1. Alle reisemål
 2. Thailand
 3. Rundreiser fra Phuket
 4. Rundreise Kambodsja med Bangkok
Vis bilderRundreise Kambodsja med Bangkok, Rundreiser fra Phuket, Rundreiser, Thailand

Rundreise Kambodsja med Bangkok

Bangkok, Golden Palace, broen over Kwai, tempelbyen Angkor, jungeltempelet, Phnom Penh og dødsmarkene.

Bangkok kalles også englenes by, og her finner du nærmest alt du kan tenke deg. Derfor er det naturlig å gjøre et stopp her når man reiser i Asia. Her venter det severdigheter og asiatisk historie i byen og omgivelsene. Nabolandet Kambodsja huser noen av buddhismens og hinduismens største skatter i det makeløse tempelområdet Angkor. Utover den magiske verdenen i Angkors jungel har landet en ytterst interessant og delvis makaber historie, hovedsakelig sentrert rundt hovedstaden Phnom Penh. Tuol Sleng S21 fengselet og dødsmarkene kjenner mange til, men å se dem i virkeligheten gir deg et helt annet bilde. Denne rundreisen tilbyr mye for alle reisende, både veteraner og førstegangsbesøkende. Velkommen til Asias høydepunkter!
Mer

Mer om hotellet

Inkludert i prisen:

Fly tur/retur Oslo – Phuket med Thomas Cook Airlines samt flyreiser og busser i rundreiseprogrammet. Innkvartering i dobbeltrom, tillegg for eget rom. I dobbeltrommene er det enten to enkeltsenger, én eller to queen size senger eller én king size-seng. Eventuell ekstraseng er sammenleggbar eller vanlig seng. Vings skandinaviske reiseleder i samarbeid med engelsktalende lokalguider. Måltider og entréavgifter i programmet er inkludert. Transport til hotellet etter rundreisen er inkludert. Transport fra hotellet til flyplassen etter den andre uken er ikke inkludert, men kan forhåndsbestilles.

Aldersgrense på rundturen er 12 år.

Avreise fra Oslo til Phuket 15. februar 2018.

Rundreisen til Kambodsja kan kombineres med reisemålene Bangtao Beach, Kamala Beach, Karon Beach, Kata Beach, Khao Lak og Patong Beach. Rundreisen er den første av to uker og reisen kan kun bestilles med en reiselengde på to uker. Transport til flyplassen etter andre uke er ikke inkludert i reisens pris, du må selv legge den til på bestillingen.

Ukeprogram

Dag 1

Ankomst til Phuket flyplass i Thailand. Deretter flyr du rett til Bangkok der rundreisen starter. Reisens første dag blir brukt til å akklimatisere seg i denne intense storbyen og bli kjent med litt av det Thailand har å by på. Vi bor på hotell Narai, som ligger i et område med gode muligheter til både shopping og spising. Ingen måltider inkludert.

Dag 2

Etter frokost skal vi utforske Bangkok. Det imponerende tempelet Wat Traimit er et av mange stopp på listen. Her er den 5500 kilo tunge buddhaen av gull som kan dateres helt tilbake til Sukhothai-dynastiet fra det trettende århundret. Statuen var lenge dekket av gips, men ved et uhell sprakk gipsen opp og det ble oppdaget at den var laget av gull. Vi besøker det kongelige palasset som delvis er et museum, men fortsatt brukes til flere viktige funksjoner på kongefamiliens vegne. Som avslutning på dagens sightseeing tar vi en utflukt på elven. Det blir nemlig sagt at Bangkok oppleves best fra elven Chao Praya og kanalene som munner ut i elven. Etter elveturen vender vi tilbake til hotellet der ettermiddagen og kvelden tilbringes på egen hånd. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 3

Dagens mål er dødens jernbane som gikk over den berømte elven «Kwai». Elven var opprinnelig kjent som Mae Klong, men det ble byttet til Khwae Yai på sekstitallet. Under andre verdenskrig ble sørøstasiatiske sivile og allierte krigsfanger tvunget til å bygge broer over elvene slik at veien fra Bangkok til Rangoon ble sikret. Dette utgjorde senere handlingen i den kjente filmen «Broen over Kwai» som gikk på kino i 1957. Dagen byr på besøk langs elven, togreise på den historiske jernbanen og et stopp ved krigsmuseet. Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 4

Denne dagen reiser vi til nabolandet Kambodsja. Vi flyr fra Bangkok og lander kort etterpå i Siem Reap. Allerede fra flyet kan man skimte noen av de berømte templene i Angkor. Fra flyplassen er det bare en kort busstur til hotellet, og vel fremme blir det tid til avkobling og middag.

Frokost og middag er inkludert.

Dag 5

Vi begynner dagen med å besøke sentrum av angkorperiodens siste hovedstad Angkor Thom. I dette sentrum ligger Bayon-tempelet, berømt for de enorme, skulpturerte menneskehodene. På turen passerer vi Baphoun-tempelet og Phimeanakas-tempelet før vi kommer til elefantterrassen. Midt på dagen blir det tid til lunsj og en liten pause før vi skal til jungeltempelet Ta Phrom. Minst like imponerende som selve arkitekturen er trærne som har satt rot sprekkene her og langsomt tar tilbake det menneskene skapte for mange hundre år siden.

Frokost er inkludert.

Dag 6

Etter frokost utforsker vi galleriene, paviljongene og hundrevis av rommene i Angkor Wat, områdets største tempel. Vi begir oss deretter til Sørøst-Asias største innsjø – Tonle Sap. Vi tar en båttur der vi ser på det fascinerende folkelivet blant de tusenvis av menneskene som bor på flåter på sjøen. Ettermiddagen har du fri til egne aktiviteter. Du kan besøke det nye museet eller ta en tur på noen flere av templene i Angkor. Du kan også besøke sentrum av byen med livlige markeder eller bare slappe av ved det fine bassengområdet på hotellet.

Frokost er inkludert.

Dag 7

Vi setter kursen sørover mot Phnom Phen. Flyet har tidlig avgang fra Siem Reap slik at vi rekker det omfattende programmet. I årene 1975-1979 hadde Røde Khmer makten i Kambodsja. Med vold, frykt og harde straffer styrte de med et jerngrep om befolkningen, og stort sett alle kambodsjanere opplevde store tap. Dette illustreres kanskje best på de to områdene i Phnom Phen som alle fryktet, Tuol Sleng S-21 og dødsmarkene. Tuol Sleng S-21 var et fengsel der utallige fanger ble plassert, og akkurat som dødsmarkene Choeung Ek, vitner det om menneskerettighetsbruddene som ble begått mot befolkningen. I dag er begge disse stedene påminnelser om en mørk tid i landet. Men byen har også litt mer hyggelige steder. Derfor besøker vi det kongelige palasset og hvis vi får tid, nasjonalmuseet.

Frokost og lunsj er inkludert.

Dag 8

Rundreisen går mot slutten. Det er på tide å dra til flyplassen og fly tilbake til Phuket via Bangkok for en uke med sol og bad. Den skandinaviske guiden er ikke med hele veien til Phuket, men blir igjen i Bangkok. Når du er fremme i Phuket venter transporten til de forskjellige hotellene. Frokost er inkludert.

Øvrig informasjon

Norske statsborgere med utreisebillett og gyldig pass kan oppholde seg i opptil 30 dager i Thailand. For lenger besøk trenger du visum som utstedes av Den thailandske ambassade i Oslo.

For å reise inn i Kambodsja må passet være gyldig i minst 6 måneder etter hjemkomst. Du trenger visum (ikke inkludert i prisen) og dokumentene fylles inn på flyet til Kambodsja. Visumet koster 30 USD og betales kontant. Ta med to passfoto på 6x4 cm.

Vi reserverer oss mot endringer i flyskatt og visumavgift.

Andre regler kan gjelde for norske statsborgere med et annet opphav enn norsk og du må selv kontakte Kambodjsas ambassade i Oslo for informasjon. Det er alltid den reisende selv som er ansvarlig for sitt eget pass og for å ha riktig visum for å komme inn i Kambodsja.

Valutaen i Kambodsja heter riel, og du kan veksle når du kommer til dit, kontanter skal være i USD. Man må ikke veksle til lokal valuta, USD fungerer like bra, gjerne i små valører. Visa og MasterCard aksepteres på de større hotellene, men det tas ofte en avgift på 4 % ved kortbetaling. Du finner minibanker i Siam Reap og Phnom Penh. .

Thailandske baht. Eurocard, MasterCard og Visa kan brukes i Bangkok.

I Thailand og Kambodsja har mange en lønn som er basert på tips, derfor anbefaler vi deg å gi ca. 25 USD pr. person i tips på rundreisen. Da er lokale guider, sjåfører og hotellpersonale inkludert. Ettersom det kan være vanskelig å vite hvor mye man bør gi til hver enkelt kan reiselederen samle inn tipspengene og ta ansvar for dette under reisens gang. Spør alltid før du fotograferer noen. Mange vil ikke bli fotografert, dels av private årsaker men også religiøse. På de fleste severdigheter må du betale for å filme og fotografere. Av og til er fotografering forbudt.

Husk på at du på enkelte steder, som i f.eks. templer og palass, må dekke til skuldre og ben. Ta med en lang kjole/skjørt eller et par lange bukser.

Lokale helligdager og festivaler kan gjøre at vi raskt må legge om programmet. Skjer det større forandringer i programmet eller hvis hotellet byttes ut, og Ving får beskjed om dette i god tid, vil du få beskjed om dette. I Thailand og Kambodsja kan åpningstidene ved severdigheter endres uten forvarsel. De lokale flyselskapene kan også endre tider uten forvarsel. Om mulig legges programmet om, men av og til kan det også innebære at et eller flere besøk utgår. Vi reiser først og fremst med buss og en del med båt. Du må gå om bord og av båter med en viss høydeforskjell på denne turen.

Lokale flybilletter og aktuelt dagsprogram blir utdelt på plass. Ventetider forekommer mellom flyet fra Phuket til Bangkok.

For at reisen skal gjennomføres må det være minimum 10 påmeldte deltakere.

Alle vår busser er røykfrie, men det finnes noen lokale unntak der sjåføren har lov til å røyke under reisen. Reisende som blir bilsyke kan ikke regne med å få reservere plass lengst frem i bussen. Ofte har ikke bussene toaletter, men vi stopper med jevne mellomrom for å strekke på beina. Standarden på veiene og bussenes komfort gjør at turen ofte oppleves humpete, og reisetiden mellom to steder kan være vanskelig å fastslå. All bagasje må tas med på rundturen da du ikke starter og begynner rundturen på samme sted. Reiser du med SunClass eller Royal Class til Phuket bør du legge merke til bagasjevekten da du i flyet på rundreisen (Bangkok–Phnom Penh) ikke får ta med deg mer enn 20 kg i totalvekt (15 kg bagasje + 5 kg håndbagasje).

Ikke inkludert i prisen:
Drikke til maten, tips og avgift for å filme/fotografere. Flyplassskatt i Kambodsja 25 USD. Visum til Kambodsja 30 USD. Tips er på ca. 25 USD pr. person. Vi reserverer oss mot endringer i flyskatt og visumavgift.

 • Direktefly til Phuket
 • Skandinavisk guide
 • Rundtur i Bangkok
 • Grand Palace
 • Broen over elven Kwai
 • Tempelbyen Angkor
 • Pnomh Penh
 • Dødens marker
Rom og leiligheter

Rommene

Er dere tre personer som bor i et rom eller i en leilighet i Thailand, innebærer det ofte at dere må dele seng eller senger (to smale dobbeltsenger, én eller to dobbeltsenger queen size eller én dobbeltseng king size). Den sengen som deles har felles madrass og sengetøy. Tar rommet eller leiligheten fire personer får dere dele to smale dobbeltsenger eller to dobbeltsenger queen size. Se hva som gjelder for ditt hotell ovenfor.

Priser og bestilling

Gjør et søk for å se ledige rom og priser.
Totalpris
Prisdetaljer