Innreisedokumenter for reisen din

Flere land har innført krav om innreisekontroll, som blant annet innebærer helseerklæringer og innreisedokumenter som må fylles ut før avreise.

Formålet med innreisedokumentene er å lette myndighetenes smittesporing av Covid-19 og minimere ny smittespredning. Nye krav kan innføres på kort varsel, og reglene varierer fra land til land. Det er derfor viktig at du holder deg oppdatert om hva som gjelder for reisemålet du skal besøke.

I skjemaene fyller du blant annet ut informasjon om flyreisen din, personopplysninger og adressen til hotellet ditt. Informasjon om flyreise og hotell finner du enten i reisedokumentene dine, på boardingkortet eller på den respektive hotellside på ving.no.

Som reisende er du selv ansvarlig for at skjemaet er korrekt utfylt og til rett tid før avreise. Vær oppmerksom på at skjemaet må fylles ut for samtlige passasjerer, inkludert barn. Dersom innreisedokumenter/helseerklæring ikke er blitt fylt ut, vil du som reisende bli nektet innreise i landet du skal til og vil derfor bli nektet ombordstigning allerede ved avreiseflyplassen. Du har i dette tilfellet heller ikke mulighet til å få refundert kostnadene for reisen din.

Se informasjon nedenunder om hva som gjelder for det spesifikke landet du skal reise til.