Viktig informasjon

før reisen

Hva gjelder for min reise?

Dersom du er fullvaksinert trenger du ikke å ta koronatest for å reise innenfor EØS/Schengen akkurat nå. Det du må gjøre er å laste ned koronasertifikatet ditt og fylle ut innreiseskjema til landet du skal reise til. Noen land kan ha spesielle innreiseregler, og det er derfor viktig at du leser informasjonen om hva som gjelder for ditt reisemål.

Til deg som ikke er fullvaksinert har vi nedenfor samlet informasjon om de enkelte lands innreiseregler. Under hvert av landene kan du lett finne hva som kreves for din reise.

Merk at det er ditt ansvar å sørge for at du oppfyller de krav som gjelder for innreise til ditt reisemål.

Informasjonen på denne siden blir oppdatert fortløpende. Husk at det er veldig viktig at du helt frem til avreise holder deg informert om hva som gjelder, da endringer kan skje på kort varsel. Krav og anbefalinger kan bli fjernet, og nye kan bli tilføyet. Vi tar forbehold om eventuelle endringer.

Oppdatert informasjon om ditt reisemål

Covid-19-test, innreisedokumenter, krav til barn

Spania

Oppdatert 10.09.2021

Spania har følgende krav ved innreise:

1. Innreiseskjema
Alle reisende må fylle ut innreisedokumenter før innsjekk på avreiseflyplassen, men tidligst 48 timer før avreise. Dette gjelder også barn fra 0 år. Allerede på avreiseflyplassen i Norge må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet. Husk derfor å ha dette tilgjengelig når du skal sjekke inn.
Veiledning og innreiseskjema til Spania

2. Koronasertifikat
Dersom du er fullvaksinert
Er du fullvaksinert senest 14 dager før avreise, og har et gyldig koronasertifikat, trenger du kun å fylle ut det offisielle innreiseskjemaet som kreves for innreise til Spania. Vi anbefaler at du også tar en utskrift av koronasertifikatet, slik at du har det lett tilgjengelig under reisen.

Dersom du ikke er fullvaksinert må du fremvise koronatest eller immunitetsattest
Alle fra fylte 12 år, som ikke er fullvaksinert, må fremvise ett av følgende ved ankomst fra Norge til Spania:

a) En negativ covid-19-test (hurtigtest er godkjent) som er maks. 48 timer (72 timer for Kanariøyene) gammel ved ankomst til Spania (se ankomsttidspunkt på billetten din).

b) Dokumentasjon på immunitet, i form av et positivt covid-19-testresultat (PCR-test). Testresultatet må ikke være eldre enn 180 dager og må være utstedt tidligst 11 dager etter at du fikk påvist covid-19.
Les mer om covid-19-test før reisen.

Dersom du bor i/reiser fra en grønn region på EUs smittekart, trenger du ikke å ta test eller fremvise dokumentasjon på vaksine eller immunitet for å få komme med flyet. Reisende fra ikke-grønne regioner må fremvise dokumentasjon på negativ covid-19-test, vaksine eller immunitet.
For øyeblikket er avreiseregionen Viken, som Oslo Lufthavn (Gardermoen) ligger i, ikke grønn.

Skal du reise til Kanariøyene og bo på hotell, gjelder andre krav. Selv om du reiser fra en grønn region krever hotellene på Gran Canaria og Tenerife at du kan fremvise dokumentasjon på ett av de tre punktene nedenfor: test, vaksine eller immunitet. En utskrift av koronasertifikatet ditt (på engelsk) må fremvises ved innsjekk på hotellet.

Spanske myndigheter foretar kontinuerlig smitterisikovurdering, og innreisereglene til Spania kan derfor bli endret til andre tider enn den ukentlige oppdateringen av EUs smittekart. Det er derfor viktig at du regelmessig sjekker våre oppdateringer på denne siden, for å se hva som gjelder. Hvis du ikke er fullvaksinert, kan du for sikkerhets skyld ta en covid-19-test før avreise.

Krav om utskrift av koronasertifikat på Gran Canaria og Tenerife
Reiser du til Kanariøyene og skal bo på hotell, krever hotellene at du kan fremvise dokumentasjon på at du er vaksinert, testet eller immun (se under "les mer" i punkt 2). En utskrift av koronasertifikatet ditt (på engelsk) eller annen dokumentasjon må vises ved innsjekk på hotellet. Det gjelder alle reisende f.o.m. fylte 12 år.

Lokale regler
På Kanariøyene og Mallorca er det ikke lenger påbudt å bruke munnbind utendørs, så lenge du kan holde tilstrekkelig avstand (1,5 meter) til andre. Derimot gjelder munnbindpåbudet innendørs på alle offentlige steder for alle unntatt barn under 6 år.
Les mer om vårt Safe Travel-program her

Status og reiseinformasjon for Spania fra UD

Ofte stilte spørsmål og svar om å reise akkurat nå

Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Hellas

Oppdatert 10.09.2021

Hellas har følgende krav ved innreise:

1. Innreiseskjema
Alle reisende må fylle ut og sende inn innreisedokumenter før avreise. Dette gjelder også barn fra 0 år. Uten bekreftelse på innsendt skjema vil du ikke få tillatelse til å reise. Allerede på avreiseflyplassen i Norge må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet. Husk derfor å ha dette tilgjengelig når du skal sjekke inn.
Veiledning og innreiseskjema til Hellas

2. Koronasertifikat
Dersom du er fullvaksinert
Er du fullvaksinert senest 14 dager før avreise, og har et gyldig koronasertifikat, trenger du kun å fylle ut det offisielle innreiseskjemaet som kreves for innreise til Hellas. Vi anbefaler at du også tar en utskrift av koronasertifikatet, slik at du har det lett tilgjengelig under reisen.

Dersom du ikke er fullvaksinert må du fremvise koronatest eller immunitetsattest
Alle fra fylte 12 år, som ikke er fullvaksinert, må fremvise ett av følgende ved ankomst fra Norge til Hellas:

a) En negativ antigentest (hurtigtest) som er maks. 48 timer gammel ved ankomst til Hellas (se ankomsttidspunkt på billetten din).

b) Dokumentasjon på immunitet, i form av et positivt covid-19-testresultat (PCR-test). Testresultatet må ikke være eldre enn 180 dager og må være utstedt tidligst 30 dager etter at du fikk påvist covid-19.

Les mer om covid-19-test før reisen.

Lokale regler
I Hellas er det ikke lenger påbudt å bruke munnbind utendørs, så lenge det er mulig å holde tilstrekkelig avstand til andre (kravet er 1,5 meter). Derimot opprettholdes påbudet om å bruke munnbind på offentlige steder, innendørs, samt på kollektivtransport. Påbudet gjelder for alle, inkludert barn f.o.m. 4 år.
Les mer om vårt Safe Travel-program her

Nye regler for besøk innendørs på restauranter og barer innføres fra 16. juli
Greske myndigheter innfører krav om fullvaksinering eller immunitet for å kunne sitte innendørs på restauranter, barer, arenaer, teatre osv. Dette gjelder ikke for hotell, og ettersom de fleste restauranter og barer på våre reisemål har uteservering, tror vi ikke at dette vil påvirke de besøkende i særlig stor grad.

Reiser mellom øyene

Hellas krever også koronatest og skjema for reisende som skal ta båt mellom øyene. Det gjelder altså f.eks. de som har bestilt hotell på Symi, Kalymnos og Skopelos. Ved ankomst trenger du ikke å teste deg – der kan du benytte den du viste frem ved avreise.

Før hjemreisen, hvis du har reist mellom flere øyer, må du ta en såkalt selvtest som fås kjøpt på et lokalt apotek. Testen må tas dagen før hjemreise. En test koster 5-10 euro, en kostnad du må dekke selv.

Unntatt fra testkravet er alle som har koronasertifikat som viser at man er fullvaksinert for minst 14 dager siden, og/eller er immun etter covid-19-sykdom i løpet av de siste 30–180 dagene. Unntatt er også barn under 12 år.

Du må også fylle ut et skjema for båtturen, både ved ankomst og avreise. Du får skjemaet av vårt personale på reisemålet ved ankomst, og det skal leveres ved ombordstigning i båten. Ulike krav og regler kan gjelde for de forskjellige øyer og båtselskap når det kommer til utfylling – avhengig av om man er fullvaksinert eller ikke. Ved ankomst får du vite hva som gjelder for ditt reisemål.

Mer info og eventuell hjelp til dette vil du få av personalet vårt på reisemålet.

Kypros

Oppdatert 10.09.2021

Kypros har følgende krav ved innreise:

1. Innreiseskjema
Alle reisende må fylle ut innreisedokumenter før innsjekk på avreiseflyplassen, men tidligst 48 timer før avreise. Dette gjelder også barn fra 0 år. Allerede på avreiseflyplassen i Norge må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet. Husk derfor å ha dette tilgjengelig når du skal sjekke inn.
Veiledning og innreiseskjema til Kypros

2. Koronasertifikat
Dersom du er fullvaksinert
Er du fullvaksinert, kan du allerede dagen etter reise med et gyldig koronasertifikat/dokumentasjon på at du er fullvaksinert (er du vaksinert med Janssen Johnson & Johnson, skal du være fullvaksinert minst 14 dager før avreise).

Dersom du ikke er fullvaksinert må du fremvise koronatest eller immunitetsattest
Alle fra fylte 12 år, som ikke er fullvaksinert, må fremvise ett av følgende allerede på avreiseflyplassen:

a) En negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved avreise.

b) Dokumentasjon på immunitet, i form av et positivt covid-19-testresultat (PCR-test). Attesten må ikke være eldre enn 180 dager og må være utstedt tidligst 14 dager etter at du fikk påvist covid-19.

Testkrav ved ankomst til Kypros, hvis du ikke er vaksinert eller immun
Hvis du ikke er fullvaksinert eller har immunitet, krever de kypriotiske myndighetene at du tar en ny covid-19-test ved ankomst til Larnaca flyplass. Dette gjelder alle over 12 år. Når du har tatt testen, kan du kjøre til hotellet ditt og vente på testsvaret som forventes å komme ca. tre timer etter at testen er tatt. Testen koster 15 euro pr. person, og hvis du tar vare på kvitteringen kan du sende den til Ving på Quality@ving.no sammen med opplysninger om ditt billettnummer og kontonummer, så vil du få beløpet refundert.

Lokale regler
På Kypros må du for tiden bruke munnbind på offentlige steder – både innendørs og utendørs samt på kollektivtransport. Det gjelder alle – unntatt barn under 12 år. Vi vil presisere at det på strender og ved hotellets bassengområde er unntak fra munnbindpåbud hvis man kan holde tilstrekkelig avstand. Du skal for øvrig holde 2–3 meters avstand.

Krav om et såkalt 'Covid-19 SafePass' er innført for personer over 12 år, innendørs og utendørs der det er samlet flere enn 10 personer. Det betyr at SafePass er nødvendig for å gå på bl.a. restauranter og kafeer utenfor hotellområdet. Innreisetillatelsen "Cyprus Flight Pass" kan benyttes av deg som turist i 7 dager etter ankomst og bør kunne vises enten digitalt eller på papir. Skal du være lengre enn 7 dager på Kypros og ikke er fullvaksinert eller har vært immun i 180 dager, skal du etter den 7. dagen kunne vise en negativ antigentest som er maks. 72 timer gammel, hvis du besøker restauranter eller steder med mer enn 10 personer (det gjelder ikke hotellet du bor på). Etter dag 7 skal du altså testes mer regelmessig enn i løpet av din første ferieuke. Testen kan tas på de fleste apotek og koster ca. 10 euro. Er du ferdigvaksinert behøver du ikke å teste deg, du kan benytte koronasertifikatet som SafePass.

Les mer om vårt Safe Travel-program her

Status og reiseinformasjon for Kypros fra UD

Les mer om covid-19-test før reisen.

Ofte stilte spørsmål og svar om å reise akkurat nå

Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Kroatia

Oppdatert 10.09.2021

Kroatia har følgende krav ved innreise:

1. Innreiseskjema
Alle reisende må fylle ut innreiseskjema, enten hjemmefra eller på flyplassen ved ankomst. Dette gjelder også barn fra 0 år. På flyplassen i Kroatia må du fremvise skjemaet, og vi anbefaler derfor at du fyller det ut hjemme for å begrense kø og ventetid.
Veiledning og innreiseskjema til Kroatia

2. Koronasertifikat
Dersom du er fullvaksinert
For å reise inn i Kroatia kreves det dokumentasjon på at du er vaksinert med 1. dose mellom 22–42 dager før avreise (for AstraZeneca gjelder 22–84 dager).
Hvis det på avreisedagen er mer enn 42 dager (84 dager AstraZeneca) siden du tok 1. dose, må du ha tatt 2. dose før avreise. Vi anbefaler at du også tar en utskrift av koronasertifikatet, slik at du har det lett tilgjengelig under reisen.

Dersom du ikke er fullvaksinert må du fremvise koronatest eller immunitetsattest
Alle fra fylte 12 år, som ikke er fullvaksinert, må fremvise ett av følgende ved ankomst fra Norge til Kroatia:

a) En negativ antigentest (hurtigtest) som er maks. 48 timer gammel ved ankomst til Kroatia (se ankomsttidspunkt på billetten din).

b) Dokumentasjon på immunitet, i form av et positivt covid-19-testresultat (PCR-test). Testresultatet må ikke være eldre enn 270 dager og må være utstedt tidligst 11 dager etter at du fikk påvist covid-19.

Lokale regler
I Kroatia må du for tiden bruke munnbind på offentlige steder innendørs. Det gjelder alle – unntatt barn under 7 år. Du må for øvrig holde 1,5 meters avstand.
Les mer om vårt Safe Travel-program her

Status og reiseinformasjon for Kroatia fra UD

Les mer om covid-19-test før reisen.

Ofte stilte spørsmål og svar om å reise akkurat nå

Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

KAPP VERDE

Oppdatert 10.09.2021

Kapp Verde har følgende krav ved innreise:

1. Innreiseskjema:
Alle reisende skal fylle ut et innreiseskjema på de lokale myndighetenes hjemmeside. Vi oppdaterer med mer informasjon om innreiseskjemaet når første avreise til Kapp Verde nærmer seg.

2. Koronasertifikat
Dersom du er fullvaksinert
Er du fullvaksinert senest 14 dager før avreise, og har et gyldig koronasertifikat, trenger du kun å fylle ut det offisielle innreiseskjemaet som kreves for innreise til Kapp Verde. Er du vaksinert med Janssen Johnson & Johnson, skal du være fullvaksinert minst 28 dager før avreise. Vi anbefaler at du også tar en utskrift av koronasertifikatet, slik at du har det lett tilgjengelig under reisen.

Dersom du ikke er fullvaksinert må du fremvise koronatest eller immunitetsattest
For å reise til Kapp Verde kreves det at alle fra og med 7 år kan fremvise _ett av følgende allerede på avreiseflyplassen:

a) En negativ antigentest (hurtigtest) som er maks. 48 timer gammel eller PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved ankomst til Kapp Verde.

b) Dokumentasjon på immunitet i form av et positivt covid-19-testresultat, som er minst 14 dager og maks. 90 dager gammel.

Vi anbefaler at du printer ut koronasertifikatet på engelsk så du er sikker på at du har det tilgjengelig på reisen.

Lokale regler
På Kapp Verde må alle over 10 år bruke munnbind på offentlige steder, både innendørs og utendørs.

Se også:
Les mer om vårt Safe Travel-program her
Ofte stilte spørsmål og svar om å reise akkurat nå
Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

THAILAND

Oppdatert 15.09.2021

Det er foreløpig for tidlig å si noe om hvilke innreisekrav som vil gjelde for vinterens reiser til Thailand. Vi forventer at det kommer ny informasjon fra Utenriksdepartementet og de lokale myndigheter i midten av oktober. Så fort vi vet mer, vil vi oppdatere informasjonen vår på denne siden samt kontakte alle våre gjester når det nærmer seg avreise.

Øvrige reisemål

Oppdatert 10.09.2021

Som reisende er det ditt ansvar å holde deg oppdatert på hvilke innreisekrav som gjelder for landet du skal reise til, samt hvilke lokale regler som gjelder på reisemålet. Alle land har innført smittevernregler og lokale restriksjoner som både turister og lokalbefolkning må forholde seg til. Det finnes ulike krav om koronasertifikat og innreiseskjemaer (også for barn fra 0 år) før avreise, samt eventuelle krav om testing før hjemreise m.m.

Krav og restriksjoner kan bli endret med kort varsel, og du må derfor holde deg oppdatert både før og under reisen for å unngå hinder underveis.

Oppdatert informasjon om hva som gjelder for de enkelte reisemål finner du på UDs reiseinformasjonssider

Skal du reise innenfor EU, finner du også informasjon på EUs Reopen-sider.
Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Covid-19-test før du reiser

Covid-19-test før reisen /med reisesertifikat  

De fleste land krever en negativ covid-19-test (koronatest) for at du skal få reise inn i landet. Det finnes dog unntak.
Informasjon om innreisekrav for ditt reisemål finner du her
Som reisende velger du selv hvor du vil teste deg.

Hvis du som Ving-kunde trenger å ta en test, får du en spesialpris dersom du velger å ta testen hos Valida Health. Du er selv ansvarlig for bestilling, oppmøte og betaling.
Detaljert informasjon finner du på Valida Health sin nettside.

Se hva som gjelder for ditt reisemål

Hvor tilbyr Valida Health testing?

Du kan teste deg på deres testsentre i Oslo, Bergen og Trondheim. Du finner mer informasjon på nettsiden

Slik går du frem

  • Bestill time for covid 19-test via denne linken.
  • Sørg for at du får tatt testen innenfor den tidsrammen som testen er gyldig
  • Husk å ta med nødvendig pass/legitimasjon/reisedokumenter til test-timen

Hva er et reisesertifikat?

Et reisesertifikat er dokumentasjon på din status samt passinformasjon på engelsk som aksepteres av alle land i EU.

Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

UD har f.o.m. 5. juli fjernet reiseråd til alle land innenfor EØS-/Schengenområdet – samt Storbritannia – men selv om det ikke frarådes å reise til disse landene, er det din status som vaksinert, ikke vaksinert, immun etc. – samt dokumentasjon på dette – som avgjør om du må teste deg før hjemreisen til Norge samt om og hvor lenge du eventuelt må være i karantene etter innreise.

Dersom du er fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 siste 6 måneder og har et gyldig koronasertifikat
Er du fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 siste 6 måneder og har et gyldig koronasertifikat, trenger du ikke å gjøre noen ting før hjemreise til Norge. Du trenger heller ikke å ta covid-19-test på flyplassen i Norge og heller ikke ha innreisekarantene.

Dersom du ikke er fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 siste 6 måneder

1. Innreiseregistrering
Alle reisende (også barn fra 0 år) som ikke er vaksinerte eller har gjennomgått covid-19 siste 6 måneder må fylle ut et skjema for innreiseregistrering før ankomst til Norge. Dette gjelder også om du kommer fra et grønt land/en grønn region. For mer informasjon, se Entrynorway.

2. Test før hjemreise til Norge
Dersom du ikke er fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 siste 6 måneder og skal reise til Norge fra land med karanteneplikt (såkalte oransje eller røde land/regioner på FHIs smittekart) må du ta en covid-19-test (antigen hurtigtest) før avreise. Gjelder ikke for barn under 12 år. Denne må ikke være eldre enn 24 timer ved flyavgang. Hvis du trenger å teste deg på reisemålet, er personalet vårt behjelpelig, hvis det er mulig, med å prøve å finne et sted du kan gjøre det. Kostnaden må du dekke selv.

3. Test ved ankomst til Norge
Dersom du ikke er fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 siste 6 måneder må du teste deg ved grenseovergangsstedet. Dette gjelder også reisende fra grønne land og områder. Gjelder ikke for barn under 12 år.

4. Innreisekarantene
Det er visse karanteneregler ved ankomst til Norge dersom du ikke er fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 siste 6 måneder. Men det er noen unntak. Det er viktig at du holder deg oppdatert på hvilke regler som gjelder for deg.

Det er FHIs smittekart som ligger til grunn for disse bestemmelsene. Kartet oppdateres ukentlig og det er viktig at du følger med på eventuelle endringer som kan komme raskt og på kort varsel. Det gjelder også når du er på reisemålet.
For utfyllende informasjon, se FHIs informasjon om innreisekarantene og regler ved ankomst til Norge.

Husk at det er du som reisende som er ansvarlig for å holde deg oppdatert på både nasjonale og lokale regler, samt å sørge for at du har den nødvendig dokumentasjon.

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.