Viktig informasjon

før reisen

Hva gjelder for min reise?

Etter hvert har stort sett alle land i EU/EØS/Schengenområdet opphevet sine innreiserestriksjoner, og det er nesten like enkelt å reise nå som før koronapandemien.

Det er heller ikke lenger påbudt å bruke munnbind om bord i flyene eller på flyplassene innenfor Schengen/EU/EØS. Allikevel kan enkelte flyselskap og flyplasser kreve at munnbind skal brukes, på samme måte som at noen reisemål fortsatt har lokale regler om munnbind på offentlig transport og busser til og fra flyplassen. Vi anbefaler derfor at du alltid har munnbind i håndbagasjen. Flyr du med f.eks. Sunclass Airlines, TUIfly, Novair, SAS, Jettime, Finnair eller Norwegian, trenger du ikke å ha på munnbind om bord.

Nedenfor har vi samlet informasjon om innreisekrav og lokale forhold under hvert land, slik at du lett kan finne hva som kreves i forbindelse med din reise.

Husk at det er ditt ansvar å sørge for at du oppfyller de krav som eventuelt gjelder for innreise dit du skal.

Tips! Reis med nasjonalt ID-kort innenfor Schengen/EU/EØS og til Tyrkia
Mangler du gyldig pass, og skal ut og reise i sommer? Politiet anbefaler i så fall deg som skal reise innenfor Schengen/EU/EØS og til Tyrkia om å bestille nasjonalt ID-kort med reiserett, da dette har noe kortere leveringstid enn pass.

Obs! Hvis du skal reise til Hellas og ikke har fått fornyet passet ditt, kan du reise med ditt utløpte pass som legitimasjon. Dette vil gjelde ut 2022.

Les mer her

Reiserådgiver hos Ving

Ofte stilte spørsmål om å reise nå

Her finner du svar på det de aller fleste lurer på i forbindelse med reiser akkurat nå.

Her finner du svar på det de aller fleste lurer på i forbindelse med reiser akkurat nå.

Oppdatert informasjon om ditt reisemål

Covid-19-test, innreisedokumenter, krav til barn

Albania

Oppdatert 04.08.2022

Albania har følgende innreisekrav:

Albania har ikke lenger innreisekrav og alt er som før Covid-19. Det betyr at du verken trenger å ha gyldig koronasertifikat eller fylle ut innreiseskjema for å reise til Albania . Dette gjelder for alle – enten du er fullvaksinert eller ikke.

På reisemålet
Det er ingen krav, men albanske myndigheter anbefaler bruk av munnbind innendørs på offentlige steder.

Alle passasjerer fra fylte 5 år må bruke munnbind om bord på bussen ved ankomst til Hellas
Når du reiser til Albania lander du på Korfu i Hellas, det er derfor viktig at du forholder deg til innreisekravene som gjelder for Hellas.

Aruba

Oppdatert 04.08.2022

Aruba har ikke lenger krav om test eller gyldig koronasertifikat ved innreise. Dette gjelder for alle – uansett om du er fullvaksinert eller ikke.

Aruba har følgende innreisekrav:

Innreiseskjema
Alle reisende må fylle ut et innreiseskjema. Uten kvittering på utfylt skjema, er det for tiden ikke mulig å reise. Allerede på avreiseflyplassen må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet ditt, så sørg for å ha den tilgjengelig når du sjekker inn. Når du fyller ut innreiseskjemaet, kjøper du også en forsikring til 15 USD/person (gjelder alle fra og med 15 år).
Innreiseskjema for Aruba

Mellomlanding i USA
Hvis du mellomlander i USA på ut- eller hjemreisen din, gjelder samtlige av USAs innreiseregler for deg. Hvis hjemreisen din er via USA regnes dette som en ny innreise og du trenger en covid-19-test. For å mellomlande i USA må du også ha et ESTA.

Les mer her.

Bulgaria

Oppdatert 04.08.2022

Bulgaria har ikke lenger innreisekrav og alt er som før Covid-19. Det betyr at du verken trenger gyldig koronasertifikat eller fylle ut innreiseskjema for å reise til Bulgaria. Dette gjelder for alle – uansett om du er fullvaksinert eller ikke.

Den dominikanske republikk

Oppdatert 04.08.2022

Den dominikanske republikk har følgende innreisekrav:
1. Innreiseskjema
Alle reisende må fylle ut et innreiseskjema (eTicket). Samme skjema skal også fylles ut før hjemreisen. Allerede på avreiseflyplassen må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet ditt, så sørg for å ha den tilgjengelig når du sjekker inn.
eTicket for Den dominikanske Republikk

2. Koronasertifikat
Dersom du er fullvaksinert
Hvis du er fullvaksinert minimum 21 dager før avreise og har et gyldig koronasertifikat trenger du kun fylle ut landets offisielle innreiseskjema. Vi anbefaler at du skriver ut bekreftelsen på at du er fullvaksinert via helsenorge.no, så du har det lett tilgjengelig under hele reisen.

Du som ikke er fullvaksinert:
Alle fra og med 5 år som ikke er fullvaksinerte må vise følgende når de reiser fra Norge:

  • En negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved ankomst.

Mellomlanding i USA
Hvis du mellomlander i USA på ut- eller hjemreisen din, gjelder samtlige av USAs innreiseregler for deg. Hvis hjemreisen din er via USA regnes dette som en ny innreise og du trenger en ny covid-19-test. For å mellomlande i USA må du også ha et ESTA.

Les mer her.

På reisemålet
På Den dominikanske republikk er det krav om munnbind innendørs på offentlige steder. Det gjelder alle bortsett fra barn.

Dubai

Oppdatert 04.08.2022

Dubai har følgende innreisekrav:

1. Innreiseskjema / COVID-19 – DXB Smart app
Når du reiser til Dubai kan du fylle ut et digitalt innreiseskjema via appen "COVID19 - DXB Smart", som også fungerer som en smittesporingsapp. Det er ikke obligatorisk å fylle ut skjemaet, men vi anbefaler at du gjør det, så det blir enklere for myndighetene å foreta smittesporing. Vi tillegg bør du være klar over at enkelte flyselskap krever at dette skjemaet er fylt ut før avreise. Kontakt flyselskapet du skal reise med for å høre hva som gjelder hos dem.

Innreiseskjema til Dubai

Reiser du til Abu Dhabi er det et annet digitalt innreiseskjema i appen Alhosn – Hent appen her

2. Koronasertifikat

Hvis du er vaksinert:
Er du vaksinert med 2. dose mer enn 14 dager før avreise eller med 1. dose Johnson & Johnson mer enn 28 dager før avreise og har et gyldig koronasertifikat, trenger du kun å fylle ut landets digitale innreiseskjema (ikke obligatorisk).

Vi anbefaler at du skriver ut koronasertifikatet ditt på engelsk via helsenorge.no

Hvis du ikke er vaksinert:
Alle over 12 år som ikke er vaksinert skal fremvise følgende allerede på avreiseflyplassen:

a) en negativ PCR-test som er maks. 48 timer gammel ved avreise

eller

b) dokumentasjon på immunitet med et positivt Covid-19-testresultat som er minst 14 dager og maks. 30 dager gammel.

Vi anbefaler at du skriver ut koronasertifikatet ditt på engelsk via helsenorge.no

3. Reiseforsikring
Du skal kunne fremvise en reiseforsikring som dokumenterer at du er dekket i tilfelle smitte med Covid-19. Du må selv kontakte forsikringsselskapet ditt i god tid og få en engelsk bekreftelse på dette. Du kan også bestille reiseforsikring gjennom Ving

For mer informasjon om hva som gjelder før flyvningen din til De forente arabiske emirater, må du besøke respektive flyselskaps hjemmeside:

Se også:
Status og reiseinformasjon for Dubai fra UD

England

Oppdatert 04.08.2022

England har ikke lenger innreisekrav og alt er som før Covid-19. Det betyr at du verken trenger gyldig koronasertifikat eller fylle ut innreiseskjema for å reise til England. Dette gjelder for alle – uansett om du er fullvaksinert eller ikke.

Frankrike

Oppdatert 08.08.2022

Frankrike har ikke lenger noen innreisekrav. Det betyr at du verken trenger gyldig koronasertifikat eller fylle ut innreiseskjema for å reise til Frankrike. Dette gjelder for alle – uansett om du er fullvaksinert eller ikke.

Hellas

Oppdatert 04.08.2022

Hellas har ikke lenger noen innreisekrav. Det betyr at du verken trenger gyldig koronasertifikat eller fylle ut innreiseskjema for å reise til Hellas. Dette gjelder for alle – uansett om du er fullvaksinert eller ikke.

På reisemålet
Generelt fungerer alt stort sett som før koronapandemien – og butikker, restauranter o.l. holder åpent som normalt. Alle fra fylte 5 år må allikevel fortsatt bruke munnbind i kollektivtrafikken, taxi og på sykehus. Det er også anbefalt å bruke munnbind på transport- og utfluktsbusser.

Italia

Oppdatert 04.08.2022

Italia har ikke lenger krav om test eller gyldig koronasertifikat ved innreise. Dette gjelder for alle – uansett om du er fullvaksinert eller ikke.

På reisemålet
Fram til 30. september er det krav om å bruke munnbind av typen FFP2* på offentlige transportmidler og ved sykehusbesøk.

*Munnbind klasse FFP2 er en type munnbind med høy filtreringsgrad.

Kapp Verde

Oppdatert 04.08.2022

Kapp Verde har følgende innreisekrav:

1. Innreiseskjema
Alle reisende må fylle ut et innreiseskjema. Uten kvittering på utfylt skjema, er det for tiden ikke mulig å reise. Allerede på avreiseflyplassen må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet ditt, så sørg for å ha den tilgjengelig når du sjekker inn.
Innreiseskjema for Kapp Verde

2. Koronasertifikat
Alle fra og med 12 år skal kunne fremvise et gyldig koronasertifikat ved avreise til Kapp Verde.

a) Fullvaksinasjon:
Er du vaksinert med 2 doser (eller 1 dose Johnson & Johnson) for mer enn 14 dager siden og maks. 9 måneder siden (270 dager) er vaksinen din gyldig for innreise til Kapp Verde. Har det gått mer enn 9 måneder siden du fikk 2. dose (eller 1. dose Johnson & Johnson) krever Kapp Verde at du skal være vaksinert med den 3. dosen (boostervaksine) eller 2 doser hvis den første vaksinen din var Johnson & Johnson. Hvis du ikke oppfyller disse kravene, regnes ikke vaksinasjonen din som gyldig for innreise til Kapp Verde, og du skal i stedet følge kravene for uvaksinerte. Reisende under 18 år er unntatt fra regelen om 9 måneder (270 dager) og trenger bare 2 doser vaksine, minst 14 dager før avreise.

eller

b) En negativ antigentest som er maks. 48 timer gammel ved ankomst til Kapp Verde, eller en negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved ankomst (se ankomsttid på billetten din), inkludert en bekreftelse på engelsk. Vi anbefaler at du skriver ut koronasertifikatet ditt på engelsk via helsenorge.no, slik at du har det tilgjengelig på hele reisen.

eller

c) Dokumentasjon på immunitet med et positivt Covid-19-testresultat som er maks. 90 dager gammel. Bekreftelsen må tidligst være utstedt 14 dager etter at Covid-19-infeksjonen er bekreftet i Naat (PCR-test). Sertifikatet skal minst inneholde: for- og etternavn, dato når testen ble tatt, type test samt land, og den skal være på engelsk. Denne bekreftelsen er en del av koronasertifikatet. Les mer på nettsidene til Helsenorge om hva som gjelder og hvordan du finner dette.

Barn til og med 11 år omfattes ikke av testkravet.

Se også
Status og reiseinformasjon for Kapp Verde

Kroatia

Oppdatert 04.08.2022

Kroatia har ikke lenger noen innreisekrav og alt er som før Covid-19. Det betyr at du verken trenger gyldig koronasertifikat eller fylle ut innreiseskjema for å reise til Kroatia. Dette gjelder for alle – uansett om du er fullvaksinert eller ikke.

Kypros

Oppdatert 04.08.2022

Kypros har ikke lenger noen innreisekrav. Det betyr at du verken trenger gyldig koronasertifikat eller fylle ut innreiseskjema for å reise til Kypros. Dette gjelder for alle – uansett om du er fullvaksinert eller ikke.

På reisemålet
Generelt fungerer alt stort sett som før koronapandemien – og butikker, restauranter o.l. holder åpent som normalt. Alle fra fylte 12 år må allikevel fortsatt bruke munnbind innendørs, på busstransport til og fra flyplassen, utfluktsbusser, offentlig transport og ved sykehusbesøk.

Madeira

Oppdatert 04.08.2022

Madeira har ikke lenger noen innreisekrav. Det betyr at du verken trenger gyldig koronasertifikat eller fylle ut innreiseskjema for å reise til Madeira. Dette gjelder for alle – uansett om du er fullvaksinert eller ikke.
Obs! Lokale regler på Madeira krever at du viser gyldig koronasertifikat for å besøke offentlige steder innendørs, som f.eks. restauranter – se mer nedenfor.

På reisemålet
Ved besøk innendørs på offentlige steder og på arrangementer må man kunne vise ett av følgende:
a) dokumentasjon på vaksine
eller
b) dokumentasjon på gjennomgått koronasykdom (et såkalt immunitetsbevis) som er maks. 180 dager gammelt
eller
c) dokumentasjon på en negativ antigentest (hurtigtest) som ikke må være eldre enn en uke (en antigentest er gyldig som bevis i 7 dagar)

Dette gjelder ikke på hotellet, men på restauranter utenfor ditt hotell er det krav om å vise dette.
Flere informasjonskanaler skriver at restauranter og barer krever både vaksinebevis og dokumentasjon på negativ antigentest, men hvis du er vaksinert er det kun anbefalt – ikke obligatorisk – å ha begge deler.

Alle fra fylte 6 år må bruke munnbind på offentlige steder innendørs (restaurant, innendørs fellesområder på hotellet etc.), på busstransport til og fra flyplassen, utfluktsbusser og offentlig transport.

Maldivene

Oppdatert 04.08.2022

Maldivene har ikke lenger krav om test eller gyldig koronasertifikat ved innreise. Dette gjelder for alle – uansett om du er fullvaksinert eller ikke.

Maldivene har følgende innreisekrav:

Helseskjema
Alle reisende må fylle ut et digitalt helseskjema (Traveller Health Declaration) tidligst 96 timer før innsjekk på flyplassen. Samme skjema skal også fylles ut før hjemreise.
Veiledning og innreiseskjema til Maldivene

Se også:
Status og reiseinformasjon for Maldivene fra UD

Malta

Oppdatert 04.08.2022

Malta krever ikke lenger at du skal fylle ut innreiseskjema før avreise, hvis du kan fremvise et gyldig koronasertifikat. Barn under 12 trenger ikke fremvise koronasertifikat.

Koronasertifikatet ditt er gyldig for innreise til Malta hvis du kan fremvise dokumentasjon på ett av følgende:

a) Fullvaksinering
Har du fått 2. vaksinedose (eller 1 dose Johnson & Johnson) for minst 14 dager og maks. 9 måneder (270 dager) siden, er vaksinen gyldig for innreise til Malta. Er det mer enn 9 måneder siden du fikk 2. dose (eller 1 dose Johnson & Johnson) krever maltesiske myndigheter at du skal ha 3. dose/boosterdose (eller 2 doser Johnson & Johnson). Reisende under 18 år er unntatt fra regelen om 9 måneder (270 dager), og trenger kun å ha fått dose 2 minst 14 dager før avreise.

b) Negativ Covid-19-test
En negativ antigentest (hurtigtest) som er maks. 24 timer gammel ved ankomst til Malta eller en negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved ankomst til Malta (se ankomsttidspunkt på billetten din).

c) Immunitet
Bekreftet immunitet etter gjennomgått koronasykdom. Positivt PCR-testresultat må være minimum 14 dager og maks. 180 dager gammelt.

Vi anbefaler at du skriver ut koronasertifikatet ditt på engelsk via helsenorge.no, så du har det lett tilgjengelig på reisen.

På reisemålet
På Malta er det påbudt å bruke munnbind på sykehus og på offentlige transportmidler.

Se også:
Status og reiseinformasjon for Malta fra UD

Mauritius

Oppdatert 04.08.2022

Mauritius har ikke lenger krav om test eller gyldig koronasertifikat ved innreise. Dette gjelder for alle – uansett om du er fullvaksinert eller ikke.

Mauritius har følgende innreisekrav:
1. Helseskjema
Alle reisende må fylle ut et digitalt helseskjema før innsjekking på flyplassen.
Veiledning og helseskjema for Mauritius

På reisemålet
På Mauritius er det påbudt å bruke munnbind på offentlige transportmidler og sykehus.

Se også:
Status og reiseinformasjon for Mauritius fra UD

Mexico

Oppdatert 04.08.2022

Mexico har følgende innreisekrav:

1. Innreiseskjema
Alle reisende må fylle ut et digitalt innreiseskjema. Når du har fyllt ut og sendt inn skjemaet, får du tilsendt en QR-kode som skal fremvises ved ankomst til Mexico.

2. Koronatest
Det er for tiden ingen spesielle regler eller krav om covid-19-test for innreise til Mexico.

Mellomlanding i USA
Hvis du mellomlander i USA på ut- eller hjemreisen din, gjelder samtlige av USAs innreiseregler for deg. Hvis hjemreisen din er via USA regnes dette som en ny innreise og du trenger en ny covid-19-test. For å mellomlande i USA må du også ha et ESTA.

Les mer her.

På reisemålet
Det er påbudt å bruke munnbind i store deler av landet.

Portugal (fastlandet)

Oppdatert 04.08.2022

Portugal har ikke lenger noen innreisekrav. Det betyr at du verken trenger gyldig koronasertifikat eller fylle ut innreiseskjema for å reise til Portugal. Dette gjelder for alle – uansett om du er fullvaksinert eller ikke.

På reisemålet
Generelt fungerer alt stort sett som før koronapandemien – og butikker, restauranter o.l. holder åpent som normalt. Alle over 10 år må allikevel fortsatt bruke munnbind på busstransport til og fra flyplassen, utfluktsbusser, offentlig transport og ved sykehusbesøk.

Seychellene

Oppdatert 04.08.2022

Når er vaksinen du har fått gyldig for innreise til Seychellene?
Har du fått 2. vaksinedose (eller 1. dose Johnson & Johnson) for minst 14 dager og maks. 6 måneder (180 dager) siden, er vaksinen gyldig for innreise til Seychellene. Er det mer enn 6 måneder (180 dager) siden, krever Seychellene at alle over 18 år skal ha 3. dose/boosterdose (eller 2. dose Johnson & Johnson).

Er du mellom 12 og 17 år trenger du ikke 3. dose/boosterdose, men 2. dose må være satt minst 14 dager før avreise.

Hvis du ikke oppfyller disse kravene, er ikke vaksinen din godkjent for innreise til Seychellene, og du må da følge kravene som gjelder for reisende som ikke er vaksinert – de ser du her

Seychellene har følgende innreisekrav:
1. Helseskjema
Alle reisende må fylle ut et digitalt helseskjema. Samtidig med at du fyller ut helseskjemaet skal du også kjøpe en forsikring som koster 5.40 euro pr. person.
Helseskjema for Seychellene

2. Koronasertifikat
Alle fra og med 12 år som har gyldig vaksinasjon for innreise til Seychellene og et gyldig koronasertifikat skal fylle ut innreiseskjema og betale for den obligatoriske forsikringen. Se ovenfor når din vaksinasjon er gyldig for innreise.

Er du ikke vaksinert eller oppfyller du ikke vaksinekravene til Seychellene (se ovenfor), skal du kunne fremvise en av følgende allerede på avreiseflyplassen:

a) En negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved avreise, med dokumentasjon på engelsk. Se avreisetidspunkt på billetten din.

eller

b) En negativ antigentest som er maks 24 timer gammel ved avreise

eller

c) Dokumentasjon på immunitet med et positiv Covid-19-testresultat som er minst 2 uker og maks 12 uker gammelt

Barn under 12 år er ikke omfattet av testkrav

Vi anbefaler at du skriver ut koronasertifikatet ditt via helsenorge.no, så du har det lett tilgjengelig under hele reisen.

3. Covid-godkjent hotell
Seychellene krever at du bor på et COVID-godkjent hotell. Alle Vings hotell er COVID-godkjente. Når du fyller ut helseskjemaet ditt, skal du fylle ut at hotellet ditt er COVID-godkjent.

Spania

Oppdatert 04.08.2022

Spania har ikke lenger noen innreisekrav. Det betyr at du verken trenger gyldig koronasertifikat eller fylle ut innreiseskjema for å reise til Spania. Dette gjelder for alle – uansett om du er fullvaksinert eller ikke.
På reisemålet
Generelt fungerer alt stort sett som før koronapandemien – og butikker, restauranter o.l. holder åpent som normalt. Alle over 6 år må allikevel fortsatt bruke munnbind på busstransport til og fra flyplassen, utfluktsbusser, offentlig transport og ved sykehusbesøk.

Thailand

Oppdatert 04.08.2022

Fra 1. juli trenger du ikke lenger fylle ut innreiseskjemaet "Thailand Pass".
Alle reisende fra og med 12 år må fremvise et gyldig koronasertifikat med dokumentasjon på ett av følgende:

a) Fullvaksinering
Er du fullvaksinert og har fått 2. vaksinedose (eller 1. dose Johnson & Johnson) for mer enn 14 dager siden, er vaksinen gyldig for innreise til Thailand, og du vil kunne reise over alt i Thailand.

eller

b) Negativ Covid-19-test
En negativ PCR- eller antigentest (hurtigtest), som er maks. 72 timer gammel ved avreise til Thailand.

Vi anbefaler at du skriver ut koronasertifikatet ditt på engelsk via helsenorge.no, så du har det lett tilgjengelig på reisen.

På reisemålet
Det er ikke lenger et krav om å bruke munnbind utendørs. Det anbefales allikevel å bruke munnbind i banker, butikker, nattmarked, severdigheter og andre steder med større forsamlinger, samt på offentlig transport som buss og taxi.

Tsjekkia

Oppdatert 04.08.2022

Tsjekkia har ikke lenger innreisekrav og alt er som før Covid-19. Det betyr at du verken trenger gyldig koronasertifikat eller fylle ut innreiseskjema for å reise til Tsjekkia. Dette gjelder for alle – uansett om du er fullvaksinert eller ikke.

Lokale regler
I Tsjekkia kreves det at man bruker munnbind av minimum FFP2-/KN95-standard på offentlig transport og ved sykehusbesøk. Barn mellom 3 og 15 år kan bruke
kirurgisk munnbind i stedet.

Se også:
Status og reiseinformasjon for Seychellene fra UD

Tyrkia

Oppdatert 04.08.2022

Tyrkia har ikke lenger innreisekrav. Det betyr at du verken trenger gyldig koronasertifikat eller fylle ut innreiseskjema for å reise til Tyrkia. Dette gjelder for alle – uansett om du er fullvaksinert eller ikke.

På reisemålet
Tyrkia har kun krav om munnbind ved sykehusbesøk.

USA

Oppdatert 04.08.2022

USA har følgende innreisekrav:
For å reise inn i USA kreves det at alle som har fylt 18 år er fullvaksinert mer enn 14 dager før avreise, samt at man kan fremvise gyldig koronasertifikat. Det betyr at det ikke er mulig å komme inn i USA som voksen uten å være fullvaksinert.

Vi anbefaler at du skriver ut koronasertifikatet ditt på engelsk via helsenorge.no, slik at du har det tilgjengelig på hele reisen.

ESTA
Som vanlig må alle reisende til USA (også norske statsborgere) søke om innreisetillatelse til USA ved å fylle ut et elektronisk skjema.
Skjemaet finner du på nettet gjennom ESTA - Electronic System for Travel Authorization

Mer informasjon om ESTA

På reisemålet
Uvaksinerte barn i alderen 2 t.o.m. 17 år må ta en koronatest 3–5 dager etter innreise til USA. Dersom det kan fremvises dokumentasjon på at barnet har hatt korona 90 dager eller mindre før innreise, er det ikke nødvendig å ta testen.

De ulike delstatene kan ha forskjellige regler, som f.eks. krav om bruk av munnbind i offentlige bygninger, på offentlige transportmidler, restauranter, muséer osv. Du kan lese mer om hva som gjelder hos de lokale myndigheter i USA.
Hva gjelder i New York

Se også:
Status og reiseinformasjon for USA fra UD

Zanzibar

Oppdatert 04.08.2022

Zanzibar har følgende innreisekrav:
1. Helseskjema
Alle reisende må fylle ut et digitalt helseskjema.
Helseskjema for Zanzibar

2. Koronasertifikat
Er du vaksinert med 2. dose mer enn 14 dager før avreise eller mer enn 28 dager før avreise med Johnson & Johnson og har et gyldig koronasertifikat, trenger du kun å fylle ut landets helseskjema.

Er du ikke fullvaksinert skal du fremvise testresultat
Alle fra og med 5 år som ikke er fullvaksinert skal fremvise følgende allerede på avreiseflyplassen:

  • En negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved ankomst til Zanzibar (se ankomsttidspunkt på billetten din)

Du skal kunne fremvise koronasertifikatet ditt på engelsk under hele oppholdet. Vi anbefaler at du tar en utskrift av
koronasertifikatet på engelsk via Helsenorge

Øvrige reisemål

Oppdatert 04.08.2022

Som reisende er det ditt ansvar å holde deg oppdatert på hvilke innreisekrav som gjelder for landet du skal reise til, samt hvilke lokale regler som gjelder på reisemålet. Alle land har innført smittevernregler og lokale restriksjoner som både turister og lokalbefolkning må forholde seg til. Det finnes ulike krav om koronasertifikat og innreiseskjemaer (også for barn fra 0 år) før avreise, samt eventuelle krav om testing før hjemreise m.m.

Krav og restriksjoner kan bli endret med kort varsel, og du må derfor holde deg oppdatert både før og under reisen for å unngå hinder underveis.

Oppdatert informasjon om hva som gjelder for de enkelte reisemål finner du på UDs reiseinformasjonssider

Skal du reise innenfor EU, finner du også informasjon på EUs Reopen-sider.
Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Oppdatert 04.08.2022

Krav om negativ test før innreise og krav til innreiseregistering ved ankomst til Norge er opphevet fra 12. februar 2022. Les mer hos regjeringen.no

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.