storbyreiser
& juleshopping

Årets beste julemarkeder

Funklende julelys, snøkrystaller, varm kryddergløgg og lukten av nellik, granbar og nybakte julekaker – det er ikke rart vi elsker Europas julemarkeder! Opplev julestemning på sitt beste i byer som London, Roma og New York. Her kan du handle julegaver og kose deg med julematen og underholdningen markedene byr på. Når du er på en storbyreise med Ving bor du alltid sentralt, med kort vei til byens severdigheter.
 

UTVALGTE JULEMARKEDER

Berlin: Julemarkeder for alle

I trendy Berlin er det over 60 (!) forskjellige julemarkeder å velge mellom, men ett av de største og mest populære ligger på Gendarmenmarkt i bydelen Mitte. Det arrangeres økologiske markeder på Kollwitzplatz og Sophienstraße, og den andre helgen i desember kan du gå på Weihnachtsmarkt für Hunde, et eget julemarked for hunder (og eiere).

Roma: Kulturhistorisk julemarked

Før jul er den italienske hovedstaden full av små boder som selger italienske julespesialiteter og vakre juledekorasjoner. Det største julemarkedet finner du på Piazza Navona, som for øvrig også er Romas største torg. Blant salgsbodene og julelysene finner du en karusell for de minste, og den vakre Bernini-fontenen Fontana dei Fiumi.

Paris: Les Marchés de Noël

Er du ute etter et herlig julemarked i en ikonisk storby er det definitivt en god idé med en førjulshelg i lysenes by. Paris har flere tradisjonelle julemarkeder, for eksempel foran den verdensberømte katedralen Notre Dame på Square René Viviani. Markedet er som en liten julelandsby med boder fulle av kunst og håndverk, lokale spesialiteter og gastronomiske godsaker.

Praha: Julemarked i gamlebyen

Det mest kjente og største julemarkedet i Praha finner du på torget i gamlebyen. Der står bodene tett i tett rundt juletreet på det idylliske brosteinsbelagte torget i barokkstil, og særlig stemningsfullt blir det med litt snø. I bodene finner du ristede kastanjer, håndlagde juledekorasjoner og tsjekkiske spesialiteter.

Wien

Wiens julemarkeder har lang tradisjon, noen åpnet allerede i 1298 da kongen ga tillatelse til å ha et Krippenmarkt – et desembermarked. I dag er et av de mest kjente og største markedene Christkindlmarkt foran rådhuset på Rathausplatz.

New York

Når storbyen over alle storbyer tenner julelysene og snøfnuggene drysser på Manhattan føles New York varm og intim – og julete. Julemarkedene tar over byen i ukene før jul, og du finner dem blant annet i Bryant Park, på Union Square og Grand Central.

London

Det finnes flere julemarkeder i London. Convent Garden julepyntes med misteltein, og bodene i Winter Wonderland i Hyde Park bugner av godsaker. I tillegg finnes en skøytebane, et stort pariserhjul og flere karuseller.