Slik jobber vi for tryggere flyreiser

Safe Travel

Nye rutiner om bord på flyene våre

Din og alle våre gjesters sikkerhet er vår høyeste prioritet. Derfor har vi som følge av koronasituasjonen innført en rekke ekstraordinære og nødvendige sikkerhetsrutiner for å sørge for maksimal sikkerhet og komfort om bord.

Risikoen for smitte om bord er minimal*

  • 99,6 % av luften på flyene våre skiftes ut hvert tredje minutt
  • Renholdet på flyene våre er ekstra nøye (inkl. desifinsering)
  • Mat- og drikkeservering tilpasses etter nye retningslinjer

En trygg flyopplevelse med Sunclass Airlines

For å gjøre flyreisen så trygg som mulig har vi innført en rekke nye tiltak om bord

Alle gjester (over 6 år) skal bruke munnbind under hele flyreisen (visir er ikke godkjent om bord ifølge internasjonale regler). Kravet om munnbind gjelder fortsatt, selv om Norge har lempet på restriksjonene for munnbind. Du skal bruke munnbind selv om du er fullvaksinert mot covid-19. Passasjerer som av medisinske årsaker ikke kan bruke munnbind, skal kunne dokumentere dette med en legeerklæring.

Du vil bli bedt om å sjekke inn online før du reiser med Sunclass Airlines. 24 timer før avreise får du en e-post med informasjon, samt en lenke til innsjekking.

Vær ute i god tid – husk at innsjekking, sikkerhetskontroller og ombordstigning kan ta lengre tid enn vanlig.

Sjekk inn mest mulig av bagasjen din. Sunclass Airlines tillater kun 1 stk. håndbagasje pr. person.

Alle passasjerer må bruke håndsprit før ombordstigning (håndsprit finnes ved gaten).

Om bord på Sunclass Airlines

Luften i kabinen renses kontinuerlig. Alle Sunclass-fly er utstyrt med HEPA-filter som absorberer 99,6 prosent av alle støvpartikler og luftbåren forurensning som virus og bakterier. Kontinuerlig nedadgående lufttrykk minsker risikoen for krysskontaminering. All luft i kabinen er filtreres og fornyes hvert 2.–3. minutt.

Mat- og drikkeservering er tilpasset etter retningslinjer fra EASA (Europeiske luftfartsmyndigheter). Snacks og drikke kan kjøpes om bord. Det er tillatt å ta av munnbindet når du spiser og drikker.

Alle fly rengjøres nøye før og etter hver flyvning. Bord, seter og armlener desinfiseres.

Så effektivt skiftes luften ut om bord

Copyright Airbus
  • Utskiftningen av luft skjer ovenfra og ned. Hele kabinen er renset hvert 2.-3. minutt.
  • Luften skiftes ved hjelp av HEPA-filtre, som fjerner 99,6 % av alle partikler.
  • Luften på toalettene og kjøkkenområdet (gally) ledes direkte ut.

Service om bord

Vi vil fortsatt komme gjennom kabinen med drikkevognen. Av smittevernhensyn er det nå kun mulig å betale med kredittkort.

Øvrige flyselskap
Alle flyselskap følger gjeldende retningslinjer fra EASA (Det europeiske flysikkerhetsbyrået). Det innebærer bl.a. at bruk av munnbind er påbudt.

På charterflyvninger med SAS og Finnair vil det ikke være mulig å forhåndsbestille mat. Det vil heller ikke være servering av mat eller drikke om bord (gjeldende informasjon akkurat nå - kan bli endret.)

For mer informasjon, se det respektive flyselskapets hjemmeside. Klikk på "Mer informasjon" for lenker.

Øvrige flyselskap (lenker til eksterne nettsider):

Trygghet – på hele reisen

Nødvendige informasjonskapsler hjemmesiden brukelig ved at de aktiverer grunnleggende funksjoner som sidenavigasjon og tilgang til sikre områder av nettsiden. Hjemmesiden vil ikke fungere optimalt uten disse informasjonskapslene.
Funksjonelle informasjonskapsler gjør det mulig å lagre informasjon om hvordan hjemmesiden ser ut eller oppfører seg. Som f.eks. språket du velger og regionen du befinner deg i. Disse er nødvendig for at siden skal fungere optimalt.
Statistiske informasjonskapsler samler informasjon om brukerne og hjelper oss til å forstå samhandlingen mellom brukeren og hjemmesiden.
Markedsførings-cookies brukes til å spore brukernes aktivitet på hjemmesiden. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte brukeren, og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjeparts-annonsører.