Utflukter, Patong Beach

Velkommen! Hvorfor ikke krydre ferien din med en utflukt eller to?
Vi har satt sammen et nøye utvalgt og utprøvd utfluktsprogram i samarbeid med våre partnere. Vi følger opp og fornyer dette ved hjelp av blant annet kundeundersøkelser der du og andre gjester får gi oss deres synspunkter. På den måten kan vi alltid tilby aktuelle og interessante opplevelser.

Det er flere fordeler med å bestille utflukten hos Ving: Alle nødvendige forsikringer er på plass og sikkerhetskrav er oppfylt. Det er tydelige regler for om- og avbestilling og for hva som er inkludert i prisen. Dessuten – hvis du skulle få problemer eller være misfornøyd med utflukten vet du alltid hvor du skal henvende deg. Alt dette får du på kjøpet når du bestiller utflukten med Ving.

Praktisk informasjon om våre utflukter

Phang Nga – En smak av Thailand – kan bestilles hjemmefra

Phang Nga – En smak av Thailand – kan bestilles hjemmefra

En spennende heldagsutflukt med Thailands vakre natur i fokus. Med buss og longtail-båt besøker vi Phang Nga-bukten og øya Koh Pin Kan, kjent fra Bond-filmen "Mannen med den gylne pistol". Lunsj, vann og te eller kaffe inkludert. Øvrig drikke er ikke inkludert. Utflukten går hele året, og kan bestilles hjemmefra i vintersesongen.

Les mer Skjul

Vi reiser med buss gjennom det fruktbare landskapet til Phang Nga-bukten. Vegetasjonen er variert og veien er kantet av kokospalmer, gummiplantasjer og ris- og ananasåkre. Vi stopper ved en gummiplantasje og titter nærmere på hvordan de arbeider. I løpet av turen besøker vi det gylne grottetempelet som består av en tredelt grotte. I templet er det en liggende Buddha som er sju meter lang og mer enn 200 år gammel. I fjellskråningen utenfor lever makaki-aper som er hellige for lokalbefolkningen.

Når vi kommer frem til Phang Nga-bukten går vi om bord i longtail-båter som tar oss gjennom mangroveskogen. Dette er en forunderlig verden med et virvar av sammenfiltrede trær og røtter og et helt spesielt dyreliv. Etter en stund i mangroveskogen kommer vi ut på havet, og her blir vi møtt av storslått natur med kalksteinsøyer som rager opp fra det turkisblå havet. Ved en av øyene glir båten inn under en klippeavsats som på undersiden er dekket av stalaktitter. Klippen er et populært tilholdssted for flaggermus, men dyrene blir skremt av lyden fra båtmotorene og flyr raskt fra stedet.

Båtreisen fortsetter forbi øya Koh Pin Kan, som også blir kalt James Bond Island. Her ble nemlig noen av scenene i Bond-filmen "Mannen med den gylne pistol" spilt inn i 1974. Denne vakre øya blir flittig fotografert!

Vi stopper en stund ved Koh Panyi, en muslimsk fiskerlandsby bygget på påler i vannet. Der får vi et innblikk i hverdagslivet. Vi spiser lunsj på en av de mange særpregede restaurantene. I løpet av dagen forteller guiden en del om det sosiale livet i Thailand. Vi stopper også ved en cashewnøttbutikk og lærer mer om denne nøttetypen.

Bestille hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller via "Min side" om du alt har bestilt oppholdet.

Inkludert i prisen:
Lunsj, vann og te/kaffe. Øvrig drikke kjøper man selv.

Tid:
Ca. kl. 07.00-17.00.

Guideservice:
Skandinavisktalende guide og engelsktalende lokalguide.

Lurt å ta med:
Kamera, lommepenger, solhatt og solkrem med høy solfaktor. Ved besøket i tempelet trengs klær som dekker skuldre og knær. Ta også med en varm genser til hjemreisen, da det kan bli kaldt i bussen, pga. aircondition.

Øvrig informasjon:
Inngang til tempelet koster ca. 20 THB. UUtflukten må ha minimum seks deltakere for å kunne gjennomføres.

Snorklesafari med Raya Divers

Snorklesafari med Raya Divers

Snorkling i Thailand har alltid vært forbundet med høy kvalitet og fantastiske opplevelser under havoverflaten. Raya Divers arrangerer snorklesafari flere steder i Thailand, for eksempel på Phuket, i Khao Lak og i Krabi. Lunsj, vann og fersk frukt, samt lån av snorkleutstyr er inkludert. Utflukten går i perioden oktober–april.

Les mer Skjul

I samarbeid med Raya Divers har vi valgt ut de beste snorklestedene i nærheten av reisemålet ditt. Utfluktene byr på fine opplevelser både over og under havoverflaten, og vi håper denne dagen blir et av dine beste ferieminner. Raya Divers har erfarne, skandinavisktalende snorkleguider som tar deg trygt med ned i den spennende undervannsverdenen. Det blir også servert en deilig lunsj, og det bys på frukt, kaffe, te og vann. Du kan leie snorkleutstyr hvis du har behov for det.

Snorklesafari fra Phuket: Ettermiddagstur med snorkling ved Koh Maiton og Koh Hee. Sollyset på denne tiden av døgnet gjør at synligheten er på sitt beste.

Snorklesafari fra Khao Lak: Snorkling ved to områder i nærheten av Similan Islands.

Snorklesafari fra Krabi: Snorkling ved Phi Phi-øyene. Det blir også anledning til å snorkle etter solnedgang, når undervannsverdenen ser helt annerledes ut.

Inkludert i prisen: Lunsj, kaffe, te, vann og fersk frukt.

Tid: Heldagsutflukt. Starttiden avhenger av hvilket reisemål du reiser fra.

Guide: Skandinavisktalende guider.

Kjekt å ha med: Badetøy, håndkle, solkrem og klesskift.

Øvrig: Lån av snorkleutstyr er inkludert. Utfluktsprisen avhenger av hvilket reisemål du reiser fra.

Phi Phi og Bamboo Island – kan bestilles hjemmefra

Phi Phi og Bamboo Island – kan bestilles hjemmefra

En heldagstur til sjøs med sol, bad, snorkling og besøk på vakre Bamboo Island. Dykkemaske og snorkel kan lånes. Lunsjbuffé på Koh Phi Phi samt frukt og vann på båten er inkludert. Utflukten går hele året, og kan bestilles hjemmefra i vintersesongen.

Les mer Skjul

Vi tilbringer en minnerik dag i den fantastiske skjærgården. Imponerende grønnkledde kalksteinsformasjoner rager hundrevis av meter loddrett opp fra havet. Rundt klippene lokker de innbydende sandstrendene med palmer og turkisblått vann. Under havflaten åpner det seg en stille, fargerik verden med koraller og tropiske fisker i alle regnbuens farger.

Vi besøker Bamboo Island for sol, bad, snorkling og avkobling. Det er som regel et yrende liv under havoverflaten i dette området.

Båten setter deretter kursen mot den fantastiske lagunen Maya Bay, kjent fra filmen "The Beach" med Leonardo DiCaprio i hovedrollen. Stranden inne i den lille bukten kan bare nås med båt, og er nå stengt for besøkende på ubestemt tid for å beskytte naturen. Derfor nøyer vi oss med å nyte synet av den utrolig vakre stranden på avstand.

Dagens lunsj er en thailandsk buffé som kun serveres på Phi Phi Island.

Utflukten arrangeres med speedbåter som med sine 4-600 hestekrefter raskt og smidig tar oss med ut i skjærgården. Båtreisen kan være litt urolig, lenger bak i båten sitter man mer stabilt.

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Inkludert i prisen:
Transport, maske og snorkel. Frukt og vann på båten. Lunsjbuffé på Phi Phi Island er inkludert, drikke kjøpes til.

Tid:
Ca. kl. 08.00-18.00.

Guideservice:
Skandinavisk- eller engelskspråklig guide.

Lurt å ta med:
Ta med hodeplagg og solkrem med høy solfaktor, kamera og lommepenger.

Øvrig informasjon:
Avhengig av tidevannet starter utflukten på Maya Bay eller Bamboo Island. Alle øyene som er nevnt blir besøkt, men rekkefølgen kan variere fra tur til tur på grunn av vær og vind. På grunn av forsikringsregler må deltakerne på utflukten være under 70 år.

Phuket – jungeltur

Phuket – jungeltur

Phuket har mye mer enn lekre strender å by på. Visste du at størsteparten av området er dekket av regnskog? Det betyr at du som er på utkikk etter aktive opplevelser har flere spennende muligheter. Denne utflukten er det kun mulig å bestille i vintersesongen.

Les mer Skjul

I hjertet av Phuket ligger nasjonalparken Khao Phra Teaw med sin fantastiske flora og fauna. Skogen er majestetisk med sine mektige trær, fossefall, dyreliv, lianer og alle slags eksotiske vekster.

Den beste måten å oppleve regnskogen på er å gå langs noen av stiene som går gjennom den. På denne utflukten går vi sammen med Phuket Jungle Trek. De har arrangert guidede turer i området i mange år og kjenner parken godt.

Du får se en helt annen del av Phuket på denne utflukten, en del som mest sannsynligvis faller i smak hvis du liker dyr, natur og eventyr. Jungelen ligger for dine føtter, og de vakre, eksotiske omgivelsene byr på mange fine minner og øyeblikk.

Utflukten gjennomføres med minimum fire deltakere og maksimalt 14. Du må ha gode sko ettersom utflukten går i kupert og varierende terreng. Hvis du vil prøve jungeldusjen – dvs. å dusje i et fossefall – tar du også med deg badetøy. Fotturen er ca. 2,5 kilometer lang, med flere spennende stopp underveis. Du må ha normal kondisjon og ingen bevegelsesvansker.

Mat og drikke: Snacks, vann og mineralvann er inkludert.

Tid: Ca. kl. 08.15–14.30.

Guide: Engelsktalende guide.

Kjekt å vite: Bruk gode, stabile sko som tåler å gå på stener, røtter og i vann, og behagelige klær som passer i fuktig klima. Du kan ikke gå med sandaler. Det kan være lurt å ha med penger og eventuelt badetøy og håndkle.

Phuket Paradise Island  med Raya Divers – kan bestille hjemmefra

Phuket Paradise Island med Raya Divers – kan bestille hjemmefra

Har du hørt om Ao Patok? Hvis ikke, er det på høy tid! Det er en fortryllende vakker strand som ingen glemmer med det første. Lunsj, frukt og vann er inkludert. Utflukten går i perioden oktober–april.

Les mer Skjul

Mange vil oppleve så mye som mulig i ferien, men samtidig ha tid til å slappe av og ta livet med ro. Denne utflukten til Ao Patok, som arrangeres i samarbeid med Raya Divers, er både avslappende og innholdsrik, og du vender tilbake med herlige ferieminner.

Vi kaster loss på Phuket og er framme ved Ao Patok etter en stund. Vel fremme velger du selv om du foretrekker å slappe av eller om du vil delta i aktiviteter. Du kan for eksempel snorkle fra stranden og utforske livet under havoverflaten. Det er også en del strandaktiviteter deltakerne kan ta del i. Etter hvert serveres det også lunsj.

Denne utflukten passer for alle, både familier, par og deg som reiser på egen hånd. Utflukten passer perfekt for deg som allerede har opplevd øyene rundt Phuket, men den er selvfølgelig også like egnet for deg som er så heldig å få oppleve de fantastiske omgivelsene for første gang.

Velkommen til Phuket Paradise Island – Ao Patok.

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du allerede har bestilt.

Mat og drikke: Lunsj, frukt og vann er inkludert. Ytterligere drikke kan kjøpes på stranden.

Tid: Heldagsutflukt, kl. 09.30–16.00.

Guide: Engelsktalende guide.

Lurt å ha med: Badetøy, håndkle, skift, kamera, vannflaske og lommepenger.

Berømte Phuket – kan bestilles hjemmefra

Berømte Phuket – kan bestilles hjemmefra

Bli med på en ettermiddagsutflukt full av kultur og fine opplevelser, før vi runder av på det berømte nattmarkedet. Mat og drikke er ikke inkludert. Utflukten går hele året, og kan forhåndsbestilles i vintersesongen.

Les mer Skjul

I løpet av denne ettermiddagen og kvelden tar vi turen til det litt mer lokalpregede Øst-Phuket. Her blir det både kultur og fornøyelser. Vi avslutter med et besøk på det berømte nattmarkedet.

Ettermiddagen starter i Phukets største og eldste tempel - Wat Chalong. Dette er et kongelig munketempel som ligger på et over 200 år gammelt tempelområde. Wat Chalong består egentlig av tre templer og her rusler vi rundt og får vite mer om landets religion, buddhismen. Vi får blant annet se hvordan buddhistene benytter sine viktige symboler - lotusblomsten, røkelsen, stearinlysene og bladgullet.

Deretter fortsetter vi til verdens største smykkefirma. Her finnes alt fra rubiner og perler til gull, sølv m.m.

Sentrum av Phuket by er som en smeltedigel av nasjonaliteter, tradisjoner og historie. Det setter sitt preg på byen, som nå sannsynligvis skal inkluderes på UNESCOs verdensarv-liste. Den unike byggestilen og den velbevarte arkitekturen er noen av årsakene til det. På dagtid virker byen rolig og avslappet, men utover ettermiddagen og kvelden begynner det å skje ting – da åpner nemlig utallige markedsboder som selger alt mellom himmel og jord. Det oser av energi, lukter, liv og røre. Vi tar oss til fots gjennom de spennende gatene, og runder av på det berømte nattmarkedet, der alt er så billig at man nesten ikke trenger å prute. En helt perfekt avslutning på dagen.

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille allerede samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du alt har bestilt.

Mat og drikke: Ikke inkludert, men kan kjøpes på nattmarkedet.

Tid: Ca. kl. 12.30–20.30.

Guideservice: Skandinavisktalende guide.

Lurt å ta med: Hodeplagg og solkrem med høy solfaktor. Noe å dekke til skuldre og knær med ved besøk i tempelet. Ta også med en varm genser til turen, da det kan bli kaldt i bussen på grunn av aircondition.

Opplev Thailand på sykkel – fra Phuket – kan bestilles hjemmefra

Opplev Thailand på sykkel – fra Phuket – kan bestilles hjemmefra

Vil du oppleve det ekte Thailand, se naturen og være aktiv? Da er dette utflukten for deg! Lunsj og forfriskninger er inkludert. Utflukten går hele året, og kan bestilles hjemmefra i vintersesongen.

Les mer Skjul

Bussen tar oss til Bang Rong Pier på morgenkvisten, og derfra går turen videre med båt til øya Koh Yao Noi. Et lite stykke fra havnen på Koh Yao Noi starter eventyret. På formiddagen sykler vi ca. 9 kilometer gjennom ris-, gummi-, kokosavlinger og regnskog. På veien tar vi oss tid til noen stopp så vi kan se nærmere på den fascinerende mangroveskogen. Er vi heldige treffer vi kanskje en thailandsk familie som dyrker det de trenger og er selvforsynte, slik det ble gjort før i tiden.

Ved lunsjtider går vi om bord i en privat longtail-båt som frakter oss til øya Koh Nok i nasjonalparken. Der, ved en bortgjemt strand, spiser vi lunsj. Det er også mulig å bade og å gå opp til et utkikkspunkt med fin utsikt over Phang Nga Bay.

På veien tilbake sykler vi ytterligere 9 kilometer langs kysten – her venter imponerende utsikt over Phang Nga Bay. Vi stopper underveis og opplever naturen på nært hold.

Når vi når havnen går turen tilbake til Phuket, der bussene kjører oss tilbake til hotellet.

Bestill hjemmefra:
Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen din, eller på "Min side" hvis du allerede har gjort det.

Inkludert i prisen:
Transport, inngang til nasjonalparken, sykkel, sykkelhjelm, lunsj, frukt og drikke.

Tid:
Ca. kl. 08.00-18.30.

Guide:
Engelsktalende guide.

Lurt å ha med:
Badetøy, håndkle, solkrem, kamera og penger.

Øvrig:
Sykkelturen kan til tider oppleves som krevende. Deltakerne får mulighet til å gå til fots, men god kondisjon anbefales.

Similan Islands – kan bestilles hjemmefra

Similan Islands – kan bestilles hjemmefra

Similan Islands er en av Thailands mest kjente øygrupper. Øyene er kjent for vakre strender, snorkling og dykking. Lunsj og forfriskninger er inkludert. Utflukten går i perioden oktober–april.

Les mer Skjul

Bare halvannen time vest for Khao Laks strender ligger Similan Islands. Disse i alt elleve øyene ligger som perler på en snor i Det andamanske hav. Sammen med vår skandinavisktalende guide reiser vi ut på havet i speedbåt med kurs for øyene. I løpet av overfarten serveres frukt og drikke.

Vi gjør flere stopp i løpet av dagen, der vi både får bade fra båten og snorkle ved fantastiske rev, og senere legger til ved en øy for å bade der. Snorklesutstyr kan lånes gratis. Her finnes det mange ulike fisker, med alt fra klovnefisk til sverdfisk. Har vi flaks kan vi også se store havskilpadder. I løpet av dagen blir det servert lunsj på en av øyene som besøkes i løpet av utflukten.

Inkludert i prisen:
Transport, snorklingsutstyr, lunsj, snacks og forfriskninger på båten.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 06.00-18.00.

Guide:
Skandinavisk- eller engelsktalende guide.

Lurt å ta med:
Kamera, badetøy, solhatt og solkrem med høy solfaktor. Ta også med en varm genser til turen, da det kan bli kaldt i bussen på grunn av aircondition.

Øvrig: Utflukten går bare i vintersesongen.

Dykking

Dykking

Phuket er kjent for fine strender og det krystallklarevannet med vakre koraller og eksotiske fisker. Bli med på tur med Raya Divers og oppdag verden under havoverflaten! Denne utflukten er det kun mulig å bestille i vintersesongen.

Les mer Skjul


Raya Divers er en dykkerskole med både engelsk- og skandinavisktalende instruktører som lærer deg de grunnleggende teknikkene. Deretter kan du kjøpe flere dykk med instruktør. Prisen for et PADI Open Water Diving-grunnkurs og sertifikat er noe lavere enn hjemme i Norge.

Vannet er varmt og behagelig, og omgivelsene er helt nydelige, så denne muligheten burde man ikke la gå fra seg. Ta kontakt med oss for mer informasjon om Raya Divers dykkerskole, daglige dykketurer og kurs. Hvis du allerede har sertifikat, kan du delta på deres flotte dykkerutflukter.

Inkludert i prisen: Transport. Tid: Ca. kl. 08.00-17.00. Guideservice:
Skandinavisk- eller engelsktalende guide. Lurt å ta med: Badetøy, solhatt, solkrem med høy solfaktor og kamera.

Elephant Hills – Khao Sok

Elephant Hills – Khao Sok

Bli med på oppdagelsesreise i den thailandske regnskogen Khao Sok og bo på Elephant Hills – en teltleir med omtanke for elefanter og naturen rundt. La Elephant Hills bli et høydepunkt i thailandsferien! Denne utflukten er det kun mulig å bestille i vintersesongen.

Les mer Skjul

De fleste forbinder Thailand med eksotiske strender og livlige turistområder. Det færre vet er at du i nærheten av Phuket kan oppleve imponerende natur i form av regnskog, kalksteinsformasjoner, plante- og dyreliv, elver og sjøer. Nord for Phuket ligger Khao Sok med en av verdens eldste regnskoger hvor majestetiske trær strekker seg mot himmelen og lyse kalksteinsklipper rammer inn den frodige naturen. Tidlig om morgenen ligger området innhyllet i dis som får det hele til å virke enda mer magisk.

I Khao Sok ligger Elephant Hills – stedet for deg som vil fordype deg i den thailandske villmarken. På Elephant Hills dreier alt seg om bærbar turisme med fokus på miljøet. Her jobber de for å bevare plante- og dyrelivet, og ønsker å gi besøkende i området den aller beste opplevelse av regnskogen. Prosjektet er belønnet med mange priser for sitt miljøarbeide, blant annet av National Geographics og en PATA Grand Award i 2018. I 2017 gjennomførte Global Spirit, et selskap som jobber for dyrebeskyttelse innen turisme, en tre dager lang kontroll av Elephant Hills som scoret fantastiske 100% av minimumskravene.

Oppholdet i Elephant Hills varer vanligvis i to dager og én natt, alternativt tre dager og to netter. Teltleiren i Khao Sok utgjør basen. Transport fra hotellet til Khao Sok er inkludert i prisen, og helpensjon (frokost, lunsj og middag ekskl. drikke) inngår. Dagsprogrammet er fast, og inneholder en rekke aktiviteter som interesserer alle.

Elephant Hills startet opprinnelig som et program med fokus på områdets elefanter, men er siden utvidet til å omfatte flere aktiviteter med forankring i det lokale livet og den imponerende regnskogen. Alle aktiviteter ledes av lokale guider fra området. De snakker engelsk og har stor kunnskap om områdets plante- og dyrelivet. Elephant Hills tilbyr flere typer turer. Det er derfor enklest om du bestiller turen din på deres egen hjemmeside www.elephanthills.com. Ving har samarbeidet med Elephant Hills og skolene i området i flere år, og vi er glade for å kunne støtte prosjektet.

Dag 1: Dagen begynner med transport fra hotellet ditt til teltleiren i Elephant Hills. Når vi ankommer leiren serveres det forfriskninger før vi blir tildelt telt. I tillegg til at vi får prøve oss på den lokale kokekunsten til både lunsj og middag, er det satt av tid til flere aktiviteter i løpet av dagen. Blant annet er du med på kanopadling nedover elven Sok til det nærliggende elefantsenteret. Her får du sjansen til å oppleve elefanter i deres naturlige miljø. Elefantene jobbet tidligere i treindustrien, men lever nå fritt i området rundt Sok-elven. Vi tilbereder elefantenes måltid, og får se på når de bader i det lokale vannhullet. Dagen avsluttes i leiren hvor vi spiser middag mens det lokale barnehjemmet underholder med dans og musikk.

Dag 2: Etter frokost besøker vi det lokale markedet i Takhun. Her får vi et innblikk i hvordan lokalbefolkningen handler inn og forbereder dagen. Etter turen til markedet reiser vi til innsjøen Cheow Lan, en kunstig sjø i et beskyttet område av regnskogen. Vi drar med longtailbåt ut til Rainforest Camp, en flytende leir som består av flere telt og fellesarealer, Herfra padler vi i rolig tempo ut på sjøen for å oppleve dyrelivet. Som regel får vi se flere arter av neshornfugler, og gibbonapene fanger vår oppmerksomhet ved å slenge seg mellom trekronene og skrike på sin karakteristiske måte. Å få oppleve regnskogen på så kloss hold er helt unikt. Etterpå reiser vi tilbake til Khao Sok for middag, kveldsunderholdning og overnatting.

Dag 3: Den siste dagen i Khao Sok tar vi en nærmere titt på regnskogen. Etter frokost legger vi ut på en fottur i skogen. Her får vi et innblikk i det rike plantelivet, og med litt flaks får vi se noen av regnskogens dyrearter. Dette er en enestående måte å komme tett på naturen. Når vi kommer tilbake til leiren spiser vi lunsj før oppholdet er over og vi kjøres tilbake til hotellet.

Elephant Hills tilbyr ulike turer, og derfor er det enkl

Godt å vite: Det er minmal mobildekning og ingen WiFi på Elephant Hills. Det er med på å gjøre opplevelsen enda mer autentisk, og sikrer et optimalt fokus på regnskogen og avkobling. Teltene har elektrisk strøm, og de er funksjonelle og fint innredet med bad og toalett. Alle telt har fårføner, kaffe- og tefasiliteter og én vannflaske per gjest per dag.
Teltene er innredet med en dobbelt king size seng eller to enkeltsenger. Ekstrasengen er sammenleggbar. Aldersgrensen på Elephant Hill er fire år slik at barna fritt skal kunne delta i aktivitetene. Funksjonshemmede og rullestolbrukere frarådes å delta i aktivitetene.

Mat og drikke: Helpensjon inngår, drikke kan kjøpes.

Guide: Engelsktalende guide.

Tid: To dager og én natt, eller tre dager og to netter.

Kjekt å ha med: Solkrem, myggmiddel, komfortable sko og klær, regnfrakk, badetøy, håndkle, kamera og pass.