Viktig informasjon

før reisen

Hva gjelder for min reise?

Stadig flere land fjerner nå sine innreiserestriksjoner, og det begynner å bli enklere å reise. Det er allikevel noen land som opprettholder sine innreisekrav, og derfor er det viktig at du holder deg oppdatert – helt frem til avreise – på hva som gjelder for ditt reisemål.

Nedenfor har vi samlet informasjon om innreisekrav og lokale forhold under hvert land, slik at du lett kan finne hva som kreves i forbindelse med din reise.

Husk at det er ditt ansvar å sørge for at du oppfyller de krav som eventuelt gjelder for innreise dit du skal.

Reiserådgiver hos Ving

Ofte stilte spørsmål om å reise nå

Her finner du svar på det de aller fleste lurer på i forbindelse med reiser akkurat nå.

Her finner du svar på det de aller fleste lurer på i forbindelse med reiser akkurat nå.

Oppdatert informasjon om ditt reisemål

Covid-19-test, innreisedokumenter, krav til barn

Albania

Oppdatert 16.05.2022

Albania har følgende innreisekrav:

Albania har ikke lenger innreisekrav og alt er som før Covid-19. Det betyr at du verken trenger å ha gyldig koronasertifikat eller fylle ut innreiseskjema for å reise til Albania . Dette gjelder for alle – enten du er fullvaksinert eller ikke.

Lokale regler
Det er ingen krav, men albanske myndigheter anbefaler bruk av munnbind innendørs på offentlige steder.

Alle passasjerer fra fylte 5 år må bruke munnbind om bord på bussen ved annkomst til Hellas
Når du reiser til Albania lander du på Korfu i Hellas, det er derfor viktig at du forholder deg til der innreisekraveglene som gjelder for Hellas.

Aruba

Oppdatert 16.05.2022

Aruba har ikke lenger krav om test eller gyldig koronasertifikat ved innreise. Dette gjelder for alle – uansett om du er fullvaksinert eller ikke.

Aruba har følgende innreisekrav:

Innreiseskjema
Alle reisende må fylle ut et innreiseskjema. Uten kvittering på utfylt skjema, er det for tiden ikke mulig å reise. Allerede på avreiseflyplassen må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet ditt, så sørg for å ha den tilgjengelig når du sjekker inn. Når du fyller ut innreiseskjemaet, kjøper du også en forsikring til 15 USD/person (gjelder alle fra og med 15 år).
Innreiseskjema for Aruba

Mellomlanding i USA
Hvis du mellomlander i USA på ut- eller hjemreisen din, gjelder samtlige av USAs innreiseregler for deg. Hvis hjemreisen din er via USA regnes dette som en ny innreise og du trenger en covid-19-test. For å mellomlande i USA må du også ha et ESTA.

Les mer her.

Bulgaria

Oppdatert 16.05.2022

Bulgaria har ikke lenger innreisekrav og alt er som før Covid-19. Det betyr at du verken trenger gyldig koronasertifikat eller fylle ut innreiseskjema for å reise til Bulgaria. Dette gjelder for alle – uansett om du er fullvaksinert eller ikke.

Den dominikanske republikk

Oppdatert 16.05.2022

Den dominikanske republikk har følgende innreisekrav:
1. Innreiseskjema
Alle reisende må fylle ut et innreiseskjema (eTicket). Samme skjema skal også fylles ut før hjemreisen. Allerede på avreiseflyplassen må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet ditt, så sørg for å ha den tilgjengelig når du sjekker inn.
eTicket for Den dominikanske Republikk

2. Koronasertifikat
Dersom du er fullvaksinert
Hvis du er fullvaksinert minimum 21 dager før avreise og har et gyldig koronasertifikat trenger du kun fylle ut landets offisielle innreiseskjema. Vi anbefaler at du skriver ut bekreftelsen på at du er fullvaksinert via helsenorge.no, så du har det lett tilgjengelig under hele reisen.

Du som ikke er fullvaksinert:
Alle fra og med 5 år som ikke er fullvaksinerte må vise følgende når de reiser fra Norge:

  • En negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved ankomst.

Mellomlanding i USA
Hvis du mellomlander i USA på ut- eller hjemreisen din, gjelder samtlige av USAs innreiseregler for deg. Hvis hjemreisen din er via USA regnes dette som en ny innreise og du trenger en ny covid-19-test. For å mellomlande i USA må du også ha et ESTA.

Les mer her.

Lokale regler
På Den dominikanske republikk er det krav om munnbind innendørs på offentlige steder. Det gjelder alle bortsett fra barn.

Dubai

Oppdatert 16.05.2022

Dubai har følgende innreisekrav:

1. Innreiseskjema / COVID-19 – DXB Smart app
Når du reiser til Dubai kan du fylle ut et digitalt innreiseskjema via appen "COVID19 - DXB Smart", som også fungerer som en smittesporingsapp. Det er ikke obligatorisk å fylle ut skjemaet, men vi anbefaler at du gjør det, så det blir enklere for myndighetene å foreta smittesporing. Vi tillegg bør du være klar over at enkelte flyselskap krever at dette skjemaet er fylt ut før avreise. Kontakt flyselskapet du skal reise med for å høre hva som gjelder hos dem.

Innreiseskjema til Dubai

Reiser du til Abu Dhabi er det et annet digitalt innreiseskjema i appen Alhosn – Hent appen her

2. Koronasertifikat

Hvis du er vaksinert:
Er du vaksinert med 2. dose mer enn 14 dager før avreise eller med 1. dose Johnson & Johnson mer enn 28 dager før avreise og har et gyldig koronasertifikat, trenger du kun å fylle ut landets digitale innreiseskjema (ikke obligatorisk).

Vi anbefaler at du skriver ut koronasertifikatet ditt på engelsk via helsenorge.no

Hvis du ikke er vaksinert:
Alle over 12 år som ikke er vaksinert skal fremvise følgende allerede på avreiseflyplassen:

a) en negativ PCR-test som er maks. 48 timer gammel ved avreise

eller

b) dokumentasjon på immunitet med et positivt Covid-19-testresultat som er minst 14 dager og maks. 30 dager gammel.

Vi anbefaler at du skriver ut koronasertifikatet ditt på engelsk via helsenorge.no

3. Reiseforsikring
Du skal kunne fremvise en reiseforsikring som dokumenterer at du er dekket i tilfelle smitte med Covid-19. Du må selv kontakte forsikringsselskapet ditt i god tid og få en engelsk bekreftelse på dette. Du kan også bestille reiseforsikring gjennom Ving

For mer informasjon om hva som gjelder før flyvningen din til De forente arabiske emirater, må du besøke respektive flyselskaps hjemmeside:

Se også:
Status og reiseinformasjon for Dubai fra UD

England

Oppdatert 16.05.2022

England har ikke lenger innreisekrav og alt er som før Covid-19. Det betyr at du verken trenger gyldig koronasertifikat eller fylle ut innreiseskjema for å reise til England. Dette gjelder for alle – uansett om du er fullvaksinert eller ikke.

Frankrike

Oppdatert 16.05.2022

Når er vaksinen du har fått gyldig for innreise til Frankrike?
Har du fått 2. vaksinedose (eller 1. dose Johnson & Johnson) for minst 7 dager og maks. 9 måneder (270 dager) siden, er vaksinen gyldig for innreise til Frankrike. Er det mer enn 9 måneder (270 dager) siden, krever franske myndigheter at du skal ha 3. dose/boosterdose (eller 2. dose Johnson & Johnson). Hvis du ikke oppfyller disse kravene, er ikke vaksinen din godkjent for innreise til Frankrike, og du må da følge kravene som gjelder for reisende som ikke er vaksinert.

Frankrike har følgende innreisekrav:

1. Innreiseskjema
Alle reisende må fylle ut et innreiseskjema. Barn kan registreres på en av foreldrenes skjema. Uten skjemaets kvittering som reisedokument, får man ikke reise akkurat nå. Allerede på avreiseflyplassen må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet ditt, så sørg for å ha den tilgjengelig når du sjekker inn.
Innreiseskjema til Frankrike

2. Koronasertifikat
Alle fra fylte 12 år som har gyldig og godkjent vaksine, trenger kun å ta med gyldig koronasertifikat. I teksten over kan du se hva som regnes som gyldig vaksine.

Vi anbefaler at du skriver ut koronasertifikatet ditt på engelsk via helsenorge.no, så har du det lett tilgjengelig på reisen.

Er du ikke fullvaksinert, må du vise dokumentasjon på negativ koronatest eller immunitet.
Alle over 12 år som ikke er vaksinerte eller ikke oppfyller Frankrikes vaksinekrav (se kravene ovenfor), må fremvise dokumentasjon på ett av følgende ved avreise fra Norge:

a) En negativ PCR- eller antigentest (hurtigtest) som er maks. 48 timer gammel ved ankomst til Frankrike

eller

b) Et såkalt immumitetsbevis (bevis på gjennomgått koronasykdom) som er minst 11 dager gammelt, og maks.180 dager gammelt.

Vi anbefaler at du skriver ut koronasertifikatet ditt på engelsk via helsenorge.no

Italia

Oppdatert 16.05.2022

Italia krever ikke lenger at du skal fylle ut innreiseskjema før avreise, hvis du kan fremvise et gyldig koronasertifikat. Barn under 6 trenger ikke fremvise koronasertifikat.

Koronasertifikatet ditt er gyldig for innreise til Italia hvis du kan fremvise dokumentasjon på ett av følgende:

a) Fullvaksinering
Har du fått 2. vaksinedose (eller 1 dose Johnson & Johnson) for minst 14 dager og maks. 9 måneder (270 dagar) siden, er vaksinen gyldig for innreise til Italia. Er det mer enn 9 måneder siden du fikk 2. dose (eller 1 dos Johnson & Johnson) krever italienske myndigheter at du skal ha 3. dose/boosterdose (eller 2 doser Johnson & Johnson).

b) Negativ Covid-19-test
En negativ antigentest (hurtigtest) som er maks. 48 timer gammel ved ankomst til Italia eller en negativ PCR-test som er mak. 72 timer gammel ved ankomst til Portugal (se ankomsttidspunkt på billetten din).

c) Immunitet
Bekreftet immunitet etter gjennomgått koronasykdom. Positivt PCR-testresultat må være minimum 14 dager og maks. 180 dager gammelt.

Vi anbefaler at du skriver ut koronasertifikatet ditt på engelsk via helsenorge.no, slik at du har det tilgjengelig på hele reisen.

Lokale regler
Fram til 15. juni er det krav om å bruke munnbind på offentlige transportmidler, ved sykehusbesøk samt innendørs på teater, kino, konserter og sportsbegivenheter. NB! Munnbindet må være av typen FFP2*.

*Munnbind klasse FFP2 er en type munnbind med høy filtreringsgrad.

Kapp Verde

Oppdatert 02.05.2022

Våre charterflyvninger til Kapp Verde starter igjen til høsten. Hvis det fortsatt er innreisekrav på dette tidspunktet, vil vi oppdatere informasjonen når vi nærmer oss første avreise.

Kroatia

Oppdatert 16.05.2022

Fra 9. april har ikke Kroatia lenger noen innreisekrav og alt er som før Covid-19. Det betyr at du verken trenger gyldig koronasertifikat eller fylle ut innreiseskjema for å reise til Kroatia. Dette gjelder for alle – uansett om du er fullvaksinert eller ikke.

Maldivene

Oppdatert 16.05.2022
Maldivene har ikke lenger krav om test eller gyldig koronasertifikat ved innreise. Dette gjelder for alle – uansett om du er fullvaksinert eller ikke.

Maldivene har følgende innreisekrav:

Helseskjema
Alle reisende må fylle ut et digitalt helseskjema (Traveller Health Declaration) tidligst 48 timer før innsjekk på flyplassen. Samme skjema skal også fylles ut før hjemreise.
Veiledning og innreiseskjema til Maldivene

Se også:
Status og reiseinformasjon for Maldivene fra UD

Malta

Oppdatert 16.05.2022

Når er vaksinen du har fått gyldig for innreise til Malta?
Har du fått 2. vaksinedose (eller 1. dose Johnson & Johnson) for minst 7 dager og maks. 9 måneder (270 dager) siden, er vaksinen gyldig for innreise til Malta. Er det mer enn 9 måneder (270 dager) siden, krever myndigheterne at du skal ha 3. dose/boosterdose (eller 2. dose Johnson & Johnson). Hvis du ikke oppfyller disse kravene, er ikke vaksinen din godkjent for innreise til Malta, og du må da følge kravene som gjelder for reisende som ikke er vaksinert

Malta har følgende innreisekrav:

1. Innreiseskjema
Alla reisende må fylle ut et innreiseskjema før innsjekk på avreiseflyplassen. Det gjelder også for barn (fra 0 år). Allerede på avreiseflyplassen må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet ditt, så sørg for å ha den tilgjengelig når du sjekker inn.
Veiledning og innreiseskjema til Malta

2. Koronasertifikat
Dersom du er fullvaksinert
Alle fra fylte 5 år som har gyldig og godkjent vaksine, trenger kun å ta med gyldig koronasertifikat og fylle ut innreiseskjemaet. I teksten over kan du se hva som regnes som gyldig vaksine. Vi anbefaler at du skriver ut koronasertikatet ditt på engelsk via helsenorge.no, så du har det lett tilgjengelig under hele reisen.

Er du ikke fullvaksinert, må du vise dokumentasjon på negativ koronatest eller immunitet.
Alle over 5 år som ikke er vaksinerte eller ikke oppfyller Maltas vaksinekrav (se kravene ovenfor), må fremvise dokumentasjon på følgende ved avreise fra Norge:

En negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved ankomst til Malta (se ankomsttidspunkt på billetten din), inkludert et reisebevis på engelsk (gjelder for barn fra 5 til og med 11 år). Dokumenteres med koronasertifikatet eller et testbevis på engelsk.

Lokale regler
På Malta er det krav om å bruke munnbind for alle fra fylte 12 år på anviste steder samt hvis du omgås personer utenfor reisefølget ditt.

Se også:
Status og reiseinformasjon for Malta fra UD

Mauritius

Oppdatert 16.05.2022

Når er vaksinasjonen din gyldig for innreise til Mauritius?
Er du vaksinert med 2. dose mer enn 14 dager før avreise eller mer enn 28 dager før avreise med 1. dose Johnson & Johnson, betraktes du som fullvaksinert på Mauritius. Kan du dokumentere at du har hatt Covid-19 minst 14 dager før avreise og har fått 1 vaksinedose, betraktes du også som fullvaksinert på Mauritius.

Mauritius har følgende innreisekrav:
1. Helseskjema
Alle reisende må fylle ut et digitalt helseskjema før innsjekking på flyplassen.
Veiledning og helseskjema for Mauritius

2. Koronatest
Mauritius krever at alle reisende fra 0 år skal testes (antigentest) ved ankomst til Mauritius. Dette gjelder alle – også om du er fullvaksinert.

Er du ikke fullvaksinert må du dessuten i 7 dagers karantene ved ankomst til Mauritius. Dette gjelder reisende fra fylte 18 år.

Vi anbefaler at du skriver ut koronasertifikatet ditt på engelsk via helsenorge.no, så du har det lett tilgjengelig under hele reisen.

Lokale regler
Krav om munnbind gjelder for alle fra og med 5 år på angitte steder.

Se også:
Status og reiseinformasjon for Mauritius fra UD

Mexico

Oppdatert 16.05.2022

Mexico har følgende innreisekrav:

1. Innreiseskjema
Alle reisende må fylle ut et digitalt innreiseskjema. Når du har fyllt ut og sendt inn skjemaet, får du tilsendt en QR-kode som skal fremvises ved ankomst til Mexico.

2. Koronatest
Det er for tiden ingen spesielle regler eller krav om covid-19-test for innreise til Mexico.

Mellomlanding i USA
Hvis du mellomlander i USA på ut- eller hjemreisen din, gjelder samtlige av USAs innreiseregler for deg. Hvis hjemreisen din er via USA regnes dette som en ny innreise og du trenger en ny covid-19-test. For å mellomlande i USA må du også ha et ESTA.

Les mer her.

Lokale restriksjoner
Det er påbudt å bruke munnbind i store deler av landet.

Portugal (fastlandet)

Oppdatert 16.05.2022

Portugal krever ikke lenger at du skal fylle ut innreiseskjema før avreise, hvis du kan fremvise et gyldig koronasertifikat. Barn under 12 trenger ikke fremvise koronasertifikat.

Koronasertifikatet ditt er gyldig for innreise til Portugal hvis du kan fremvise dokumentasjon på ett av følgende:

a) Fullvaksinering
Har du fått 2. vaksinedose (eller 1 dose Johnson & Johnson) for minst 14 dager og maks. 9 måneder (270 dagar) siden, er vaksinen gyldig for innreise til Portugal. Er det mer enn 9 måneder siden du fikk 2. dose (eller 1 dos Johnson & Johnson) krever portugisiske myndigheter at du skal ha 3. dose/boosterdose (eller 2 doser Johnson & Johnson).

b) Negativ Covid-19-test
En negativ antigentest (hurtigtest) som er maks. 24 timer gammel ved ankomst til Portugal eller en negativ PCR-test som er mak. 72 timer gammel ved ankomst til Portugal (se ankomsttidspunkt på billetten din).

c) Immunitet
Bekreftet immunitet etter gjennomgått koronasykdom. Positivt PCR-testresultat må være minimum 14 dager og maks. 180 dager gammelt.

Vi anbefaler at du skriver ut koronasertifikatet ditt på engelsk via helsenorge.no, så du har det lett tilgjengelig på reisen.

Seychellene

Oppdatert 16.05.2022

Når er vaksinen du har fått gyldig for innreise til Seychellene?
Har du fått 2. vaksinedose (eller 1. dose Johnson & Johnson) for minst 14 dager og maks. 6 måneder (180 dager) siden, er vaksinen gyldig for innreise til Seychellene. Er det mer enn 6 måneder (180 dager) siden, krever Seychellene at alle over 18 år skal ha 3. dose/boosterdose (eller 2. dose Johnson & Johnson).

Er du mellom 12 og 17 år trenger du ikke 3. dose/boosterdose, men 2. dose må være satt minst 14 dager før avreise.

Hvis du ikke oppfyller disse kravene, er ikke vaksinen din godkjent for innreise til Seychellene, og du må da følge kravene som gjelder for reisende som ikke er vaksinert – de ser du her

Seychellene har følgende innreisekrav:
1. Helseskjema
Alle reisende må fylle ut et digitalt helseskjema. Samtidig med at du fyller ut helseskjemaet skal du også kjøpe en forsikring som koster 5.40 euro pr. person.
Helseskjema for Seychellene

2. Koronasertifikat
Alle fra og med 12 år som har gyldig vaksinasjon for innreise til Seychellene og et gyldig koronasertifikat skal fylle ut innreiseskjema og betale for den obligatoriske forsikringen. Se ovenfor når din vaksinasjon er gyldig for innreise.

Er du ikke vaksinert eller oppfyller du ikke vaksinekravene til Seychellene (se ovenfor), skal du kunne fremvise en av følgende allerede på avreiseflyplassen:

a) En negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved avreise, med dokumentasjon på engelsk. Se avreisetidspunkt på billetten din.

eller

b) En negativ antigentest som er maks 24 timer gammel ved avreise

eller

c) Dokumentasjon på immunitet med et positiv Covid-19-testresultat som er minst 2 uker og maks 12 uker gammelt

Barn under 12 år er ikke omfattet av testkrav

Vi anbefaler at du skriver ut koronasertifikatet ditt via helsenorge.no, så du har det lett tilgjengelig under hele reisen.

3. Covid-godkjent hotell
Seychellene krever at du bor på et COVID-godkjent hotell. Alle Vings hotell er COVID-godkjente. Når du fyller ut helseskjemaet ditt, skal du fylle ut at hotellet ditt er COVID-godkjent.

Tsjekkia

Oppdatert 16.05.2022

Tsjekkia har ikke lenger innreisekrav og alt er som før Covid-19. Det betyr at du verken trenger gyldig koronasertifikat eller fylle ut innreiseskjema for å reise til Tsjekkia. Dette gjelder for alle – uansett om du er fullvaksinert eller ikke.

Lokale regler
I Tsjekkia kreves det at man bruker munnbind av minimum FFP2-/KN95-standard på offentlig transport og ved sykehusbesøk. Barn mellom 3 og 15 år kan bruke
kirurgisk munnbind i stedet.

Se også:
Status og reiseinformasjon for Seychellene fra UD

Tyrkia

Oppdatert 16.05.2022

Tyrkia krever ikke lenger at du skal fylle ut et innreiseskjema.

Tyrkia har følgende innreisekrav:

Koronasertifikat
Dersom du er vaksinert
Har du fått 2. vaksinedose mer enn 14 dager (eller mer enn 28 dager med 1 dose Johnson & Johnson) før avreise, og har et gyldig koronasertifikat, er dette det du trenger for innreise.

Vi anbefaler at du skriver ut koronasertifikatet på engelsk, med dokumentasjon på vaksinen, via helsenorge.no, så er du sikker på å ha det lett tilgjengelig på reisen.

Dersom du ikke er vaksinert
Alle fra fylte 12 år, som ikke er vaksinert, må fremvise ett av følgende allerede på avreiseflyplassen:

a) Dokumentasjon på negativ antigentest (hurtigtest) som er maks. 48 timer gammel ved ankomst til Tyrkia (se ankomsttidspunktet på billetten)

eller

b) Dokumentasjon på negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved ankomst til Tyrkia (se ankomsttidspunktet på billetten)

eller

c) Dokumentasjon på immunitet/gjennomgått koronasykdom, i form av et positivt koronatestresultat som er minst 28 dager og maks. 180 dager gammelt.

Vi anbefaler at du skriver ut koronasertifikatet ditt på engelsk via helsenorge.no, slik at du har det tilgjengelig på hele reisen.

Lokale regler
Tyrkia har kun krav om munnbind på offentlig transport og ved sykehusbesøk.

USA

Oppdatert 16.05.2022

USA har følgende innreisekrav:

1. Attest
Alle reisende over 2 år skal fylle ut en attest før avreise.
Attest til USA

2. Vaksinasjon og test
For å reise inn i USA kreves det at alle som har fylt 18 år er fullvaksinert mer enn 14 dager før avreise, eller mer enn 28 dager før avreise med en dose Johnson & Johnson, samt at man kan fremvise gyldig koronasertifikat. I tillegg er det et krav om at du må dokumentere et negativt testresultat på antigentest (hurtigtest) som er tatt 1 kalenderdag før avreise (hvis du f.eks. skal reise på en torsdag, kan du ta testen når som helst i løpet av onsdagen).

Har du tidligere vært smittet med Covid-19 kan du i stedet for ovenstående test fremvise et positivt Covid-19-testresultat som er minimum 10 dager og maks. 90 dager gammelt samt en legeerklæring som sier at du kan reise.

Kravet om antigentest (hurtigtest) gjelder for alle reisende fra fylte 2 år
Du må sørge for at du får ett reisebevis på engelsk.

For øyeblikket er det ikke mulig å komme inn i USA som voksen uten å være fullvaksinert.

Vi anbefaler at du skriver ut koronasertifikatet ditt på engelsk via helsenorge.no, slik at du har det tilgjengelig på hele reisen.

3. ESTA
Som vanlig må alle reisende til USA (også norske statsborgere) søke om innreisetillatelse til USA ved å fylle ut et elektronisk skjema.
Skjemaet finner du på nettet gjennom ESTA - Electronic System for Travel Authorization

Mer informasjon om ESTA

Lokale regler
De ulike delstatene kan ha forskjellige regler, som f.eks. krav om bruk av munnbind i offentlige bygninger, på offentlige transportmidler, restauranter, muséer osv. Du kan lese mer om hva som gjelder hos de lokale myndigheter i USA.
Hva gjelder i New York

Se også:
Status og reiseinformasjon for USA fra UD

Zanzibar

Oppdatert 16.05.2022

Zanzibar har følgende innreisekrav:
1. Helseskjema
Alle reisende må fylle ut et digitalt helseskjema.
Helseskjema for Zanzibar

2. Koronasertifikat
Er du vaksinert med 2. dose mer enn 14 dager før avreise eller mer enn 28 dager før avreise med Johnson & Johnson og har et gyldig koronasertifikat, trenger du kun å fylle ut landets helseskjema.

Er du ikke fullvaksinert skal du fremvise testresultat
Alle fra og med 5 år som ikke er fullvaksinert skal fremvise følgende allerede på avreiseflyplassen:

  • En negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved ankomst til Zanzibar (se ankomsttidspunkt på billetten din)

Du skal kunne fremvise koronasertifikatet ditt på engelsk under hele oppholdet. Vi anbefaler at du tar en utskrift av
koronasertifikatet på engelsk via Helsenorge

Øvrige reisemål

Oppdatert 16.05.2022

Som reisende er det ditt ansvar å holde deg oppdatert på hvilke innreisekrav som gjelder for landet du skal reise til, samt hvilke lokale regler som gjelder på reisemålet. Alle land har innført smittevernregler og lokale restriksjoner som både turister og lokalbefolkning må forholde seg til. Det finnes ulike krav om koronasertifikat og innreiseskjemaer (også for barn fra 0 år) før avreise, samt eventuelle krav om testing før hjemreise m.m.

Krav og restriksjoner kan bli endret med kort varsel, og du må derfor holde deg oppdatert både før og under reisen for å unngå hinder underveis.

Oppdatert informasjon om hva som gjelder for de enkelte reisemål finner du på UDs reiseinformasjonssider

Skal du reise innenfor EU, finner du også informasjon på EUs Reopen-sider.
Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Oppdatert 16.05.2022

Krav om negativ test før innreise og krav til innreiseregistering ved ankomst til Norge er opphevet fra 12. februar 2022. Les mer hos regjeringen.no

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.