Sri Lanka

Sri Lanka

Sri Lanka

Velkommen til Sri Lanka! Landet med mange tusen års kulturhistorie, frodig natur, fargerikt folkeliv og milelange strender. Ving tilbyr flere forskjellige reisemål – fra havnebyen Galle i sør til strendene ved Negombo rett nord for hovedstaden Colombo. Uansett hvilket reisemål du velger kan du regne med innbydende strender, god mat og spennnede utflukter blant krydderplantasjer, edelstener og storslagen natur. Med Ving kan du reise hit året rundt, og ettersom du flyr med rutefly velger du selv den avreisedatoen som passer deg best og hvor lenge du vil være borte.

Les mer om å reise til Sri Lanka Skjul tekst

Sri Lanka er en gammel Vingfavoritt som kom inn i programmet allerede på 70-tallet. I løpet av årene har vi lært oss hvilke reisemål som er best og hvilke hotell som er mest populære. Derfor kan du være sikker på at du velger det beste av det Sri Lanka har å by på når du reiser med Ving, både når det gjelder hotell, strender eller utflukter til noen av de spennende naturreservatene på øya.

Opplev Sri Lanka
Sri Lanka er så mye mer enn sol og strender. Har man bestemt seg for å reise hit bør man også se så mye som mulig – den gamle hovedstaden Kandy, teplantasjene, jungelen, dyrelivet og den fantastiske utsikten i fjellet som dominerer store deler av øya.

Når er det best vær på Sri Lanka?
Sri Lanka har et tropisk, varmt klima med høy luftfuktighet preget av sydvest-monsunen om sommeren og nordøst-monsunen om vinteren. Ved kysten, der Vings reisemål ligger, er gjennomsnittstemperaturen på dagtid ca. 30 grader året rundt. Nattetemperaturen og vanntemperaturen er også ganske like hele året, men fra april til oktober kan temperaturen være et par grader høyere. Vintermånedene januar, februar og mars er de tørreste. Om natten er det ca. 23 grader og i havet er det 27–28 grader. Dagtemperaturen ligger stadig på ca. 30 grader, men i høylandet er det betydelig kjøligere – ned mot 15 grader og frost kan forekomme. Om våren innledes den fuktige sydvest-monsunen. Regnet kommer vanligvis i form av kraftige skurer, med perioder med sol innimellom. Det meste av årets nedbør kommer i april og i oktober og november.

  • Antall reisemål:  6
  • Antall hotell:  30

Samata Sarana institusjon på Sri Lanka


På Sri Lanka, støtter Ving institusjonen Samata Sarana, som ligger i en av Colombos fattige forsteder. Institusjonen hjelper utsatte barn og voksne ved å gi utdanning, mat og medisinsk hjelp.

Les mer Skjul teksten

Ving støtter to prosjekter i Samata Sarana, en skole for 400 barn og unge som ikke går på den statlige skolen og et prosjekt som tar sikte på å bekjempe feilernæring og sult, ved å gi 500 barn og eldre mennesker frokost, mellommåltid og lunsj fem dager i uken.
Les mer under:
Sosialt ansvar