Indokinas perler – Vietnam. Vårt mål er Ho Chi Minh City, tidligere kjent som Saigon. Dette er landets største by med knappe åtte millioner innbyggere. Her er det mye å se og gjøre, noe vi oppdager allerede den første dagen. Vi drar på rundtur i byen, det første besøket er i den kinesiske bydelen med det energiske markedet Binh Tay. Vi får også se Thein Hau-pagoden før vi kommer nærmere sentrum i distrikt 1. Her blir det tid til å ta en liten spasertur langs de historiske gatene. Vi ser blant annet Gjenforeningspalasset, Notre dame-katedralen, Saigons postkontor, og Ben Than-markedet. Ettermiddagen kan du bruke til å utforske byen på egen hånd og spise en lokal lunsj i annerledes omgivelser.

Frokost er inkludert.

Dag 3

Mekong-elven er Sørøst-Asias lengste elv. Med sine 4300 kilometer strømmer den gjennom flere land, men munner ut i et stort deltaområde i sørlige Vietnam. Området er kjent som Cuu Long, som betyr de ni dragene, et symbol på elvens ni forskjellige grener. Vi setter kursen mot området rundt My Tho, som vi skal utforske med forskjellige båter. Vi besøker blant annet en fabrikk der det produseres kokosgodteri, smaker på forskjellig frukt og hører på lokal musikk. Hvis vi får tid besøker vi også et Cao Dai-tempel. Turen til Mekong-elven avsluttes med en lokal lunsj. Kvelden tilbringer du på egen hånd i Ho Chi Minh City med middag og kanskje litt shopping.

Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 4

Vietnamkrigen er et mørkt kapittel i den vietnamesiske historien. Den ble kjempet på flere fronter, der FNL-geriljaen og deres imponerende nettverk av tunneler spilte en avgjørende rolle i krigen. Da krigen ble avsluttet ble disse tunnelene til et museum der besøkende kan få et innblikk i hvordan krigen ble utkjempet. Vi besøker tunnelsystemet Cu Chi og får en følelse av hvordan livet under jorden var. Dagen byr også på en lokal lunsj, og etter den blir det tid til å besøke krigsminneutstillingen i Ho Chi Minh City. Om kvelden skifter vi til pentøy og går ut og ser et kulturelt show i det berømte operahuset i distrikt 1.

Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 5

Ho Chi Minh City har alt fra fantastisk shopping til interessant arkitektur. Derfor har vi valgt å bruke en hel dag på egen hånd i byen. Skulle programmet på dag 2 ikke være fullført kan vi bruke tid på å oppleve det vi gikk glipp av. Vi kan gi deg anbefalinger til nærmest alt mulig, fra kjøpesentre til de beste restaurantene, og vi kan enkelt arrangere en tur i byen med sykkeltaxi, et besøk i det berømte vanndukketeateret eller kanskje til og med en tur opp i byens høyeste bygning – Bitexco Tower på 265,5 meter.

Frokost er inkludert.

Dag 6

Etter frokost på hotellet skal vi utforske Bangkok. Det imponerende tempelet Wat Traimit er ett av mange stopp på vår liste. Her ligger den 5500 kg tunge buddhaen av gull, som trolig kan dateres tilbake til Sukhothai-dynastiet fra det trettende århundre. Statuen var lenge dekket av gips, men ved et uhell sprakk gipsen og det ble oppdaget at den var laget av gull. I Thailand har kongefamilien høy status, og kongens holdninger og væremåte blir gitt stor respekt i samfunnet. Han har naturligvis også et kongelig palass som vi avlegger et besøk. I dag er palasset delvis et museum, men det brukes fortsatt til flere viktige funksjoner på kongefamiliens vegne. Som avslutning på dagens sightseeing tar vi en utflukt på elven. Det blir nemlig sagt at Bangkok oppleves best fra elven Chao Praya og kanalene som munner ut i elven. Etter elveturen vender vi tilbake til hotellet der ettermiddagen og kvelden tilbringes på egen hånd.

Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 7

Dagens mål er dødens jernbane som gikk over den berømte elven «Kwai». Elven var opprinnelig kjent som Mae Klong, men det ble byttet til Khwae Yai på sekstitallet. Under andre verdenskrig ble sørøstasiatiske sivile og allierte krigsfanger tvunget til å bygge broer over elvene slik at veien fra Bangkok til Rangoon ble sikret. Dette utgjorde senere handlingen i den kjente filmen «Broen over Kwai» som gikk på kino i 1957. Dagen byr på besøk langs elven, togreise på den historiske jernbanen og et stopp ved krigsmuseet.

Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 8

Det er på tide å begi seg mot flyplassen og fly tilbake til Phuket for en uke med sol og bad. Den skandinaviske guiden blir ikke med hele veien til Phuket, men blir igjen i Bangkok. Vel fremme i Phuket venter transport til de forskjellige hotellene.

Frokost er inkludert.

Aldersgrensen på rundreisen er 12 år.

Øvrig informasjon

Norske statsborgere med utreisebillett og gyldig pass kan oppholde seg i opptil 30 dager i Thailand. For lenger besøk trenger du visum som utstedes av Den thailandske ambassade i Oslo.

Norske statsborgere med norsk pass trenger ikke visum til Vietnam under forutsetning at de oppfyller disse kriteriene:

- at besøket ikke overskrider 15 dager
- at du har gyldig utreisebillett innen 15 dager
- at du ikke har blitt nektet innreise til Vietnam ved tidligere visumsøknader

Vi reserverer oss mot endringer i flyskatt og visumavgift.

Andre regler kan gjelde for norske statsborgere med et annet opphav enn norsk og du må selv kontakte Vietnams ambassade i Oslo for informasjon. Det er alltid den reisende selv som er ansvarlig for sitt eget pass og for å ha riktig visum for å komme inn i Vietnam.

Den vietnamesiske valutaen heter dong og du kan veksle når du kommer til Vietnam, kontanter skal være i USD. Visa og MasterCard aksepteres på de større hotellene. Du finner minibanker i Ho Chi Minh City.

Thailandske baht. Eurocard, Mastercard og Visa kan brukes i Bangkok.

I Thailand og Vietnam har mange en lønn som er basert på tips, derfor anbefaler vi at du gir ca. 25 USD pr. person i tips på rundreisen. Da er lokale guider, sjåfører og hotellpersonale inkludert. Ettersom det kan være vanskelig å vite hvor mye man bør gi til hver enkelt kan reiselederen samle inn tipspengene og ta ansvar for dette under reisens gang. Spør alltid før du fotograferer noen. Mange vil ikke bli fotografert, dels av private årsaker men også religiøse. På de fleste severdigheter må du betale for å filme og fotografere. Av og til er fotografering forbudt.

Husk på at du på enkelte steder, som i f.eks. templer og palass, må dekke til skuldre og ben. Ta med en lang kjole/skjørt eller et par lange bukser.

Lokale helligdager og festivaler kan gjøre at vi raskt må legge om programmet. Skjer det større forandringer i programmet eller hvis hotellet byttes ut, og Ving får beskjed om dette i god tid, vil du få beskjed om dette. I Vietnam kan åpningstidene ved severdigheter endres uten forvarsel. De lokale flyselskapene kan også endre tider uten forvarsel. Om mulig legges programmet om, men av og til kan det også innebære at et eller flere besøk utgår. Vi reiser først og fremst med buss og en del med båt. Du må gå om bord og av båter med en viss høydeforskjell på denne turen.

Lokale flybilletter og aktuelt dagsprogram blir utdelt på plass. Ventetider forekommer mellom flyet fra Phuket til Bangkok.

For at reisen skal gjennomføres må det være minimum 10 påmeldte deltakere.

Alle vår busser er røykfrie, men det finnes noen lokale unntak der sjåføren har lov til å røyke under reisen. Reisende som blir bilsyke kan ikke regne med å få reservere plass lengst frem i bussen. Ofte har ikke bussene toaletter, men vi stopper med jevne mellomrom for å strekke på beina. Standarden på veiene og bussenes komfort gjør at turen ofte oppleves humpete, og reisetiden mellom to steder kan være vanskelig å fastslå. All bagasje må tas med på rundturen da du ikke starter og begynner rundturen på samme sted. Reiser du med SunClass eller Royal Class til Phuket bør du legge merke til bagasjevekten da du i flyet på rundreisen (Bangkok Ho Chi Minh City) ikke får ta med deg mer enn 20 kg i totalvekt (15 kg bagasje + 5 kg håndbagasje).

Ikke inkludert i prisen:
Drikke til maten, tips og avgift for å filme/fotografere. Tips er på ca. 25 USD pr. person. Vi tar forbehold om endringer i flyskatt og visumavgift.

  • Direktefly til Phuket
  • Skandinavisktalende guide
  • Bytur i Bangkok
  • Grand Palace
  • Broen over elven Kwai
  • Ho Chi Minh City – Saigon
  • Mekongelven
  • Cu Chi-tunnelene
Rom og leiligheter

Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet i Thailand, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger eller to dobbeltsenger queen size. Se hva som gjelder for ditt hotell.

Priser og bestilling

Gjør et søk for å se ledige rom og priser.
Totalpris
Prisdetaljer