Utflukter, Khao Lak

Velkommen! Hvorfor ikke krydre ferien din med en utflukt eller to?
Vi har satt sammen et nøye utvalgt og utprøvd utfluktsprogram i samarbeid med våre partnere. Vi følger opp og fornyer dette ved hjelp av blant annet kundeundersøkelser der du og andre gjester får gi oss deres synspunkter. På den måten kan vi alltid tilby aktuelle og interessante opplevelser.

Det er flere fordeler med å bestille utflukten hos Ving: Alle nødvendige forsikringer er på plass og sikkerhetskrav er oppfylt. Det er tydelige regler for om- og avbestilling og for hva som er inkludert i prisen. Dessuten – hvis du skulle få problemer eller være misfornøyd med utflukten vet du alltid hvor du skal henvende deg. Alt dette får du på kjøpet når du bestiller utflukten med Ving.

Praktisk informasjon om våre utflukter

Snorklesafari med Raya Divers

Snorklesafari med Raya Divers

Snorkling i Thailand har alltid vært forbundet med høy kvalitet og fantastiske opplevelser under havoverflaten. Raya Divers arrangerer snorklesafari flere steder i Thailand, for eksempel på Phuket, i Khao Lak og i Krabi. Lunsj, vann og fersk frukt, samt lån av snorkleutstyr er inkludert. Utflukten går i perioden oktober–april.

Les mer Skjul

I samarbeid med Raya Divers har vi valgt ut de beste snorklestedene i nærheten av reisemålet ditt. Utfluktene byr på fine opplevelser både over og under havoverflaten, og vi håper denne dagen blir et av dine beste ferieminner. Raya Divers har erfarne, skandinavisktalende snorkleguider som tar deg trygt med ned i den spennende undervannsverdenen. Det blir også servert en deilig lunsj, og det bys på frukt, kaffe, te og vann. Du kan leie snorkleutstyr hvis du har behov for det.

Snorklesafari fra Phuket: Ettermiddagstur med snorkling ved Koh Maiton og Koh Hee. Sollyset på denne tiden av døgnet gjør at synligheten er på sitt beste.

Snorklesafari fra Khao Lak: Snorkling ved to områder i nærheten av Similan Islands.

Snorklesafari fra Krabi: Snorkling ved Phi Phi-øyene. Det blir også anledning til å snorkle etter solnedgang, når undervannsverdenen ser helt annerledes ut.

Inkludert i prisen: Lunsj, kaffe, te, vann og fersk frukt.

Tid: Heldagsutflukt. Starttiden avhenger av hvilket reisemål du reiser fra.

Guide: Skandinavisktalende guider.

Kjekt å ha med: Badetøy, håndkle, solkrem og klesskift.

Øvrig: Lån av snorkleutstyr er inkludert. Utfluktsprisen avhenger av hvilket reisemål du reiser fra.

Similan Islands – kan bestilles hjemmefra

Similan Islands – kan bestilles hjemmefra

Similan Islands er en av Thailands mest kjente øygrupper. Øyene er kjent for vakre strender, snorkling og dykking. Lunsj og forfriskninger er inkludert. Utflukten går i perioden oktober–april.

Les mer Skjul

Bare halvannen time vest for Khao Laks strender ligger Similan Islands. Disse i alt elleve øyene ligger som perler på en snor i Det andamanske hav. Sammen med vår skandinavisktalende guide reiser vi ut på havet i speedbåt med kurs for øyene. I løpet av overfarten serveres frukt og drikke.

Vi gjør flere stopp i løpet av dagen, der vi både får bade fra båten og snorkle ved fantastiske rev, og senere legger til ved en øy for å bade der. Snorklesutstyr kan lånes gratis. Her finnes det mange ulike fisker, med alt fra klovnefisk til sverdfisk. Har vi flaks kan vi også se store havskilpadder. I løpet av dagen blir det servert lunsj på en av øyene som besøkes i løpet av utflukten.

Inkludert i prisen:
Transport, snorklingsutstyr, lunsj, snacks og forfriskninger på båten.

Tid:
Heldagsutflukt, ca. kl. 06.00-18.00.

Guide:
Skandinavisk- eller engelsktalende guide.

Lurt å ta med:
Kamera, badetøy, solhatt og solkrem med høy solfaktor. Ta også med en varm genser til turen, da det kan bli kaldt i bussen på grunn av aircondition.

Øvrig: Utflukten går bare i vintersesongen.

Siam Adventure Surin National Park – kan bestilles hjemmefra

Siam Adventure Surin National Park – kan bestilles hjemmefra

Surin Islands er et naturreservat med vakre øyer, flotte strender og fantastiske dykke- og snorkleforhold. Lunsj og noe lett å spise på båten, samt forfriskninger, er inkludert. Utflukten går i perioden oktober–april.

Les mer Skjul

Surin Islands er en nasjonalpark som omfatter fem vakre øyer. Korallrevet her ligger på grunt vann ved strandkanten, noe som gir perfekte forhold for snorkling. Området har et mer lokalt preg og har mer urørt natur enn f. eks. Similan Islands, og de hvite sandstrendene og den grønne regnskogen er selve bildet på det opprinnelige Thailand. Området er også kjent for sine store hummere!

Alle øyene i nasjonalparken er ubebodde, med unntak av Torina Island. Folkegruppen Moken som lever her kalles havsigøynere. Tidligere bodde de på båtene sine, men etter tsunamien i 2004 har de bosatt seg på øya. Havsigøynerne kommer opprinnelig både fra Myanmar og Thailand, de har et eget språk og ingen egentlig nasjonalitet. De har ikke pass og lever for det meste av fiske. Noen av dem reiser av og til til fastlandet for å arbeide, noe som tar omtrent fire timer med longtail-båt. Havsigøynerne lever et svært beskjedent liv, men visse bekvemmeligheter vil de ikke gi slipp på. Mange av dem har faktisk tv i trehusene sine! Navnet havsigøynere, eller "Sea Gypsies" som de også kalles, har de fått etter at de forlot fastlandet for å leve i harmoni med naturen og dyrene.

I tillegg til at vi får et innblikk i livet til de lokale havsigøynerne er dagen full av innholdsrike opplevelser. Vi har lagt inn to lange snorkleturer ved Ao Mae Yai og Ao Chong Kaad eller Ao Suthep. Vi går også en liten tur i omgivelsene ved Ao Mai Ngam, og utforsker stranden på en av øyene. Vi spiser en god lunsj underveis.

Dagsprogrammet bestemmes på selve utfluktsdagen avhengig av vær- og vindforhold.

Bli med på en dag fylt med sol, bading og snorkling i verdensklasse!

Bestill hjemmefra: Denne utflukten kan du bestille samtidig som du bestiller reisen eller på "Min side" om du allerede har bestilt.

Mat og drikke: Lunsj på National Park Restaurant og noe lett å spise på båten samt forfriskninger er inkludert.

Tid: Heldagsutflukt, ca. kl. 07.00-18.00.

Guide: Skandinavisk- og engelsktalende guide.

Lurt å ta med: Badetøy, håndkle, solkrem, gode sko, komfortable klær og lommepenger. Langermet genser i tilfelle vind under hjemreisen.

Øvrig informasjon: Gratis lån av snorkleutstyr.
Utflukten er ikke egnet for gravide eller barn under 3 år.

Phang Nga – En smak av Thailand – fra Khao Lak – kan bestilles hjemmefra

Phang Nga – En smak av Thailand – fra Khao Lak – kan bestilles hjemmefra

En interessant og variert heldagsutflukt med fokus på Thailands vakre landskap. Vi reiser med buss og longtail-båt, og får blant annet oppleve Phang Nga-bukten og øya Koh Pin Kan, kjent fra Bond-filmen "Mannen med den gylne pistol". Lunsj, vann og te eller kaffe er inkludert. Utflukten går hele året, og kan bestilles hjemmefra i vintersesongen.

Les mer Skjul

Vi reiser med buss gjennom det fruktbare landskapet til Phang Nga-bukten. Vegetasjonen er variert, og veien er kantet av kokospalmer, gummitre-plantasjer og ris- og ananasfelt. Vi stopper ved en gummiplantasje og titter nærmere på hvordan de arbeider. I løpet av turen besøker vi det gylne grottetempelet som består av en tredelt grotte. I tempelet er det en liggende Buddha som er 12 meter lang og mer enn 200 år gammel. I fjellskråningen utenfor lever makaki-aper som er hellige for lokalbefolkningen.

Når vi kommer frem til Phang Nga-bukten går vi om bord i longtail-båter som tar oss gjennom mangroveskogen. Dette er en forunderlig verden med et virvar av sammenfiltrede trær og røtter og et helt spesielt dyreliv. Etter en stund i mangroveskogen kommer vi ut på havet, og her blir vi møtt av storslått natur med kalksteinsøyer som rager opp fra det turkise havet. Ved en av øyene glir båten inn under en klippeavsats som på undersiden er dekket av stalaktitter. Klippen er et populært tilholdssted for flaggermus, men dyrene blir skremt av lyden fra båtmotorene og flyr raskt fra stedet.

Båtreisen fortsetter forbi øya Koh Pin Kan, som også blir kalt James Bond Island. Her ble nemlig noen av scenene i Bond-filmen "Mannen med den gylne pistol" spilt inn i 1974. Denne vakre øya blir flittig fotografert!

Vi stopper en stund ved Koh Panyi, en muslimsk fiskerlandsby bygget på påler i vannet. Der får vi oppleve hverdagslivet. Vi spiser lunsj på en av de mange særpregede restaurantene. I løpet av dagen forteller guiden en del om det sosiale livet i Thailand.

Inkludert i prisen:
Transport, lunsj, vann og te eller kaffe. Øvrig drikke kjøper man selv.

Tid:
Ca. kl. 07.00–17.00.

Guideservice:
Skandinavisktalende guide og engelsktalende lokalguide.

Lurt å ta med:
Kamera, lommepenger, solhatt og solkrem med høy solfaktor. Ved besøket i tempelet trengs klær som dekker skuldre og knær. Ta også med en varm genser til hjemreisen, da det kan bli kaldt i bussen, pga. aircondition.

Øvrig informasjon:
Inngang til tempelet koster ca. 20 baht. Utflukten må ha minimum seks deltakere for å kunne gjennomføres.

Dykking

Dykking

Phuket er kjent for fine strender og det krystallklarevannet med vakre koraller og eksotiske fisker. Bli med på tur med Raya Divers og oppdag verden under havoverflaten! Denne utflukten er det kun mulig å bestille i vintersesongen.

Les mer Skjul


Raya Divers er en dykkerskole med både engelsk- og skandinavisktalende instruktører som lærer deg de grunnleggende teknikkene. Deretter kan du kjøpe flere dykk med instruktør. Prisen for et PADI Open Water Diving-grunnkurs og sertifikat er noe lavere enn hjemme i Norge.

Vannet er varmt og behagelig, og omgivelsene er helt nydelige, så denne muligheten burde man ikke la gå fra seg. Ta kontakt med oss for mer informasjon om Raya Divers dykkerskole, daglige dykketurer og kurs. Hvis du allerede har sertifikat, kan du delta på deres flotte dykkerutflukter.

Inkludert i prisen: Transport. Tid: Ca. kl. 08.00-17.00. Guideservice:
Skandinavisk- eller engelsktalende guide. Lurt å ta med: Badetøy, solhatt, solkrem med høy solfaktor og kamera.

Elephant Hills – Khao Sok

Elephant Hills – Khao Sok

Bli med på oppdagelsesreise i den thailandske regnskogen Khao Sok og bo på Elephant Hills – en teltleir med omtanke for elefanter og naturen rundt. La Elephant Hills bli et høydepunkt i thailandsferien! Denne utflukten er det kun mulig å bestille i vintersesongen.

Les mer Skjul

De fleste forbinder Thailand med eksotiske strender og livlige turistområder. Det færre vet er at du i nærheten av Phuket kan oppleve imponerende natur i form av regnskog, kalksteinsformasjoner, plante- og dyreliv, elver og sjøer. Nord for Phuket ligger Khao Sok med en av verdens eldste regnskoger hvor majestetiske trær strekker seg mot himmelen og lyse kalksteinsklipper rammer inn den frodige naturen. Tidlig om morgenen ligger området innhyllet i dis som får det hele til å virke enda mer magisk.

I Khao Sok ligger Elephant Hills – stedet for deg som vil fordype deg i den thailandske villmarken. På Elephant Hills dreier alt seg om bærbar turisme med fokus på miljøet. Her jobber de for å bevare plante- og dyrelivet, og ønsker å gi besøkende i området den aller beste opplevelse av regnskogen. Prosjektet er belønnet med mange priser for sitt miljøarbeide, blant annet av National Geographics og en PATA Grand Award i 2018. I 2017 gjennomførte Global Spirit, et selskap som jobber for dyrebeskyttelse innen turisme, en tre dager lang kontroll av Elephant Hills som scoret fantastiske 100% av minimumskravene.

Oppholdet i Elephant Hills varer vanligvis i to dager og én natt, alternativt tre dager og to netter. Teltleiren i Khao Sok utgjør basen. Transport fra hotellet til Khao Sok er inkludert i prisen, og helpensjon (frokost, lunsj og middag ekskl. drikke) inngår. Dagsprogrammet er fast, og inneholder en rekke aktiviteter som interesserer alle.

Elephant Hills startet opprinnelig som et program med fokus på områdets elefanter, men er siden utvidet til å omfatte flere aktiviteter med forankring i det lokale livet og den imponerende regnskogen. Alle aktiviteter ledes av lokale guider fra området. De snakker engelsk og har stor kunnskap om områdets plante- og dyrelivet. Elephant Hills tilbyr flere typer turer. Det er derfor enklest om du bestiller turen din på deres egen hjemmeside www.elephanthills.com. Ving har samarbeidet med Elephant Hills og skolene i området i flere år, og vi er glade for å kunne støtte prosjektet.

Dag 1: Dagen begynner med transport fra hotellet ditt til teltleiren i Elephant Hills. Når vi ankommer leiren serveres det forfriskninger før vi blir tildelt telt. I tillegg til at vi får prøve oss på den lokale kokekunsten til både lunsj og middag, er det satt av tid til flere aktiviteter i løpet av dagen. Blant annet er du med på kanopadling nedover elven Sok til det nærliggende elefantsenteret. Her får du sjansen til å oppleve elefanter i deres naturlige miljø. Elefantene jobbet tidligere i treindustrien, men lever nå fritt i området rundt Sok-elven. Vi tilbereder elefantenes måltid, og får se på når de bader i det lokale vannhullet. Dagen avsluttes i leiren hvor vi spiser middag mens det lokale barnehjemmet underholder med dans og musikk.

Dag 2: Etter frokost besøker vi det lokale markedet i Takhun. Her får vi et innblikk i hvordan lokalbefolkningen handler inn og forbereder dagen. Etter turen til markedet reiser vi til innsjøen Cheow Lan, en kunstig sjø i et beskyttet område av regnskogen. Vi drar med longtailbåt ut til Rainforest Camp, en flytende leir som består av flere telt og fellesarealer, Herfra padler vi i rolig tempo ut på sjøen for å oppleve dyrelivet. Som regel får vi se flere arter av neshornfugler, og gibbonapene fanger vår oppmerksomhet ved å slenge seg mellom trekronene og skrike på sin karakteristiske måte. Å få oppleve regnskogen på så kloss hold er helt unikt. Etterpå reiser vi tilbake til Khao Sok for middag, kveldsunderholdning og overnatting.

Dag 3: Den siste dagen i Khao Sok tar vi en nærmere titt på regnskogen. Etter frokost legger vi ut på en fottur i skogen. Her får vi et innblikk i det rike plantelivet, og med litt flaks får vi se noen av regnskogens dyrearter. Dette er en enestående måte å komme tett på naturen. Når vi kommer tilbake til leiren spiser vi lunsj før oppholdet er over og vi kjøres tilbake til hotellet.

Elephant Hills tilbyr ulike turer, og derfor er det enkl

Godt å vite: Det er minmal mobildekning og ingen WiFi på Elephant Hills. Det er med på å gjøre opplevelsen enda mer autentisk, og sikrer et optimalt fokus på regnskogen og avkobling. Teltene har elektrisk strøm, og de er funksjonelle og fint innredet med bad og toalett. Alle telt har fårføner, kaffe- og tefasiliteter og én vannflaske per gjest per dag.
Teltene er innredet med en dobbelt king size seng eller to enkeltsenger. Ekstrasengen er sammenleggbar. Aldersgrensen på Elephant Hill er fire år slik at barna fritt skal kunne delta i aktivitetene. Funksjonshemmede og rullestolbrukere frarådes å delta i aktivitetene.

Mat og drikke: Helpensjon inngår, drikke kan kjøpes.

Guide: Engelsktalende guide.

Tid: To dager og én natt, eller tre dager og to netter.

Kjekt å ha med: Solkrem, myggmiddel, komfortable sko og klær, regnfrakk, badetøy, håndkle, kamera og pass.