Viktig informasjon

før reisen

Hvilke innreisekrav gjelder for ditt reisemål sommeren 2021?

På denne siden kan du holde deg oppdatert på hvilke innreisekrav som gjelder for reiser sommeren 2021. Husk at det er veldig viktig at du helt frem til avreise holder deg oppdatert om hva som gjelder, da endringer kan skje med kort varsel. Krav og anbefalinger kan bli fjernet, og nye kan bli tilføyet. Vi tar forbehold om eventuelle endringer.

Vi sørger for å holde deg oppdatert om reisen din. Ca. 2 uker før avreise vil du motta e-post fra oss med link til denne siden, hvor aktuelle innreisekrav oppdateres fortløpende. Bestiller du din reise senere enn 2 uker før avreise vil du motta e-posten kort tid etter bestilling.

Vi (Ving) flyr ikke til land som er omfattet av reiseråd fra Utenriksdepartementet (UD). F.o.m. 5. juli, har UD opphevet reiserådet for alle land innenfor EØS/Schengen samt Storbritannia, og vurderer jevnlig smittesituasjonen i de øvrige landene.
De landene som er oransje, røde og mørkerøde på FHIs kart viser dermed kun hva som gjelder for innreise tilbake til Norge fra det aktuelle landet. Norske myndigheter fraråder ikke lenger å reise dit, men det er den enkelte reisendes personlige status som avgjør hvilke innreiseregler som gjelder for returen inn i Norge.
For informasjon om vaksine- og karantenebestemmelser for hjemreisen til Norge, se FHIs informasjon om innreisekarantene og regler ved ankomst til Norge.

Husk at det er ditt ansvar at du oppfyller de krav som er satt for innreise til ditt reisemål. Vi oppfordrer i tillegg alltid til å sjekke UD sin reiseinformasjon om landet du skal reise til.

Oppdatert informasjon om ditt reisemål

Covid-19-test, innreisedokumenter, krav til barn

Spania

Oppdatert 30.07.2021

Spania har følgende krav ved innreise:

1. Innreiseskjema
Alle reisende må fylle ut innreisedokumenter før innsjekk på avreiseflyplassen, men tidligst 48 timer før avreise. Dette gjelder også barn fra 0 år. Allerede på avreiseflyplassen i Norge må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet. Husk derfor å ha dette tilgjengelig når du skal sjekke inn.
Veiledning og innreiseskjema til Spania

2. Koronasertifikat
Dersom du bor i/reiser fra en grønn region på EUs smittekart, trenger du ikke å ta test eller fremvise dokumentasjon på vaksine eller immunitet for å få komme med flyet. Frem til mandag 2. august gjelder det hele Norge, og f.o.m. mandag 2. august gjelder det ikke Vestland, Nordland samt Troms og Finnmark. Reisende fra ikke-grønne regioner må fremvise dokumentasjon på negativ covid-19-test, vaksine eller immunitet.

Dette gjelder ikke hvis du reiser til Kanariøyene og skal bo på hotell. Selv om du reiser fra en grønn region krever hotellene på Gran Canaria og Tenerife at du kan fremvise dokumentasjon på ett av de tre punktene nedenfor: test, vaksine eller immunitet. En printet utgave av koronasertifikatet ditt (på engelsk) må fremvises ved innsjekk på hotellet.

Spanske myndigheter foretar kontinuerlig smitterisikovurdering, og innreisereglene til Spania kan derfor bli endret til andre tider enn den ukentlige oppdateringen av EUs smittekart. Det er derfor viktig at du regelmessig sjekker våre oppdateringer på denne siden, for å se hva som gjelder. Hvis du ikke er fullvaksinert, kan du for sikkerhets skyld ta en covid-19-test før avreise.

For regioner som ikke er grønne gjelder det at koronasertifikatet ditt må dokumentere ett av kravene nedenfor (gjelder for aller personer fra fylte 12 år). Dette må kunne fremvises allerede på avreiseflyplassen.

a) En negativ covid-19-test (hurtigtest er godkjent) som er maks. 48 timer (72 timer for Kanariøyene) gammel ved ankomst til Spania (se ankomsttidspunkt på billetten din).

b) Dokumentasjon på at du er fullvaksinert minst 14 dager før avreise.

c) Dokumentasjon på immunitet, i form av et positivt covid-19-testresultat (PCR-test). Testresultatet må ikke være eldre enn 180 dager og må være utstedt tidligst 11 dager etter at du fikk påvist covid-19.
Les mer om covid-19-test før reisen.

Lokale regler
På Kanariøyene og Mallorca er det ikke lenger påbudt å bruke munnbind utendørs, så lenge du kan holde tilstrekkelig avstand (1,5 meter) til andre. Derimot gjelder munnbindpåbudet innendørs på alle offentlige steder for alle unntatt barn under 6 år.
Les mer om vårt Safe Travel-program her

Status og reiseinformasjon for Spania fra UD

Ofte stilte spørsmål og svar om å reise akkurat nå
Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Hellas

Oppdatert 30.07.2021

Hellas har følgende krav ved innreise:

1. Innreiseskjema
Alle reisende må fylle ut og sende inn innreisedokumenter før avreise. Dette gjelder også barn fra 0 år. Uten bekreftelse på innsendt skjema vil du ikke få tillatelse til å reise. Allerede på avreiseflyplassen i Norge må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet. Husk derfor å ha dette tilgjengelig når du skal sjekke inn.
Veiledning og innreiseskjema til Hellas

2. Koronasertifikat
For å reise inn i Hellas kreves det at alle personer f.o.m. fylte 12 år kan fremvise ett av følgende allerede på avreiseflyplassen:

a) En negativ antigentest (hurtigtest) som er maksimalt 48 timer gammel ved ankomst til Hellas (se ankomsttidspunkt på billetten din).

b) En negativ PCR-test som er maksimalt 72 timer gammel ved ankomst til Hellas (se ankomsttidspunkt på billetten din).

c) Dokumentasjon på at du ble fullvaksinert minst 14 dager før avreise.

d) Dokumentasjon på immunitet, i form av et positivt covid-19-testresultat (PCR-test). Testresultatet må ikke være eldre enn 180 dager og må være utstedt tidligst 30 dager etter at du fikk påvist covid-19.

Les mer om covid-19-test før reisen.

Lokale regler
I Hellas er det ikke lenger påbudt å bruke munnbind utendørs, så lenge det er mulig å holde tilstrekkelig avstand til andre (kravet er 1,5 meter). Derimot opprettholdes påbudet om å bruke munnbind på offentlige steder, innendørs, samt på kollektivtransport. Påbudet gjelder for alle, inkludert barn f.o.m. 4 år.
Les mer om vårt Safe Travel-program her

Nye regler for besøk innendørs på restauranter og barer innføres fra 16. juli
Greske myndigheter innfører krav om fullvaksinering eller immunitet for å kunne sitte innendørs på restauranter, barer, arenaer, teatre osv. Dette gjelder ikke for hotell, og ettersom de fleste restauranter og barer på våre reisemål har uteservering, tror vi ikke at dette vil påvirke de besøkende i særlig stor grad.

Reiser mellom øyene
Hellas krever også koronatest og skjema for reisende som skal ta båt mellom øyene. Det gjelder altså f.eks. de som har bestilt hotell på Symi, Kalymnos og Skopelos. Ved ankomst trenger du ikke å teste deg – der kan du benytte den du viste frem ved avreise.

Før hjemreisen, hvis du har reist mellom flere øyer, må du ta en såkalt selvtest som fås kjøpt på et lokalt apotek. Testen må tas dagen før hjemreise. En test koster 5-10 euro, en kostnad du må dekke selv.

Unntatt fra testkravet er alle som har koronasertifikat som viser at man er fullvaksinert for minst 14 dager siden, og/eller er immun etter covid-19-sykdom i løpet av de siste 30–180 dagene. Unntatt er også barn under 12 år.

Du må også fylle ut et skjema for båtturen, både ved ankomst og avreise. Du får skjemaet av vårt personale på reisemålet ved ankomst, og det skal leveres ved ombordstigning i båten. Ulike krav og regler kan gjelde for de forskjellige øyer og båtselskap når det kommer til utfylling – avhengig av om man er fullvaksinert eller ikke. Ved ankomst får du vite hva som gjelder for ditt reisemål.

Mer info og eventuell hjelp til dette vil du få av personalet vårt på reisemålet.

Status og reiseinformasjon for Hellas fra UD


Ofte stilte spørsmål og svar om å reise akkurat nå
Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Kypros

Oppdatert 30.07.2021

Kypros har følgende krav ved innreise:

1. Innreiseskjema
Alle reisende må fylle ut innreisedokumenter før innsjekk på avreiseflyplassen, men tidligst 48 timer før avreise. Dette gjelder også barn fra 0 år. Allerede på avreiseflyplassen i Norge må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet. Husk derfor å ha dette tilgjengelig når du skal sjekke inn.
Veiledning og innreiseskjema til Kypros

2. Koronasertifikat
Det er pr. dags dato ingen restriksjoner for reisende fra Norge til Kypros. Dette er basert på Kypros’ egen smittetallsliste som avviker noe fra EUs smittekart. Så lenge dette er tilfelle trenger du ikke å ta test eller fremvise dokumentasjon på vaksine eller immunitet for å få komme med flyet.

Lokale regler
På Kypros må du for tiden bruke munnbind på offentlige steder – både innendørs og utendørs samt på kollektivtransport. Det gjelder alle – unntatt barn under 12 år. Vi vil presisere at det på strender og ved hotellets bassengområde er unntak fra munnbindpåbud hvis man kan holde tilstrekkelig avstand. Du skal for øvrig holde 2–3 meters avstand.

Krav om et såkalt 'Covid-19 SafePass' er innført for personer over 12 år, innendørs og utendørs der det er samlet flere enn 10 personer. Det betyr at SafePass er nødvendig for å gå på bl.a. restauranter og kafeer utenfor hotellområdet. Innreisetillatelsen "Cyprus Flight Pass" kan benyttes av deg som turist i 7 dager etter ankomst og bør kunne vises enten digitalt eller på papir. Skal du være lengre enn 7 dager på Kypros og ikke er fullvaksinert eller har vært immun i 180 dager, skal du etter den 7. dagen kunne vise en negativ antigentest som er maks. 72 timer gammel, hvis du besøker restauranter eller steder med mer enn 10 personer (det gjelder ikke hotellet du bor på). Etter dag 7 skal du altså testes mer regelmessig enn i løpet av din første ferieuke. Testen kan tas på de fleste apotek og koster ca. 10 euro.

Les mer om vårt Safe Travel-program her

Status og reiseinformasjon for Kypros fra UD

Les mer om covid-19-test før reisen.

Ofte stilte spørsmål og svar om å reise akkurat nå
Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Kroatia

Oppdatert 03.08.2021

Kroatia har følgende krav ved innreise:

1. Innreiseskjema
Alle reisende skal fylle ut innreisedokumenter, enten hjemmefra eller ved ankomst. Dette gjelder også barn fra 0 år. Vi anbefaler at du fyller det ut før avreise for mindre ventetid på flyplassen.
Veiledning og innreiseskjema til Kroatia

2. Koronasertifikat
For å reise inn i Kroatia kreves det at alle personer f.o.m. fylte 12 år kan fremvise ett av følgende allerede på avreiseflyplassen:

a) En negativ antigentest (hurtigtest) som er maks. 48 timer gammel ved ankomst til Kroatia (se ankomsttidspunkt på billetten din).

b) En negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved ankomst til Kroatia (se ankomsttidspunkt på billetten din).

c) Dokumentasjon på at du er vaksinert med 1. dose mellom 22–42 dager før avreise (for AstraZeneca gjelder 22–84 dager).
Hvis det på avreisedagen er mer enn 42 dager (84 dager AstraZeneca) siden du tok 1. dose, må du ha tatt 2. dose før avreise.

d) Dokumentasjon på immunitet, i form av et positivt covid-19-testresultat (PCR-test). Testresultatet må ikke være eldre enn 180 dager og må være utstedt tidligst 11 dager etter at du fikk påvist covid-19.

Lokale regler
I Kroatia må du for tiden bruke munnbind på offentlige steder innendørs. Det gjelder alle – unntatt barn under 7 år. Du må for øvrig holde 1,5 meters avstand.
Les mer om vårt Safe Travel-program her

Status og reiseinformasjon for Kroatia fra UD

Les mer om covid-19-test før reisen.

Ofte stilte spørsmål og svar om å reise akkurat nå
Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Øvrige reisemål

Oppdatert 30.07.2021

Som reisende er det ditt ansvar å holde deg oppdatert på hvilke innreisekrav som gjelder for landet du skal reise til, samt hvilke lokale regler som gjelder på reisemålet. Alle land har innført smittevernregler og lokale restriksjoner som både turister og lokalbefolkning må forholde seg til. Det finnes ulike krav om koronasertifikat og innreiseskjemaer (også for barn fra 0 år) før avreise, samt eventuelle krav om testing før hjemreise m.m.

Krav og restriksjoner kan bli endret med kort varsel, og du må derfor holde deg oppdatert både før og under reisen for å unngå hinder underveis.

Oppdatert informasjon om hva som gjelder for de enkelte reisemål finner du på UDs reiseinformasjonssider

Skal du reise innenfor EU, finner du også informasjon på EUs Reopen-sider.
Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Covid-19-test før du reiser

Covid-19-test før reisen /med reisesertifikat  

De fleste land krever en negativ covid-19-test (koronatest) for at du skal få reise inn i landet. Det finnes dog unntak.
Informasjon om innreisekrav for ditt reisemål finner du her (link til /reiseinformasjon)
Som reisende velger du selv hvor du vil teste deg.

Hvis du som Ving-kunde trenger å ta en test, får du en spesialpris dersom du velger å ta testen hos Valida Health. Du er selv ansvarlig for bestilling, oppmøte og betaling.
Detaljert informasjon finner du på Valida Health sin nettside.

Se hva som gjelder for ditt reisemål

Hvor tilbyr Valida Health testing?

Du kan teste deg på deres testsentre i Oslo, Bergen og Trondheim. Du finner mer informasjon på nettsiden

Slik går du frem

  • Bestill time for covid 19-test via denne linken.
  • Sørg for at du får tatt testen innenfor den tidsrammen som testen er gyldig
  • Husk å ta med nødvendig pass/legitimasjon/reisedokumenter til test-timen

Hva er et reisesertifikat?

Et reisesertifikat er dokumentasjon på din status samt passinformasjon på engelsk som aksepteres av alle land i EU.

Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Alle reisende – med mindre du kan fremvise dokumentasjon på at du er fullvaksinert eller har hatt covid-19 og er immun – må fylle ut et reiseregistreringsskjema før ankomst til Norge. Dette gjelder også om du kommer fra et grønt land/en grønn region. For mer informasjon, se entrynorway.no.

UD har f.o.m. 5. juli fjernet reiseråd til alle land innenfor EØS-/Schengenområdet – samt Storbritannia – men selv om det ikke frarådes å reise til disse landene, er det din status som vaksinert, ikke vaksinert, immun etc. – samt dokumentasjon på dette – som avgjør om du må teste deg før hjemreisen til Norge samt om og hvor lenge du eventuelt må være i karantene etter innreise.

Test før avreise til Norge
Personer som skal reise til Norge fra land med karanteneplikt (såkalte oransje eller røde land/regioner på FHIs smittekart) må ta en covid-19-test (antigen hurtigtest) før avreise. Denne må ikke være eldre enn 24 timer ved flyavgang.
Unntak gjelder dersom man er fullvaksinert eller immun etter covid-19-sykdom de siste 6 månedene. Dette må være dokumentert i koronasertifikatet ditt.
Unntaket gjelder også for barn under 12 år.
Hvis du trenger å teste deg, er personalet vårt behjelpelig, hvis det er mulig, med å prøve å finne et sted du kan gjøre det. Kostnaden må du dekke selv.

Test ved ankomst til Norge
Alle som kommer til Norge har plikt til å teste seg ved grenseovergangsstedet. Dette gjelder også reisende fra grønne land og områder. Det er enkelte unntak fra kravet, blant annet for fullvaksinerte og personer som har gjennomgått covid-19 siste 6 måneder. Barn under 12 år skal ikke testes der det er uforholdsmessig krevende å få tatt testen av barnet.

Det er FHIs smittekart som ligger til grunn for disse bestemmelsene. Kartet oppdateres ukentlig og det er viktig at du følger med på eventuelle endringer som kan komme raskt og på kort varsel. Det gjelder også når du er på reisemålet.
For utfyllende informasjon, se FHIs informasjon om innreisekarantene og regler ved ankomst til Norge.

Husk at det er du som reisende som er ansvarlig for å holde deg oppdatert på både nasjonale og lokale regler, samt å sørge for at du har den nødvendig dokumentasjon.

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.