STORBYTIPS
LONDON

De beste London-tipsene

Verdensmetropolen London byr på et enormt utvalg av retauranter, butikker og severdigheter, men hvordan vet du hvilke du skal velge? Ingrid Plyhm jobber som fotograf og har bodd i London siden 2008, og under deler hun sine beste tips.

RESTAURANTER

La deg inspirere av Perus kjøkken

1 Redchurch Street, Shoreditch, E27 DJ (kart)

Har du smakt peruansk mat? På restauranten Andina kan du teste forskjellige småretter, for eksempel nasjonalretten ceviche, som består av fisk i frisk og syrlig marinade, eller hva med noen quinoaboller? Forbered deg på mange spennende smaker!

En smak av Sri Lanka

49 Frith Street, W1D 4SG (kart)

Hoppers er et herlig lite krypinn som tar deg med til Sri Lanka i noen timer. Prøv egg hoppers – rispannekaker (eller risnudler) med kokosmelk som passer perfekt når som helst på dagen. Smakene er mange, intense og helt fantastiske.

Michelinstjerne

Dean Street, 26-27 Dean Street, W1D 3LL (kart)

På Barrafina sitter du på høye barstoler med perfekt utsikt til ren kokkekunst. Små munnfuller tilberedes på liten plass, men smaksopplevelsene er store. Barrafina har en velfortjent Michelinstjerne.

Burger & Lobster

Flere restauranter i London (kart)

Minikedjan Burger & Lobster har en minimal meny, men maten er i særklasse. Prøv hummeren, for eksempel lobster i brioche, eller en grillet (eller kokt) variant. Eller hva med et lite fyrverkeri av en hamburger?

Vegetarisk brasseri

21-22 Warwick Street, W1B 5NE (kart)

Nopi er et stilig brasseri med hvite fliser, marmorgulv og messingdetaljer. Her er det velkrydrede orientalske og asiatiske retter med en moderne vri som står på menyen, og mange er vegetarvennlige.

Konditorier

Smak på Londons beste kaffe, sjokolade, eller kanskje du heller vil ha noen fargeglade makroner? Det finnes mange godsaker å velge mellom, og nedenfor finner du noen favoritter.

SHOPPING

Butikken med siste nytt

131-141 King's Rd, Chelsea (karta)

Hvis du liker bohochic-stilen har du kommet til rett sted. Hos Anthropologie finner du nemlig nyheter fra ulike kles-, sko- og smykkedesignere – alt samlet på et sted. De har også spennende interiørvarer, og i avdelingen på Kings Road pleier de å ha en annerledes og interessant utstilling med nye “up and coming”-designere.

> Anthropologie

Vakkert varemagasin

Regent Street, W1B 5AH (kart)

Liberty’s er Londons vakreste varemagasin. Utvendig møtes du av en grandios fasade i Tudor-stil, og på innsiden er elegant stikkordet. Et lite paradis for alle som liker eksklusiv mote og luksuriøst interiør.

Gaver til alle

705 Fullham Road, SW6 5UL (kart)

På Tinc finner du alt fra skolesaker til den perfekte presangen til noen som har alt. Alt i butikken er fargerikt, artig og muligens litt barnslig, men du finner nesten garantert en liten gave til en venn – eller deg selv.

Kult interiør

131 Shoreditch High Street, E1 6JE (kart)

Den fargesprakende interiørbutikken House of Hackney har stilige, matchende tekstiler, klær, tapeter og småinteriør, for å nevne noe. De fører mange originale mønstre, i tillegg til design av en britisk designduo.

SE & GJØRE

Hageentusiaster

Richmond, Surrey, TW10 7AB (kart)

Petersham Nurseries er et paradis for alle romantikere og hageentusiaster. Spaser rundt blant blomstene og se om du finner noe fint i den lille hagebutikken. Prøv den saftige kaken i drivhuset The Teahouse, eller reserver et bord i den koselige, rustikke restauranten The Cafe med hardtrampet jordgulv. Det ble også nylig åpnet en egen avdeling i Covent Garden.

Se hit alle Lego-elskere!

Legoland Windsor Resort, Winkfield Rd (kart)

Utenfor Windsor ligger Englands eget Legoland. De har åpent fra mars til oktober, og tiltrekker seg både store og små legoentusiaster. Kjøp Q-bot for å slippe timeslange køer til de forskjellige attraksjonene. Har du mulighet bør du bli i to dager for å få med deg alt. Du tar enkelt toget til Windsor & Eton Central.

Kunst- og designmuseum

Cromwell Road, SW7 2R (kart)

Victoria and Albert er et vakkert kunst- og designmuseum. Her finnes det alt fra skulpturer til keramikk, smykker, tekstiler og kunst fra alle verdenshjørner. Et favorittmuseum!

Båttur på Themsen

Dette er den beste måten å få et fint overblikk over sentrale London på. Bli med på sightseeing på Themsen og få med deg alle severdighetene langs elven. Det finnes både dags- og kveldscruise, og mer spesielle varianter som jazz- og discocruise.

360-graders utsikt

32 London Bridge Street, SE1 9SG (kart)

Ta heisen 244 meter opp i Londons glasstårn - The Shard. Her venter en panoramautsikt som er enda bedre enn fra London Eye. Du kan også besøke en av de hyggelige restaurantene litt lenger ned.

Markeder

I London finnes det mange koselige markeder. Tilbringer du en helg i byen bør du få med deg minst ett av disse:

REIS TIL LONDON

Reis med Ving til London! Ving har et stort utvalg hotell du kan velge blant, og du bestemmer selv når du skal reise og hvor lenge du vil være borte.