Viktig informasjon

før reisen

Hva gjelder for min reise?

For fullvaksinerte går det stort sett veldig lett og greit å reise og feriere på de fleste av våre reisemål. Velger du å la deg vaksinere vil det gjøre både reisen og oppholdet enklere og smidigere for deg.

Som utgangspunkt er din fullvaksinering gyldig for innreise i EU i 9 måneder etter siste sprøyte. Deretter er din fullvaksinering kun gyldig for innreise hvis du har fått 3. dose booster-vaksine (2. dose Johnson & Johnson). Det er allikevel land som har en kortere gyldighetsperiode for innreise. Hvis reisemålet ditt avviker fra de 9 månedene, vil du finne informasjon om dette nedenfor, under punktet om Koronasertifikat.

Nedenfor har vi samlet informasjon om innreiseregler for flere reisemål, for at du enkelt skal finne hva som kreves for din reise.

Husk at det er ditt ansvar å sørge for at du oppfyller de krav som gjelder for innreise til ditt reisemål – for eksempel krever de fleste land at du fyller ut et innreiseskjema før avreise.

Informasjonen på denne siden blir oppdatert fortløpende. Husk at det er veldig viktig at du helt frem til avreise holder deg informert om hva som gjelder, da endringer kan skje på kort varsel. Krav og anbefalinger kan bli fjernet, og nye kan bli tilføyet. Vi tar forbehold om eventuelle endringer.

Oppdatert informasjon om ditt reisemål

Covid-19-test, innreisedokumenter, krav til barn

Aruba

Oppdatert 21.01.2022

Aruba har følgende innreisekrav:

1. Innreiseskjema
Alle reisende må fylle ut et innreiseskjema. Uten skjemaets kvittering som reisedokument, får man ikke reise akkurat nå. Allerede på avreiseflyplassen må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet ditt, så sørg for å ha den tilgjengelig når du sjekker inn. Når du fyller ut innreiseskjemaet ditt kjøper du også en forsikring til 15 USD/person (gjelder alle fra og med 15 år).
Innreiseskjema for Aruba

2. Koronatest
Aruba krever at alle personer fra og med 12 år kan vise frem følgende:

  • En negativt PCR-test som er maks. 24 timer gammel ved avreise, med et reisebevis på engelsk.

For tiden er det ikke mulig å reise til Aruba med kun vaksinasjon eller immunitet. Du ha en negativ PCR-test som er maks. 24 timer gammel ved avreise.

Mellomlanding i USA
Hvis du mellomlander i USA på ut- eller hjemreisen din, gjelder samtlige av USAs innreiseregler for deg. Hvis hjemreisen din er via USA regnes dette som en ny innreise og du trenger en ny covid-19-test. For å mellomlande i USA må du også ha et ESTA.

Les mer her.

Bulgaria

Vi vil oppdatere vår informasjon om aktuelle innreisekrav så snart våre første charterflyvinger starter våren 2022.

Skal du reise til Bulgaria i løpet av vinteren, finner du dagens gjeldende reiseinformasjon på regjeringen.no.

Les mer om de enkelte lands innreisekrav på regjeringens reiseinformasjonssider

Den dominikanske republikk

Oppdatert 21.01.2022

Den dominikanske republikk har følgende innreisekrav:
1. Innreiseskjema
Alle reisende må fylle ut et innreiseskjema (eTicket). Samme skjema skal også fylles ut før hjemreisen. Allerede på avreiseflyplassen må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet ditt, så sørg for å ha den tilgjengelig når du sjekker inn.
eTicket for Den dominikanske Republikk

2. Koronasertifikat
Dersom du er fullvaksinert
Hvis du er fullvaksinert minimum 21 dager før avreise og har et gyldig koronasertifikat trenger du kun fylle ut landets offisielle innreiseskjema. Vi anbefaler at du skriver ut bekreftelsen på at du er fullvaksinert via helsenorge.no, så du har det lett tilgjengelig under hele reisen.

Du som ikke er fullvaksinert:
Alle fra og med 5 år som ikke er fullvaksinerte må vise følgende når de reiser fra Norge:

  • En negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved ankomst.

Mellomlanding i USA
Hvis du mellomlander i USA på ut- eller hjemreisen din, gjelder samtlige av USAs innreiseregler for deg. Hvis hjemreisen din er via USA regnes dette som en ny innreise og du trenger en ny covid-19-test. For å mellomlande i USA må du også ha et ESTA.

Les mer her.

Lokale regler
På Den dominikanske republikk er det krav om munnbind innendørs på offentlige steder. Det gjelder alle bortsett fra barn.

Dubai

Oppdatert 21.01.2022

Dubai har følgende innreisekrav:

1. Innreiseskjema / COVID-19 – DXB Smart app
Når du reiser til Dubai kan du fylle ut et digitalt innreiseskjema via appen "COVID19 - DXB Smart", som også fungerer som en smittesporingsapp. Det er ikke obligatorisk å fylle ut skjemaet, men vi anbefaler at du gjør det, så det blir enklere for myndighetene å foreta smittesporing.

Innreiseskjema til Dubai

2. Koronatest
Dubai krever at alle fra og med 12 år kan fremvise følgende på avreiseflyplassen:

  • Negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved avreise.

Vær oppmerksom på at kravet om en negativ PCR-test gjelder alle – også hvis du er fullvaksinert eller er immun.

Vi anbefaler at du skriver ut koronasertifikatet ditt på engelsk via helsenorge.no

For mer informasjon om hva som gjelder før flyvningen din til De forente arabiske emirater, kan du besøke respektive flyselskaps hjemmeside:

Se også:
Les mer om vårt Safe Travel-program her
Status og reiseinformasjon for Dubai fra UD
Vanlige spørsmål og svar om å reise nå?
Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Frankrike

Oppdatert 21.01.2022

Frankrike har følgende innreisekrav:

1. Innreiseskjema
Alle reisende fra og med 12 år må fylle ut og medbringe en egenerklæring om at de ikke har koronasymptomer eller vært i nærkontakt med personer som er bekreftet syk med covid-19. Egenerklæringsskjemaet må printes ut. Uten skjemaet får man ikke reise akkurat nå. Allerede på avreiseflyplassen må du fremvise egenerklæringen din, så sørg for å ha den tilgjengelig når du sjekker inn.
Veiledning og egenerklæringsskjema for Frankrike

2. Koronasertifikat/-test
Du som er fullvaksinert
Hvis du er fullvaksinert med to doser minst 7 dager før avreise eller 28 dager før avreise med én dose Johnson & Johnson, og har et gyldig koronasertifikat, trenger du kun å fylle ut landets offisielle innreiseskjema. Vi anbefaler at du skriver ut koronasertifikatet ditt på engelsk via helsenorge.no

Obs! Fra og med 15. januar 2022 må alle over 18 år, som ble fullvaksinert for mer enn 7 måneder siden, kunne dokumentere en booster-dose for at koronasertifikatet skal være gyldig i Frankrike.

Du som ikke er fullvaksinert trenger test eller immunitetsbevis:
Alle over 12 år som ikke er fullvaksinerte må fremvise dokumentasjon på ett av følgende ved avreise fra Norge:

a) En negativ antigentest (hurtigtest) som er maks. 24 timer gammel ved avreise til Frankrike (se ankomsttidspunkt på billetten din). Dokumenteres med koronasertifikatet eller et testbevis på engelsk.

eller

b) Et såkalt immumitetsbevis (bevis på gjennomgått covid-19) som er som minst 11 dager gammelt, eller som maks. er 180 dager gammelt. Beviset får tidligst være utstedt 11 dager etter covid-19-infeksjonen og det må bevises med Naat (PCR-test). Sertifikatet skal minst inneholde: for- og etternavn, dato når testen ble tatt, type test samt land og det må være på engelsk. Dette beviset er en del av det internasjonale koronasertifikatet. Les mer på Helsenorges nettsider om hva som gjelder og hvordan du går frem.

Bestill tid for koronatest

Vi anbefaler at du bestiller tid til koronatest tidligst tre uker før avreise, ettersom innreisekravene kan endres med kort varsel. Husk at du selv er ansvarlig for å avbestille koronatesten hvis det ikke lenger er krav om test ved innreise, eller hvis du av andre grunner ikke trenger å ta testen.

Lokale regler akkurat nå
I Frankrike må alle fra og med 12 år vise sitt koronasertifikat for å komme inn steder utenfor hotellet, på f.eks. restauranter og severdigheter (gjelder også serveringssteder utendørs). Det er i tillegg obligatorisk med munnbind på offentlige steder innendørs og utendørs, samt i kollektivtrafikken og i taxi.

Hellas

Vi vil oppdatere vår informasjon om aktuelle innreisekrav så snart våre første charterflyvinger starter våren 2022.

Skal du reise til Hellas i løpet av vinteren, finner du dagens gjeldende reiseinformasjon på regjeringen.no.

Les mer om de enkelte lands innreisekrav på regjeringens reiseinformasjonssider

Italia

Oppdatert 21.1.2022

Italia har følgende innreisekrav:

1. Innreiseskjema
Alle reisende må fylle ut et innreiseskjema. Barn kan registreres på en av foreldrenes skjema. Uten skjemaets kvittering som reisedokument, får man ikke reise akkurat nå. Allerede på avreiseflyplassen må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet ditt, så sørg for å ha den tilgjengelig når du sjekker inn.
Veiledning og innreiseskjema til Italia

2. Koronasertifikat og -test
Italia krever at alle reisende må kunne fremvise dokumentasjon på ett av følgende, allerede på avreiseflyplassen:

a) En negativ antigentest (hurtigtest) som er maks. 24 timer gammel ved ankomst til Italia (se ankomsttid på billetten din). Dokumenteres med koronasertifikatet eller et testbevis på engelsk.

eller

b) En negativ PCR-test som er maks. 48 timer gammel ved ankomst. Dokumenteres med koronasertifikatet eller et testbevis på engelsk.

NB! Kravet om negativ covid-19-test gjelder alle – også de som er fullvaksinert eller har immunitetsbevis.

Obs! Fra og med 1. februar 2022 må alle over 18 år, som ble fullvaksinert for mer enn 6 måneder siden, kunne dokumentere en booster-dose for at koronasertifikatet skal være gyldig i Italia.

Er du ikke fullvaksinert, må du dessuten i 5 dagers karantene ved ankomst til Italia. Dette gjelder reisende fra fylte 6 år.

Vi anbefaler at du skriver ut koronasertifikatet ditt på engelsk via helsenorge.no

Lokale regler
I Italia er det munnbindkrav på offentlige steder innendørs og utendørs. Noen spesielle steder er det obligatorisk med et filtrerende munnbind klasse FFP2*. I tillegg må alle over 12 år vise koronasertifikatet sitt for å være innendørs på f.eks. restauranter og severdigheter (gjelder ikke på hotellet ditt). Du kan lese mer om de lokale reglene her

*Munnbind klasse FFP2 er en type munnbind med høy filtreringsgrad.

Kroatia

Vi vil oppdatere vår informasjon om aktuelle innreisekrav så snart våre første charterflyvinger starter våren 2022.

Skal du reise til Kroatia i løpet av vinteren, finner du dagens gjeldende reiseinformasjon på regjeringen.no.

Les mer om de enkelte lands innreisekrav på regjeringens reiseinformasjonssider

Kypros

Vi vil oppdatere vår informasjon om aktuelle innreisekrav så snart våre første charterflyvinger starter våren 2022.

Skal du reise til Kypros i løpet av vinteren, finner du dagens gjeldende reiseinformasjon på regjeringen.no.

Les mer om de enkelte lands innreisekrav på regjeringens reiseinformasjonssider

Maldivene

Oppdatert 21.01.2022

Maldivene har følgende innreisekrav:

1. Helseskjema
Alle reisende må fylle ut et digitalt helseskjema (Traveller Health Declaration) tidligst 48 timer før innsjekk på flyplassen. Samme skjema skal også fylles ut før hjemreise.
Veiledning og innreiseskjema til Maldivene

2. Koronatest
Maldivene krever at alle personer fra og med 1 år kan fremvise følgende:

  • Negativ PCR-test som er maks. 96 timer gammel før avreise, med et reisebevis på engelsk. Dette reisebeviset skal du kunne vise frem under hele oppholdet.

Det er for tiden ikke mulig å reise til Maldivene med kun vaksinasjon eller immunitet. Du ha en negativ PCR-test som er maks. 96 timer gammel ved avreise.

Malta

Oppdatert 21.01.2022

Malta har følgende innreisekrav:

1. Innreiseskjema
Alla reisende må fylle ut et innreiseskjema før innsjekk på avreiseflyplassen. Det gjelder også for barn (fra 0 år). Allerede på avreiseflyplassen må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet ditt, så sørg for å ha den tilgjengelig når du sjekker inn.
Veiledning og innreiseskjema til Malta

2. Koronasertifikat
Dersom du er fullvaksinert
Alle fra fylte 5 år, som er fullvaksinert med to doser senest 14 dager før avreise eller senest 28 dager før avreise med en dose Johnson & Johnson, og har gyldig koronasertifikat, trenger kun å fylle ut landets offisielle innreiseskjema. Vi anbefaler at du skriver ut bekreftelsen på at du er fullvaksinert via helsenorge.no, så du har det lett tilgjengelig under hele reisen.

Dersom du ikke er fullvaksinert
Alle fra og med 5 år som ikke er fullvaksinert må fremvise dokumentasjon på følgende ved avreise fra Norge:

En negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved ankomst til Malta (se ankomsttidspunkt på billetten din), inkludert et reisebevis på engelsk (gjelder for barn fra 5 til og med 11 år). Dokumenteres med koronasertifikatet eller et testbevis på engelsk.

Alle uvaksinerte reisende fra fylte 12 år må i 14 dagers hotellkarantene for egen kostnad samt at de må fremvise en negativ PCR-test før avreise.

Lokale regler
På Malta er det krav om å bruke munnbind for alle fra fylte 12 år på anviste steder samt hvis du omgås personer utenfor reisefølget ditt.

Se også:
Les mer om vårt Safe Travel-program her
Status og reiseinformasjon for Malta fra UD
Ofte stilte spørsmål og svar om å reise akkurat nå
Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Mauritius

Oppdatert 07.01.2022

Mauritius har følgende innreisekrav:
1. Helseskjema
Alle reisende må fylle ut et digitalt helseskjema før innsjekking på flyplassen.
Veiledning og helseskjema for Mauritius

2. Koronatest
Mauritius krever at alle reisende fra 0 år skal kunne fremvise dokumentasjon på et negativt PCR-testresultat som er maks. 72 timer gammel ved avreise. Dette skal du kunne vise frem under hele oppholdet.

Kravet om bevis på negativ PCR-test gjelder alle, også de som er fullvaksinert eller har immunitet.

Er du ikke fullvaksinert må du dessuten i 14 dagers karantene ved ankomst til Mauritius. Dette gjelder reisende fra fylte 18 år.

Vi anbefaler at du skriver ut bekreftelsen på at du er fullvaksinert via helsenorge.no, så du har det lett tilgjengelig under hele reisen.

3. Testkrav under oppholdet
Alle fullvaksinerte reisende og barn under 18 år testes ved ankomst til hotellet og etter fem dager. Hotellet hjelper med testene. Uvaksinerte reisende testes dag 7 i sin karantene samt siste dagen i karantenen.

4. Krav om forsikring
Alle reisende til Mauritius må ha en reiseforsikring som dekker sykdom knyttet til covid-19.

Lokale regler
Krav om munnbind gjelder for alle fra og med 5 år på angitte steder.

Se også:
Les mer om vårt Safe Travel-program her
Status og reiseinformasjon for Mauritius fra UD
Ofte stilte spørsmål og svar om å reise akkurat nå
Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Mexico

Oppdatert 21.01.2022

Mexico har følgende innreisekrav:

1. Innreiseskjema
Alle reisende må fylle ut et digitalt innreiseskjema. Når du har fyllt ut og sendt inn skjemaet, får du tilsendt en QR-kode som skal fremvises ved ankomst til Mexico.

2. Koronatest
Det er for tiden ingen spesielle regler eller krav om covid-19-test for innreise til Mexico.

Mellomlanding i USA
Hvis du mellomlander i USA på ut- eller hjemreisen din, gjelder samtlige av USAs innreiseregler for deg. Hvis hjemreisen din er via USA regnes dette som en ny innreise og du trenger en ny covid-19-test. For å mellomlande i USA må du også ha et ESTA.

Les mer her.

Lokale restriksjoner
Det er påbudt å bruke munnbind i store deler av landet.

Seychellene

Oppdatert 21.01.2022

Seychellene har følgende innreisekrav:
1. Helseskjema
Alle reisende må fylle ut et digitalt helseskjema. Samtidig med at du fyller ut helseskjemaet skal du også kjøpe en forsikring som koster 5.40 euro pr. person.
Helseskjema for Seychellene

2. Koronatest
Seychellene krever at alle fra og med 0 år kan fremvise følgende::

  • En negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved avreise, med dokumentasjon på engelsk. Denne dokumentasjonen skal du kunne vise frem under hele oppholdet.

Vi anbefaler at du skriver ut koronasertifikatet ditt via helsenorge.no, så du har det lett tilgjengelig under hele reisen.

Det er for tiden ikke mulig å reise til Seychellene med kun vaksinasjon eller immunitet. Du ha en negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved avreise.

3. Covid-godkjent hotell
Seychellene krever at du bor på et covid-godkjent hotell. Alle Vings hotell er covid-godkjente. Når du fyller ut helseskjemaet ditt, skal du fylle ut at hotellet ditt er covid-godkjent.

Sri Lanka

Oppdatert 21.01.2022

Sri Lanka har følgende innreisekrav:
1. Innreiseskjema
Alle reisende skal fylle ut et innreiseskjema.

Innreiseskjema for Sri Lanka

2. Krav om visum og forsikring
Alle reisende skal i tillegg gjøre følgende før avreise:

3. Koronasertifikat
Hvis du er fullvaksinert
Sri Lanka krever at alle fullvaksinerte over 12 år skal kunne vise en negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved avreise. Dette gjelder alle - også selv om du er fullvaksinert.

Er du ikke fullvaksinert og mellom 12 og 17 år?
Sri Lanka krever at alle som ikke er fullvaksinerte fra og med 12 år og til og med 17 år skal kunne vise en negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved avreise. I tillegg skal du ta en PCR-test ved ankomst til Sri Lanka (koster 40 USD pr. person og betales sammen med den påkrevde COVID-forsikringen).

Utover dette skal du ta en antigentest (hurtigtest) etter 7 dager.

Er du ikke fullvaksinert og over 18 år?
Sri Lanka krever at alle som ikke er fullvaksinerte fra og med 18 år skal kunne vise en negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved avreise. I tillegg skal du ta en PCR-test ved ankomst til Sri Lanka (koster 40 USD pr. person og betales sammen med den påkrevde COVID-forsikringen).

Vær oppmerksom på at utover ovenstående krav skal de som ikke er fullvaksinerte over 18 år dessuten i 7 netters lokal karantene, "Tourism Bio Bubble".

Utover dette skal du ta en antigentest (hurtigtest) etter 7 dager.

Vi anbefaler at du skriver ut koronasertifikatet ditt på engelsk via helsenorge.no, så du er sikker på å ha det tilgjengelig på reisen.

Lokale regler
For øyeblikket er det krav om munnbind og du skal vise vaksinasjonsbevis når du besøker offentlige steder på Sri Lanka.

Se også:
Les mer om vårt Safe Travel-program her
Status og reiseinformasjon for Seychellene fra UD
Ofte stilte spørsmål og svar om å reise akkurat nå
Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Tsjekkia

Oppdatert 21.01.2022

Tsjekkia har følgende innreisekrav:
1. Helseskjema
Alle reisende fra og med 12 år skal fylle ut et helseskjema. Allerede på avreiseflyplassen i Norge skal du vise bekreftelsen din på helseskjemaet, så husk å ha den tilgjengelig når du sjekker inn.
Helseskjema for Tsjekkia

2. Koronasertifikat
Tsjekkia krever at alle over 18 år som ikke har fått 3. vaksinedose (booster), skal kunne fremvise en negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved avreise (se avreisetid på billetten din.

Kravet om negativ PCR-test gjelder ikke barn under 12 år, samt fullvaksinerte barn 12–17 år.

Vi anbefaler at du skriver ut koronasertifikatet med dokumentasjon på vaksinasjon på engelsk via helsenorge.no, så du er sikker på å ha det tilgjengelig på reisen.

Hvis du ikke er fullvaksinert skal du i tillegg ta en PCR-test mellom dag 5 og 7 etter ankomst. Inntil du mottar et negativt testresultat skal du bruke filtrerende munnbind (filtrerende munnbind er mer beskyttende enn det vanlige engangsmunnbindet).

For øyeblikket kan du ikke sjekke inn på hotell i Tsjekkia hvis du ikke er fullvaksinert eller har immunitet.

Lokale regler
I Tsjekkia kreves det et gyldig koronasertifikat for fullvaksinerte eller immunitet innenfor de siste 6 månedene for å kunne besøke restauranter, barer, museer osv. En negativ COVID-19-test godkjennes ikke.

Se også:
Les mer om vårt Safe Travel-program her
Status og reiseinformasjon for Seychellene fra UD
Ofte stilte spørsmål og svar om å reise akkurat nå
Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Tyrkia

Vi vil oppdatere vår informasjon om aktuelle innreisekrav så snart våre første charterflyvinger starter våren 2022.

Skal du reise til Tyrkia i løpet av vinteren, finner du dagens gjeldende reiseinformasjon på regjeringen.no.

Les mer om de enkelte lands innreisekrav på regjeringens reiseinformasjonssider

USA

Oppdatert 21.01.2022

USA har følgende innreisekrav:

1. Helseerklæring
Alla reisende må fylle ut en digital helseerklæring som du får fra flyselskapet ditt.

2. Vaksinasjon og test
For å reise inn i USA kreves det at alle som har fylt 18 år er fullvaksinert mer enn 14 dager før avreise, eller mer enn 28 dager før avreise med en dose Johnson & Johnson, samt at man kan fremvise gyldig koronasertifikat. I tillegg er det et krav om at du må dokumentere et negativt testresultat på antigentest (hurtigtest) som er tatt maks. 24 timer før avreise.

Kravet om antigentest (hurtigtest) gjelder for alle reisende fra fylte 2 år
Du må sørge for at du får ett reisebevis på engelsk.

For øyeblikket er det ikke mulig å komme inn i USA som voksen uten å være fullvaksinert.

3. ESTA
Som vanlig må alle reisende til USA (også norske statsborgere) søke om innreisetillatelse til USA ved å fylle ut et elektronisk skjema.
Skjemaet finner du på nettet gjennom ESTA - Electronic System for Travel Authorization

Mer informasjon om ESTA

Lokale regler
De ulike delstatene kan ha forskjellige regler, som f.eks. krav om bruk av munnbind i offentlige bygninger, på offentlige transportmidler, restauranter, muséer osv. Du kan lese mer om hva som gjelder hos de lokale myndigheter i USA. For tiden er det strengere krav til bruk av munnbind og fremvising av koronasertifikat i New York enn for eksempel Florida.
Hva gjelder i New York

Se også:
Les mer om vårt Safe Travel-program her
Status og reiseinformasjon for USA fra UD
Ofte stilte spørsmål og svar om å reise akkurat nå
Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Zanzibar

Oppdatert 21.01.2022

Zanzibar har følgende innreisekrav:
1. Helseskjema
Alle reisende må fylle ut et digitalt helseskjema.
Helseskjema for Zanzibar

2. Koronatest
Zanzibar krever at alle personer fra og med 5 år kan fremvise følgende:

  • En negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved avreise, med et reisebevis på engelsk. Dette reisebeviset skal du kunne vise frem under hele oppholdet.

Det er for tiden ikke mulig å reise til Zanzibar med kun vaksinasjon eller immunitet. Du ha en negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved avreise.

Øvrige reisemål

Oppdatert 21.01.2022

Som reisende er det ditt ansvar å holde deg oppdatert på hvilke innreisekrav som gjelder for landet du skal reise til, samt hvilke lokale regler som gjelder på reisemålet. Alle land har innført smittevernregler og lokale restriksjoner som både turister og lokalbefolkning må forholde seg til. Det finnes ulike krav om koronasertifikat og innreiseskjemaer (også for barn fra 0 år) før avreise, samt eventuelle krav om testing før hjemreise m.m.

Krav og restriksjoner kan bli endret med kort varsel, og du må derfor holde deg oppdatert både før og under reisen for å unngå hinder underveis.

Oppdatert informasjon om hva som gjelder for de enkelte reisemål finner du på UDs reiseinformasjonssider

Skal du reise innenfor EU, finner du også informasjon på EUs Reopen-sider.
Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Oppdatert 21.01.2022

Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

UDs globale reiseråd ble fjernet f.o.m. fra 1. oktober. Regjeringen vil gå tilbake til å gjøre en vurdering av reiseråd til hvert enkelt land. Les mer hos UD.

Alle fra og med 16 år som reiser inn til Norge må registrere seg før ankomst til Norge, dette gjelder også norske borgere. Alle fra og med 16 år som kommer til Norge må teste seg etter ankomst, uavhengig av vaksinasjonsstatus. Barn under 16 år trenger ikke fylle ut innreiseskjema og skal ikke testes der det er uforholdsmessig krevende å få tatt test av barnet. Du finner mer informasjon om innreiseregistrering, innreisekarantene, testing og koronasertifikat ved innreise på Regjeringen.no

Det er FHIs smittekart som ligger til grunn for innreisekravene til Norge. Kartet oppdateres ukentlig og endringer kan komme raskt og på kort varsel.

Husk at det er du som reisende som er ansvarlig for å holde deg oppdatert på både nasjonale og lokale regler, samt å sørge for at du har den nødvendig dokumentasjon.

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.