På reisen

Våre gjesters sikkerhet er vår høyeste prioritet. Vi er opptatt av at du og alle andre om bord på våre Sunclass Airlines-fly skal ha en trygg og behagelig reise. Som en følge av Covid-19 har vi derfor innført en hel del ekstraordinære og nødvendige sikkerhetsrutiner for å sørge for maksimal sikkerhet og trivsel om bord.

Det er påbudt å bruke munnbind på de fleste flyplasser.

Før flyreisen med Sunclass Airlines

 • Du må ha på munnbind fra du går inn på flyplassen.
 • Munnbindet skal være godkjent til flybruk. Dette kan være f.eks. munnbind som brukes i helsevesenet, av EU-type EN14683 eller KN95. Munnbind fås kjøpt på de fleste apotek og enkelte andre steder. Hjemmelagde munnbind, skjerf, tørkle eller liknende er ikke godkjent for bruk om bord i fly.
 • Mange land krever at du fyller ut innreisedokumenter før avreise. Se informasjon om hva som gjelder for det spesifikke landet du skal reise til. Som reisende er du selv ansvarlig for at innreisedokumentene er korrekt utfylt og til rett tid før avreise. Dersom dette ikke blir gjort, vil du som reisende bli nektet innreise i landet du skal til og vil derfor bli nektet ombordstigning allerede ved avreiseflyplassen. Du har i dette tilfellet heller ikke mulighet til å få refundert kostnadene for reisen din.
 • Du blir bedt om å sjekke inn online innen avreise med Sunclass Airlines. 48 timer innen avreise vil du motta en e-post med informasjon samt en lenke for å sjekke inn.
 • Vær ute i god tid – innsjekking, sikkerhetskontroller og ombordstigning kan ta lengre tid enn vanlig
 • Ved insjekk vil du måtte svare på spørsmål om helsetilstanden din, f.eks. om du har vært, eller føler deg syk
 • Sjekk inn mest mulig bagasje – kun 1 stk. håndbagasje pr. person er tillatt hos Sunclass Airlines
 • Forhåndsbestill mat til flyreisen, det ikke er mulig å kjøpe mat om bord
 • Forhåndsbestill taxfree-varer på airshoppen.no, det er ikke salg av varer om bord på flyet
 • Sørg for å ha tegnet en heldekkende reiseforsikring før du reiser. Du finner informasjon om Goudas forsikringer her

Om bord på Sunclass Airlines

 • Både passasjerer og besetning skal bruke munnbind om bord. Munnbindet skal tas på før du går inn i flyet. Unntak fra påbudet gjelder barn under 6 år og passasjerer som kan fremvise dokumentasjon på at de av medisinske årsaker ikke kan bruke munnbind
 • Alle passasjerer vasker hendene med håndsprit før ombordstigning (antibac finnes ved gaten).
 • Mat- og drikkeservering er tilpasset retningslinjer fra EASA (Europeiske luftfartsmyndigheter). Dette innebærer at alt serveres i lukket innpakning. Snacks og drikke selges om bord. Det er tillatt å ta av munnbindet når du spiser og drikker.
 • Luften i kabinen renses kontinuerlig. Alle Sunclass Airlines fly er utstyrt med HEPA-filter som absorberer 99,6 prosent av alle støvpartikler og luftbåren forurensning som virus og bakterier. Ventilasjonssystemet sørger for å sirkulere, rense og fornye luften hvert 2.–3. minutt, noe som bidrar til å minimere smitterisikoen.
 • Alle fly rengjøres nøye før og etter hver flyvning. Bord, seter og armlener desinfiseres.

Oppdatert servicetilbud ombord

På alle Sunclass Airlines’ flyvninger har vi tilpasset servicen om bord, og forsøker samtidig å gi deg den samme, gode servicen du er vant til fra tidligere reiser med oss, nå med et oppdatert servicetilbud.

 • Vi vil fortsatt komme gjennom kabinen med drikkevognen. Av smittevernhensyn er det nå kun mulig å betale med kredittkort.
 • Vi sender ikke ut Airshoppen-katalog i disse tider, så alle forhåndsbestillinger av taxfree-varer må gjøres på airshoppen.no

Øvrige flyselskap

Alle flyselskap følger gjeldende retningslinjene fra EASA (Det europeiske flysikkerhetsbyrået). Det innebærer bl.a. at bruk av munnbind er påbudt. FOr mer informasjon, se det respektive flyselskapets hjemmeside. På charterflyvninger med SAS og Finnair vil det ikke være mulig å forhåndsbestille mat. Det vil heller ikke være servering av mat eller drikke om bord (aktuell informasjon akkurat nå - kan bli endret)
Øvrige flyselskap - se nedenfor.

Mer informasjon Linker til eksterne sider.
Aegan
Air Baltic
Air Canada
Air China
Air Mauritius
Air France
American Airlines
British Airways
Brussel Airlines
Cathay Pacific
Czek Airlines
Delta Airlines
Emirates
Ethiopian Airlines
Ethiad
Finnair
Kenya Airways
KLM
Iberia
Icelandair
LOT
Lufthansa
Malaysia Airlines
Norwegian
Thai Airways
Turkish Airlines
SAS
Singapore Airlines
Swiss
Unitied Airlines
Vietnam Airlines
Vueling
Qantas
Qatar Airways
Mindre informasjon