5 byer 5 opplevelser med Ving
Inspirasjon

Tips for å unngå turistfellene
5 byer. 5 opplevelser.
Unngå turistfellene – sats heller på å bli kjent med den "ekte" byen!

New York

1. NYC Ferry

For samme pris som t-banen kan du ta fergen (som lokalbefolkningen gjerne bruker) fra Wall Street nederst på Manhattan og opp East River til 34. gate. Turen tar en drøy halvtime og byr på perfekt utsikt til kjente bygninger, broer og ikke minst – Frihetsgudinnen. I de varme sommermånedene kan du sitte ute under åpen himmel. Billetten gjelder i halvannen time, og du kan gå av og på som du vil underveis.

Pier 11 @ Wall Street (i Financial District). ferry.nyc

Flott utsikt fra fergen i NYC

Flott utsikt fra fergen i NYC

2. The Campbell Bar

Denne vakre, historiske baren fra begynnelsen av 1900-tallet ligger optimalt plassert på den imponerende togstasjonen Grand Central Terminal, som en liten oase midt i den pulserende storbyen. I «gamle dager» var baren det private kontoret til sporveissjefen John W. Campbell – derav navnet.

15 Vanderbilt Avenue @ 43rd Street (i Midtown). thecampbellnyc.com

Denne vakre, historiske baren fra begynnelsen av 1900-tallet ligger optimalt plassert på den imponerende togstasjonen Grand Central Terminal, som en liten oase midt i den pulserende storbyen. I «gamle dager» var baren det private kontoret til sporveissjefen John W. Campbell – derav navnet. _15 Vanderbilt Avenue @ 43rd Street (i Midtown). [thecampbellnyc.com](https://www.thecampbellnyc.com/)+_

3. Russ and Daughters

En klassisk bagel er et must når du først er i New York. Russ and Daughters har blitt drevet av samme familie siden begynnelsen av 1900-tallet, og er en kjent institusjon for mange på Manhattan. Det er en vakker liten butikk med tradisjonell jødisk mat. Det er ingen sitteplasser, men du bestiller bare en bagel med laks og smøreost og setter deg på en av benkene utenfor.

179 E Houston Street (på Lower East Side). russanddaughters.com

En klassisk bagel er et must når du først er i New York. Russ and Daughters har blitt drevet av samme familie siden begynnelsen av 1900-tallet, og er en kjent institusjon for mange på Manhattan. Det er en vakker liten butikk med tradisjonell jødisk mat. Det er ingen sitteplasser, men du bestiller bare en bagel med laks og smøreost og setter deg på en av benkene utenfor. _179 E Houston Street (på Lower East Side). [russanddaughters.com](https://www.russanddaughters.com/)+_

4. Washington Square Park

Denne herlige lille parken finner du helt i begynnelsen av Fifth Avenue i Greenwich Village, på NYUs universitetsområde. Det lille torget yrer av liv, og det finnes sjakkbord, hundepark og lekeplass. I tillegg er det ofte musikere som opptrer her, og du kan oppleve poesilesing, dansere og bading i fontenen. Tilbring litt tid her og la deg fascinere av de fantastiske newyorkerne.
I Greenwich Village. washingtonsquareparkconservancy.org

Washington Square Park

Washington Square Park

Museum of Arts and Design

Utsikt fra restauranten Robert

5. Museum of Arts and Design

Dette kunst- og designmuseet ligger rett ved Columbus Circle og sørvest-hjørnet av Central Park. Museet er hyggelig og har perfekt størrelse – det er lett å få oversikt og å få med seg det meste. Det er som regel alltid en utstilling her det er verdt å bruke en times tid på, men det du absolutt ikke bør gå glipp av er restauranten Robert. Bestill et bord ved vinduet og nyt utsikten.
robertnyc.com. 2 Columbus Circle (på Upper West Side). madmuseum.org

Paris

1. Biondi

Paris er fantastisk, men på Biondi er det argentinske vibber som gjelder. Her dufter det av kullgrill og krydder. Menyen får enhver kjøttelsker til å juble, den er nemlig full av grillretter basert på kjøtt av aller beste kvalitet. Du finner også fiskeretter som ceviche på menyen, og selvfølgelig argentinske empanadas. Topp det hele med den guddommelige paien med dulce de leche-mousse!

118 Rue Amelot. biondi-restaurant.fr/en/

Biondi

Biondi

Centre Pompidou

2. Centre Pompidou

Det som vanligvis er skjult på innsiden, som rør, rulletrapper og jernbjelker er plassert på utsiden av Centre Pompidou, noe som nesten gjør bygget verdt et besøk i seg selv. Men dette er også et mekka for kunstentusiaster – Centre Pompidou er nemlig Paris’ nasjonalmuseum for moderne kunst, med Europas største samling. På toppen av rulletrappen venter også en av de beste utsiktene over byen.

Place Georges-Pompidou. centrepompidou.fr/en

3. Tiger

Ta deg en spasertur i det herlige nabolaget Saint-Germain-Des-Près. I den lille gaten Rue Princesse ligger koselige restauranter og barer tett i tett, og blant dem finner du ginbaren Tiger. Som seg hør og bør tilbys et stort utvalg gin, og de lager sin egen tonic, så her bør du definitivt teste en GT. Denne baren er et must på en varm sommerkveld. Ut i de små timer dukker det opp en DJ, og atmosfæren blir mer klubbaktig.

13 Rue Princesse. tiger-paris.com

Ta deg en spasertur i det herlige nabolaget Saint-Germain-Des-Près. I den lille gaten Rue Princesse ligger koselige restauranter og barer tett i tett, og blant dem finner du ginbaren Tiger. Som seg hør og bør tilbys et stort utvalg gin, og de lager sin egen tonic, så her bør du definitivt teste en GT. Denne baren er et must på en varm sommerkveld. Ut i de små timer dukker det opp en DJ, og atmosfæren blir mer klubbaktig. _13 Rue Princesse. [tiger-paris.com](https://www.tiger-paris.com/)_

4. Season

Har det blitt litt for mange glass vin, croissanter og crepes? På Season får du økologiske frokostretter, salater, vegetartaco og andre varmretter. Prøv for eksempel en avokadotoast med bacon og halloumi, eller en kakao-acai bowl. Skikkelig digg og skikkelig sunt!

1 Rue Charles-Francois Dupuis. season-paris.com

Har det blitt litt for mange glass vin, croissanter og crepes? På Season får du økologiske frokostretter, salater, vegetartaco og andre varmretter. Prøv for eksempel en avokadotoast med bacon og halloumi, eller en kakao-acai bowl. Skikkelig digg og skikkelig sunt! _1 Rue Charles-Francois Dupuis. [season-paris.com](http://www.season-paris.com/)+_

5. Merci

Hos Merci møtes design, interiør og nyskapende mote på et og samme sted. Her finner du det meste, som smykker, klokker, klær, sko, vesker, lamper, møbler, sengetøy og kjøkkenutstyr. Midt i det hele ligger en restaurant med en hyggelig hage rett utenfor. Ta deg tid til en liten pause i det koselige bokantikvariatet.

111 Boulevard Beaumarchais. merci-merci.com/fr

Merci

Merci

London

1. Byvandringer

Opplev Brick Lane, Camden, Covent Garden, London Bridge og Shoreditch på en byvandring! Melder du deg på en byvandring med en guide som tidligere har vært hjemløs får du en annerledes og spesiell opplevelse. I løpet av et par timer forteller for eksempel fargerike Viv deg om sitt elskede Convent Garden og viser deg rundt. Det finnes også mange andre byvandringer du kan bli med på. Det lønner seg å bestille billetter på forhånd.

unseentours.org.uk/

Opplev Brick Lane, Camden, Covent Garden, London Bridge og Shoreditch på en byvandring! Melder du deg på en byvandring med en guide som tidligere har vært hjemløs får du en annerledes og spesiell opplevelse. I løpet av et par timer forteller for eksempel fargerike Viv deg om sitt elskede Convent Garden og viser deg rundt. Det finnes også mange andre byvandringer du kan bli med på. Det lønner seg å bestille billetter på forhånd. _[unseentours.org.uk/](https://unseentours.org.uk/)+_

2. Poppies Fish & Chips

Poppies finner du i Soho, Spitalfield og Camden. Den tidligere rock n’ rolleren Pat “Pops” Newland har jobbet med britenes elskede rett fish and chips siden 50-tallet, og driver i dag hele tre restauranter i London. Her står klassisk fish and chips med tartarsaus og malteddik på menyen, nam!

poppiesfishandchips.co.uk

Poppies finner du i Soho, Spitalfield og Camden. Den tidligere rock n’ rolleren Pat “Pops” Newland har jobbet med britenes elskede rett fish and chips siden 50-tallet, og driver i dag hele tre restauranter i London. Her står klassisk fish and chips med tartarsaus og malteddik på menyen, nam! _[poppiesfishandchips.co.uk](http://poppiesfishandchips.co.uk/)+_

3. Afternoon Tea på Sketch

Sketch er som en sukkersøt, rosa drøm med sin pastellfargede innredning, og er det perfekte stedet for å feire noe spesielt. Det finnes flere restauranter og stilarter å velge mellom, men Afternoon Tea kan anbefales. Da får du alt fra klassiske snitter til makroner og bakverk som du skyller ned med te og champagne. Bestill bord i god tid! sketch.london. 9 Conduit Street.

Sketch London

Sketch London

Carnaby Street

4. Carnaby Street

Joda, Carnaby Street er fortsatt en kul gate for alle som er unge til sinns. Her finner du mange kles- og skobutikker med… ja, hva skal man si – «ung» mote? Du kan alltids også gå rett forbi butikkene og inn på yrende Kingly Court, der et lite, åpent atrium er omgitt av tre etasjer fulle av restauranter og barer.

carnaby.co.uk

Joda, Carnaby Street er fortsatt en kul gate for alle som er unge til sinns. Her finner du mange kles- og skobutikker med… ja, hva skal man si – «ung» mote? Du kan alltids også gå rett forbi butikkene og inn på yrende Kingly Court, der et lite, åpent atrium er omgitt av tre etasjer fulle av restauranter og barer. _[carnaby.co.uk](https://www.carnaby.co.uk/)+_

5. The British Museum

London bugner av museer, og en klar favoritt er The British Museum i sjarmerende Bloomsbury. Her kan du se alt fra egyptiske sarkofager og Rosettastenen fra oldtidens Egypt til mosaikkmalerier fra antikken. Barna trives kanskje best på Samsung Digital Discovery Centre. Museet har gratis inngang, og passer perfekt uansett om du bare har en time eller hele dagen til rådighet.

Great Russell Street. www.britishmuseum.org

London bugner av museer, og en klar favoritt er The British Museum i sjarmerende Bloomsbury. Her kan du se alt fra egyptiske sarkofager og Rosettastenen fra oldtidens Egypt til mosaikkmalerier fra antikken. Barna trives kanskje best på Samsung Digital Discovery Centre. Museet har gratis inngang, og passer perfekt uansett om du bare har en time eller hele dagen til rådighet. _Great Russell Street. [www.britishmuseum.org](https://www.britishmuseum.org/)+_

Barcelona

Gràcia

Gràcia

1. Alternativa Gràcia

Bare noen få t-banestopp nord for La Ramblas ser Barcelona helt annerledes ut. Dra til nabolaget Gràcia med sine koselige gater, trendy butikker og restauranter, postkortvakre torg og solfylte uteserveringer. Her finner du også det siste innen design og kunst, mange økologiske matbutikker og noen skikkelig bra vintage-butikker. Det er også her du finner de beste barene for vin og tapas på kveldstid. T-banestopp: Fontana

Stranden i Barcelona

2. Frokost på La Barceloneta

Barcelonas herlige strand er aller best på morgenkvisten, når Middelhavet ligger blått og stille og de eneste andre som er der er noen morgenpigge yogautøvere. På veien ned kan du stikke innom det berømte matmarkedet La Boqueria og kjøpe med litt mat til en frokostpiknik: fersk frukt, nybakt brød og en god skinke eller litt ost. Kaffe får du kjøpt på stranden.

T-banestopp: Barceloneta

Barcelonas herlige strand er aller best på morgenkvisten, når Middelhavet ligger blått og stille og de eneste andre som er der er noen morgenpigge yogautøvere. På veien ned kan du stikke innom det berømte matmarkedet La Boqueria og kjøpe med litt mat til en frokostpiknik: fersk frukt, nybakt brød og en god skinke eller litt ost. Kaffe får du kjøpt på stranden. _T-banestopp: Barceloneta_

3. Begi deg ut i kunstverdenen

Det finnes modernistiske kunstverk overalt i byen. Severdigheter som Sagrada Familia og Parc Güell er fantastiske, men noen ganger føles køene for lange og inngangsavgiftene for høye. Bruk heller et par slanter på en guidet modernistisk omvisning og oppdag byens kunst. Det finnes heftige, kunstneriske detaljer å oppdage overalt. Mer informasjon får du hos turistkontoret ved Plaza Catalunya.

Det finnes modernistiske kunstverk overalt i byen. Severdigheter som Sagrada Familia og Parc Güell er fantastiske, men noen ganger føles køene for lange og inngangsavgiftene for høye. Bruk heller et par slanter på en guidet modernistisk omvisning og oppdag byens kunst. Det finnes heftige, kunstneriske detaljer å oppdage overalt. Mer informasjon får du hos turistkontoret ved Plaza Catalunya.

4. Prøv sjokolade med olivenolje

Det høres kanskje ut som en merkelig kombinasjon, men hvis du liker å eksperimentere med smaker må du prøve denne typiske katalanske desserten. Det sies at den ble funnet opp under de karrige kårene under borgerkrigen, da det i det minste fantes mye sjokolade og olivenolje. Den beste varianten får du på Tapeo i bydelen El Born. Deres sjokolademousse med salt og olivenolje serveres med tynt, sprøtt brød, og blir kanskje det beste du har spist. Noensinne.

Tapeo, Carrer de Montcada, 29

Det høres kanskje ut som en merkelig kombinasjon, men hvis du liker å eksperimentere med smaker må du prøve denne typiske katalanske desserten. Det sies at den ble funnet opp under de karrige kårene under borgerkrigen, da det i det minste fantes mye sjokolade og olivenolje. Den beste varianten får du på Tapeo i bydelen El Born. Deres sjokolademousse med salt og olivenolje serveres med tynt, sprøtt brød, og blir kanskje det beste du har spist. Noensinne. _Tapeo, Carrer de Montcada, 29_

5. Se Barcelona fra en bunker

Blir du mo i knærne av å skue utover en heftig storby sammen med gode venner og et glass bobler – ja, da er dette stedet for deg. Forvirret? Denne bunkeren ligger faktisk på toppen av fjellet Rovira og byr derfor på 360 graders utsikt over Barcelona, Middelhavet og fjellene rundt. Bunkeren ble bygget under borgerkrigen i 1937, men har blitt renovert og er i dag et populært og romantisk utkikkspunkt.

Bydel: Carmel. T-banestopp: Alfons X.

Blir du mo i knærne av å skue utover en heftig storby sammen med gode venner og et glass bobler – ja, da er dette stedet for deg. Forvirret? Denne bunkeren ligger faktisk på toppen av fjellet Rovira og byr derfor på 360 graders utsikt over Barcelona, Middelhavet og fjellene rundt. Bunkeren ble bygget under borgerkrigen i 1937, men har blitt renovert og er i dag et populært og romantisk utkikkspunkt. _Bydel: Carmel. T-banestopp: Alfons X._

Berlin

1. Søndagshygge i Mauerpark

I Berlin er det populært å gå på loppis (Flohmarkt eller Trödelmarkt) på søndager, og Mauerpark er et av de mest populære. Her har loppemarkedet fått sin renessanse, og med titusenvis av besøkende hver helg er det utvilsomt en megahappening. Markedet er en spenstig blanding av veskedesignere og hipstere, skrot og dingser, og gå for all del ikke glipp av utendørskaraoken der modige sjeler kan synge for hundrevis av heiende tilskuere.

Gleimstraße 55, 104 37 Prenzlauer Berg.

Mauerpark

Mauerpark

Me Collectors Room

Me Collectors Room

2. Me Collectors Room

Me Collectors Room er en privat kunstsamling med en ganske annerledes estetikk og spennende historie. I tillegg til en del samtidskunst stilles det ut en fantastisk samling av megalomaniske memorabilia fra 1600- og 1700-tallets Wunderkammern (kuriosakabinetter). I disse kabinettene samlet Europas rikeste merkelige, fantastiske og rent bisarre ting i grenselandet mellom naturvitenskap, geologi, arkeologi, etnologi og antikviteter. En fantastisk utstilling! Auguststraße 68, Mitte. www.me-berlin.com

3. Shopping og sprading på Torstrasse

Få andre gater vitner om Berlins utvikling som Torstrasse, som i sin tid var en grå og forblåst gate. For noen år siden dukket imidlertid den første hjørnekafeen opp, og den ble en umiddelbar hit blant alle de tilflyttede frilanserne. Siden den gang har det åpnet små designbutikker, gallerier, restauranter, hotellkjeder og medlemsklubben Soho House. Området er rett og slett en salig blanding bistroer, ølkiosker, yogainstitutter og franske bistroer. Småskala, hipt og skikkelig Berlin.

Få andre gater vitner om Berlins utvikling som Torstrasse, som i sin tid var en grå og forblåst gate. For noen år siden dukket imidlertid den første hjørnekafeen opp, og den ble en umiddelbar hit blant alle de tilflyttede frilanserne. Siden den gang har det åpnet små designbutikker, gallerier, restauranter, hotellkjeder og medlemsklubben Soho House. Området er rett og slett en salig blanding bistroer, ølkiosker, yogainstitutter og franske bistroer. Småskala, hipt og skikkelig Berlin.
Kadewe

4. Luksus på Kadewe

Kaufhaus des Westens (”kjøpesenteret i vest”) er byens mest tradisjonelle luksusvaremagasin og Europas nest største. Parfymeavdelingen er en skikkelig prinsessedrøm, men det som tiltrekker seg flest besøkende er den 7 000 kvadratmeter store delikatesseavdelingen. Her møtes byens creme de la creme og vanlige folk blant 1 500 ostetyper, 400 brødsorter og 500 forskjellige praliner.

Tauentzienstraße 21–24, Schöneberg. kadewe.de

Kaufhaus des Westens (”kjøpesenteret i vest”) er byens mest tradisjonelle luksusvaremagasin og Europas nest største. Parfymeavdelingen er en skikkelig prinsessedrøm, men det som tiltrekker seg flest besøkende er den 7 000 kvadratmeter store delikatesseavdelingen. Her møtes byens creme de la creme og vanlige folk blant 1 500 ostetyper, 400 brødsorter og 500 forskjellige praliner. _Tauentzienstraße 21–24, Schöneberg. [kadewe.de](https://www.kadewe.de/)+_

5. Kule uteserveringer

En av Berlins mest populære takterassebarer som fungerer både sommer, vår og høst er Klunkerkranich. Her har du fantastisk utsikt over nesten hele byen, og det fra et tidligere bortglemt tak på et kjøpesenter i Neukölln. Stedet er garantert selfie-vennlig og blir superpopulært så fort solens første stråler treffer taket. En annen fantastisk uteservering du bør besøke hvis det er fint vær er Café am Neuen See. Den ligger midt i parken Tiergarten og er et perfekt alt-i-ett-sted: biergarten med kald drikke, grillretter og pizza på menyen, og rett ved siden av ligger det en liten innsjø hvor du kan leie robåter for en romantisk liten utflukt.

Klunker Kranich, Karl Marx strasse 66, 120 43 Neukölln. klunkerkranich.de
Café am neun See Lichensteinallé 2, 10787 Berlin, Tiergarten

Klunkerkranich

Klunker Kranich

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.