Viktig informasjon

før reisen

Hva gjelder for min reise?

Dersom du er fullvaksinert trenger du ikke å ta koronatest for å reise innenfor EØS/Schengen akkurat nå. Det du må gjøre er å laste ned koronasertifikatet ditt og fylle ut innreiseskjema til landet du skal reise til. Noen land kan ha spesielle innreiseregler, og det er derfor viktig at du leser informasjonen om hva som gjelder for ditt reisemål.

Til deg som ikke er fullvaksinert har vi nedenfor samlet informasjon om de enkelte lands innreiseregler. Under hvert av landene kan du lett finne hva som kreves for din reise.

Merk at det er ditt ansvar å sørge for at du oppfyller de krav som gjelder for innreise til ditt reisemål.

Informasjonen på denne siden blir oppdatert fortløpende. Husk at det er veldig viktig at du helt frem til avreise holder deg informert om hva som gjelder, da endringer kan skje på kort varsel. Krav og anbefalinger kan bli fjernet, og nye kan bli tilføyet. Vi tar forbehold om eventuelle endringer.

Oppdatert informasjon om ditt reisemål

Covid-19-test, innreisedokumenter, krav til barn

Aruba

Oppdatert 26.11.2021

Aruba har følgende innreisekrav:

1. Innreiseskjema
Alle reisende må fylle ut et innreiseskjema. Uten skjemaets kvittering som reisedokument, får man ikke reise akkurat nå. Allerede på avreiseflyplassen må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet ditt, så sørg for å ha den tilgjengelig når du sjekker inn. Når du fyller ut innreiseskjemaet ditt kjøper du også en forsikring til 15 USD/person (gjelder alle fra og med 15 år).
Innreiseskjema for Aruba

2. Koronatest
Aruba krever at alle personer fra og med 12 år kan vise frem følgende:

 • En negativt PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved avreise, med et reisebevis på engelsk.

For tiden er det ikke mulig å reise til Aruba med kun vaksinasjon eller immunitet. Du ha en negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved avreise.

Mellomlanding i USA
Hvis du mellomlander i USA på ut- eller hjemreisen din, gjelder samtlige av USAs innreiseregler for deg. Hvis hjemreisen din er via USA regnes dette som en ny innreise og du trenger en ny covid-19-test. For å mellomlande i USA må du også ha et ESTA.

Les mer her.

Den dominikanske republikk

Oppdatert 26.11.2021
Den dominikanske republikk har følgende innreisekrav:
1. Innreiseskjema
Alle reisende må fylle ut et innreiseskjema (eTicket). Samme skjema skal også fylles ut før hjemreisen. Allerede på avreiseflyplassen må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet ditt, så sørg for å ha den tilgjengelig når du sjekker inn.
eTicket for Den dominikanske Republikk

2. Koronasertifikat
Dersom du er fullvaksinert
Hvis du er fullvaksinert minimum 21 dager før avreise og har et gyldig koronasertifikat trenger du kun fylle ut landets offisielle innreiseskjema. Vi anbefaler at du skriver ut bekreftelsen på at du er fullvaksinert via helsenorge.no, så du har det lett tilgjengelig under hele reisen.

Du som ikke er fullvaksinert:
Alle fra og med 5 år som ikke er fullvaksinerte må vise følgende når de reiser fra Norge:

 • En negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved ankomst.

Mellomlanding i USA
Hvis du mellomlander i USA på ut- eller hjemreisen din, gjelder samtlige av USAs innreiseregler for deg. Hvis hjemreisen din er via USA regnes dette som en ny innreise og du trenger en ny covid-19-test. For å mellomlande i USA må du også ha et ESTA.

Les mer her.

Lokale regler
På Den dominikanske republikk er det krav om munnbind innendørs på offentlige steder. Det gjelder alle bortsett fra barn.

Dubai

Oppdatert 26.11.2021

Dubai har følgende innreisekrav:

1. Innreiseskjema / COVID-19 – DXB Smart app
Når du reiser til Dubai kan du fylle ut et digitalt innreiseskjema via appen "COVID19 - DXB Smart", som også fungerer som en smittesporingsapp. Det er ikke obligatorisk å fylle ut skjemaet, men vi anbefaler at du gjør det, så det blir enklere for myndighetene å foreta smittesporing.

Innreiseskjema til Dubai

2. Koronatest
Dubai krever at alle fra og med 12 år kan fremvise følgende på avreiseflyplassen:

 • Negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved avreise.

Vær oppmerksom på at kravet om en negativ PCR-test gjelder alle – også hvis du er fullvaksinert eller er immun.

Vi anbefaler at du skriver ut koronasertifikatet ditt på engelsk via Helsenorge.no

For mer informasjon om hva som gjelder før flyvningen din til De forente arabiske emirater, kan du besøke respektive flyselskaps hjemmeside:

Se også:
Les mer om vårt Safe Travel-program her
Status og reiseinformasjon for Dubai fra UD
Vanlige spørsmål og svar om å reise nå?
Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

England

Oppdatert 1.12.2021

England har følgende innreisekrav:

1. Innreiseskjema
Alle reisende fra og med 5 år må fylle ut et innreiseskjema. Uten skjemaets kvittering som reisedokument, får man ikke reise akkurat nå. Allerede på avreiseflyplassen må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet ditt, så sørg for å ha den tilgjengelig når du sjekker inn. Skjemaet kan tidligst fylles ut 48 timer før ankomst.

2. Koronasertifikat/-test
Barn 5–17 år trenger ikke vise en negativ koronatest for innreise i England, uansett om de er fullvaksinerte eller ikke. Men de må fra og med 30. november bestille en såkalt 'Day 2 PCR test' som utføres på stedet i England. Se mer informasjon lenger ned.

Du som er fullvaksinert
Hvis du er fullvaksinert senest 14 dager før avreise og har et gyldig koronasertifikat, gjelder følgende fra og med 30. november:

 • Du må fylle ut landets offisielle innreiseskjema
 • Du må bestille en såkalt 'Day 2 PCR test' for å kunne fylle ut innreiseskjemaet. Denne testen må tas dag 0, 1 eller 2 (ankomstdagen regnes som dag 0). Du må holde deg på hotellet (self-isolate) fra du sjekker inn og frem til testresultatet er klart.
 • Se priser, teststeder samt bestill tid for test her

Alle teststeder i linken over er godkjente av britiske myndigheter. Du velger selv hvilken aktør du vil benytte. Ønsker du hjelp til å velge aktør kan vi anbefale Randox som har flere testsenter i England.

Liverpool, Manchester, London

Reiser du til Liverpool før jul kan du teste deg på Novotel. Du vil motta en epost fra oss med informasjon og link til bestilling av test.

Til informasjon mottar vi ikke noen form for økonomisk kompensasjon fra Randox.

Du som ikke er fullvaksinert:
Alle over 18 år som ikke er fullvaksinerte må sitte i karantene i 10 dager ved ankomst til Storbritannia.

Lokale regler akkurat nå
I England er det krav om å bruke munnbind i butikker og på offentlig kommunikasjon.

Se også:
Les mer om vårt Safe Travel-program her
Status og reiseinformasjon for England fra UD
Vanlige spørsmål og svar om å reise nå?
Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Frankrike

Oppdatert 26.11.2021

Frankrike har følgende innreisekrav:

1. Innreiseskjema
Alle reisende fra og med 12 år må fylle ut en erklæring om at du ikke har koronasymptomer eller har vært i kontakt med noen med bekreftet smitte de siste 14 dagene. Denne erklæringen skal skrives ut. Uten erklæringen som reisedokument, får man ikke reise akkurat nå. Allerede på avreiseflyplassen må du vise erklæringen din, så sørg for å ha den tilgjengelig når du sjekker inn.
Erklæringsskjema for Frankrike

2. Koronasertifikat/-test
Du som er fullvaksinert
Hvis du er fullvaksinert med to doser minst 7 dager før avreise eller 28 dager før avreise med én dose Johnson & Johnson, og har et gyldig koronasertifikat, trenger du kun å fylle ut landets offisielle innreiseskjema. Vi anbefaler at du skriver ut bekreftelsen din på at du er fullvaksinert via helsenorge.no, så du har det lett tilgjengelig på reisen.

Du som ikke er fullvaksinert trenger test eller immunitetsbevis:
Alle over 12 år som ikke er fullvaksinerte må fremvise ett av følgende når de reiser fra Norge:

a) En negativ antigentest (hurtigtest) som er maks. 72 timer gammel ved avreise til Frankrike (se ankomsttid på billetten din), inkludert et reisebevis på engelsk. Vi anbefaler at du benytter vår samarbeidspartner Valida som garanterer et anerkjent reisebevis. Hvis du tar koronatest et annet sted enn Valida, må du sørge for at du får ett reisebevis på engelsk.

eller

b) Et såkalt immumitetsbevis (bevis på gjennomgått covid-19) som er som minst 11 dager gammelt, eller som maks. er 180 dager gammelt. Beviset får tidligst være utstedt 11 dager etter covid-19-infeksjonen og det må bevises med Naat (PCR-test). Sertifikatet skal minst inneholde: for- og etternavn, dato når testen ble tatt, type test samt land og det må være på engelsk. Dette beviset er en del av det internasjonale koronasertifikatet. Les mer på Helsenorges nettsider om hva som gjelder og hvordan du går frem.

Bestill tid for koronatest

Vi anbefaler at du bestiller tid til koronatest tidligst tre uker før avreise, ettersom innreisekravene kan endres med kort varsel. Husk at du selv er ansvarlig for å avbestille koronatesten hvis det ikke lenger er krav om test ved innreise, eller hvis du av andre grunner ikke trenger å ta testen.

Lokale regler akkurat nå
I Frankrike må alle fra og med 12 år vise sitt koronasertifikat for å komme inn steder utenfor hotellet, på f.eks. restauranter og severdigheter (gjelder også severdigheter utendørs). I Frankrike trenger du ikke lenger bruke munnbind utendørs, så lenge det er mulig å holde tilstrekkelig avstand til andre. Men munnbindkravet gjelder når du er på offentlige steder innendørs, i kollektivtrafikken og i taxi.

Hellas

Oppdatert 26.11.2021

Hellas har følgende innreisekrav:

1. Innreiseskjema
Alle reisende må fylle ut og sende inn innreisedokumenter før avreise. Dette gjelder også barn fra 0 år. Uten bekreftelse på innsendt skjema vil du ikke få tillatelse til å reise. Allerede på avreiseflyplassen i Norge må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet. Husk derfor å ha dette tilgjengelig når du skal sjekke inn.
Veiledning og innreiseskjema til Hellas

2. Koronasertifikat
Du som er er fullvaksinert
Hvis du er fullvaksinert med to doser minst 14 dager før avreise eller 28 dager før avreise med én dose Johnson & Johnson, og har et gyldig koronasertifikat, trenger du kun å fylle ut landets offisielle innreiseskjema. Vi anbefaler at du skriver ut bekreftelsen din på at du er fullvaksinert via helsenorge.no, så du har det lett tilgjengelig på reisen.

Dersom du ikke er fullvaksinert må du fremvise koronatest eller immunitetsattest
Alle fra fylte 12 år, som ikke er fullvaksinert, må fremvise ett av følgende ved ankomst fra Norge til Hellas:

a) En negativ antigentest (hurtigtest) som er maks. 48 timer gammel ved ankomst til Hellas (se ankomsttidspunkt på billetten din) med bekreftelse på engelsk. Vi anbefaler at du benytter vår samarbeidspartner Valida som garanterer et anerkjent reisebevis. Hvis du tar koronatest et annet sted enn Valida, må du sørge for at du får ett reisebevis på engelsk.

eller

b) En negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved ankomst til Hellas (se ankomsttidspunkt på billetten din)

eller

c) Et såkalt immunitetsbevis (bevis på gjennomgått covid-19) som er som minst 30 dager gammelt, eller som maks. er 180 dager gammelt. Beviset må tidligst være utstedt 2 måneder etter covid-19-infeksjonen og det må bevises med Naat (PCR-test). Sertifikatet skal minst inneholde: for- og etternavn, dato når testen ble tatt, type test samt land og det må være på engelsk. Dette beviset er en del av det internasjonale koronasertifikatet.

Les mer på Helsenorges nettsider om hva som gjelder og hvordan du går frem.

Lokale regler
I Hellas er det ikke lenger påbudt å bruke munnbind utendørs, så lenge det er mulig å holde tilstrekkelig avstand til andre (kravet er 1,5 meter). Derimot opprettholdes påbudet om å bruke munnbind på offentlige steder, innendørs, samt på kollektivtransport. Ønsker du å sitte innendørs på restauranter og barer (gjelder ikke på hotellene), må du kunne vise dokumentasjon på at du er fullvaksinert/immun eller ta en hurtigtest på reisemålet. De lokale reglene gjelder alle – også barn fra og med 4 år.

Reiser mellom øyene

Hellas krever også koronatest og skjema for reisende som skal ta båt mellom øyene. Det gjelder altså f.eks. de som har bestilt hotell på Symi, Kalymnos og Skopelos. Ved ankomst trenger du ikke å teste deg – der kan du benytte den du viste frem ved avreise.

Før hjemreisen, hvis du har reist mellom flere øyer, må du ta en såkalt selvtest som fås kjøpt på et lokalt apotek. Testen må tas dagen før hjemreise. En test koster 5-10 euro, en kostnad du må dekke selv.

Unntatt fra testkravet er alle som har koronasertifikat som viser at man er fullvaksinert for minst 14 dager siden, og/eller er immun etter covid-19-sykdom i løpet av de siste 30–180 dagene. Unntatt er også barn under 12 år.

Du må også fylle ut et skjema for båtturen, både ved ankomst og avreise. Du får skjemaet av vårt personale på reisemålet ved ankomst, og det skal leveres ved ombordstigning i båten. Ulike krav og regler kan gjelde for de forskjellige øyer og båtselskap når det kommer til utfylling – avhengig av om man er fullvaksinert eller ikke. Ved ankomst får du vite hva som gjelder for ditt reisemål.

Mer info og eventuell hjelp til dette vil du få av personalet vårt på reisemålet.

Italia

Oppdatert 26.11.2021

Italia har følgende innreisekrav:

1. Innreiseskjema
Alle reisende må fylle ut et innreiseskjema. Barn kan registreres på en av foreldrenes skjema. Uten skjemaets kvittering som reisedokument, får man ikke reise akkurat nå. Allerede på avreiseflyplassen må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet ditt, så sørg for å ha den tilgjengelig når du sjekker inn.
Innreiseskjema for Italia

2. Koronasertifikat/-test
Du som er fullvaksinert
Hvis du er fullvaksinert med to doser minst 14 dager før avreise eller 28 dager før avreise med én dose Johnson & Johnson, og har et gyldig koronasertifikat, trenger du kun å fylle ut landets offisielle innreiseskjema. Vi anbefaler at du skriver ut bekreftelsen din på at du er fullvaksinert via helsenorge.no, så du har det lett tilgjengelig på reisen.

Du som ikke er fullvaksinert trenger test eller immunitetsbevis:
Alle over 6 år som ikke er fullvaksinerte må fremvise ett av følgende når de reiser fra Norge:

a) En negativ antigentest (hurtigtest) som er maks. 48 timer gammel ved ankomst til Italia (se ankomsttid på billetten din), inkludert et reisebevis på engelsk. Vi anbefaler at du benytter vår samarbeidspartner Valida som garanterer et anerkjent reisebevis. Hvis du tar koronatest et annet sted enn Valida, må du sørge for at du får ett reisebevis på engelsk.

eller

b) Et såkalt immunitetsbevis (bevis på gjennomgått covid-19) som er som minst 30 dager gammelt, eller som maks. er 180 dager gammelt. Beviset må tidligst være utstedt 30 dager etter covid-19-infeksjonen og det må bevises med Naat (PCR-test). Sertifikatet skal minst inneholde: for- og etternavn, dato når testen ble tatt, type test samt land og det må være på engelsk. Dette beviset er en del av det internasjonale koronasertifikatet. Les mer på Helsenorges nettsider om hva som gjelder og hvordan du går frem.

Bestill tid for koronatest

Vi anbefaler at du bestiller tid til koronatest tidligst tre uker før avreise, ettersom innreisekravene kan endres med kort varsel. Husk at du selv er ansvarlig for å avbestille koronatesten hvis det ikke lenger er krav om test ved innreise, eller hvis du av andre grunner ikke trenger å ta testen.

Lokale regler
I Italia må alle over 12 år vise sitt koronasertifikat for å være innendørs på f.eks. restauranter og severdigheter (gjelder ikke på hotellet ditt). I Italia trenger du ikke lengre bruke munnbind så lenge det er mulig å holde tilstrekkelig avstand til andre. Men munnbindkravet gjelder når du er innendørs på offentlige steder.

Kypros

Oppdatert 26.11.2021

Kypros har følgende innreisekrav:

1. Innreiseskjema
Alle reisende må fylle ut innreisedokumenter før innsjekk på avreiseflyplassen, men tidligst 48 timer før avreise. Dette gjelder også barn fra 0 år. Allerede på avreiseflyplassen i Norge må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet. Husk derfor å ha dette tilgjengelig når du skal sjekke inn.
Veiledning og innreiseskjema til Kypros

2. Koronasertifikat
Dersom du er fullvaksinert
Er du fullvaksinert med to doser (én dose Johnson & Johnson minimum 14 dager før avreise) og har et gyldig koronasertifikat/dokumentasjon på at du er fullvaksinert, trenger du kun fylle ut landets offisielle innreiseskjema. Vi anbefaler at du skriver ut bekreftelsen din på at du er fullvaksinert via helsenorge.no, så du har det lett tilgjengelig på reisen.

Dersom du ikke er fullvaksinert må du fremvise koronatest eller immunitetsattest
Alle fra fylte 12 år, som ikke er fullvaksinert, må fremvise ett av følgende allerede på avreiseflyplassen:

a) En negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved avreise.

eller

b) Dokumentasjon på immunitet, i form av et positivt covid-19-testresultat (PCR-test). Attesten må ikke være eldre enn 180 dager og må være utstedt tidligst 14 dager etter at du fikk påvist covid-19.

I tillegg skal alle som ikke er fullvaksinerte ta en COVID-19-test ved ankomst til Kypros som de selv betaler for, ettersom Norge for tiden er registrert som rød kategori av de kypriotiske myndighetene.

Lokale regler
På Kypros må du for tiden bruke munnbind på offentlige steder – både innendørs og utendørs samt på kollektivtransport. Det gjelder alle – unntatt barn under 12 år. Vi vil presisere at det på strender og ved hotellets bassengområde er unntak fra munnbindpåbud hvis man kan holde tilstrekkelig avstand. Du skal for øvrig holde 2–3 meters avstand.

Krav om et såkalt 'Covid-19 SafePass' er innført for personer over 12 år, innendørs og utendørs der det er samlet flere enn 10 personer. Det betyr at SafePass er nødvendig for å gå på bl.a. restauranter og kafeer utenfor hotellområdet. Innreisetillatelsen "Cyprus Flight Pass" kan benyttes av deg som turist i 7 dager etter ankomst og bør kunne vises enten digitalt eller på papir. Skal du være lengre enn 7 dager på Kypros og ikke er fullvaksinert eller har vært immun i 180 dager, skal du etter den 7. dagen kunne vise en negativ antigentest som er maks. 72 timer gammel, hvis du besøker restauranter eller steder med mer enn 10 personer (det gjelder ikke hotellet du bor på). Etter dag 7 skal du altså testes mer regelmessig enn i løpet av din første ferieuke. Testen kan tas på de fleste apotek og koster ca. 10 euro. Er du ferdigvaksinert behøver du ikke å teste deg, du kan benytte koronasertifikatet som SafePass.

Se også:
Les mer om vårt Safe Travel-program her
Status og reiseinformasjon for Kypros fra UD
Ofte stilte spørsmål og svar om å reise akkurat nå
Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Maldivene

Oppdatert 2.12.2021

Maldivene har følgende innreisekrav:

1. Helseskjema
Alle reisende må fylle ut et digitalt helseskjema (Traveller Health Declaration) tidligst 48 timer før innsjekk på flyplassen. Samme skjema skal også fylles ut før hjemreise.
Veiledning og innreiseskjema til Maldivene

2. Koronatest
Maldivene krever at alle personer fra og med 1 år kan fremvise følgende:

 • Negativ PCR-test som er maks. 96 timer gammel før avreise, med et reisebevis på engelsk. Dette reisebeviset skal du kunne vise frem under hele oppholdet.

Hvis du er uvaksinert eller det er mindre enn 14 dager siden du ble fullvaksinert, må du ta ytterligere en PCR-test ved ankomst til hotellet. Testen er gratis, men du må vente på resultatet i villaen din.

Det er for tiden ikke mulig å reise til Maldivene med kun vaksinasjon eller immunitet. Du ha en negativ PCR-test som er maks. 96 timer gammel ved avreise.

Malta

Oppdatert 26.11.2021

Malta har følgende innreisekrav:

1. Innreiseskjema
Alla reisende må fylle ut et innreiseskjema før innsjekk på avreiseflyplassen. Det gjelder også for barn (fra 0 år). Allerede på avreiseflyplassen må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet ditt, så sørg for å ha den tilgjengelig når du sjekker inn.
Innreiseskjema for Malta

2. Koronasertifikat
Dersom du er fullvaksinert
Alle fra fylte 5 år, som er fullvaksinert med to doser senest 14 dager før avreise eller senest 28 dager før avreise med en dose Johnson & Johnson, og har gyldig koronasertifikat, trenger kun å fylle ut landets offisielle innreiseskjema. Vi anbefaler at du skriver ut bekreftelsen på at du er fullvaksinert via helsenorge.no, så du har det lett tilgjengelig under hele reisen.

Dersom du ikke er fullvaksinert
Alle fra og med 5 år som ikke er fullvaksinert må fremvise følgende ved avreise fra Norge:

En negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved ankomst til Malta (se ankomsttidspunkt på billetten din), inkludert et reisebevis på engelsk (gjelder for barn fra 5 til og med 11 år). Vi anbefaler at du benytter vår samarbeidspartner Valida som garanterer et anerkjent reisebevis. Hvis du tar koronatest et annet sted enn Valida, må du sørge for at du får ett reisebevis på engelsk.

Alle uvaksinerte reisende fra fylte 12 år må i 14 dagers hotellkarantene for egen kostnad samt at de må fremvise en negativ PCR-test før avreise.

Lokale regler
På Malta er det krav om å bruke munnbind for alle fra fylte 12 år på anviste steder samt hvis du omgås personer utenfor reisefølget ditt.

Se også:
Les mer om vårt Safe Travel-program her
Status og reiseinformasjon for Malta fra UD
Ofte stilte spørsmål og svar om å reise akkurat nå
Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Mauritius

Oppdatert 26.11.2021

Mauritius har følgende innreisekrav:
1. Helseskjema
Alle reisende må fylle ut et digitalt helseskjema før innsjekking på flyplassen.
Veiledning og helseskjema for Mauritius

2. Koronatest
Mauritius krever at alle reisende fra 0 år skal kunne fremvise et negativt PCR-testresultat som er maks. 72 timer gammel ved avreise. Dette skal du kunne vise frem under hele oppholdet.

Kravet om bevis på negativ PCR-test gjelder alle, også de som er fullvaksinert eller har immunitet.

Er du ikke fullvaksinert må du dessuten i 14 dagers karantene ved ankomst til Mauritius. Dette gjelder reisende fra fylte 18 år.

Vi anbefaler at du skriver ut bekreftelsen på at du er fullvaksinert via helsenorge.no, så du har det lett tilgjengelig under hele reisen.

3. Testkrav under oppholdet
Alle fullvaksinerte reisende og barn under 18 år testes ved ankomst til hotellet og etter fem dager. Hotellet hjelper med testene. Uvaksinerte reisende testes dag 7 i sin karantene samt siste dagen i karantenen.

4. Krav om forsikring
Alle reisende til Mauritius må ha en reiseforsikring som dekker sykdom knyttet til covid-19.

Lokale regler
Krav om munnbind gjelder for alle fra og med 5 år på angitte steder.

Se også:
Les mer om vårt Safe Travel-program her
Status og reiseinformasjon for Mauritius fra UD
Ofte stilte spørsmål og svar om å reise akkurat nå
Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Mexico

Oppdatert 26.11.2021

Mexico har følgende innreisekrav:

1. Innreiseskjema
Alle reisende må fylle ut et digitalt innreiseskjema. Når du har fyllt ut og sendt inn skjemaet, får du tilsendt en QR-kode som skal fremvises ved ankomst til Mexico.

2. Koronatest
Det er for tiden ingen spesielle regler eller krav om covid-19-test for innreise til Mexico.

Mellomlanding i USA
Hvis du mellomlander i USA på ut- eller hjemreisen din, gjelder samtlige av USAs innreiseregler for deg. Hvis hjemreisen din er via USA regnes dette som en ny innreise og du trenger en ny covid-19-test. For å mellomlande i USA må du også ha et ESTA.

Les mer her.

Lokale restriksjoner
Det er påbudt å bruke munnbind i store deler av landet.

Seychellene

Oppdatert 26.11.2021

Seychellene har følgende innreisekrav:
1. Helseskjema
Alle reisende må fylle ut et digitalt helseskjema. Samtidig med at du fyller ut helseskjemaet skal du også kjøpe en forsikring som koster 5.40 euro pr. person.
Helseskjema for Seychellene

2. Koronatest
Seychellene krever at alle fra og med 0 år kan fremvise følgende::

 • En negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved avreise, med et reisebevis på engelsk. Dette reisebeviset skal du kunne vise frem under hele oppholdet.

Det er for tiden ikke mulig å reise til Seychellene med kun vaksinasjon eller immunitet. Du ha en negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved avreise.

3. Covid-godkjent hotell
Seychellene krever at du bor på et covid-godkjent hotell. Alle Vings hotell er covid-godkjente. Når du fyller ut helseskjemaet ditt, skal du fylle ut at hotellet ditt er covid-godkjent.

Thailand

Oppdatert 29.11.2021

Thailand har følgende krav til fullvaksinerte (samt medfølgende barn under 12 år):

1. Thailand Pass

Alle reisende må fylle ut et innreiseskjema, et såkalt "Thailand Pass".

Skjemaet er obligatorisk og inneholder mye informasjon og vedlegg av dokumenter, hvilket gjør at man skal starte prosessen 7 dager før avreise.

Veiledning og helseskjema for Thailand

I tillegg til helseerklæring og kontaktinformasjon skal følgende fremlegges:
a) Koronasertifikat som bekrefter fullvaksinering, hvis du har det.
b) Forsikringsbevis på engelsk som viser at forsikringen din dekker omkostninger ved sykdom opp til minimum 50.000 USD eller tilsvarende (du må selv kontakte forsikringsselskapet ditt i god tid)
c) Reisebevis/billett fra Ving (alle våre hotell er sertifisert i henhold til SHA Extra+. Når dette etterspørres, henviser du til billetten din med oss).
d) Et bilde av fotosiden i passet ditt.

Etter å ha sendt inn skjemaet er det en behandlingstid på 0–5 arbeidsdager før en QR-kode vises, som du må ha tilgjengelig ved avreise.

2. Obligatorisk PCR-test

Thailand krever at alle reisende (også fullvaksinerte og barn fra og med 6 år) også skal fremlegge:

 • En negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved avreise, med et reisebevis på engelsk. Dette beviset skal du kunne vise frem under hele oppholdet samt laste opp.

3. Obligatorisk covid-test ved ankomst, samt selvtest dag 6

Alle reisende fra og med 0 år må ta en test ved ankomst. (testet bestils via https://www.thailandpsas.com/.

Slik bestiller og betaler du for covid-test i Thailand

Svaret på testen kommer i løpet av et par timer og skal også lastes opp i en lokal, thailandsk mobilapp (appen heter "Mor Chana" og du finner den i Appstore og Google Play) som er obligatorisk å laste ned. I appen må du daglig registrere at du ikke har tegn til symptomer. Vi anbefaler at du laster ned appen før avreise for å unngå kostnader for roaming.

Ved ankomst til Thailand får du også en testkit med en selvtest som skal tas dag 6. Resultatet av testen skal rapporteres til hotellet samt i appen "Mor Chana".

Vi kommer tilbake med den totale kostnaden for disse to testene, som betales av den reisende.

4. Transitt Bangkok (gjelder rutefly)

For tiden er direktetransitt kun tillatt mellom Bangkok og Koh Samui. Alle andre forbindelser via Bangkok krever en forhåndsbestilt hotellnatt i Bangkok før man kan fortsette. Denne nåværende regelen er for å unngå å blande internasjonal og innenriks turisme i terminalene.

5. Har du nylig besøkt et annet land?

Alle våre nordiske land samt mange flere klassifiseres i dag ifølge thailandske myndigheter som sikre land. Hvis du har vært i noe annet land enn det du reiser fra, de siste 21 dagene før avreisen til Thailand, må du forsikre deg om at det landet regnes som sikkert. Klikk på linken for å se hvilke land som regnes som sikre: Sikre land (I venstre kolonne, punkt 3, kan du se hvilke land som er sikre ved å klikke på "See list of eligible countries / territories").
Du kan også reise gjennom land som ikke anses som sikre, hvis du kun befinner deg i transitt i mindre enn 12 timer.

Thailand har følgende krav for reisende fra og med 12 år til og med 17 år som ikke er fullvaksinerte:

Når du fyller ut innreiseskjemaet (Thailand Pass) velger du alternativet Sandbox-program og du må sitte i karantene i syv dager i Phuket. For øvrig er alt likt som for fullvaksinerte.

Thailand har følgende krav for reisende over 18 år som ikke er fullvaksinerte:

Vær oppmerksom på at i tillegg til alle krav ovenfor må reisende over 18 år som ikke er fullvaksinerte sitte i 10 dagers karantene på utvalgte hotell og for egen regning. For barn fra og med 12 år til og med 17 år som reiser sammen med sine foreldre gjelder andre regler, se ovenfor. Venter du på en andre dose i vaksineprogrammet ditt, må du altså ta den senest 14 dager før avreise for å regnes som fullvaksinert.

Lokale regler
Munnbindkrav gjelder formelt over alt utenfor hotellet, og for tiden er det uklart om regelen omfatter steder hvor man kan holde tilstrekkelig avstand, som f.eks. på stranden. I skrivende stund er det alkoholforbud på barer og restauranter utenfor hotellene.

Se også:
Les mer om vårt Safe Travel-program her
Status og reiseinformasjon for Thailand fra UD
Ofte stilte spørsmål og svar om å reise akkurat nå
Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Tsjekkia

Oppdatert 01.12.2021

Tsjekkia har har følgende innreisekrav:
1. Helseskjema
Alle reisende fra og med 12 år må fylle ut et helseskjema. Uten skjemaets kvittering som reisedokument, får man ikke reise akkurat nå. Allerede på avreiseflyplassen må du vise QR-koden fra innreiseskjemaet ditt, så sørg for å ha den tilgjengelig når du sjekker inn.
Helseerklæring for Tsjekkia

2. Koronasertifikat
Du som er fullvaksinert
Hvis du er fullvaksinert med to doser minst 14 dager før avreise, eller minst 28 dager med en dose Johnson & Johnson og har et gyldig koronasertifikat, trenger du kun å fylle ut landets offisielle innreiseskjema. Vi anbefaler at du skriver ut bekreftelsen din på at du er fullvaksinert via Helsenorge, så du har det lett tilgjengelig på reisen.

Du som ikke er fullvaksinert trenger test eller immunitetsbevis:
Alle over 12 år trenger nå å ha enten bevis på fullvaksinasjon eller immunitet. Har du kun en PCR-test som nevnt nedenfor kan du ikke sjekke inn på hotell. Denne tsjekkiske unntaksregelen gjelder nå, og inntil videre.

a) En bekreftelse på gjennomgått covid-19-infeksjon som er som minst 30 dager gammelt, eller som maks. er 180 dager gammelt. Bekreftelsen må være utstedt tidligst 2 måneder etter at covid-19-infeksjonen kan sees i Naat (PCR-test). Bekreftelsen skal minst inneholde: for- og etternavn, dato når testen ble tatt, type test samt land og være på engelsk. Dette beviset er en del av det internasjonale koronasertifikatet. Les mer på Helsenorges nettsider om hva som gjelder og hvordan du går frem.

For tiden får du ikke sjekke inn på hotell i Tsjekkia hvis du ikke er fullvaksinert eller immun.

Lokale regler akkurat nå
For å gå på f.eks. restauranter, barer, muséer etc. i Tsjekkia kreves det et bevis på at man er fullvaksinert eller en legeattest på at man har gjennomgått covid-infeksjon i løpet av de siste seks månedene (det internasjonale koronasertifikatet). En negativ test godkjennes ikke.

Se også:
Les mer om vårt Safe Travel-program her
Status og reiseinformasjon for Tsjekkia fra UD
Ofte stilte spørsmål og svar om å reise akkurat nå
Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

USA

Oppdatert 26.11.2021
USA har følgende innreisekrav:
Gjelder f.o.m. 8. november

1. Helseerklæring
Alla reisende må fylle ut en digital helseerklæring som du får fra flyselskapet ditt.

2. Koronasertifikat/-test
For å reise inn i USA kreves det at alle som har fylt 18 år er fullvaksinert senest 14 dager før avreise, eller senest 28 dager med en dose Johnson & Johnson, samt at man kan fremvise gyldig koronasertifikat. I tillegg er det et krav om at du skal ta en antigentest (hurtigtest) tidligst 72 timer før avreise.

Kravet om antigentest gjelder for alle reisende fra fylte 2 år
Du må sørge for at du får ett reisebevis på engelsk.

For øyeblikket er det ikke mulig å komme inn i USA som voksen uten å være fullvaksinert.

3. ESTA
Som vanlig må alle reisende til USA (også norske statsborgere) søke om innreisetillatelse til USA ved å fylle ut et elektronisk skjema.
Skjemaet finner du på nettet gjennom ESTA - Electronic System for Travel Authorization

Mer informasjon om ESTA

Lokale regler
De ulike delstatene kan ha forskjellige regler, som f.eks. krav om bruk av munnbind i offentlige bygninger, på offentlige transportmidler, restauranter, muséer osv. Du kan lese mer om hva som gjelder hos de lokale myndigheter i USA. For tiden er det strengere krav til bruk av munnbind og fremvising av koronasertifikat i New York enn for eksempel Florida.
Hva gjelder i New York

Se også:
Les mer om vårt Safe Travel-program her
Status og reiseinformasjon for USA fra UD
Ofte stilte spørsmål og svar om å reise akkurat nå
Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Zanzibar

Oppdatert 26.11.2021

Zanzibar har følgende innreisekrav:
1. Helseskjema
Alle reisende må fylle ut et digitalt helseskjema.
Helseskjema for Zanzibar

2. Koronatest
Zanzibar krever at alle personer fra og med 5 år kan fremvise følgende:

 • En negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved avreise, med et reisebevis på engelsk. Dette reisebeviset skal du kunne vise frem under hele oppholdet.

Det er for tiden ikke mulig å reise til Zanzibar med kun vaksinasjon eller immunitet. Du ha en negativ PCR-test som er maks. 72 timer gammel ved avreise.

Øvrige reisemål

Oppdatert 26.11.2021
Som reisende er det ditt ansvar å holde deg oppdatert på hvilke innreisekrav som gjelder for landet du skal reise til, samt hvilke lokale regler som gjelder på reisemålet. Alle land har innført smittevernregler og lokale restriksjoner som både turister og lokalbefolkning må forholde seg til. Det finnes ulike krav om koronasertifikat og innreiseskjemaer (også for barn fra 0 år) før avreise, samt eventuelle krav om testing før hjemreise m.m.

Krav og restriksjoner kan bli endret med kort varsel, og du må derfor holde deg oppdatert både før og under reisen for å unngå hinder underveis.

Oppdatert informasjon om hva som gjelder for de enkelte reisemål finner du på UDs reiseinformasjonssider

Skal du reise innenfor EU, finner du også informasjon på EUs Reopen-sider.
Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Covid-19-test før du reiser

Covid-19-test før reisen /med reisesertifikat  

De fleste land krever en negativ covid-19-test (koronatest) for at du skal få reise inn i landet. Det finnes dog unntak.
Informasjon om innreisekrav for ditt reisemål finner du her
Som reisende velger du selv hvor du vil teste deg.

Se hva som gjelder for ditt reisemål

Hva er et reisesertifikat?

Et reisesertifikat er dokumentasjon på din status samt passinformasjon på engelsk som aksepteres av alle land i EU.

Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

Oppdatert 26.11.2021

Innreisekrav ved hjemkomst til Norge

UDs globale reiseråd ble fjernet f.o.m. fra 1. oktober. Regjeringen vil gå tilbake til å gjøre en vurdering av reiseråd til hvert enkelt land. Les mer hos UD.

Fra 26. november gjelder følgende:

 • Det blir nå et krav om at alle innreisende fra og med 16 år skal registrere seg i innreiseregistreringssystemet. Alle innreisende har en plikt til å fremvise en slik bekreftelse og eventuelt koronasertifikat til politiet ved kontroll.
  Innreiseregistreringen fylles ut på Entrynorway

Dersom du er fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 siste 6 måneder og har et gyldig koronasertifikat
Er du fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 siste 6 måneder og har et gyldig koronasertifikat, må du kun fylle ut et innreiseskjema før hjemreise til Norge. Du trenger ikke å ta covid-19-test på flyplassen i Norge og heller ikke ha innreisekarantene.

Dersom du ikke er fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 siste 6 måneder

1. Innreiseregistrering
Alle reisende fra og med 16 år som ikke er vaksinerte eller har gjennomgått covid-19 siste 6 måneder må fylle ut et skjema for innreiseregistrering før ankomst til Norge. For mer informasjon, se Entrynorway.

2. Test ved ankomst til Norge

 • Norske myndigheter gjeninnfører krav om attest for negativ koronatest tatt i løpet av 24 timer før innreise for dem som ikke kan dokumentere med et verifiserbart koronasertifikat at de er fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 siste seks måneder. Dette vil gjelde uansett avreiseland, men ikke for reisende under 18 år.
 • I tillegg endres plikten til å teste seg ved innreise slik at det er en plikt til å teste seg uavhengig av hvor du ankommer Norge fra. Hittil har plikten kun omfattet personer som har oppholdt seg i et område med karanteneplikt. Denne plikten gjelder for alle som ikke kan dokumentere gjennom koronasertifikat at de er fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 det siste halvåret. Øvrige unntak fra plikten til å teste seg ved ankomst til Norge videreføres.
 • Testpliktige kan teste seg ved en teststasjon på grensen, eller i løpet av 24 timer der det ikke er en slik stasjon på grensen.

3. Innreisekarantene
Det er visse karanteneregler ved ankomst til Norge dersom du ikke er fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 siste 6 måneder. Innreisekarantene gjelder kun for reisende fra røde, mørkerøde, lilla og grå land (øvrige tredjeland). Innreisekarantene kan avsluttes ved negativ PCR-test tidligst 3 dager etter hjemkomst.
Det er viktig at du holder deg oppdatert på hvilke regler som gjelder for deg. For utfyllende informasjon, se FHIs informasjon om innreisekarantene og regler ved ankomst til Norge. Les mer hos FHI.

Det er FHIs smittekart som ligger til grunn for disse bestemmelsene. Kartet oppdateres ukentlig og det er viktig at du følger med på eventuelle endringer som kan komme raskt og på kort varsel. Det gjelder også når du er på reisemålet.

Husk at det er du som reisende som er ansvarlig for å holde deg oppdatert på både nasjonale og lokale regler, samt å sørge for at du har den nødvendig dokumentasjon.

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.